baba(!)

ah tatlım benim o gün geliyor ama yine birşey yapamıyoruz çünkü bizde vicdan ve merhamet var.....ya da ben birşey yapamadım..onun gibi esip gürleyip karşısına geçipte hakettin tavrı yapamadım çünkü anladımki ben o değilim...onun gibi yapmak için onun kadar merhametsiz ve duygusuz olmak gerekir...yapamıyorsun işte...

Ben seni ve bu sinirinide anliyorum. Ne yapalim bazi babalarimizda cahil! Sana ornek vereyim, benim babam bile kizinca hekim olan kizina gerizekali diyor! hata gecen yine buna yakin bir laf soylemisdi, ama tam olarak ne hatirlamiyorum.
bir kac kisi olsaydiniz evde(cocuk olarak) babaniz kezinlikle boyle davranamazdi.. biz babamin hakini yemeyelim herseye rahmen iyi!... ama senin babanin gibi bir kafasi vardi:) zamanla, kafgalarla dogrulari ogrendi cocuklarindan.
Bazen cocuk babadan bir seyler ogrenmezsi gerekirken, baba asil cocukdan bir seyler ogreniyor.

Sen babanla ugrasma, ne derse desin
okulunu bitir, diplomani al... ozaman gorur gucu... o gerizekali kizimi yoksa kendini cok bilmis babaciginmi.

sen okuluna git, sevgilinle bulus bol, bol, daha sonra evine gel, yemeyini ye, odana gir ders calis.. sonrada kafani vur yazdiga uyu!

Benim babam 7 sene sevgilimin oldugunundan ruhu duymadi. Sen akili git, gel.. o 1000 yilda olsa anlamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen öle cnm. işte bende kpss ye giricem destek olacağına hep köstek oluyo ve ben zaten bi stres içindeym beni daha da bunalıma sokuyo. bi an önce evden kurtulmak istiyorum. bazen düşünüyorum da hersey benimi buluyor diye işsizim, ilişkim iyi gitmiyor aile desteğide olmayınca bide derdimi anlatayamıcam kimse patlıcam bigün

Suan buyuk bir dert olarak gorunuyor, dogruda! Ama bunuda atlatirsiniz..:) kotu olan hersey gecmisde kalacak
bu yuzden kendisnise guzel bir hayat hazirlayin. Okuyun kizlar!

ınsan dogurmakla anne olunamayacagı gıbı , ınsan dogurtturarakda baba olunmuyor malesef kardesım.. bu sıtede ılk defa bırıne kardesım dıye hıtap ettım cunku yazdıkların

ıcımı yaktı.. bana o kadar benzıyorsun kı..ama benım annem ıste... !!! unıversıtedeyken yaz okuluna kaldım.. delı gıbı aglarken annem aradı.. anne yaz okuluna kaldım dedım..

annem ne dedı bılıyormusun? ben sımdı annanene ne dıyecegım..!!! sankı annenem benımle cok ılgılenırmıs sankı benı o okutuyormus gıbı... bıde annanemıze hesap vermeyı

dusunen annem bana bır kere aglama demedı.. babam hemen aradı.. gozunden bır damla yas akarsa cok kızarım.. kaldıysan kaldın olum yok sonunda sen verırsın kızım ben sana

guvenıyorum dedı.. unıversıtem bıttı 1 sene evde kaldım.. bende 21 yasındayım ama evlenmek bana tek cozum yol cıktı.. zaten esımı cok sevıyordum evlenmek ıstıyordum ama

daha erken dıyordum calısıp paramı kazanıcam önce. ama yapamadım burada.. cunku annem hıcbır ısı begenmedı.. annanem ve dedem cok zengın olduklarından... elalem

aa bunların torunu burdamı calısıyormus paraya ıhtıyaclarımı varda kızı calıstırıyorlar dıyecekmıs... ben nıye okudum calısmayacaksam?? dedıgım gıbı 29 gun sonra evlenıyorum

ve gıdıyorum burdan. annem ben kendımı bıldım bılelı bır kere yavrum dıyıp bagrına basmadı.. hep annaneme layık bır evlat olmak zorunda kaldım.. sana tek cozum yol..

