Saç Uzatma Yöntemleri B12 Vitamn ile sa uzatma

arkadasım ılac formullerıne bakılırsa bemıx daha ıı cunku ıcınde b12 daha fazla mıktarda bulunuor.eger kı sacı uc-zatan b12faktöru ıse

canım hani bahsetmiştim ya sana saç uzatmak ve dökülmeyi önlemek için ağız yoluyla alınan ilaçlar var burda diye, onların içeriklerinde diğer B grubu vitaminler de vardı, benim burdan yaptığım çıkarıma göre sadece B12 değil diğer B grubu vitaminler de saç için kullanılmakta. B12 nin benim bildiğim özelliği sinirleri destekleyerek stresi-depresyonu engellemesi ya da azaltması. Bi de B12 eksikliğinde hafıza zayıflığı yaşanıodu bildiim kadarıyla.saça faydasını burdan öğrendim. bi araştıralım bakalım, başka hangi vitaminler gerekliymiş saç için.

:))) bu gıdısle mezunıyet projem bu olacak o zamana kdr o kdr uzmanlasıcam kı bu konuda,o zaman arastrma yapmadan kafadan hazırlıcam projeyı delikafadulden

ii fikir, hatta eczacılar ilaç da hazırlayabiliyolar ya merhem, tentür fln. sen de d.k. hapı, bephantene, evigen, bemix, B12 derken burda staj yapıp bi süre sonra seri üretime bile geçebilirsin:jeyyar:

kızlaaar, bakın ne bulduuum. ayrı konu açmak istemiyorum, sonuçta B12 ile ilgilenen kişiler ilgilenecektir bu konuyla. Saç için gerekli olan ve eksikliğinde saç ve deri problemleri yaşanan kıymetli vitamin:
Biyotin, literatürde, H vitamini veya B7 vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla "güzellik vitamini" adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C10H16N2O3S olan biyotin, suda çözünen bir B kompleksi vitaminidir. Kalın bağırsaktaki bakteriler tarafından da üretilen biyotin sağlıklı bir yaşam için gerekli olan önemli bir vitamindir.

Yağ, protein ve karbonhidrat metabolizmalarında koenzimdir. Aynı zamanda hücre gelişimine katkıda bulunur, kanın şeker seviyesini ortalama düzeyde tutmaya yardımcı olur. Özellikle kemik iliği için çok önemli olmasının yanı sıra sağlıklı sinir dokuları için de gereklidir. Biyotinin son zamanlarda "güzellik vitamini" olarak anılmasının en büyük sebebi saçlara ve tırnaklara olan pozitif etkisidir. Bugün bu özelliği yüzünden, biyotin birçok kozmetik ürününde bulunmaktadır.

Biyotin Yetersizliği
Biyotin yetersizliği eğer müdahale edilmez ise çok tehlikeli olabilir. Biyotin hem bağırsaktaki bakteriler tarafından üretildiği, hem de genel olarak yiyeceklerde yeterli oranlarda bulunduğu için biyotin yetersizliği, doğuştan gelen bir faktör yoksa, sıklıkla rastlanılan bir durum değildir. Yine de biyotin yetersizliğinin semptomları olarak şunları sıralayabiliriz:

Kuru ve pullaşan deri
Solgunluk
ıştahsızlık
Kas ağrıları
Kolayca kopan, kırılan saçlar
Saç dökülmesi, kellik

Eğer zamanında önlem alınmazsa semptomlar artar ve ciddi nörolojik veya müsküler bozukluklara yol açabilir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar biyotin eksikliğinin hafif derecede depresif davranışlara yol açabileceğini kanıtlamıştır.

Biyotin'in bulunduğu gıdalar
Biyotini ortalama bir diyette yeterli oranda almak hiç de zor değildir, zira biyotin birçok farklı besin maddesinde bulunmaktadır. Başta baklagiller ve et ürünleri olmak üzere, süt ve süt ürünleri, pişmiş yumurta sarısı, balık ve patates gibi gıdalarda bulunur.

