baba(!)

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
oldum olası babamın beni sevdiğini hissetmedim. hayatımda bir kere bile beni içten öpmedi bayramlar dışında ben de ona hiç sarılamadım. küçüklüğümden beri baba demek korku demek benim için. ne bi arkadaşım olabildi onun yüzünden doğru düzgün ne de çocuk olduğumu hissedebildim. ilkokula başladığım günden beri adım gerizekalı oldu onun dilinde. beni sevmesi demek derslerimde başarılı olmam demekti hep. karnem iyiyse aramız iyi olurdu, kötü geçen bi sınavım olsa bundan bi b*k olmaz olurdum onun gözünde. annem hep derdi ki seni kamçılıyor ders çalış, düzgün bi insan ol diye. lise sınavlarında dereceye girdim o zamanın en gözde liselerinden birinde okula başladım. lise 1de yanlış arkadaşlıklar ve ergenlikten dolayı iyice açıldı aramız. bir kere olsun benimle doğru düzgün konuşmayı denemedi. yemediğim dayağı yedim o dönem. sonra yine gerizekalı oldu adım. lise 2de başka bi şehre tayini çıktı beni okula yazdırmak istemedi okumaz bu diye. annem onun haberi yokken normal, sıradan bi liseye yazdırdı beni. geçmişi bi kenara bırakıp derslerime sarıldıkça sarıldım. tek hedefim çocukluğumdan beri istediğim ingilizce öğretmenliğini kazanmaktı. ben okulda dereceye girdikçe kendi başarısıymış gibi sevindi. ama yine bana güler yüz göstermedi doğru düzgün. sonuçta derslerim iyiydi ve babamla sorunumuz yoktuya seviliyorum saydım kendimi. kurtuluş olarak gördüğüm üniversite sınavına girdim. başka şehirlerde istediğim yerler tutuyodu ama bana zerre kadar bi güveni olmadığı için şuan olduğumuz şehirden tercih yaptırdı sadece, kendisi de emekli oldu. şehir dışına çıkamadım onunla aynı evde üniversiteye başladım. bir gün bile genç olduğumu hissetmedim. ne bi geziye gidebildim, ne gönlümce arkadaşlarımla gezebildim. evde de huzur yok zaten. sevgilim oldu bi tane. hala da sevgiliyiz ki duysa benim bacaklarımı kırcak. sevgilim bazen kızım diye sever beni gözlerim dolar. çok bağlandım ona. sırf babamdan kaçmak için sevgilime bağlandıkça bağlandım. ağzına bakıyorum bişey dese de yapsam diye. çevremdekiler bile şaşırıyo. onda gördüm babamda göremediğim şefkati. ha bu arada bi de burs çıktı bana üniversitede. şuanda 1 dersten bile kalırsam kesilcek ve kesilirse beni okuldan alcak babam. hala 10 yaşında çocuk muamelesi yapıyo bana. ve sallantıda olan 1 dersim var bütünlemeye gircem. yine ağzıma etti. bıktım artık boğuluyorum. çırpındıkça batıyorum. konuşmayı denemedin mi demeyin, konuşamam, konuşulmaz onunla. odamdan dışarı adımımı atmıyorum. şu odada ölsem kokudan anlar öldüğümü. odadan çıktığım anda gerizekalı gel diye çağırıyo derslerimi sorup ağzıma tükürüp gönderiyo. dersleri baya baya toparladım çok şükür ama bu dersten hocanın kendisiyle alakalı bi durumdan dolayı kaldım. sınıftan sadece 5 kişi geçmiş. bunu babama söylesem yine ben kötü olurum adım gibi biliyorum. allahım diyorum burs kesilcekse ben hayallerime kavuşamıycaksam al canımı da kurtulayım artık. bunlar ergen isyanı değil 21 yaşımdayım ben. yok mu bi çıkar yol? kendimi mi öldüreyim, onu mu? ben ölmüşümde ağlayanım yok derlerya o hesap benimkide. suçum neydiki benim millette görüpte özendiğim babalardan biri yok bende, neden bu işkence? seni bu yaşa getirmiş nankörsün sen falan da demeyin. anamdan emdiğim süt burnumdan geliyo. ne çektiğimi bi ben bilirim. keşke getiremeseydi bu yaşa.

