• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaannem artık üvey babaannem

Kepler-452b

Ya bugün son günse?
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.926
1.010
398
Geçtiğimiz yaz memlekete gittiğimizde dedemlerde kaldık. Babaannem bizi görmemek için sürekli bahane uydurup çıktı, elini öpmek istedik öz torununun ayakkabasını giydirmeyi bahane etti yere çömeldi biz havada kaldık. Bunları ağlayarak yazıyorum belki diyeceksiniz üvey biri için değer mi diye ama insanlık bu olmamalı. O yaz bütün öz çocukları gurbetten gelmişti evde 30 kişi vardı biz gittiğimizde, kardeşimle ben yol yorgunluğundan oturduğumuz yerde uyakaldık, gözümü açtığımda hala koltuktaydım(annemler bu sırada dışarıda diğer akrabalarla hoşbeş etmeye çıkmışlar). Uyandığımda diğer torunlarının hepsine yatak kurulmuş bulunduğumuz odada bile, üzerleri örtülmüş biz koltukta iki büklüm uyumuşuz, hadi kaldırmaya kıyamadı diyelim köy yeri soğuktu üzerimizi örtmek de mi aklına gelmedi. Sonra annemler gelince çirkin imalarda bulundu. Bunalmış olabilir belki anlıyorum ama zaten üvey halam/gelinler/annem her işe koşuyor 30 kişiye gık çıkarmazken anneme "ev kalabalık görmüyor musunuz, evinize gidin" dedi. (ev 3 katlı) Annem zaten kanserle savaşan biri nasıl böyle kaba davranabiliyor. Annem diye objektif olmadığımı düşünmeyin lütfen, burada birbirimizi tanımıyoruz neyse onu paylaşıyorum sizle. Annem çevresince hep sevilen, saygı duyulan birisidir. Kimseye yanlış hareketi olmamıştır. Babaanneme üvey olmasına bu soğuk hareketlerine rağmen saygısını hiç kaybetmemiştir. Bugün bunları paylaşma sebebimde annemin gece gizli ağlamasıdır.

Artık babaannemin böyle davranmasının tek sebebi olduğunu düşünüyorum. Babam ilk anneden tek erkek evlat ve babaannem(üvey) mal konusunda babama kalacaklardan endişe ediyor sanırım. Çünkü artık babamın canına tak etti, oturdu babaannemle konuştu neden böyle yaptığını sordu. Lafı hep "benim çocuklarım eve hep masraf etti"ye getirdi. Oysa binayı üvey babaannem hesapta yokken babam inşa etmişti. Ben burda kim ne yaptı konuşmak tartışmak istemiyorum ama eğer babaanem bunu bahane edecekse düşünüp de konuşsun. En kötüsü de öz dedemin haklı da haksız da olsa babaannemin arkasında durması. Hep babaannem diyorum ama artık o benim için üvey babaannem, çok pişmanım ağzımı açıp konuşmadığıma, büyüğüme saygı diyip sustuguma. Annemin gözünden akan yaş benim boğazımda düğüm olup, nefes almama engel oluyor. Bunu yapmaya hakkı yok olamaz. Üveylikle ilgili değil insan olan böyle düşüncesizce hareket edemez. Ne benim ve ailemin köydeki yerimizde malımızda gözümüz yok. Tek istediğimiz 3-5 senede gittiğimizde 1 gün de olsa güleryüzle karşılanmak, torun oldugumu hissetmek, en azından öz dedem tarafından.

Ayrıca bu çirkin imalardan sonra biz de başka akrabamıza gittik. Bu sefer de arkamızdan köylülere "Bak beğenip de kv'nin evinde kalmadı, insan bi gelir uğrar" dedi. Kimi duysak bunu söyledi. Bu arada bu olanları o zaman babama anlatmadık tatsızlık çıkmasın diye. Eve geldikten sonra konuştuk anlattık, zaten bunun üzerine babam gidip dedemlerle konuştu. Bu sefer babam "madem geldiğimizde babamın evine geldim diyemicem o zaman herkes yerini bölsün bilsin" dedi. Şimdi de arkamızdan "bunların derdi yermiş" dedikodusu yapıyor babaannem ve dedem de ne dese ona he diyor.

