Babam aldatiyormu? annemin psikolojisi bozuk! lütfen yardim edin!

Biraz farklı bir konuya değinmek istiyorum. Konu sahibi arkadaşım, siz onların evladısınız dolayısı ile herşeyden önce asla taraf olmamalısınız. Ortada hiç birşey olmayabilir ya da vardır bunu bilemiyoruz. Ancak annenizin 20 yıllık eşiyle iletişim kuramaması çok acı bir durum. Öncelikle bunu aşması ve kendine güvenini arttırması gerek.Babanızın çapkınlık yapmasına mahal olabilecek onlarca durum yaşanabilir ama anneniz eşini öncelikle kendisi idare etmeli.Çocukların bu duruma karışması bence doğru değil. Ebeveynler bunu aralarında halletmeli. Bahsettiğiniz konuda komşu ile ilgili yapacak birşey yok. Ortada elle tutulur bir durum yok. Bende yalnız yaşayan bir kadınım ve kimsenin bu yüzden yargılamasına ya da hayatıma karışmasına asla izin vermediğim gibi, tepkilerim şiddet bile içerebilir.Konuyu okurken anladığım kadarıyla komşunuzun her hareketini incelemişsiniz.Yalnız yaşayan biri olarak söylüyorum bunu bir komşum bana yapmış olsaydı çoktan kapısına gidip hesap sormuştum.Sadece annenize moral verin bence,kendisini güçlü ve güzel hissetmesine yardım edin.Kendini iyi hissederse sorunlarını çözebilir.Bunlar benim kendi görüşlerim tabii, umarım anneniz çok iyi olur.

canim annemle babam 5 günlügüne tatile cikmislardi. cok kisa bi süre ama bu süre icerisinde bizde takipteydik ama biz kadini balkonda camda görmedik annem babam yokken.

kuruntu diyecegim ama diyemiyorum.. cünkü isin ilginc yani bu kadin sadece babamin isten gelme saatlerinde ve ise gidecegi saatlerde cikiyor balkona. ve babamin evde oldugu günleri yani hafta sonlari. neden?
baska zamanda ciksa diyecegim kadinin normal yasantisi diye ama hal böyle olunca diyemiyorum iste..

canim kadinin baktigini farkettikten sonra önce annem takip etmeye basladi. ama kadina görünmeden. kadin annemin on utakip ettigini bilmiyor. aradan zaman gectikten sonra bizde takip etmeye basladik. yani bizim baktigimizi farkettikten sonra baslamadi kadin bakmaya aksine onu farkettikten sonra biz bakmaya basladik..

bu bir yil icerisinde konusmadimi annem babamla napiyorsun diye konustu. hemde her (ikinci) hafta sonu bu sebepten kavga ediyolar. bizde anneme daha fazla üstüne gitmemesini. aksine babamin inat edip yakinlasmak isteyecegini yani sen öyle düsünüyon madem ben yapsamda yapmasamda bu degismiyor o halde yaparim tarzinda düsünecegini veya aklinda yokken aklina gelcegini söyledik. bi süredir bisey demiyor babama. yani görmezden geldi olmadi. yumusak dille söyledi olmadi. kavga etti olmadi. inkar ediyor. belkide dogru olan odur bilemiyorum.

ha dikkat ceken baska birsey ise babam annem yanindaysa daha dikkatli bakiyor. o anda saka ile bile söylemis annem yine yok olmadi.

ama yalnız yaşıyor ..potansiyel suçlu..
gidip saçını başını yolun kesin bakıyordur..

evet bircok komsumuz var. hatta ayni apartmanda yani karsida yalniz yasayan iki kadin daha var. ama onlarla hic bir sorunumuz yok gayet kendi hallerinde girip cikiyorlar.
yaz boyu hepsi sürekli kapida otururlar. (bu kadin calisiyor bu komsularimiza pek katilmaz) hicbiriside bizi rahatsiz edecek hareketlerde bulunmadilar.
hicbirisini balkonda dondurma yada sosis yerken görmedik.. yani Allah var diger iki yalniz kadinin bi zararini görmedik. ne diye günahlarini alayimki. onlarda kapi süpürür ama bizi rahatsiz etmez.
kendi hallerinde yasiyolarsa bize ne ki..

