• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam , annem ve hayatım

Aklıma lily king'in gözyaşlarıma rağmen babam isimli kitabı geldi.

Kitapta baba alkolik, anne terkediyor. Kız üniversite için evden ayrılıyor. Prof oluyor ve kariyerinin dönüm noktasında babası için herşeyi (işi,erkek arkadaşı) terkedip onun yanına yerleşiyor. Yalnız bırakmamak, alkolü bırakmasını sağlamak için aylarca uğraşıyor.
Sonuç: Bir gece yarısı babasının saldırısı sonucu hüsranla onu bırakıp kaçıyor.

Çok zor bi durum evet ama ben vicdan yapacak birşey göremedim ortada. Vicdan yapılacaksa bunu babanız yapmalı. Size böyle bir hayatı layık gördüğü için. Alkolden vazgeçemiyor madem sizden vazgeçmeyi göze alacak, yada aldı kimbilir.

Anneniz gidince bence de kalmayın onunla. Ebeveyn olarak onlar sizin hayatınızı düşünmemişler (anneme de kızgınlıklarım var dediğiniz için onlar diyorum ) hiç değilse siz bundan sonrasını kendiniz için yaşayın. Arada ziyaret edersiniz arar sorarsınız yine. Bu kadarı kafi.

Aklıma lily king'in gözyaşlarıma rağmen babam isimli kitabı geldi.

Kitapta baba alkolik, anne terkediyor. Kız üniversite için evden ayrılıyor. Prof oluyor ve kariyerinin dönüm noktasında babası için herşeyi (işi,erkek arkadaşı) terkedip onun yanına yerleşiyor. Yalnız bırakmamak, alkolü bırakmasını sağlamak için aylarca uğraşıyor.
Sonuç: Bir gece yarısı babasının saldırısı sonucu hüsranla onu bırakıp kaçıyor.

Çok zor bi durum evet ama ben vicdan yapacak birşey göremedim ortada. Vicdan yapılacaksa bunu babanız yapmalı. Size böyle bir hayatı layık gördüğü için. Alkolden vazgeçemiyor madem sizden vazgeçmeyi göze alacak, yada aldı kimbilir.

Anneniz gidince bence de kalmayın onunla. Ebeveyn olarak onlar sizin hayatınızı düşünmemişler (anneme de kızgınlıklarım var dediğiniz için onlar diyorum ) hiç değilse siz bundan sonrasını kendiniz için yaşayın. Arada ziyaret edersiniz arar sorarsınız yine. Bu kadarı kafi.

Kitaptaki tek fark babam asla fiziksel şiddet gösterecek biri değildir. Saldırmak derken aklıma başka iğrenç bir şey daha geldi ama dilim varmıyor, aman aman... Kitabı edinip okuyacağım.

Babanızın hatalarının yükünü siz çekmek zorunda değilsiniz. Adam olsaymış bu hallere düşmeseymiş. Annesi bile aramıyormuş . Uzaktan gereken yardımı yaparsınız.

Ailesinin aramamasının nedeni elbette insanlar bakmak, mesuliyet kabul etmek zorunda değiller ama dulkadir'in annesi bakıyor nasılsa, bize hiç bulaşmasın mantığı. Çünkü onların da çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Yıllardır tanırım, nasıl küçük hesaplar peşinde koştuklarını bilirim. Bu da apayrı bir konu başlığı aslında.

Kitaptaki tek fark babam asla fiziksel şiddet gösterecek biri değildir. Saldırmak derken aklıma başka iğrenç bir şey daha geldi ama dilim varmıyor, aman aman... Kitabı edinip okuyacağım.
Kitaptaki baba da şiddet meyillisi değildi ama geldiği son nokta kızına şiddet uygulamak oldu.

Hakkınızda hayırlısının olmasını diliyorum. Umarım dilediğinizden daha iyi olur bundan sonrası.

Babam öğretmen emeklisi, özel bir bakım evine maaşı karşılığında yatırma fikrini bile düşündüm. Ama şu an bütün fikirler çok uç ve ulaşılmaz geliyor bana. Esasında 24 yıllık bir düzenin (ya da düzensizlik içinde bir düzen) son 3 yılda bu kadar çabuk bu noktaya gelmesine şaşkınım da... Peki sizce ben kendi geleceğim için babamla yaşamamayı seçsem bencillik mi yapmış olurum? Vicdanımı çok zorluyor bu durum.
Babanin yillardir yaptigi bencillik degilmi

Buraya konu açsam mı açmasam mı çok düşündüm. Yaşamayan bilemez, o yüzden konuları anlatırken aslında ne kadar zor olduğunu yansıtıp yansıtamayacağımı ve beni anlar mısınız acaba diye de çok düşündüm. İki üniversite bitirdim. Geçen ay mezun oldum. Babam öğretmen emeklisi, annem de hastaneden emekli. İkisi de yaşını başını almış insanlar. Ben iş aramaya başlayacağım önümüzdeki günlerde.