Kaynak: Biyotin hakkında ansiklopedik bilgi - Türkçe Bilgi'den

kaynakta çok kolay alabileceğimiz bi besin olmasından bahsedilse de ben şahsen o bahsedilen gıdaların neredeyse tamamından mahrumum yaklaşık 6 aydır. Ve bu eksikliği gerçekten hissedebiliyorum, ki buralarda takılıyorum çare bulmak için. Çinko eksikliği olabileceğinden şüphelenip çinko da kullandım ama pek bişey elde edemedim. Bugün başladım vitamin takviyesine, aldığım ilaçta yüksek oranda biyotin var. 30 tablet yani 1 ay denicem, bakalım nasıl olacak...

ya arkadaslar ben hic böyle soru sormazdim ama fazla si zararli oluyormu yoksa olmuyormu yani diyelim fazla kacirdin b 12 vitamini zarari varmi ???????

b12 vitaminin saç uzatmaya etkisi yok
onun yerine b7 vitamini saçı uzatır ve saç derisini besler
onun da adı biotin dir. ben burada başlık açtım
ve kullandım da biotini ayda 2,5 cm uzadı.

ben depresyonum nedenıyle doktora gıttıgımde B12 vitamın eksikliğinin ve kansızlığında bunu daha fazla arttırdığını soyledi doktorum ve kan tahlili istedi B12 vitamın alt seviyeninde o kadar altında çıktıki hemen günde 2 tane Benexol tablet e başlattı araştırdımki cok önemli bir vitaminmiş yavaş yavaş hasta edermiş en kotusude deman hastası gıbı 5 senede hızla hafıza zayıflıgı ve unutkanlık yaparmış ve bır daha geri donüşü olmuyormuş bu aşamada olunca yalnız B12 vitamini iştah acıyor kilo sorunu olanların dikkatli kullanması gereken bir vitamın ben su sıralar kilo verdiğim için kullanıyorum ama bende pekde iştahımı acmadı....

Bende b12 eksikliginin sinir yaptigini duymustum ve bu yuzden baslamayi dusunuyorum. Ayni zamanda halsizlik ve uykuda yapabiliyo eksikligi. Birde sac uzatiyomus allah allahhh kacarmi benden hic =))))... bu arada kizlar kilo yaptiginida unutmadan diyim, cunku kuzenim bi ayda masallah, alacagi kadar almis yani =)

arkadaşlar b12 vitaminin saç uzatmayla hiçbir alakası yoktur.lütfen yanlış bilgi vermeyelim.saçların vitamini biotindir. (b7 vitamini veya vitamin h) b12 vitamini sinir sistemi üzerinde etkilidir. B12 Sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.saçların hızlı uzaması için gerekli vitamin Biotindir...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar b12 vitaminin saç uzatmayla hiçbir alakası yoktur.lütfen yanlış bilgi vermeyelim.saçların vitamini biotindir. (b7 vitamini veya vitamin h) b12 vitamini sinir sistemi üzerinde etkilidir. B12 Sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.saçların hızlı uzaması için gerekli vitamin Biotindir...

eveet rkdslar kesınlıkle dogru bb12 ve sac uzatma ılıskısı yok.:lepi:

saçlarım hızlı uzasın dıyorsanız b12 vıtamını nı kullanabılırsınız bırde cam terebentın den 10 damla kadar sampuanınıza dokebılırsınız....bu ıkısı cok hızlı ve etkılı uzatıyor...

slm vitamn kullanmasakçam terabentenli şampuanı kullansak etkili olurmu acaba :jeyyar:

Saçlar için biotin olduğu kadar b vitamini de faydalıdır.Ancak uzamalarına nsl etki eder bilemiyorum.Sadece sağlıklı saçlar için gerekli vitaminlerdir bunlar

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilecnm ben yaklasık 1 senedir kullanıyorum b12 yi be benim kılom 43den 50 cıktı gerisini sen tahmin et ve en az 3 yılda kullanmamm gerekıomus bilemem artık ama belkı size öyle bi etkı yapmaz ama mutlaka almanız lazım ihmal etme saglık cok önemlı

evet b12 aşırı iştah açıyor ve saç uzatmaz...sadece sinirlerinizi sağlamlaştırır..biyotin yani b7 vitamini kullanmanız lazım saç için...

arkadaşlar bende B12 vitaminine başlamak istiyorum saçlarımın daha çabuk uzaması için. Hangi B12 vitamin hapı daha etkili kullanan bi arkadaşlar varsa bana tavsiye edebilirmi hap markasını...???

X