- 17 Kasım 2011
- 6.645
- 547
- 148
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
allah yardım etsin...
cidden tahammül edilecek gibi değil...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba bayanlar .
Benim derdim babaannem .
Yaşlı, yazık dedim bugüne kadar sabrettim fakat artık yetti .
Sabrım taştı .
Bizimle yaşıyor babaannem ve hayatı bize zehir etmeye yemin etmiş sanki .
Her şeye laf eder biz susarız iyice çileden çıkar küfreder .
Ortada hiçbir sorun yokken bile sorun çıkarmaya and içmiş adeta .
2 Kardeşim bir abim var 21 yaşındayım ben .
Abim evlendi gitti .
3 kız kaldık evde biz .
En küçüğümüz hariç ( ki ona da arada takar kafayı ) ikimize de kafayı taktı bu kadım .
Zaten annemi söylemiyorum bile .
Canım benim ağzını bir kere bile açmadı yemin ederim .
Artık dayanamıyorum bu kadına .
Her şeyde sorun arar, her şeyde.
Geçen gün iki kız kardeşim masadalar kahvaltı yapıyoruz ( biri 10 biri 16 yaşında ) tabağı önlerine çekiyorlar .
Ben yetişemiyorum diyor büyük küçük diyor ben yetişemiyorum .
Babaannem buna bile küstü aman ben yemiyorum siz yiyin diye çıktı odasına gelmedi masaya .
Annem kaç kere gitti çağırmaya anneme çık git odadan yememi istemiyorsunuz siz diye kovdu .
Biz kahvaltımızı yaptık çıktı gitti komşuya bana yemek vermiyorlar demiş .
Akşama kadar gelmedi .
Sonra yalandan hastalandı .
Midesine karnına ağrılar girmiş (!)
Doktoru psikolojik dedi .
3 gün yattı annemin yaptığı yemekleri yemedi her gün 2 çeşit yemek yaptım götürdüm, yedirdim .
Şİmdi de bana laf sayıyor bir ton yok sen şöyle fenasın yok böyle fenasın .
Halamın kızlarını övüyor onlar senin gibi değil ağızları var dilleri yok .
Hasta olunca gelmediler, aramadılar bile .
Bunu söyleyince de ben ne zaman hasta oldum diyor .
Annem her akşam en az 3-4 çeşit yemek yapar, hiçbirini beğenmez .
Halamın yaptığı yemekleri över durur .
Birde karnımız aç kalkıyoruz bu sofradan diye anneme bir ton laf sayar .
Eline sağlık demek yok ki benim annem çok güzel yemek yapar .
Annem olduğu için demiyorum herkes söyler bunu .
Annemin ağzı var dili yok .
Annem yeni evliyken 2 yıl anneannemlere götürtmemiş babaannem annemi .
Öyle fena bir kadın, halam her hafta en az 2 kere gelir bize .
Ama biz bir gideriz oturmaya 2 saat sonra geliriz küser, b.k mu vardı da gittiniz diye küfreder .
Babam anneme bir şey alsında babaanneme almasın .
Ev kıyamet yeri seni ben büyüttüm de o o....ya alıyorsun da bana almıyorsun .
Daha neler neler .
Babam sinirlenir bir şey diyecek olur annem susturur yazık der yaşlı .
Babaannem babama der bunu niye dövmüyorsun sen şu komşu karısını nasıl dövüyor baksana sen erkek misin ?
Her kavgada mutlaka bu söz geçer, mutlaka .
" Bu kadını boşa sen o...nun teki bu "
" Ben hasta oldum da noldu geberdin mi bile demedi bana "
En son kavgada da bunları dedi .
Olay da buydu kardeşimin tavşanı var kafeste besliyor " arkadaşıma giderken tavşanı da götürüyüm çok seviyorlar tavşanı " dedi ( 16 yaşında ki )
" Vay sen ne malsın, ne b.kun gözüsün sen ne diye götürüyorsun tavşanı "
Anneme dönüp " sen nasıl annesin götürme ne işi var tavşanın başkasının evinde kafesle götürülür mü hayvan sen ne salaksın " diye bağırdı annem de " anne götürsün ne olacak zaten 2 dakikalık yol " dedi .