Bir çıkmazdayım. Babam kendimi bildim bileli akşamları hep içer. Eskiden daha fazlaydı şimdilerde biraz azalttı ama alkol çok fena, bir türlü kurtulamadı. İstemedi de. İrade sıfır. Ayrıca değişik değişik takıntılı huyları var. Aşırı evhamlı. Ben çocukluğumdan beri kesintisiz uyuduğumu bilmem. Annemle bizi hep uyandırır ve sağlıklı mıyız uykumuzda birşey mi oldu diye cevap vermeden başımızdan ayrılmaz. Ben şu an çektiğim uyku düzensizliğini de buna bağlıyorum. Annem çok çekti. Maddi manevi çok yıprandı, bunu da biliyorum.

3 yıl önce babam içkiyi bıraktığını söyledi, hatta bunun için para olayını annem devraldı ve ona alkol için para vermedi. Maddi manevi çok zorlanmaya başladığımız da bir dönemdi. O dönemler biz içmiyor sanırken meğer kolonya içiyormuş kolaya karıştırıp. Tabii bünye dayanmadı ve felç geçirdi. Şu an daha iyi, tuvalet yemek vs işlerini halledebiliyor ama evde bir iki gün yalnız kalamıyor, yemeğini yapamaz, banyosuna annem sokar. Bu arada alkole ve sigaraya aynen devam. Hem kendi kendini bu hale getirdi, hem beyin fonksiyonları şu an zayıfladı, hem hala alkole devam ediyor, maddiyat vs. hiç bir şeyi düşündüğü yok. Eskiden geceleri uyanıp uyanıp kavga çıkarırdı, çocukken çok korkardım. Şimdi o tarz şeyleri yok. Bütün gün bilgisayar başında okey oynar, akşam içki içer yatar. Geçimsiz de bir insan, ailesinden hiç kimseyle konuşmuyor. Babaannem, halam hiç biri aramıyor, sormuyor. Bütün sorumluluk bizim üzerimizde.

Geçen ay annemin canına tak etti ve boşandı babamdan. Anlaşmalı olarak boşandılar ama şu an benim belli bir gelirim olmadığından, annem beni bırakamayacağı için gidemiyor, aynı evde yaşıyoruz. Eski rutin devam ediyor. Biliyorum, bu böyle gitmeyecek. Annem onca çektiklerine karşılık şu an karısı da olmadığı için bakmak zorunda değil. Gidip kendi hayatını kurmakta özgür. Şimdi uzak bir şehirde ev almaya karar vermiş. Bunu da bugün söyledi. Peki "yarın öbür gün ben evleneceğim, işim gücüm kariyerim, kendi hayatım olacak, ben hep babamla yaşamayacağım ki bunu düşünmedin mi" dedim. "Bakma o zaman, ne yaparsa yapsın" diyor. Vicdanım el verir mi buna benim? Biri annem, biri babam. Ben annem gittikten sonra babamı bırakıp hayatıma bakabilir miyim? Buna dayanamayacağını bilmiyor muyum? Peki o zaman benim bir hayatım olmayacak mı? Ömür boyu babama bakan, kendi hayatını kuramamış biri mi olacağım? Bu düşünceler beni mahfediyor. Ne yapacağım ben? Lütfen bana bir akıl fikir verin. Düşünmekten de yoruldum artık.
aynı benim geçmişim.. benim babam birden bıraktı.. hala borç ödeniyor ancak 6 yıldır içmiyor.. Allah büyük.. umudunu yitirme.. tedavi ettirmeyi teklif et

Okurken cidden içim daraldı. Öncelikle Allah kolaylık versin. Ne güzel bir çocuksunuz ki bunların kaygısını güdüyorsunuz. Nasıl olur bilmiyorum. Cidden kafam durdu ama umarım sizin için en hayırlısı olur.

aynı benim geçmişim.. benim babam birden bıraktı.. hala borç ödeniyor ancak 6 yıldır içmiyor.. Allah büyük.. umudunu yitirme.. tedavi ettirmeyi teklif et

Borç harç olayımız yok ama ileride olmayacağı ne malum. Zar zor maaşlar yetiyor şu an. Malum ülkecek ekonomi de kötü. Maaşların eridiği şu zamanlarda her gün içen bir baba düşünün. Ne tedaviler, ne önerilerle gittik. Kendi istemedikten sonra asla birine yardım edemiyorsunuz. Ben artık vicdani yükümlülüğümden kurtularak kendi hayatımı en kolay ve rahat yoldan nasıl çizerim diye bakıyorum açıkçası.

