Babam aldatiyormu? annemin psikolojisi bozuk! lütfen yardim edin!

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
96
Almanya
benim derdim annem ve babam...
annem babama güvenmiyor. güveniyorum diyor ama güvenmiyor. bizim oturdugumuz apartmanin tam karsisinda bi kadin var tek basina yasiyor. ama sanirim arada bir sevgili degistiriyor. kadin 40 yaslarinda filan annem ve babamin yaslari ise 45 civari.. yaklasik bir yildir bu kadin bizim apartmani gözetliyor.. annem kiz kardeslerim ve bende dahil bunun farkindayiz. babamda farkinda olmaliki sürekli oda karsi apartmani görebilme cabalari icinde. bunu hissediyoruz biz. ama net veya kesin bir hareket yok her iki taraftanda..
söyleki babamin izinli olup evde oldugu günler genelde hafta sonlari oluyor bu. o zamanlar o kadinda evde ve sürekli ya kapinin önünü süpürür ya cam siler ya balkona cikar sigara icer. balkonda sosis yer dondurma yer(resmen kur yapiyor!!) balkonun kapisi acik olur sürekli girer cikar. gece hususi lambasini yakar bunu babamin arabasinin kapinin önünde olmadigni anladigi zamannlar yapar sanki onun eve dönmesini beklemis gibi falan.. babama gelince oda arabaya binerken agirdan alir. bagaja bisey koyma alma bahanesiyle oyalanir direksiyona oturduktan sonra bekler kadinin balkonundan tarafa bakar veya kapinin önünü temizleme cabasi icerisinde olur bizimle birlikte eve girip cikmaktan kacinir biz önden o arkadan yürür genelde.. yani aslinda durum sadece bundan ibaret..
aralarinda birseyler yasandigini hicmi hic sanmiyorum. yalniz kadinin bu tavirlari artik bunaltmaya basladi. tam bir yildir bitmedi. belliki sadece bakiniyolar ve umut ediyolar.. cünkü eger gercekten iliski halinde olmus olsalarda neden uzaktan baksinlarki.. ben yanimda olma ihtimali olan adama uzaktan bakmam yanima alirim dimi?
annemde durumun farkinda.. zaten önce annem farketti sonra bize anlatti bizde o zamandan beri takipteyiz.. kadincagiz hakli.. ama psikolojisi bozuldu iyice. kafasindan atamiyor ne dediysek ne ettikysek unutturamadik. yok tesadüftür yok öyle degildir falan filan.. ayrica bir psikiyatristen yardimda aliyor. ama yapamiyor. kadincagiz kendi evinde daraliyor nefes alamiyro bunaliyor karsi apartmani gördükce sinir tepesine cikiyor.. kendine zarar veriyor hep..
annemi nasil teselli edebilriim nasil yardimci olabilirim ona? ne yapabilriim ne söyleyebilirim ?

ha ayrica babaminda bu durumu devam ettirmesini istemiyorum. annem onun icin ailesi icin o kadar sey yasadi katlandi vazgecmedi bizim icin hep dayandi genc yasta hasta oldu bunu anneme yapmaya hakki yok.. babami nasil vazgecirebilirim bu hareketlerinden? nasil ilgisini baska yöne cekebiilirim?

konus demeyin konusamam. konusacak kadar acik secik bi durum yok ortada. hep iki arada.. hani olabilirde olmayabilirdeymis gibi bakiyomus ama bakmiyomus gibi davraniyor net teshis koydurmuor. bu isimizi dahada zorlastiriyor. hani genelde tesadüfmüs gibi falan davraniyor.. ve bizim bildigmizi bilmiyor ama annemin durmu bildigini biliyor ve tabiikide inkar ediyor! yani belkide öyledir.. ama öyle olmasa bile bakismadan daha öteye gittigini düsünmüyorum.. her ikiside buna cesaret edemezler..

sorun kadinda kadin bakmasa babam ümitlenmeyecek. bakmayacak. ama ne annem nede biz kizdigimizi kadina belli etmiyoruz istedigini elde etmis olmasin diye.. istedigini bizim huzursuz olup annemle babamin arasinin acilmasi!