gerızekalı degılsın sen.. calısacaksın.. gerekırse gozlerın kan canagı olacak yınede o okulu bıtırıp calısacaksın... tek kurtulusun bu.. elıne paranı alıp babana gosterıp bak baba

ben gerızekalı degılım.. artık bende bır bıreyım dıyeceksın.. hayatını elıne almalısın kardesım... ben calısmaya ızın aamadıgım ıcın bır bırey olamadım.. ama eşime tek dedıgım

sey evlenıp hemen bır ıse gırıcem bana engel olma ne olur... esımde kırmadı sagolsun.. ınsallah bır ay sonra evlı ve calısan bır bayan olucam.. benımde tek cıkar yolum buydu

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

canım benim sürekli neden böyle deyip düşünürsen üzüntün daha da büyür. ne kadar istersek isteyelim hayatta değiştiremeyeceğimiz şeyler var. baban da bunlardan biri. o da böyle işte deyip geç. dersini de inşallah geçersin. çok çalış ve stres yapma. geçebileceğine inan.

bazıları çocuklarını sevmez bazılarıda o bi çocuk için yanıp tutuşurlar varken hiçbirşeyin kıymeti bilinmiyor malesef sana bişey olsa aslında en çok ağlayacak baban ama dediğim gibi evlat yokluğu görmemiş malesef bazılarımız 5 dakika zevk sayesinde dunyadayız bile istene gelmedik o yüzden de yük olduk onlara insan oğlu dünyanın sadece bu dünyadan ibaret olduğunu düşünüyo malesef ama bi arkadaş ta demiş gün gelir hesap döner bu dünyada olmasada diğer dünyada mesela ben biyolojik babama neden dicem neden bakamıcağını çok hasta olduğunu bile bile neden ama iyiki beni büyüten babam var allah ondan razı olsun birisi baba ile ilgili bişey deyince benim hemen gözlerim doluyo ve yazmak istiyorum kendi durumumu allah hepimize sabır versin

teşekküer ederim desteğiniz için

benim babamda senin baban gibiydi, ben lisedeyken özellikle senin gibi ne geri zekaliligim kaliyordu ne ba$ka bir$ey, hatta ben lisedeyken ders çali$miyorum diye anneme dediki, bu kiz evlenmeyi dü$ünüyor galiba okuyamiyorum diyip okuldan çikip kaçacak ama ben onu istedigi birine vermem, giderim fakir fukaraya verir kendi cezasini çeker (!) demi$ti tabi ben yikilmi$tim, her not aldigimda babam ne dicek diye korkudan ölürdüm beni aglatana kadar kizardi bagirirdi, gelip derslerin nasil diye sorardi bende orta dedigimde vay elin kizlari $öyle elin çocuklari zeki, senden bir b.k olmaz........ yani çok çektim lisede
ama ünide ailemin yaninda olmama ragmen ilk denemede kazandigim için sustu ve bir daha beni azarlamadi zeki oldugumu kabul etti, ama neye yaradi? hiçbir$eye ben bir kere ona kirildim, artik aramiz hep soguk o bana yakla$mak istedikce ben uzakla$iyorum o zamanlar ben sohbet edemezdim bagirir diye, $imde ise sohbet etmeye çali$tikca kaçiyorum... ee gün gelir devran döner çok pi$man biliyorum bazen içim aciyor onun çabasini görünce ama aklima eski günler geliyor

bence umudunu kaybetme, anlattiklarin ayni benim babami anlatiyor, gün gelir devran döner unutma, sen her$eye pozitif bak, eminm yaptiklarina çok pi$man olacaktir

Canım benim böyle part time seni fazla yormayacak bir iş bulamaz mısın? Bursun kesilse bile eline ufak tefek para geçer en azındna babana karşı yüzün olur, ondna fazla para istemek zorunda kalmazsın. Onun tüm derdi cebindne para çıktığı için..

Ayrıca madem baban böyle bırak, daha fazla onla iletişim kurmaya çalışma çünkü o tüm iletişim kanallarını kapatmış... Annenle aran nasıl? İyiyse annene yoğunlaş, babanda bulamadığın sevgiyi onda ara... Sen derslerine yoğunlaş, çalış ama SADECE KENDİN İÇİN KENDİ GELECEĞİN İÇİN ÇALIŞ.. Babanda hiçbirşey ıspatlamak zorunda değilsin, seni notları için seviyorsa hiç sevmesin yaa üzme kendini lütfen. Ben de annemle seninle benzer şeyleri yaşadığım için biliyorum ve seni anlıyorum...

Son düzenleme:

benim dışarı çıkmama bile izin vermeyen adam çalışmama asla izin vermiyoki canım. burdan kurtulmak için tabiki isterdim bende çakışmayı. annemle aram iyi ama annem onun yüzünden paranoyak gibi bişey oldu. ona da üzülüyorum bi yandan. gidecek yeri olmadığı için babama mecbur o da benim gibi.