Kardeşim de " ne olacak babaanne ya " dedi .
" o... " diye bağırdı babaannem kardeşimde " düzgün konuş, o...lukla ne alakası var saçmalıyorsun alakaya maydanoz " gibi bir şey dedi tam net hatırlamıyorum " vay sen bana herşeye maydanoz olma diyorsun da bunu nasıl dersin"de bir ton laf saydı yine .
Kardeşimde çıktı odasına ağladı .
Babaannem de peşinden gidip vurdu kardeşime .
Tabi ortalık iyice alevlendi .
Yeğenim ceylinimde orada ağlamaya başladı 4 yaşında daha .
Onu susturayım derken büyük kardeşim de çıktı dışarı arkadaşına gitti .
Babaannem babamı aradı " kızın evden kaçtı " dedi .
Babam geldi olayı anlattık o da bize hak verdi diye babaannem geldi babama küfretmeye başladı .
Babam da sinirlendi annem babamı sakinleştirdi .
Derken babaannem yine hastalandı .
Annem babaanneme tepsiyle yemek götürdü yemedi falan .
Sonra da tepsidekileri attı yere .
Annemde daha yanına gitmedi babaannemin yanına .
" Geberdin mi demeye bile gelmedi o o.. " diye annemin arkasından konuştu sonra da .
Anlatacak o kadar çok olay var ki komşulara benim arkamdan atıp tutuyor sonra komşularda benim hakkımda konuşunca cümle alem biliyor senin ne b.k olduğunu diyor .
O altta ki komşu bize gelince o gelmesin daha diyorum " ben senin yüzünden komşularımla aramı bozmam " diyor .
O kadar doldum ki .
Halamların yanına gitti başka şehre " kızlarımın yanında ölürüm ben " diyerek gitti .
Halamlar da da aynı davranmış olacak ki aradı babamı biletimi al diye ağlaya ağlaya geldi 3 hafta içinde kovmaktan beter etmişler babaannemi .
Tabi orada annem yok, nazını çeken yok .
Hergün bir ton sorun inanın kafayı yiyeceğim .
Kurtuluş yok mu bu kadından ya .
Aklına ne gelirse uyduruyor anlatıyor herkese .
Ama halalarım bile biliyor onu, anneme diyor küçük halam "sende peygamber sabrı var " diye .
Dedem ölmeden önce hastalandı 2 ay altından aldı annem dedemin .
Halamın ikisi de bizdeydi babaannem de .
Kızları dururken gelinine düşer mi bu ?
Kızları elini bile sürmediler .
Cenazede annem her yere koşuşturdu .
Teyzem, annem bir de annemin arkadaşı halletti herşeyi, Allah razı olsun .
Şİmdi de anneme diyor " kocam ölünce 1 damla gözyaşı dökmedin sen " diye .
Off aklıma geldikçe sinirleniyorum .
Nefret ettim artık bu kadından .
Ne yapıyım ben şimdi ya .
Aynı aynı, annem mantı yapar eve kızlarına da yaptırır her şeyde kızları öndedir ama kızları bunu takmazlar bile .oooo aynı bizim ki.
Ölmüş insan ardından konuşmak istemem ama, beş kardeş içinde bi tek biz bakıyorduk babaanneme.
Annem eve salça yapardı dışardan almaz öyle şeyleri ve babaannem diğer üç kızına da yaptırırdı zorla..
Bi de süsleyip püsleyip en güzel kovalara koyup götürürdü kızlarına yüzüne bile bakmaz önüne çürük meyve koyarlardı.
Bunlar benim çocuk aklımla görüp anladıklarım bi de görmediklerim var tabi daha neler neler.
Ölürken anladı ama, başında sadece annemi görünce.