sadece aklima gelen babam bakarken yakalayip konuyu acmak ve onu utandirmak (cocugundan utanmasi).. ama öyle belirsiz bakiyorki.. kendim farkettim desem inanmaz..bunu annemin bize söyledigini kesinlikle anlar.. bunuda ben istemiyorum.. anneme daha cok kizar. hem annemin kuruntusu olduguna inandirmaya calisir..

ayrica bizim bu kadinla hicbir sohbetimiz görüsmemiz selamlasmamiz dahi olmadi.. nerdeyse hic karsilasmayiz.

ha bide bu kadinin babamin pesinde olmasinin tek nedeni var oda babamin sirket sahibi olmasi. buranin zengini sayiliriz.. maddi durumumuz cok iyi kadin bindigimiz arabalari kiyafetimizi alisverisimizi görüyor. yani kadin para pul derdinde. baska ne olabilirki.. son model sifir arabalari kapida gördükce cildiriyor kadin..

ama 20 yilda kurulan bu düzende babamin tek destegi annemin emegi ve alinteriyken o kadinin gelipte bunlari annemin elinden almasina hicmi hic hakki yok!!!

size sorum bir yildir süren bu durumu nasil engellerim?
annem icin ne yapabilriim nasil yardim ederim?

babami bu davranislarindan nasil vazgeciririm? nasil ilgisini baska yöne cekerim?

cözümlerinize cok ihtiyacim var...
lütfen!

Canım bana, fazla kuruntu yapıyormuşsunuz gibi geldi...Kadın evinde normal yaşıyor belki?
Siz,niye onun bütün yaptıklarını izliyorsunuz ki....onunda sizi izlemeye hakkı oluyor bu durumda.

hmm tuhaf bi durum yani gözle görülen bişey yok? ya kadının günahını alıyosanız? sonuçta kadın anormal bişey yapmasa bile size anormal geliyo olabilir ama belkide gerçekten düşündüğünüz gibidir ama öyle olsa daha farklı davranışlar olurdu bence... çünkü elde etme amacı olan bi kadın sadece balkonda durmakla fln yapmaya çalışmaz bunu bence kuruntulardan kurtulun annenizede destek olun annen bence biraz fazla abartmış bide imkan varsa o kadını biraz araştırın selam falan verin belki sandığınız gibi değildir hiçbişey boşuna günah almayın... çünkü annemin arkadaşının başına geldi kadın dul yalnız yaşıyo diye karşı komşusu kocasında gözü varmış diye çıkardı adını...

annen bence baban a bu konuda sürekli birşeyler söylemasin...adamın aklında yokken,adamın aklına sokmayın !..

diğer arkadaşın da dediği gibi bir selam verin,tanışın belki öyle biri değildir.
hem dost olursanız böyle birşeye niyetleri olsa dahi yapamazlar.

annen e destek ol.
çok üzüldüm.
ben annelere hiç kıyamam !

Son düzenleme:
Kadınların sezgileri güçlüdür hem anneniz hem sizin
bişiler hissetmeniz de vardır bir doğruluk payı...
Hem insan eşini tanımazmı 20 yıllık birliktelik sonuçta.ha nette birşey yok ona göre tepki
koyacaksınız babanıza tepki verip yada kadına tepki göstermenizde olmaz varsa öyle bişi
önemsendiğini düşünür amacına ulaşır...Aklıma şöyle birşey geldi yazda geliyor annenle baban
tatile çıksınlar o sırada sizde bakın bakalım kadın gene aynı hareketleri yapıyormu
ona göre harekete geçip kadına haddini bildirirsiniz

Ben açıkcası kuruntu gibi gelmedi..O kadar komşu varken neden o bayan özellikle gözünüze batıyor değil mi..Herkes balkona çıkıyor herkes kapı önünü temizliyor ama sadece o göze batıyor..Tesadüfen olabilecek şeyler değil bunlar..Ben sizin yerinizde olsam bayanla arkadaş olurum annemi karıştırmam ama..

ben kuruntu olduğunu sanmıyorum kişi kendini ele verir bişekilde o kadın orda olduğu müddetçe babanızın dikkatini başka yere çekmek zor:26: bişey sorcam daha önce babanzın evliyken başka biriyle beraberliği oldumu

1)o kadar zenginseniz evinizi değiştirin.başka bi yerde alın.
2)evinizin perdesini çekin,balkona çıkmayın.
3)bakmazsanız görmezsiniz,bakmayın.babanıza baktırmayın!
4)kadının ne suçu var babanızı zaptedin,kadın belki de kendi halinde yaşıyordur.