Okurken cidden içim daraldı. Öncelikle Allah kolaylık versin. Ne güzel bir çocuksunuz ki bunların kaygısını güdüyorsunuz. Nasıl olur bilmiyorum. Cidden kafam durdu ama umarım sizin için en hayırlısı olur.

Umarım öyle olur, en doğru çözümü bulmaya çalışıyorum. Beynimi yiyip duruyorum bir süredir.

Cok zor bi durum ya. Seytan diyo at kapiya ceksin sorumsuzlugun cezasini ama baba bu. Annen kendine gore cok hakli keske madem alkolikti zamaninda ayrilsaydi hatta cocuk yapmasaydi. Bak iste ne kadar onemli kimi baba yapacagin. Omur boyu evladin uzerine de yuk bindiriliyor. Senin de bi hayatin olacak olmali. Hala daha iciyormus pes tuvalete zor gidiyosun hic mi korkmuyor bakanim olmaz diye. Fikir veremedim valla. Bi yandan sevgisi vicdani bi yandan kendi nefsin hayatin. Allah kolaylik versin.

Cok zor bi durum ya. Seytan diyo at kapiya ceksin sorumsuzlugun cezasini ama baba bu. Annen kendine gore cok hakli keske madem alkolikti zamaninda ayrilsaydi hatta cocuk yapmasaydi. Bak iste ne kadar onemli kimi baba yapacagin. Omur boyu evladin uzerine de yuk bindiriliyor. Senin de bi hayatin olacak olmali. Hala daha iciyormus pes tuvalete zor gidiyosun hic mi korkmuyor bakanim olmaz diye. Fikir veremedim valla. Bi yandan sevgisi vicdani bi yandan kendi nefsin hayatin. Allah kolaylik versin.

Annemi yüzde 80 haklı buluyorum, o yüzde 20 lik kısım da neden daha önce boşanmadığı sorusu içindir. Yine de kadına da bir yaştan sonra cesaret geldi, silkelendi bir kere. Haklı, çok haklı. Yine de çocuğum için boşanmadım deyip beni bu hayata alıştırdıysa, şimdi birden bire çekip gitmesi hiç doğru değil. Sonra olan çocuklara oluyor. Ben kendime güveniyorum. İş hayatımda da iyi bir yere geleceğimi biliyorum. Ama ya zayıf bir insan olsaydım? Daha duygusal, daha aciz ve desteğe muhtaç? Ya da bütün bunları hiç düşünmeyecek kadar umursamaz olsaydım? O yüzden 'çocuğum için katlandım' gibi bir şey bana tamamen zayıflıkları örtmek için yapılan paravan bir davranış geliyor. Buradan da şu yazımı okuyan yolun başında evli kadınlara sesleniyorum. Mutsuz musunuz? Boşanın. Düzelir, ay çocuğum babasız büyümesin diye beklemeyin. Çünkü siz çocuğunuzu düşünmüyorsunuz, zayıfsınız, düzenim bozulur diye korkuyorsunuz. Bu kadar da ağır konuşuyorum bu konu hakkında. Silkelenin kendinize gelin ve kurtulun!

Borç harç olayımız yok ama ileride olmayacağı ne malum. Zar zor maaşlar yetiyor şu an. Malum ülkecek ekonomi de kötü. Maaşların eridiği şu zamanlarda her gün içen bir baba düşünün. Ne tedaviler, ne önerilerle gittik. Kendi istemedikten sonra asla birine yardım edemiyorsunuz. Ben artık vicdani yükümlülüğümden kurtularak kendi hayatımı en kolay ve rahat yoldan nasıl çizerim diye bakıyorum açıkçası.
bizimkide gitmedi.. hatta bigün içkiliyken merdivenden kafa üstü düştü.. ölüyordu.. nabız düştü.. hastaneye zor yetiştirdik.. doktor dediki abi sen ne yapmışsın Damarlarında kan değil alkol akıyor senin.. Yine akıllanmadı.. Yolda kafasına silah dayadılar soydular Akıllanmadı.. Neler neler Yazsam destan olur inanın..
benim babam içki içmiyordu Hani öyle akşamdan akşama içenlerden değildi. Bildiğin alkolikti Sabah otururdu akşama kadar içerdi.. Sonra ne oldu bilmiyorum sanırım dualarımız cevap buldu.. birden dine döndü.. içkiyi bıraktı.. hem de hiç tedavisiz.. namaza başladı.. Anlatılmayacak bir şey.. ama gerçekten öyle oldu