Öyle .arada bir halanlara da gidip kalsa ya. yazık annen de sizde biraz kafa dinleseniz.
tabii iş baban da bitiyor. hadi anne hazırlan seni biraz kızlarına gezmeye götüreyim demesi gerekiyor, ama babanda da size karşı o merhameti göremedim. baksana annene ne laflar ediyor da adamın gıkı çıkmıyor. pessss.
erkek işte bu yaşta bile ana kuzusu![]()
Halamlar istemiyor ki işte canım .valla yok öyle rahat edemedim geldim. babanlar 3 kardeşse her birinde 4 er ay kalsın.
hani şu tonton ninelerden olsa zaten herkes kapışır annesni de, böylesine müstehak yani göçebe gibi gezmek....
Yok maalesef .İnsan nankör olmasın..
Babanızın bekar kardeşi var ise, bir süre onda kalsın..
Söylesek ne fayda.Şizofrennn bildiğin..
Böylelerini huzur ewine yerleştireceksin..
Asıl böyleleri hakediyor orda olmayı..
Annenizi çok tebrik ediyorum helal olsun..
Allah bu sabrının karşılığını elbet göstericek ona..
Bence, babanız sizden yanaysa..
Bundan sonra ne konuşuyorsa size karşı sizde iki katına söyleyin yüzüne çok ciddiyim..
Anneniz yapmaz biliyorum ama, siz yapın bence..
İlk defa büyüğüne karşı gell diyorum birine saygısız ol diyorum çok ilginçç..
Ama hakediyor yaa !!!!
2 halam varda yanlarına istemiyorlar .annen yine iyi sabırlıymış da insan evladına düşmüş babannen..diyecek bir şey yok canım. böyle gelmiş böyle gider. olabilidğince takmayın. başka amcan halan falan yok mu gideceği?
Benim arkamdan deli diyormuş zaten birde öyle yapsam komple zır deli olurum sanırım .kendini deliliğe vur valla. o küfür edince ayıl bayıl çığlıklar at.
bir daha ne hasta olmaya vakit bulur ne de küfretmeye. sana dediklerini sen bin misliyle bağıra çağıra ona söyle.
kadına bak ya, terbiyesizliği meslek edinmiş.
ay niye bu kadar gıcık oldum ki. bilinç altımda bişeyler var zaar :26:
Aynen öyle abla .Bu babaanne bende olacak kıtır kıtır doğrarım,çekilecek tarafı yokmuş ki hiç.
Teşekkür ederim kardeşim, amin .Ayy içim şişti okurken
Kardeşim Allah sabır versin size:26:
Bu nedir ya:26:
Ay gerçekten rabbim bol bol sabır versin,çok üzüldüm gerçekten.![]()
Öyle olur hep zaten, umursamayan taraf kıymetli olur .Benim babanemde oyle sanki yaşadıklarımı yazmissin evlendikte kurtulduk amcamlar kimse kalmadı hepsi ev olduğu haldee başka yerlere taşındılar şimdide annem e saldiriyor komşulara kötüler beddua eder dedemde öyleydi evlenene kadar hep onlarla yaşadım ablamdan sonra hayatımı mahvettiler ne okul hayatim ne iş hayatim iş yerinden gelip aliyodu beni arabam yikanacak ailemede sitem etmiyor değilim amcamlar gibi onlarda tasinsaydi, onlar sık gelmio kıymetliler
Aynen öyle, arkamızdan neler neler diyormuş .adını deliye çıkarırlar bu sefer de hiç temizleyemez. belki giderler evden ama adı bizim gelin deli kalır.
Aynısını bende diyorum .Allah size sabır versin. Ben annenizin yerinde olsam yaşlı falan dinlemem o laf ettiği yemekleri kafasından aşağı dökerdim. Vallahi de yapardım bunu. O bağırdıkça siz de bağırsanız susar aslında. Dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler.
Bir arkadaşımın da buna benzer bir dedesi var kız artık ölse de kurtulsak diyor. Bir insan bunu kendine nasıl dedirtir hiç anlamıyorum :26:
Demi demi .atacaksın huzur evine bak bakalım gıkk diyebiliyor mu birdaha...
Aman sakın ha .dedem vefat etti babanneminde bize yerleşme planları var annem zaten 10 sene oturmuş ilk evlendiğinde tövbe bakmam diyo seninkinin türevi bizimkide, annemde şeker hastası boşanırım gene bakmam diyo, sonunda ben babannemi yolacam o olacak bende panik atak var garipsemezde hiç kimse, hınç biriktiriyorum şimdi![]()
Hiç sanmıyorum inan ki .Babannemi 3-4 hafta once kaybettim.. Yanimizda olsaydida boyle sinirlenebilseydik..