sıkma canını arkadasım malesefkı bazılarımız ılgılı sevgılı babalara denk dusemıyoruz mu dıyım kader mı dıyım yoksa bızde bır aksılık varmı? dıyım cunku bekarlıgımda benım babamda sevgı gosteren bır baba degıldı hatta benı optugunu dahı hıc hatırlamam dugunde bayramda,anca elını opturur,ve fıkırlerımız hala cok celısır,ama bır gun bıle benı gercekten sevdıgını hıssedemedım.sımdı esıme bakıyorumda oglumu boyle yurekten sevdıgınde ıcım tıtrıyo,bırebır baba sevgısı gormedım dıye belkı kıskanıyorum belkıde oglum sanslı dıye gururlanıyorum ıcten ıce bılemedım:26:

sıkma canını arkadasım malesefkı bazılarımız ılgılı sevgılı babalara denk dusemıyoruz mu dıyım kader mı dıyım yoksa bızde bır aksılık varmı? dıyım cunku bekarlıgımda benım babamda sevgı gosteren bır baba degıldı hatta benı optugunu dahı hıc hatırlamam dugunde bayramda,anca elını opturur,ve fıkırlerımız hala cok celısır,ama bır gun bıle benı gercekten sevdıgını hıssedemedım.sımdı esıme bakıyorumda oglumu boyle yurekten sevdıgınde ıcım tıtrıyo,bırebır baba sevgısı gormedım dıye belkı kıskanıyorum belkıde oglum sanslı dıye gururlanıyorum ıcten ıce bılemedım:26:

bu benimki nereye kadar böyle gider hiç bilmiyorum. yarın öbür gün ömrüm olursa görürüm. yaşlanıp elden ayaktan düştüğü zaman ne yapacak acaba

Her satırını inanarak, ve yürekten anlayarak okudum.

Malesef canım, hayatta değiştiremeyeceğimiz durumlar var. Hiç kimse anne babasını seçemiyor. Sahip olduğumuza da mecburen katlanıyoruz.

Sana sadece sabır diliyorum, kendime dilediğim gibi. ve her gün içimden en çok geçen cümleyle noktalıyorum:

"Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner."

Ben de o günü dua ve bedduayla bekleyenlerdenim.

Son düzenleme:
bizim evimizdede babadan korkulur 4 kardeşiz ikiz kardeşlerim var birisini hep kayırır ben hep korkardım babamdan benide büyük şehirde üniversite okutmam deyip yozgata bilmediğim adını duymadığım üniv. gidiceksin dedi onlarda yozgata taşındı tabi okulu yürütemedim bıraktım ama geleceğime babam engel oldu diyebilirim şimdide 18 yaşında bi kızla annemi aldatıyo beni ve 3 kardeşimi hayatından sildi birisiylede arasını iyi tutuyo yaşadıkların gerçekten zor ama senin hayatın üniversiteyi bitirip kendi paranı kazanmakla kendine bir yol çizmekle bi nebze kurtulur keşke baba sevgisini sevgilimizden eşlerimizden görmesekte öz babamızdan görsek ama yapıcak bişey yok yine senin sevgilin baba şefkatini göstermeye çalışıyo.ben 22 yaşındayım evliyim eşim sıkıntılarımı biliyor ama umurunda değil ağlamışım üzülmüşüm banada bu zor geliyor sabret baban değişmez ama Allah evleneceğin adamdan yana güldürsün yüzünü inş.