beraberligi olmadi babamin ama buna benzer bir durum daha yasadi annem. bundan 3 yil önce falan. ama baska bir kadindi. o kadinin kocasi oldugu halde babamla bakistiklarini görmüstü annem. suc üstü yakaladi. babam önce inkar etsede araya bir aile büyügü girince itiraf etti pisman oldu.
bu yüzden biraz güvensizlikte var yani.. o olayin sokunu sanirim tam atlatabilmis degil. ama sadece bakismaydi oda.

canim bizde anneme öyle diyoruz koskoca kadin neden bakmakla yetinsin ki öyle uzaktan uzaktan. hem yakinlasma imkani olan insan bakmaz anneme sansli bile sayilirsinki bakismadan öteye gitmediler diyorum.
canim onuda yaptik kadin bakarken bizde kardeslerimle dik dik ona baktik. Allahim banamisin demiyor aynen devam gözümüzün icine baka baka.. sanki o degil..
hatta annem babamla disarida daha bi samimi daha bi mutlu gibi yapti hani kadini umursamiyomus gibi onun bizim huzurumuzu bozamayacagi mesaji vermek icin..
yine ayni yine ayni..
anlamiyorumki hicmi bikmiyor bu kadin?

1) Ev bakiyoruz zaten. ama bu sürec icinde bunu nasil atlatiriz diye yardim almak istedim..
2) Annem bizim balkon kapilarini ve perdeleri zaten kapali tutuyor hele babam evdeyken...
3) Nasil baktirmayalim babama bende size onu soruyorum!
4) kendi halinde yasayan ve yasamayan kadinlarin davranislari belli yukarda yazdigim gibi
kendi halindeki insan özelliklede babam evde oldugu vakitler balkonda dondurma sosis yalamaz!

annemde ondan korkuyo iste ben görmesem daha kimbilir neler olcak ben takip etmesem daha ileri giderler diye korkuyor. annem ilk söylediginde ben önyargili yaklasmadim zaten olaya. önce takibe aldik sonra teshis koyduk öyle söylim..

canim herkes senin gibi ilimli yaklasabilmeyi düsünebilse keske.
bazilarinin kuyruguna basilmis gibi hemen saldiriya gecmesinin nedenini anlayamiyorum.
hani kadini asagilayan yine biz kadinlarmisiz ya.
bence kadinlari anlamayan bu sözleriyle üzen yine kadinlar. o halde erkeklerden bizi anlamalarini nasil beklerizki..
ha kadin kendi halinda yasiyor olabilir (bence cok kücük bir ihtimalde olsa) buda bir düsüncedir.
herkes düsüncesini paylasabilir. ama daha nazik olabilirler bence..

yanlis anlasilmasin ben kimseyle tartismak istemiyorum. derdim belli. sadece gergin ortam yaratmaktan kacinilmasi icin söylemek istedim. lütfen bu yazdiklarimda tartismaya gitmesin.
konum dagilmasin.

canim yukaridada anlattigim gibi baska komsularimizda var yalniz yasayan. ama onlarda bu hal ve tavirlari görmedik. durduk yere onlari neden takibe alalimki o zaman?
psikiyatriste anneme kesin birsey demiyor zaten yeni basladi. sadece düsünmemesini söylüyor iste tam bunu yapamiyor annem. bunun basarmasinda yardimci olmak istiyorum. o yüzden sizden cözüm istedim. bu düsünceleri kafasindan nasil atar diye?
evet canim belirgin birsey olmayinca ortada ne tam kadini suclayabiliyoruz nede babami.
en kötüsü bu galiba olmakla olmamak arasi hep..

kadin bakmasa bakmayacak evet. cünkü babam normalde bir kadinla konusurken yüzüne bile bakmaz gözlerini kapatarak konusur veya baska yöne bakar. böyle bir yapiya sahip aslinda.
cok dikkat eder bu konulara. ben babami bildim bileli böyledir.

ve 20 yildir meslegi geregi öyle bir ortamdaki günde bilmem kac kez bir bayanla ayni ortami paylasmak zorunda. (yalniz) ve bunca zaman yapmamis böyle birsey. annem son 3 yila kadar hic süphe duymamis. simdi böyle olunca cok agir geldi haliyle.
yani yapsa adamin firsatlar elinde. hemde istemedigi kadar. anliyormusunuz?
ve babama isteyen herkes ulasabilir. internette rehberlerde kalem takvim cakmak araba reklami nerde akliniza geliyosa babamin numarasi orda yazilidir. bu cevrede cok taninmistir.