Hayat cok kisa olum sah damarinizdan yakin bize..
Yasli insanlar zordur..
Ama yokluklari daha da zordur..
Aminn .benimde babannem sorunluydu küfür falan olmazdı da komşulara gidip bana bakmıyo etmio dediği çok oldu.annemde çok sabırlıydı..yengemlere gittiğinde oturduğu yere bile bişi sererlerdii başka yere oturtmazlar kıyafetlerini kendi kıyafetleriyle yıkamazlar kahvaltılıkları bile ayrıydı.annem çok kızardı ne varkadında da böle yapıolar diye.anneme altınlarını emanet etmişti sakla diye dardarken bile satmadık.bi gün altınlarm nerde naptın dedi annem bir sinirle attı kucağına al burda diye bi daha da konuşmadı annem.ama önüne yemeğini getirdi saygısızlıkta yapmadı.ama başka yere gittiğinde hep laf yedi.ölceği zaman dank etti kafasına yüzüm yok dedi bizim için eve gelmeye.valla herkes yaptığıyla gidiyo..annen çok çok sabırlymış hayret ettim doğrusu.Allah elbet görüyo Annem hep der allah rızası için yapıyorum diye.Allah inşş cennetiyle ödüllendirir sizleri.
Eminim başka evden bile hissettiriyordur kendini .Benim babaannem de 5 para etmez..
Allah'tan aynı evde değiliz..
Amin çok zor canım ya inan ki .Ayyy gulum yaaa tipkisinin aynisi teyzemin kvsi
ustelik teyzemin kvsi yabanci degil teyzemin teyzesi...
Evde coluk cocuga kan kusturuyor...
Suan altindan aliyorlar.
Bi sus be kadin bi sus yahu
14yasindaki kuzenim bazen ilacini falan veriyo kiza yapmadigi birakmiyo ..
Kizi begenmiyor herseyine kusur buluyor
ve surekli halasinin kizlariyla kiyasliyor..
Kadin icin gokte Allah yerde kizlari ve kizlarindan olan torunlari..
Hayir diger torunlar bunu k.p.k yerine bile koymuyorlar...
Teyzemin buyuk kizi evli...babannesi 3 ay hastanede yatti 2gunde bir tlfon aciyormus(kendisi 18 saatlik uzak yolda gelemez)ustelik yeni evliydi.
Teyzrme yapmadigini birakmadi kizin beni hic aramadi diye...
Yeyzemde diyorki diger torunlariin hic aramadi
benim kizim en azindan 2 gunde bir tlfn acti..ustelik diger torunlarin gelebilirlerdi ayni sehirdeyiz...
Bu seferde teyzeme diyor ki kizlarimin, torunlarimin b.kunu yeme...tovbe estefurullah...tovbe
ayy hangi birini anlatayim ki ....
Mesela kadin yataginda yemek yiyor tepsiyle onune gituruyorlar.
Teyzem diyo ki her sabah bir cingar cikariyo.
Yok bu bali neden koydunuz bilmiyormusunuz ben bal yemiyorum diyomus.
Ertesi gun bal koymuyorlarmis bu seferde agliyormus bana bal vermiyorlAr yiyeyim ..
Ayyyy teyzem bazen anlatiyo icim sisiyo
enistemde iki arada bir derede kaldi zavallim
allah annenize ve teyzeme sabir versin
:) ölse üzülmem ben .Bak hak helal etmek ayrı birşeydir yoklugunu aramak ayrı birşeydir..
böyle bir insanın yokluğunu niye ararki insan.
Beni az üzdü rahmetli keşke biraz daha yaşasaydı da ağzıma daha iyi etseydi diye mi ?