kendi babamla aramdakiler geldi aklıma seninkileri okudukca...tek farkım 30 km uzaklıktaki başka şehirde ünv okuyabilmemdi o da oturduğumuz şehirde yoktu da ondan..:((( yapılcak bişey yok canım o seni böyle sevdiğini düşünüyor biz 3 kardeşiz ve hepimiz bölümümüzü ing okuduk sırf babam zamanında ing öğrenemedi diye..ben biyolojiyi ingilizce okudum kardeşimin biri inşşaat müh. ing okudu en küçüğümüzde makina müh. ing okuyor...

o kadar etlilenmişim ki babamın ingilizce merakından eşim ingilizce öğretmeni...eşimle tanıştığımda babam evet der evlenmeliyim dedim önce...tabiki severek evlendim ama sevmemdeki etkenlerden biri ing öğretmeni olması..:((

allah yardımcın olsun canım baban seni koruduğunu seni çok sevdiğini sanıyor büyüklerinden o böyle gördüğü için sana da böyle yapıp sevgisini belli etmiyor...

yapacağın tek şey okulunu bitirip ekonomik özgürlüğüne kavuşman başka yapacağın şey yok...

cok sukur benım babamın oyle eldatma v.s gormedık ama anneme karsıda özellıkle kardesler arasından bana karsı boyle,davranıyor otururken bıle oturusumdan dolayı tenkıt ederdı hala eder,bır kere canım kızım demedı,gurur duymadı,en son kırıldıgım sey de bu sene sınava gırdım cok sukur dershaneye gıtmeden kendımce ıyı sayılabılecek bır puan aldım tebrık etmeyı bırak donup sormadı bıle,bı komsumuzun kızı vardı yakın arkadasım,okula gıderken onun evıne ugrardım kucukken,bırlıkte gıderdık sacını babası tarardı bazen,ben bakıp gızlı gızlı aglardım.bılemıyorum belkıde babamın yapısı budur sevsede gosteremıyordur:50:

bunu engellemek için bir girişimin oldu mu yoksa baban hala böyle hissettiğinden habersiz mi?

ben her şeye katlanmaya hazırım da bu saatten sonra, ya okulumu elimden alırsa sırf burs kesilcek diye o zaman naparım bilmiyorum. düşündükçe nefesim kesiliyo boğazım düğümleniyo. karanlıklardayım

ben her şeye katlanmaya hazırım da bu saatten sonra, ya okulumu elimden alırsa sırf burs kesilcek diye o zaman naparım bilmiyorum. düşündükçe nefesim kesiliyo boğazım düğümleniyo. karanlıklardayım

danışman hocanla konuşsan durumu anlatsan belki kötü olan dersinin hocasıyla konuşur yardımcı olur sana

danışman hocanla konuşsan durumu anlatsan belki kötü olan dersinin hocasıyla konuşur yardımcı olur sana

hiç bi faydası olmazki. hocayı tanıyorum. sınıftan sadece 5 kişiyi geçirdi. elimden geleni yapcam bütünlemede inşallah geçebilirm de rahtlarım biraz. böyle insafsız hocalara da sinir oluyorum. kendisi hiç öğrenci olmamış gibi davranıyo, halden anlamıyo.

hiç bi faydası olmazki. hocayı tanıyorum. sınıftan sadece 5 kişiyi geçirdi. elimden geleni yapcam bütünlemede inşallah geçebilirm de rahtlarım biraz. böyle insafsız hocalara da sinir oluyorum. kendisi hiç öğrenci olmamış gibi davranıyo, halden anlamıyo.

bilirim öylelerini benim bir hocam vardı hepinizi geçiremem kötü öğretmen olurum demişti 3-5 kişiyi bırakıcam dedi ve onlardan biri de bendim..:((( tatmin ediyorlar kendilerini...

bence sen yinede durumunu danışman hocana anlat bilsin seni şimdi olmazsa ilerde faydasını görürsün...samimi olmak kazandırır üniversiytede...senin için dua edicem inşallah geçersin bütlerde dersini

ya hoca bilemez senin doğru söyleyip söylemediğini..sonuçta biz de öğrenci olduk atmadığımız palavra kalmadı...kurunun yanında yaş ta yanıyor senin durumun...