Çok uzattım okumaktan kaçınmayın diye burada bırakıyorum. Fikir vermek için başka şeyler bilmek isterseniz sorunuza cevap veririm.

Allahım ya rabbim nasıl insanlar var şu dünyada ya, ne diyeceğimi bilemedim çünkü ne yaparsanız yapın hep suçlu çıkmışsınız hep arkanızdan konuşulmuş. Allah sabır versin, bunlar da elbet gelip geçer. Bizim bir yengemiz vardı o da üvey, babamın yengesiydi. Amca öldükten sonra kendine düşen paydan feragat etti ne ev ne arsa hiçbirşey almadı. Sadece belli bir küçük miktar para aldı hakkı vardı zaten. Almaya kalksa malların yarısı onundu. Sizin bu yazınızı okuyunca o yengeyi aradı gözlerim, nerde insanlık nerde vicdan diyesim geldi..

Malesef insanlar kirici davrabiliyor , uveyde olsa ne olursa olsun orda iki yatan insanin ustunu ortmeyen insan olamaz gozumde!!

Baban cok iyi demis , madem kendi evine giremiyor herkes yerini bilsin ve bolunsun mallar.
Kimede ne dedikodu yapiyosa yapsin ..
Oylede boylede sizi kotuluyor zaten , simdi bahanesi olur.

Konuyu pek anlamadım aslında ama bana öyle geliyor ki sen birilerinin üvey anası olacaksın.
Üvey Nedir? Nasıl bir etikettir o zaman anlayacaksin.
Kötü insan olmak başka bir sey birinin üvey 'bişisi' olmak başka bir şey.

Konuyu pek anlamadım aslında ama bana öyle geliyor ki sen birilerinin üvey anası olacaksın.
Üvey Nedir? Nasıl bir etikettir o zaman anlayacaksin.
Kötü insan olmak başka bir sey birinin üvey 'bişisi' olmak başka bir şey.

Evet konuyu anlamamışsınız.

Son düzenleme:
Allahım ya rabbim nasıl insanlar var şu dünyada ya, ne diyeceğimi bilemedim çünkü ne yaparsanız yapın hep suçlu çıkmışsınız hep arkanızdan konuşulmuş. Allah sabır versin, bunlar da elbet gelip geçer. Bizim bir yengemiz vardı o da üvey, babamın yengesiydi. Amca öldükten sonra kendine düşen paydan feragat etti ne ev ne arsa hiçbirşey almadı. Sadece belli bir küçük miktar para aldı hakkı vardı zaten. Almaya kalksa malların yarısı onundu. Sizin bu yazınızı okuyunca o yengeyi aradı gözlerim, nerde insanlık nerde vicdan diyesim geldi..

Benim de gözüm aradı. Benim halamda iki öksüze annelik yapıyor belki benim annemden görmediklerimi bile görmüştür onlar. Çocuklar(ki şu an yetişkin oldular) sürekli halamdan razı olduklarını dilinden düşürmezler. Böyle parmak ısırtan insanlar da var işte. Ölümlü dünya ve bu dünyada kimseye kalmadı kalmayacak, babaannem bir bu kadar daha yaşamayacak neden bunların hesabını yapıyor anlamıyorum.

Malesef insanlar kirici davrabiliyor , uveyde olsa ne olursa olsun orda iki yatan insanin ustunu ortmeyen insan olamaz gozumde!!

Baban cok iyi demis , madem kendi evine giremiyor herkes yerini bilsin ve bolunsun mallar.
Kimede ne dedikodu yapiyosa yapsin ..
Oylede boylede sizi kotuluyor zaten , simdi bahanesi olur.

Bizi de bu yer davalarını konuşmak zorunda bıraktı ya bir şey diyemiyorum. Kendi çocuklarından Allah razı olsun hiçbir zaman annemdir demediler hep objektif oldular, babama hak veriyorlar. Şimdi de babaannem "ben öyle şeyler demedim" diyor.

Öncelik ile geçmiş olsum annenize rabbim şifa versin.

Baban diyeceğini demiş babana da saygım sonsuzdur ailesine sahip çıkmış adammış gerçekten zira tam tersi durumlarıda görüyoruz.

Şu saatten sonra olacaklar belli görüşmeyi keseceksiniz maalesef hastalık vs olur anca o zaman gidebilirsiniz çünki öyle bir durumda çok büyük koz vermiş olursunuz.