Annemin bel fıtığa var boyun fıtığı var ağrıları var sürekli annem odasına gidiyor yatıyor vay sen ancak yat, başka ne işe yararsın ki sen diye demediği kalmıyor yine .Allah size sabır versin. Gerçekten yazdıklarınızı okurken ruhum daraldı. Bazı insanlar böyle kıymet bilmez oluyorlar işte. Evladım beni aldı evine bakıyor Allah razı olsun senden diyeceğine daha hayatı ona zindan ediyor. Gelini çiçek gibi bakıyor ama yine de kızı, kızının çocukları kıymetli. Ama annene de yazık yani, böyle hep sıkıntıdan laf işitmekten hasta olsa günah değilmi? Kardeşlerinle birlik olun hiç laf söyletmeyin annene. Her söylediğinde bin pişman edin onu. Madem o sizin canınızı yiyo biraz da siz yapın bakalım belki yorulur da pes eder. Babanla da konuşun korkuyoruz valla bu gidişle annem düşcek elden ayaktan deyin. Her fırsatta söyleyin. Konuşsun kardeşleriyle. Sıraya bindirsinler bu işi. Yok öyle hep bir kişiye yüklenmek, Allahtan korksunlar biraz ya. Ya da bütün çocuklar atsınlar her ay biraz para. Devamlı bir bakıcı kadın tutun dursun başında onunla kalsın hep. Ama gerçi buna bakıcı kadın da dayanmaz. İki günde kaçar![]()
Kendini alsına aminn diyorum .ohaaa o ne kızz şok oldum resmen.. okurken bile sinirlerim zıpladı özellikle küfür etmesine ayrıca şok oldum ALLAH tez zamanda akıl versin yada kendini alsın ay bilemedim yaa çok zor bi durumm
![]()
Zararsız bildiğiniz sakinleştirici var mı ?Tek çareniz var yemeklerine sakinleştiric atıcaksınız. PAssiflora falan! İnsan yaşlandıkça huyları meydana çıkıyor işte. İçi kötü bildiğin kadının, yaşlandıkça da davranışları artmış anladığım kadarıyla. Allah sabır versin hepinize. Benim dedem de annemi dövmeye kalkmıştı bir kere. Aynen böyle hakaretler falan. Hep bir olay olur bizimkilerde. Anlatsam seninki gibi uzar gider liste. Ama benim dedem manik depresyon hastası. Manik tavan yapınca herkese böyle hakaret ediyo vuruyo kırıyo. O... demesi falan çok tuhaf insan gelinine torununa öyle laf der mi ya. Alzheimer falan olmasın. Değilse de götürün bir nörologa ya da psikiyatriste bence. Gitmek istemez evet ama check up yaptırıyomuş gibi bir hava verin. Başka kontrollerini de yaptırın o arada. Benim dedem de babamın babası halalarım asla bakmadı. Bakamazlar zaten. Her şeyini annem babam çekiyor. Babam kaç kere evden kovdu halamlara götürdü. Ayrı ev aldı kadın tuttu. Yok kaıdn bile dayanmıyo yanına bizimkinin. Yine en iyi annemle işte. Annelerimiz biraz çekiniyo sanırım gelinim ben diye. Hiç sanmıyorum annein kendi annesine babasına bu kadar sabır göstereceğini. Babamın gönlü olsun, arkasından halamlar laf etmesin diye çekiyo hep..
Amin, sağol canım .allah yardım etsin...
Canım nereye kadar ?Babaanneler hep boyle.
Biz de bir donem birlikte yasadik ben kucuk sayilirdim hatta ama babaannemle cata cat kavga etmisligim coktur. Hala herkese dis gosterebilirken kucuk halamla bana sesini cikartamaz, kucuk halam da dislidir.
Birakin istiyorsa kizinda kalsin, geldiginde de annen yapamiyorsa sen yap. Hic pas verme. Anneni koru. Gerektiginde cevabini ver. Birinden cekinmeden dozu kaciriveriyorlar.
Onlar kıymetli biz baksak ta onlar daha değerli her zaman .Babaannelerin geneli böyle tatlım. Sizde kalmak zorundaysa takmicaksiniz artık annenizi de ezdirmeyin. Artık sinirleri yıpranmıştir kadının. Baban konussun böyle olmaz hem hizmetini yapıyorlar hem laf yapıyorsun madem öyle kızlarına götürüyım biraz seni desin.
