baba(!)

Benim babamda despot bir babaydi.
Cok süper bir babaydi ama cokda kati bir babaydi, bende bir gün birbirimize sarildigimizi hatirlamam, cok ender zoraki yanagini uzatmistir bende elini ve yanagini öpmüsümdür bayramlarda seyranlarda.
Bunu anneme sordugumda baban sevgisini gösteremiyor diyordu.
Cok kati kurallari olan, parasi oldugu halde benim calisip kendi ehliyet parami dondurma satarak kazanmam, daha bir sürü seyler.... o zamanlar ona cok kiziyordum ve babami anlamiyordum.
Ne zamanki vefat etti ve bu dünyadan gitti, iste kafama o zaman dank etmisti....Ne olursa olsun benim babam belki beni sevmedi, belki bana bes kurus para vermedi ama bana dogru yolu cok güzel göstermisti.
kendi cabamla okudum, kendi cabamla kafama taktigim herseyi basardim ama suna cok eminimki eger babam beni simartsaydi ve bana para yedirerek okutsaydi bende bir mok olmazdi.
Herkes gencken yasayip yiyip icip erkeklerle gezerken ben dondurma satarak, temizlik isleri yaparak part time calisarak gelecegime yatirim yaptim. Sonra okulumu ödedim kendi paramla babama ve aileme hic yük olmadim. 16 yasimdan beri calistim her sene daha özgüvenim oluyordu her sene daha hayati taniyordum.
Simdi hayal edemedigim en güzel hayati yasiyorum.
Ve her sabah uyandigimda Allahima sükür ediyorum ve babama dua ediyorum, o sadece bana degil tüm ailenin hayatini kurtaran adamdir.

Onun icin illaki kati olan kötü degildir....
Bazen kati olan asil sana gelecegin icin iyilik yapan insandir...

Belki kendi hayatimdan anlatarak sana bir degisik bakis acisi vermis oldum, basarilar, sevgiler...

Okudukca üzülüyorum benim babam farklı tamam bende bazen fikir ayrılıkları yaşadım 1 ay küs kaldığımızı bilirim ama her gördüğümüzde birbirmizi yanakdan değil dudağından öperim babamın umarım düzelir babalarınız mesela benim erkek kardeşim var onunla fazla şakalaşmaz her şeyine kızar ama bana kızmaz neden bilmiyorum şakalaşırız bayaaa

Yaşadıklarınız zor.Bir anneden çekmekle babadan çekmek arasında çok fark var bana göre.
Babanın ki daha bir gururuna dokunuyordur insanın.

Bu konu hakkında empati kurmakta güçlük çekebilirim ama az kaldı sabır edin.
Meseleğinizi elinize alıp doğru bir evlilik yaptığınızda tüm bunlar geçecek..

Bu kadar kötü davranmasının yanında elbetteki evlat gibi davrandığı zamanları oluyordur, onunla teselli olun vakti gelinceye kadar.

Baba sevgisinden yoksun buyuyen genç kızlarda yanlış ilişki tercihleri oluyor, ya da doğru tercihlerde yanlış ilerliyorlar.

Onu babanızın yerine koymanız sonrasında hüsranla sonuçlanabilir Allah korusun.
Bu yüzden iyi düşünün, fevri hareket etmeyin. Sevgilinize asla söz etmeyin bu durumlardan.

Bir sevgilinin verdiği zararı bir baba asla veremez.

kızlar sizce harcımı ödemezde okula göndermek istemezse beni, borç falan bulup harcı ödeyip ona rest çekmelimiyim?

canım,benimde bizmanlar başımda öle bi baba vardı,polis olduğu için,karde3şimle peşimde dedektif gibi takiplerdi,bunalırdık,ama ewlenip gidince inanki öle pişman olup,seni mumla arıolar,,aman diyim,erkek arkadasın olursa bile mesleğine dikkat et,zor bir baban var,ksur bulur sürekli...

haıyr canım rest çekme,daha ona ihtiyacın var,ama çalışma hayatına başladığında çekebilirsin....kardeşin yokmuu...
kızlar sizce harcımı ödemezde okula göndermek istemezse beni, borç falan bulup harcı ödeyip ona rest çekmelimiyim?