Dedikodu iftira gibi lanet bişey yok sağda solda çok konuşulur illa kulaklarınızı tıkayın hayatınıza odaklanın eğri belasını buluyor illa ve o ifira yalan dolanlar illa ortaya çıkıyor siz üstelerseniz bu sefer millet başlar demek ki var bişey diye millet olarak başkalarının hayatını kurcalamak çok hoşumuza gidiyor

Babanız mantıklı adam o yolunuzu çizecektir.

Sakın kafanıza takıp stres yapmayın çoğu hastalığın başı stres kaynaklıdır he deyio geçin sonuçta değişmeyecek...

Öncelik ile geçmiş olsum annenize rabbim şifa versin.

Baban diyeceğini demiş babana da saygım sonsuzdur ailesine sahip çıkmış adammış gerçekten zira tam tersi durumlarıda görüyoruz.

Şu saatten sonra olacaklar belli görüşmeyi keseceksiniz maalesef hastalık vs olur anca o zaman gidebilirsiniz çünki öyle bir durumda çok büyük koz vermiş olursunuz.

Dedikodu iftira gibi lanet bişey yok sağda solda çok konuşulur illa kulaklarınızı tıkayın hayatınıza odaklanın eğri belasını buluyor illa ve o ifira yalan dolanlar illa ortaya çıkıyor siz üstelerseniz bu sefer millet başlar demek ki var bişey diye millet olarak başkalarının hayatını kurcalamak çok hoşumuza gidiyor

Babanız mantıklı adam o yolunuzu çizecektir.

Sakın kafanıza takıp stres yapmayın çoğu hastalığın başı stres kaynaklıdır he deyio geçin sonuçta değişmeyecek...

Teşekkür ederim, amin inşallah.
Benim zoruma giden de bu. Özellikle stresten kaçınması gereken birine yok yere bu streslerin yaşatılması :KK43:
Dua etmekten başka bir şey gelmiyor benim elimden. İlahi adaletin sadace öbür dünyaya kalmamasını istiyorum.

Benim zoruma giden de bu. Özellikle stresten kaçınması gereken birine yok yere bu streslerin yaşatılması :KK43:
Dua etmekten başka bir şey gelmiyor benim elimden. İlahi adaletin sadace öbür dünyaya kalmamasını istiyorum.

Ben çok iyi anlıyorum seni hele bir kızın annesinin ağlamasını o gözyaşlarının içinde sel oluşturmasını. Ben babam öldüğümde yedi yaşındaydım amcam denen şerefsiz ki baba tarafını tanımam anneme çocukları bırak defol git demişti nasıl ağlamıştı şimdi 32 yaşındayım hala unutmam o günü annemin ağlamasını.

İlahi adalet işliyor mutlaka ha burada ha orada yaptıklaru ona bir şekilde dönecektir sen gönlünü ferah tut vaktiniz var mı bilmiyorum ama anne kız çıkın dışarı gezin dolaşın rahatlayın annenin kafası da dağılmış olur boş kaldıkça kuracaksınız kafanızda bu daha kötü beyniniz şişceğine ayağınız şişsin :)

O kadın elbet demeyecek hatta yeri gelicek yaşını vs kullancak duygu sömürüsü yapıcak ben bu yaşta ne yapmışım onlara diye.

canim benim senin için üzüldüm... benim öz babaannem ve dedem sanki el gibi zaten...
hani benimkiler üvey falanda degil... bildigin el.. :D amcalarimin kizlarina ogullarina kuçak açarlar... ben ve kardeslerime gelince, affedersin totolarini dönerler... hatta birgün kuzenim (yine affedersin) s..... b.... 'u yedirdi, tartistilar... bu olaylardan sonra çocugu oldugunda, kosa kosa altinini takmaya gittiler... benim kardesimin çocugu oldugunda da evinde gidip görmek yerine hediyesini anneme getirdiler..! annem kabul etmedi çokta fena tersledi gidip evinde görmezsen al hediyen senin olsun dedi!!! torunun evlenmis, gidip evini görmez misin? yok!!!! kardesim evlendikten 3 sene sonra çocugu oldu, evini de çocugunu 6 ay sonra görmeye gittiler!!!! insan degil bunlar!!!