Benimde babaannem ben kızından önce evlendim diye benimle konuşmuyor.
Bundan on üç sene önce babamin ayakları kırıldığında onlarda kalmıştık doktora gidiyor diye babam bi tabak makarnanın lafını yaptılar.Bugün sabah annemlere geldim ben baktım sabahın 7sinde halamin oğlunu okula yolluyor geceligi üstünde uykudan kalkmista o kadar zoruma gitti ki anlatamam içime oturdu resmen canım yaa. Off off daha neler neler.
Sorma, sormaOff nasıl bir insanmış bu yaa
Dehset
Ceylinim nedir senin bu saçmasapan insanlardan çektiğin?!
Rabbim büyük, tek Allah rızası için katlanıyoruz ya .bızımkıde oleydıde sımdı bunadı hatırlıyor hatırlamıyor hastalandı aman bosver dıyor annem allaha havale edıyorm dıyor
Aynen öyle canım ya .Amanın bela, hem de kuyruklusundan. Ayol vallahi rahat batıyor. Nasıl gelinler var, maaş kartını alıp, odaya kapatıyorlar.
Resmen kaşınıyor kendisi. Allah sabır versin size canım. Annene de hürmetler, ne kadar saygılı mükemmel biriymiş, takdir ettim. Ama bu saatten sonra dayanamazsa da haklı. Annenin ömrüne de yazık. Ya başka birinde kalsın, ya da bir çözüm bulunsun. Annen de anladığım kadarıyla yaşlandı artık.![]()
Kızları istemiyor ki .Babanızla konuşsanızda babaanneniz dönüşümlü olarak diger çocuklarında kalsa nasıl olur.2 ay bir halanda 2 ay birisinde 2 ay sizde en azından bütün yükü siz almazsınız.
Teşekkür ederim canım .Annende hakikaten peygamber sabri varmis :) Kadincagiz herkesi idare etmis. Eminim ki Allah onu kat be kat odullendirecektir, ve belki odullendiriyordur bile, ailenize gelebilecek bazi belalari savusturuyordur.
Cok can sIkIci bir durum gercekten de ve umarim sirf bu sabrin hatirina baskalarinin kahrini cekmek zorunda kalmazsiniz. Sonucta atsan atilmaz satsan satilmaz.
Anneme laf saydırıyor annem susuyor iyice gaza geliyor kadın ne örnek alması .Bu ne böyle Allah size sabır versin. Yaşını başını almış kadınsın. Otur sessiz sakin bi hayır duası et gelimin bana bakıyo diye. Ne kadar günah yaptığı. Bazı insanların yaşlılıkları huysuz ve çekilmez oluyo. Demek ki öyle senin babaanne de... Bu arada annen çok merhametliymiş... Keşke ondan örnek alsa...
Kadın tutmak mesele değil ama kim sabreder bu kadına ?Ben de küçüklüğümden beri hep babannemleyim en sevdiğim insandırr anne yarım gibidir babaannemi çok aşırı derecede çok severim ..
Tabi bazı davranşllarını onaylamam insanlarda pek sevmezler hatta sevmezler ama ben çok seviyorum .. Arkadaş gibiyizdir .
Ama senin babaannen harbiden uçmuşş . Benimde anneannem 86 yaşnda malesef bize gelecek sanrm yine bizde kalcak 2 haftaya kadar malesef diyorum çünkü sürekli konuşmaktan dizi izletmiyo bağırarak knşmak zorundayız duymuyo babamla anlaşamıyolar babam onunla uğraşıyo annemde babamı sustururken bağırıyo ben ise çıldırıyorum deliriyorum kafayı yiyorum ..