Ben de kuruntu olmadığını düşünenlerdenim. Kuruntu olsa bu sadece sizin ya da annenizin kuruntusu olurdu. Hepiniz de aynı şeyi hissediyorsanız demek ki doğru. Çok sıkıcı bir durum. Erkekler ne kadar komik oluyorlar. Tahmin edebiliyorum babanızın halini.
Bir yıl oldu diyorsunuz. Olsaydı şimdiye kadar çoktan birşey olurdu. Siz kadına farkettiğinizi farkettirin. Bilsin. Belki utanır. Ama babanıza hissettirmeyin. Suçlanan olursunuz. Aralar çok gerilir. Boşverin. Ama onu da sürekli engellemeye çalışın. Yani kadın babanızın onunla ilgilendiğini düşünmesin.
Ve en kısa zamanda Allah o kadını ordan göndersin başka yere inşallah

ama yalnız yaşıyor ..potansiyel suçlu..
gidip saçını başını yolun kesin bakıyordur..

insan kusur ararsa her yerde herşeyde bulur
bazı arkadaşların dediği gibi siz bir kere huylandınız bu kadından
sürekli takip ettiğiniz için oda sizi izliyor olabilir.

sizin dediğiniz gibiyse eğer
yani gerçekten babanla bakışmaları felan olduğu anlarda annen hiç tepki vermiyormu
elbette yakaladığında kızabilir bi şekilde konu açılır ve babanızla konuşmuş olursunuz

ne bileyim benim eşim bırak dışarda birilerine bakmayı
basit bir tv de bir manken görse baksa
ben hemen ne bakıyorsun derim önüne geçerim felan
hani biz şakalaşıyoruz
ama sonuçta anneniz böyle anlarda babanıza tepkisini koyabilir

ve o anda babanızın açıklamalarından hal ve hareketlerinden
durumun açıklığını anlamış olursunuz bana göre

Kavga çıkartılırsa baba ben bakıyordum demez ama bakıyorsa bile. Hatta bu evde gerginliğe sebep olmaz mı. Adama boğuyorsunuz beni deyip kapıyı vurup çekip gitme zemini hazırlamaz mı. Babayı haklı gördüğüm için değil. Genelde böyle yapıyor ya erkekler. O zaman gerçekten bu kadınla bakışıyorlarsa kadınının ekmeğine yağı sürmek olmaz mı bu durum.

kesinlikle kavgadan yana değilim
normal yaşantımda bile
eşime çok kızdığım bir durum bir şey olsa bile durup beklerim
uygun bir zaman ve uygun bir prtamda sakinde üzüldüğüm kırıldığım şeyi söylerim
asla bağıra çağıra bişeyleri çözmem ben

bence kadın eğerki kocasının bu davranışından rahatsız oluyorsa direk yüzyüze konuşmalı eşiyle
kibarca güzelce kırıldığını üzüldüğünü anlatabilir

bak ben eşimin bir iş arkadaşından rahatsız olmuştum bir dönem oldu
ama kafama o kadar taktımki her davranışları gözüme battı
sonra bir gün eşime seninle bişey konuşacam dedim
hiç dayanamam zaten hemen ağlarım
konuştum ben bu kadınla olan samimiyetine çok üzülüyorum kırılıyorum vs
eşim çok şaşırdı çünkü ona göre onların arasında sadece iş konuşmaları vardı yanlış bişey yoktu
ve yeminler etti ve özür diledi
senin düşündüğün gibi bişey yok ama mademki sen bu kadar kırıldın üzüldün görüşmem dedi
o kadını şirkette başka birine yönlendirdi ve görüşmediler

yani erkekler uygun zamanda uygun şekilde konuşulmasından daha çok memnun kalırlar
(hepsi için geçerli değil tabiki)