Baban için keşke yapılacak birşey olsa güzelim yaa..anca dua etceksin ve aynı lisedeki hesapla derslerine iice sarılacaksın....bence gözdağı veriyor baban sana korkma almaz okuldan..yine gerizekalıya bağlar ama almaz emin ol...bunları söylüyorum çünkü hikayende kendimi buldum....benimkide böyleydi..devleti kazanmazsan okul hayatın biter dedi özel ünide okuttu..okulu uzatırsan bitti dedi yaz okulunada yolladı..bu model babalar gürlemeden yürümüyorlar..sakin ol..

bilirim öylelerini benim bir hocam vardı hepinizi geçiremem kötü öğretmen olurum demişti 3-5 kişiyi bırakıcam dedi ve onlardan biri de bendim..:((( tatmin ediyorlar kendilerini...

bence sen yinede durumunu danışman hocana anlat bilsin seni şimdi olmazsa ilerde faydasını görürsün...samimi olmak kazandırır üniversiytede...senin için dua edicem inşallah geçersin bütlerde dersini

çok teşekkür ederim. en çok da duaya ihtiyacım var

ya hoca bilemez senin doğru söyleyip söylemediğini..sonuçta biz de öğrenci olduk atmadığımız palavra kalmadı...kurunun yanında yaş ta yanıyor senin durumun...

Baban için keşke yapılacak birşey olsa güzelim yaa..anca dua etceksin ve aynı lisedeki hesapla derslerine iice sarılacaksın....bence gözdağı veriyor baban sana korkma almaz okuldan..yine gerizekalıya bağlar ama almaz emin ol...bunları söylüyorum çünkü hikayende kendimi buldum....benimkide böyleydi..devleti kazanmazsan okul hayatın biter dedi özel ünide okuttu..okulu uzatırsan bitti dedi yaz okulunada yolladı..bu model babalar gürlemeden yürümüyorlar..sakin ol..

inşallah dediğin gibi olur canım da hiç sanmıyorum. olan işkenceyi yapar bana yine

ya işkence yapmadan rahatlamaz zaten...hazırlıklı ol ama sakin ol..biraz sabırla herşey yoluna gircek...ya bn 5 sene flört ettim babamdan gizli bilseydi ağzıma s*cardı aynı seninki gibi ama evlendim ey Güzel Allahım nasipte ne varsa onu yaşıyorsun sadece biraz sabır....merak etme herşey yoluna gircek canım benim yaa çok üzüldüm durumuna...

çok teşekkür ederim. inşallah..

inşallah dediğin gibi olur canım da hiç sanmıyorum. olan işkenceyi yapar bana yine

ya işkence yapmadan rahatlamaz zaten...hazırlıklı ol ama sakin ol..biraz sabırla herşey yoluna gircek...ya bn 5 sene flört ettim babamdan gizli bilseydi ağzıma s*cardı aynı seninki gibi ama evlendim ey Güzel Allahım nasipte ne varsa onu yaşıyorsun sadece biraz sabır....merak etme herşey yoluna gircek canım benim yaa çok üzüldüm durumuna...

baba konusunda bende dertli olanlar grubundayım maalesef. ne zaman bu durum aklıma gelse gözyaşlarımı durduramadım. keşke secebilseydk anne-babamızı :43: off bu konuda çok doluyum aklıma geldikçe sinirleniyorum ve elbet bir gün elime istediğim bi fırsat geçicek ve o zaman ben yapacağımı biliyorum

baba konusunda dertli olanlardan birileride ben ve 3 ablam..
kendi babami gördüm..
gerizekali demez.. belki senin babana göre bana karsi daha iyi yönleri olmustur,
ama ablamgile degil.. ben en kücügüm..
insan böyle insani huzursuz eden bir babaya sahip olunca,
hep bir sIkIntI icindesin.. biz babam evde olmadiginda huzurluyuz rahatiz..
o eve geldigi an hepimizin surati düsüyor, herkes odaya veya mutfaga gidiyor
cok kötü bisey..:19:

Back