neyse aslinda bende de çok hikaye var anlatacak onlarla ilgili... gece gece moralimi bozmak istemiyorum sadece :D :D
sende dert etme, arkanizda kapi gibi babaniz var... o yarasa kilikli babaanne ve deden olmasada olur... sanki onlara muhtaçmisiniz?? degilsiniz tabiii!
bütün enerjini ailene ver... özelliklede annene... bu arada Allah'tan acil sifalar diliyorum annen için, umarim en kisa zamanda iyilesir... Allah annenizi sizlere bagislar, basinizdan eksik etmez... (aminn)
üzme sen tatli canini... ;)

Rabbim annecigine acil sifalar versin, size bagislasin insaAllah canim..
yazimindan naif ve kibar bi kiz oldugun kanisina vardim..
bazilari insanliktan nasibini almamissa; ister öz olsun ister üvey, farketmiyor..
Allah'a sukur baban farkindaymis, ve babanin kardesleri de.. bu, yani babanin farkinda olmasi o kadar onemli ki..
madem boyle iftiralar var, bayram seyran hastalk harici gitmezsiniz olur biter..
sen de bu konuya takilma, onemli olan once cekirdek aile.. babanne seni sevse ne sevmese ne, sen de bundan sonra ona gore koyarsin sınırını..
her duyduguna inanan 'cevre'yi de hiicc umursama..

Geçtiğimiz yaz memlekete gittiğimizde dedemlerde kaldık. Babaannem bizi görmemek için sürekli bahane uydurup çıktı, elini öpmek istedik öz torununun ayakkabasını giydirmeyi bahane etti yere çömeldi biz havada kaldık. Bunları ağlayarak yazıyorum belki diyeceksiniz üvey biri için değer mi diye ama insanlık bu olmamalı. O yaz bütün öz çocukları gurbetten gelmişti evde 30 kişi vardı biz gittiğimizde, kardeşimle ben yol yorgunluğundan oturduğumuz yerde uyakaldık, gözümü açtığımda hala koltuktaydım(annemler bu sırada dışarıda diğer akrabalarla hoşbeş etmeye çıkmışlar). Uyandığımda diğer torunlarının hepsine yatak kurulmuş bulunduğumuz odada bile, üzerleri örtülmüş biz koltukta iki büklüm uyumuşuz, hadi kaldırmaya kıyamadı diyelim köy yeri soğuktu üzerimizi örtmek de mi aklına gelmedi. Sonra annemler gelince çirkin imalarda bulundu. Bunalmış olabilir belki anlıyorum ama zaten üvey halam/gelinler/annem her işe koşuyor 30 kişiye gık çıkarmazken anneme "ev kalabalık görmüyor musunuz, evinize gidin" dedi. (ev 3 katlı) Annem zaten kanserle savaşan biri nasıl böyle kaba davranabiliyor. Annem diye objektif olmadığımı düşünmeyin lütfen, burada birbirimizi tanımıyoruz neyse onu paylaşıyorum sizle. Annem çevresince hep sevilen, saygı duyulan birisidir. Kimseye yanlış hareketi olmamıştır. Babaanneme üvey olmasına bu soğuk hareketlerine rağmen saygısını hiç kaybetmemiştir. Bugün bunları paylaşma sebebimde annemin gece gizli ağlamasıdır.

Artık babaannemin böyle davranmasının tek sebebi olduğunu düşünüyorum. Babam ilk anneden tek erkek evlat ve babaannem(üvey) mal konusunda babama kalacaklardan endişe ediyor sanırım. Çünkü artık babamın canına tak etti, oturdu babaannemle konuştu neden böyle yaptığını sordu. Lafı hep "benim çocuklarım eve hep masraf etti"ye getirdi. Oysa binayı üvey babaannem hesapta yokken babam inşa etmişti. Ben burda kim ne yaptı konuşmak tartışmak istemiyorum ama eğer babaanem bunu bahane edecekse düşünüp de konuşsun. En kötüsü de öz dedemin haklı da haksız da olsa babaannemin arkasında durması. Hep babaannem diyorum ama artık o benim için üvey babaannem, çok pişmanım ağzımı açıp konuşmadığıma, büyüğüme saygı diyip sustuguma. Annemin gözünden akan yaş benim boğazımda düğüm olup, nefes almama engel oluyor. Bunu yapmaya hakkı yok olamaz. Üveylikle ilgili değil insan olan böyle düşüncesizce hareket edemez. Ne benim ve ailemin köydeki yerimizde malımızda gözümüz yok. Tek istediğimiz 3-5 senede gittiğimizde 1 gün de olsa güleryüzle karşılanmak, torun oldugumu hissetmek, en azından öz dedem tarafından.