bağıra çağıra kavgayla yaklaşılmasından yana değilimdir asla

Son düzenleme:
ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. ben daha önce hiç balkonda ne sosim yedim ne de dondurma yaladım ıyyykkkkk yaa kadın bunları babanın karşında yapıyorsa resmen ahlaksızlık teklif etmiş oluyor. siz sakın kadınlas birebir muhatap olmayın. bu sefer sizden yüz bulup evinizin içine girmeye kalkmasın uzak durun. ama kadını bir araştırın neyin nesi neyin fesi mah.dekilere bir sorun bakalım. sosis ve dondurma olayı hariç belki hepsi bir tesadüftür.

Belki ilişki yaşayacağından değil ama başka bir kadın tarafından o yaşta beğenilmesi egosunu tatmin etmiş olabilir. Kadının onu beklemesi vs dikkatini cektiyse kendini 20lik delikanlı gibi hissetmeye başlamıştır.

Sen babanı aniden yakalayamazsın; nereye bakıyorsun desen, gözüm dalmış der. İma etsen annen mi doldurdu der.

İmalarla, annenin babana yaklaşımıyla çözemezsiniz bu işi. İnkar yolu açık çünkü ortada ilişki yok. Annen, ablan ve sen (kaç kişiyseniz evde işte) oturup babanızla açık açık konuşmanız gerekiyor. "Kesinlikle onu suçlamadığınızı, kadının bu durumundan fazlasıyla rahatsız olduğunuzu, annenin bu durumdan psikolojik olarak etkilendiğini, evi taşımanız gerektiğini ya da başka bir şekilde bu işin çözülmesini istediğinizi" anlatın.

Anneyi biraz olayların dışında tutun, o konuşursa baba "hah dırdır ediyo" diye düşünür ama siz söylerseniz duyarlı yaklaştığınızı görebilir belki de. Az bir zaman değil bi yıl geçmiş sonuçta.

bu ülkede bekar yada dul bir kadın yalnız yaşayamayacak mı?kadın istediğini yapar size ne? yalnız diye eve mi hapsolsun. biz kadınlar olarak hemcinslerimizi korumalıyız. zaten kadınların mahalle baskısı ,erkektir yapar kadınsan suçtur düşüncesi ilk bizden çıkmıştır. böyle düşünmeyin lütfen. babanızın gözü dışardaysa mutlaka birini bulur.

yalnız yaşıyor diye olmasın?

valla ya ..kadın balkona çıkmış cam silmiş kapı süpürmüş.. dondurma yemiş..
suçmu bunlar ..bu yaşa gelmiş bu kadar teknolojı içinde yapmak isteyen 15 lik gibi balkonda balkona göz kaşmı eder..dedimya yalnız yaşayınca potansiyel suçlu olmuş.. ne yaparsa yapsın

Kavga edin demediğinizi anlayabildim. Ne kadar şansılısınız ki sizi seven ve daha da önemlisi anlayabilen bir eşe sahipsiniz. Ama erkeklerin çoğunluğu hem yaparlar hem de yaptıklarını kabul etmezler. Eğer yakalandıklarını hissederlerse suçlarını bastırmak için çirkinleşirler. Aynısını yaşamıştım ben de. Mesajı okuduğum halde bağırıp çağırıp yıkıp döküp beni suçlamıştı. Ve burda birsürü örnek var. Sizin eşiniz sadece sizin rahatsızlığınız ile ilgili duyarlı davranıp, olması gereken yapan bir beyefendi. Ama eğer doğruysa bunlar birbirlerine bakıyorlar. Bunu farketmemek hiç de güç değil. Babaya bu sjöylendiğinde bağırıp çağırması ve kavga çıkarmasu kuvvetle muhtemel onu anlatmak istedim. Kavga çıkartın diye siz değil hiçbir aklı bayında insan demez zaten. Ama kişiyi nasıl bilirsiniz.. kendim gibi misali sizin eşiniz gibi değil maalesef. Eğer adam gerçekten bakıyorsa ve hatalıysa suçunu bastırmak isteyecektir

canım elbette haklısın ama bu olayı konuşmadan da nasıl çözebilirler ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…