Sonra herşeyi yanlş anlıyo mesela babam camiye gidecekti yazın bi dakka sen dur ben hemen lavaboya girip çkıyım acelem var ezan okunacak demiş anneanneme anneannemde benim yanıma gelip dediki baban beni balkona ittiriverdi lavaboya giremezsin dedi dedi
ben de babama kızdım yaşlı kadn neden böyle yapıyorsun diye bu sefer babam başladı sen ne yalancı kadınsn ben seni ittridimmi 5 dkka bekleyiver dedim dedi . karıştı ortalık .. Dayımlarda kalıyodu oğlunda gelini bıktırmş artık gelin yani yengem namaz kılıyormş anneannemde balkonda imiş rüzgarla kapı kapanmş anneannemde içeri girememiş açamamş kapıyı . Sonra yengem gitmiş açmş işte ben gitcem demiş anenannem yengemde gşdeblrsin demiş ( vefat eden dayıımın karısının yanına öteki yengemin yanına gideceğim demiş ) annemannemde dayım gelince ne demiş biliyomusunsenin karın beni kovdu beni istemiyo balkona kitledi demiş birbirine girmişler yengemle dayım kadın her gittiği yerde huzursuzluk yaratıyo .
Yaşlılarla uğraşmak cidden çok zor ya insanı delirtiyolar ya kafayı yiyosun cidden ..
Annen gerçekten çok suskun sakin bi kadınmş nasl çekmiş yeminle helal olsun ..
Bence bi yolunu bulup halalarına geri yollayın ... Başka yolu yok gibi bunun çekilecek dert değil ya .. Allah sabır versin cidden cinnet geçirtir babaannen insana ..
Kendi evi falan yok mu ? halaların ve baban durumunuz varsa bi kadın tutup her ay paraları bölüştürüp bi bakıcı tutsanz kendi evinde baksn kadınn ..
benim de anneannem güya dayımda kalıyor ama 6 kardeşin evi arasında gidip geliyor. 2 ay kalıyor hepsinde ortalama. gerçi kendisi melek gibi kadındır o ayrı. siz de halalarınıza göndermelisiniz, açın halanıza alıyosanız alın yoksa biz yılda 4 aydan fazla bakmıyoruz artık deyin ve gönderin. kendi annelerini ne yapıyorlarsa yapsınlar. insanların başına yıkmak kolay tabi her şeyi. ama bi miras konusu olsun onlara az verseniz ortalığı yıkarlar. herkes kendi çıkarını düşünüyor işte. sürekli değişimli olarak bakın başka yolu yok. anneniz bu dünyaya dert çekmeye gelmedi herhalde ona acıyın lütfen.
Valla öncelikle Allah sabır versin tüm ailenize.Benim babaannem de o kadar vicdansız ve merhametsizdir ki o yüzden duygularınızı çok içten anlıyor ve paylaşıyorum.Annem ve babam halen depresyon ilacı kullanır geçmişte yaşananlardan ötürü.O kadar bencil ve o kadar cahil bir insan ki kendinden başka kimseyi düşünmez.Yaşlılığında insanlar saygı ve sevgi görmek için gençliklerinde ekerler tohumu,ekmezlerse karşılığında hiçbirşey alamazlar,yapılanlar bir tek kişinin kendi vicdanına kalır.Ben küçücük yaşımdan azıcık sevgi göreyim diye eteklerine yapışırdım da yine küfür ederlerdi bana eşiyle beraber, ergenlik çağımda evimize gelirler "lluvia87 yi erkeklerler gördük sokaklarda" diye yalanlar atarlardı babama, o da inanır beni döverdi :/ bunlar da kıs kıs gülerdi.(uzun bir zaman önce babam da kendine geldi )Bu kafadaki insanlardan ne bekleyebilirsin ki?Senin babaannen de aynı bu vicdansızlık ve merhametsizliğe sahip bir kadın ama ben inanıyorum kimsenin ahı kimse de kalmaz bir yerden mutlaka çıkıyor.
ALLAH annene sana kardeslerine babana vs. Sabirlar versin iyi dayaniyosunuz bune laf kufur boyle ayip ya. Yaslilik yaslilik diyolar ama nerde ne diyecegini kufur edip insanlari asagilamayida pek biliyolar.kardesim yapilcak pek bisey yok gibi ama Allah o kadini islah etsin
Amin, amin .
Passiflora diye bir şurup varmış sakinleştirici onu mu alsak acaba ?
Oda fayda etmez bu zihniyetteki teyzeye :))
Ondan korkuyorum bende :)