Ayrıca bu çirkin imalardan sonra biz de başka akrabamıza gittik. Bu sefer de arkamızdan köylülere "Bak beğenip de kv'nin evinde kalmadı, insan bi gelir uğrar" dedi. Kimi duysak bunu söyledi. Bu arada bu olanları o zaman babama anlatmadık tatsızlık çıkmasın diye. Eve geldikten sonra konuştuk anlattık, zaten bunun üzerine babam gidip dedemlerle konuştu. Bu sefer babam "madem geldiğimizde babamın evine geldim diyemicem o zaman herkes yerini bölsün bilsin" dedi. Şimdi de arkamızdan "bunların derdi yermiş" dedikodusu yapıyor babaannem ve dedem de ne dese ona he diyor.

Çok uzattım okumaktan kaçınmayın diye burada bırakıyorum. Fikir vermek için başka şeyler bilmek isterseniz sorunuza cevap veririm.

sizi sevmeyen insanları takmayın kafaya, gözyazşı dökmeye değmez, köydeki hakkınızıda yedirmeyin, madem ellik yapıyorlar sizde el olun

Bizde de üvey anane var. Dedem 2 sene önce öldü anneme babalık yapmadığı gibi şehrin ortasında ki trilyonluk arsayı da karısının üstüne geçirmiş ölmeden 2 sene önce..anneme de dağ başında kuş uçmaz kervan geçmez bir yerden pay bıraktı ki düşünün o bıraktığı yerin yarısını bile karısına bırakmış kalanı da 4 e bölündü anneme 500 metre kare anca kaldı...dava açalım dedim boşverin mal düşkünü demesinler dedi annem, öldüğünde koç kesip mevlit okuttu babamın ruhuna diye an... Bide 2 kere hacca gitti geldi bunlar tabi her hacca giden böyle değil ama insan düşünüyor hiç mi Allah tan korkmadınız.Ne diyim Allah ıslah etsin böylelerini.

Bi de dedem ölüm döşeğinde yatarken anneme helallik için haber bile vermediler, öldükten sonra aradılar bir gün sonra öldü cenaze var geliceksen haberin olsun dediler anneme. Annem apar topar kış günü zor bela gitti cenazeyi defnetmişler o gelmeden.

Üvey babanneniz tam bir cahil. İyi niyetli de olabilir kötüniyetlide ama boş gelmiş boş gidecek bu belli. Görgü yok bilgi yok. Kısaca muhattap almaya dewam ederseniz hep üzülürsünüz. Ne warsa bölün gitsin derdi neymiş o zamsn çıkar.

Oncelikle sunu soyleyim bu mal davalari oze uveye bakmiyor. Bizimkilr oz de ne oluyor mahkemeye vermisler babami. Mal davasi kotu oluyor koy yerinde bilirim.

Babaanneni.z bu saatten sonra degismez ama anneni•z de siz de zamanla takmamyi ogrenirsiniz. Allah sabir versin

En güzel çözümü vereyim mi gitmeyin olsun bitsin . Hayat zaten yeterince zor birde bu şekil gereksiz insanlar için canınızı sıkmayın. Onun yerini gidin ailecek güzel bir tatile oh miss valla..

Dedenizde iş yokmuş kusura bakmayın ama...
Benim anneme öyle davranacak üvey babanneye ben saygı göstermezdim net!!
İsterse babam beni bu sebepten dövse de etse de yinede ben o kadının elini öpmezdim....
Çünkü annemi ağlatan kim olursa oLsun karşılığını görür benden acımam!!!

babaannen toprağın altındaki iki metrelik tapulu gerçek mekanını hiç hesaba katmıyor anlaşılan..üzülme malları mülkleri onların olsun,siz ailevi huzurunuza odaklanın..

Back