evet aynen böyle demek istemistim. tesk ederim arkadasim..

arkadaslar elimden geldigince durumu aciklamaya calistim. kimseyi kirmak ve tartisma yaratmak amacim degil. evet ortadaki durum belirsiz. kimseyide suclamiyorum. düsüncelirimiz dogruda olabilir yaniliyorda olabiliriz. belkide tesadüftür ama bunu anlamak icin mecburen olaylari gözetlemek zorunda kaldik. bu yüzden kizmayin kadini takip ediyorsunuz diye.
ha bisey varsa tek tarafli degildir elbet iki taraflidir. ben babam tamamen sucsuz demiyorum. belliki bakisirken ikiside birbirine cesaret vermis. ama daha öteye gitmiyor iste. en azindan biz öyle biliyoruz.. ele alinacak bir durumda yok. daha cok annemle babamin kendi aralarinda halletmelerini istedim ama olmuyor iste. babam inkar ediyor belki dogrudur belki degil. annem güvenemiyor. ama kafasindanda atamiyor. (acikcasi bazende abarttiginibile düsünüyorum) artik direk söylemese bile bakistiklarini gördügünde annemin rengi atiyor babamda yine ayni seyle suclandigini farkedip sinirleniyor aralari geriliyor.
benim istegim sadece annemi bu durmdan nasil kurtaririm?
ve babamin bu davranislarini nasil sonlandiririm?
cünkü babam böyle davranmayi keserse annem iyilesirken daha büyük adimlar atabilir

Son düzenleme:
bizim yaşadığımız yer çok mütevazi bir yer bizim binanın yanındaki binanın karşısındaki binada çok açık bir kadın oturuyo süper minilerle göğüs dekoltesi baya açık bir bayan dul bir çocuğu var ve sevgilisi var perdeleri sürekli açık ne tül nede güneşl hiç birini kapatmaz saten gecelikle dolaşır yazın mesela insanlar balkonda oturmak ister onun için oturamaz otursalar eşleri kaldırır yani bize göre ve çevreye göre bya gösterişli bir bayan şimdi açanmı suçlu bakanmı suçlu adam gözlerini kapatamaz herhalde bir adam < gizli bakmadığı sürece<kendi evinde rahat etmiycekse nerde rahat eder bence her iki trafında dikkat etmesi lazım bu tür şeylere

Arkadasım baban yapacak olduktan sonra bir aldatma ,sizin evın önündemi yapar ?

Ben şu kadınların erkeklerine toz kondurmama anlayışlarından çok sıkıldım...

Senin baban istemedikçe bir şey olmaz bütün kabahat kadında gibi gösteriyorsun ama...

Erkek yapacaksa asla engel olamazsınız...Annen daha çok ilgılensın eşiyle...

ama buda erkeğin aldatmamsı için gerekce değil.. valla yeşillik olsun değişiklik olsun diye yapan

yapıyor..

Kadın can sıkıntısındanda bakabılır... bazı insanların cevreyı gözetleme huyları vardır illa bir şey olması gerekmez..Artık yanlız yaşayan kadın çok ne yapalım balkona çıkmalarına ,sigara içmelerıne yasakmı getırtelım... yazıktır ya ...

Ben şunu bilir şunu derim...

Yusuf; Baştan Aşağı İffet OLduktan SonRa.. ZüLeyha, Baştan Aşağı Afet OLsa Ne YazaR ...

Nedir bu kadınların bir birne olan acımasızlığı...

Erkekte para varsa zaten buna dayanaraktan çoğu boş durmuyor.

kocası da armut mu topluyo ayy ne ınsanlar var Allah uzak tutsun

Konu sahibi gerçi açıklamayı yapar ama ben dayanamadığım için yazmak istedim. Babam yapmaz demiyor ki. Kadından da şüphelendiğini söylüyor. Ne yapması gerektiğini soruyor. Çok fazla yükleniliyor gibi geldi bana

Arkadasım baban nıyetı bozduysa hiç bir şey yapamazsınız gercek acı ama bu ...

Konu içeriğ nedeniyle "Kendi ailesiyle sorun yaşayanlar"başlığına taşınmıştır.

Son düzenleme:
daha önceki olayda araya giren aile büyüğüne açın mevzuyu. o ne yapacağını bilen birine benziyo. babanı da tanıyor anladığım kadarıyla, derdi neyse anlar. yoksa sizin maaile yapabilcek hiçbişeyiniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…