Yazdıklarını okudum. ben babamı kaybedeli çok oldu. ama bilhassa ailevi olaylarda keşke babam olsaydıda sadece o ezseydi dediğiniz anlar o kadar çok olur ki. eşleriniz hakkında yazmışsınız yine eşiniz size bir el kaldırsa eminim ki babanız kurtarır sizi. sizi anlayabilmemde etkili olan seylerde var benzer seyleri yasadm babadan olmasada. ama baba ailenin her zaman kimseyi boyun eğmemesini sağlıyor. sikayet ettiğimiz insanları gerçekten kaybedince anlıyoruz kıymetini. emin ol ki canım eğer baban olmasaydı aile olarak yasayacağınız seylerden annen sen ve kardesn o kadar çok yıpranacaktı ki, belki alınmakla tehdit edildiğin üniversiteye bile gidemeyebilirdin. çünkü su an sana çok iyi gözüken insanlar bile eksik yoksun tarafınızı görünce sizin üstünüze gitmeye baslarlardı. Sevmediğini düsünüyor olabilirsin davranıslarıda öyle gösteriyordur haklısındır ama annelik içgüdüleri gibi babalarında içlerinde duran bir seyler mutlaka vardır. çok haklısın sana hissettirmesi büyük haksızlık ama sakın kendinede bir sey yapmayı falan düsünme senin kıymetini anlaması ya da kurtulman için çoook saçma bir sey. çünkü hayat sadece 1 kişi uğruna feda edilecek kadar basit bir şey değil. zaten bir iki yıl sonra evlenirsin (evleneceğin kisiyide çook özenle seçmelisin en ufak bir ilgi gösterene hemen inanmamalısın) çocukların olur ve yasamak istediğin her seyi onlarla yasarsın. zaten çalısma yerinden dolayı falan ayrılırsınız. daha fazla bu konuya yoğunlasırsan depresyona girersin ve her sey daha çok sarpa sarar. 21 yıldan beri dayanmıssın sadece birkaç yılın kalmıs ve artık daha olgunsun katlanabilirsin. gerizekalı falan diye hitap edilmesinin sebebide kendi ailesinde de öyle görmüs olmasıdır. baba sevgisi olmadan büyümüstür o sevgiyi tatmamıstır ve o sevgiyi göstermek ona çok zor geliyordur. o sevgiyi vermeden seni büyütürse daha gurur duyacağı bir insan olacağına inandırmıstır kendini. çünkü onun sana canım kızım demesi onun adeta bir tabusu haline gelmiştir. kaç yasındaki insanada ne yaparsan yap hangi psikologla görüsürse görüssün o düsünceyi sildiremezsin. ama sen korkma gerekirse annenle beraber bi sekilde saklarsınız burs meselesini annen ikna eder ya da part time bir isle falan halledersin. sakın bi panik yapıpta çalısmayı ihmal etme sadece.

ne yani seni para için mi okutuyor ki okuttuğunu düşünmüyorum galiba sen kendi bursunla geçiniyorsun inşallah elindeki parayı da almıyordur.aranızın düzelmesini temenni ediyorum çok kafanızı takmayın derslerinizi çalışın.meslek sahibi olduğunuzda da kendi kendinize geçinin ama aynı evde kalmayın paranızı da yedirmeyin.burs için mi sizi okutmuş,burs olmasa göndermeyecek miymiş çok saçma bi düşünce yapısı ya aklı sıra sizi korkutuyor ders çalışmaya böyle özendireceğini sanıyor,ne babalar görüyorum yeter ki sen oku üstümdeki ceketi satar yine de okturum diyor ne yoksul insanlar kuru ekmek yiyor da çocuklarını başka memlekette okutuyor.ben de kendi memleketimde okuyorum çok şükür durumum iyi ama sınıfımdaki bazı arkadaşları görüyorum bir yıl boyunca aynı kıyafetle okula geliyorlar zar zor okuyorlar onların babası da baba değil mi ne zor şartlarda okuyorlar/okutuluyorlar.lütfen çok afedersin böylelerine mevlam çocuk nasip etmesin eğer ilerde benim kocam da böyle bi baba olacaksa rabbim bana da nasip etmesin.baba çok önemli bu devirde baba sevgi,saygı,en önemlisi güvenn demek.sen inşallah feraha çıkarsın.Allah hepimizi ıslah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…