Kırşehirlimisiniz?
Öncelikle baban hala tedavi olabilir
Keşke çok daha erken olsaydı ama zararın neresinden dönse kardır
Emekli maaşı var
Ben senin yerinde olsam bir klinik araştırırdım
Belki yeniden hayatının iplerini eline alabilir
Baban bir eğitmen sonuçta huyuna gidip konuşursan ikna edebilirsin
Bencede annen ile aynı zamanda çık ama annen ile yaşama
Yüksek yapacağım diyorsun çalışacaksında ev arkadaşı bulup kendi hayatını kurabilirsin
Babanıda en kötü haftada bir iki ziyaret edersin

bizimkide gitmedi.. hatta bigün içkiliyken merdivenden kafa üstü düştü.. ölüyordu.. nabız düştü.. hastaneye zor yetiştirdik.. doktor dediki abi sen ne yapmışsın Damarlarında kan değil alkol akıyor senin.. Yine akıllanmadı.. Yolda kafasına silah dayadılar soydular Akıllanmadı.. Neler neler Yazsam destan olur inanın..
benim babam içki içmiyordu Hani öyle akşamdan akşama içenlerden değildi. Bildiğin alkolikti Sabah otururdu akşama kadar içerdi.. Sonra ne oldu bilmiyorum sanırım dualarımız cevap buldu.. birden dine döndü.. içkiyi bıraktı.. hem de hiç tedavisiz.. namaza başladı.. Anlatılmayacak bir şey.. ama gerçekten öyle oldu

Gerçekten resmen mucize olmuş. Ama onca şey yaşanmış, yazık değil mi size? Üzdüğü insanlara, kendine... Ah ah... Neyse en azından artık o günler geride kalmış. Umarım bir daha asla aileniz böyle şeylerle yıpranmaz.

Kırşehirlimisiniz?
Öncelikle baban hala tedavi olabilir
Keşke çok daha erken olsaydı ama zararın neresinden dönse kardır
Emekli maaşı var
Ben senin yerinde olsam bir klinik araştırırdım
Belki yeniden hayatının iplerini eline alabilir
Baban bir eğitmen sonuçta huyuna gidip konuşursan ikna edebilirsin
Bencede annen ile aynı zamanda çık ama annen ile yaşama
Yüksek yapacağım diyorsun çalışacaksında ev arkadaşı bulup kendi hayatını kurabilirsin
Babanıda en kötü haftada bir iki ziyaret edersin

Yakın bir zamanda yakın bir arkadaşımla paylaştım, içimi döktüm. O da sizin gibi babam için x amca öğretmen, nasıl böyle bir hataya düşer mutlaka iyileşir vs.dedi ama içinde olmayan anlayamaz. Benim babam için artık içki olayı zihninin muhakeme edebileceği birsey değil. Son noktalarda bağımlılığı. Beni ve annemi o kadar cok kırdığı döktüğü noktalar oldu ki. Cok cok kotu seyler yaşadık, burasa yazsam roman olur. O yüzden biz yıprandığımızla kaldık, daha fazla gücümüz yok açıkçası. Ben o yuzden icsin icmesim bundan sonra pek ilgilenmiyorum. Ilerleyen zamanlarda nasıl olur, nasıl yaparız sadece bu konuda kafam karışık. Bu arada Kırşehirli değiliz. Doğma büyüme annem de babam da ben de Istanbulluyuz ama Bulgaristan Varna göçmenliği de var.

Babani ona uygun bir bakim evine gonderirsin ,icki biter bakim yapikir sende yoluna bak ,vicdan hakkedene yapilir ,
Anne ,baba demek omur boyu onlari sirtlamak demek degil ,annen vaktinde bosansaydi keske boyle bir hayata mahkum olmazsaysiniz yillarca ,baban kendini dusunsun ,bunca yil seni mi susunmus ,
Bu kadar iyi niyetli olma

Babani ona uygun bir bakim evine gonderirsin ,icki biter bakim yapikir sende yoluna bak ,vicdan hakkedene yapilir ,
Anne ,baba demek omur boyu onlari sirtlamak demek degil ,annen vaktinde bosansaydi keske boyle bir hayata mahkum olmazsaysiniz yillarca ,baban kendini dusunsun ,bunca yil seni mi susunmus ,
Bu kadar iyi niyetli olma

Haklısınız. Aciyan acinacak hale düşüyor genelde çünkü. ..

Back