Ben yapmıştım ama anneme. Çıktım karşısına bağıra bağıra ağlaya ağlaya anlatmıştım, Tehdit ettim yanlız yapayanlız ölceksin, kimse sana bakmayacak diye... Hepimiz yanlız bıraktık onu. Ben babam kardeşim. Çünkü herkese ayrı ayrı çektirmişti.. Yapayanlız kalınca hatasını anladığından değil çünkü biliyorum hala kendini haklı görüyor çıkar için kendini değiştirdi, iyileştirdi... Bu beni çok yaralıyor umarım bir gün hatalarını da gerçekten anlar. Bu yapmacık iyi tavırları beni o kadar deli ediyor ki...Umarım siz de yapma cesaretinde bulunur, umarım babalarınız hatalarını anlarlar...

Son düzenleme:

Allah allah nasıl şeymiş bu yaa... Okula gidebiliyorsun ama o da sallantıda... Hay Allah ne diyeceğimi bilemedim. Allah yardımcın olsun canım benim.

Yazdıklarının her satırını içtenlikle okudum . Böyle insanlar var evet yaşın 50 da olsa baban yine aynı oluyor değişmiyor bu senin suçun değil. Sakın okulumu bitireyimde babamdan uzaklasmak için evleneyim filan deme eline mesleğini al

güzel güzel okuluna git ogretmenliği kazan her şeyin bir zaferi vardır inan sen o zafere ulaşabilirsin hiç bir zaman olumsuz düşünme bu baskılar biticek zamanı gelince diye düşün. Kendini dinleme.

Seni çok iyi anlıyorum canım, ben de 1 kez bile hatırlamıyorum babama sarıldığımı, babamın beni öptüğünü.
Babalarımızın sert ve despot olması bizim suçumuz değil. Kendini yıpratma lütfen. Çok üzüldüm okuyunca:2:

tabiki tek amacım okulu bitirmek. ama harcımı ödemeyipte göndermezse okula diye korkuyorum. çünkü biliyorum o burs kesilsin alacak beni okuldan. beni en çok korkutan da bu zaten

tabiki tek amacım okulu bitirmek. ama harcımı ödemeyipte göndermezse okula diye korkuyorum. çünkü biliyorum o burs kesilsin alacak beni okuldan. beni en çok korkutan da bu zaten

sakın korkma babanla konusmayı denesen biliyorum konusmak fayda etmez ama konus istersen. ya da baba kız bir psıkıytrıye gıtsenız kabul eder mı ?

sakın korkma babanla konusmayı denesen biliyorum konusmak fayda etmez ama konus istersen. ya da baba kız bir psıkıytrıye gıtsenız kabul eder mı ?

onu bilmem de ben bi gün gitmeye niyetlendim. baba ben böyle böyle doktora gitcem dedim. neden delimisin sen otur oturduğun yerde dedi

onu bilmem de ben bi gün gitmeye niyetlendim. baba ben böyle böyle doktora gitcem dedim. neden delimisin sen otur oturduğun yerde dedi

Bence onu bu konuda ikna et hatta ilk önce sen git doktoruna anlat yasadıklarını sonra eminimki ikili olarak almak isteyecektir.

canım benim çok üzüldüm durumuna.yazdıklarını okurken sanki ben yaşadım o baskıyı,stresi ... yaşadıgın seyler hiç kolay değil ve ömrün boyunca da hiç unutamıycaksın ama ilerisi için bişeyler yapmak senin elinde.derslerine iyi çalış eminim sen çok zeki bir kızsın ve başarabilirsin.vee asla baba sevgisini başka erkeklerde arama öyle yaparak çok yanlışa düşebilirsin çünkü kendi öz babamız bile ne kadar seviyorki elin adamı sevecek.ailenden başka kimsenin karsılıksız seni seveceğine inanma.benim babamda sorunlu.alkolü,dayağı,baskısı herseyi var işte.şimdi evliyim kurtuldum çok şükür ama cocuklugumu zehir etti.sevmiyorum bir baba olarak insan olarak da sevmiyorum gerci.onun yüzünden cok hatalar yaptım bende baba sevgisini hep dısarda aradım ve hep yanlışa düştüm çünkü kimse menfaatsiz sevmiyor ...Allah yardımcın olsun.yolun,bahtın açık olsun. senin için dua edeceğim, bütün kızlarımız için ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…