- 17 Haziran 2014
- 1.654
- 3.136
Merhaba, 1.5 sene once bos gebelik sebebiyle dusuk yapmistim. Aradan aylar gecti hamile kalamamistim. Bir cok yabanci forum sitesinde b12 ve d vitamini eksikliginin gebe kalmaya ve dusuk yapmaya sebep oldugunu ogrendim. ekim ayinda doktora gittim (devlet has._kadin dogum) hic muayene bile olmadan vitamin degerlerime, tam kan sayimj, karaciger degerli vs hepsini istedim. Sonuc d vitamini eksik, b12 100 küsürlerde.... b12 normal sinirlari icerisinde gozukmesine ragmen ulkemizde pek sevilmeyen Canan hoca gibi doktorlarin iddiasi 600 _800lerde olmasi gerektigi. Hemen eczaneye gittim. D vitamini ve b12 takviyesi aldim. 2 hafta hergun kullandim. B12 ozellikle bebegin tutunmasi icin cok onemliymis. 2 hafta sonraki kan tahlillerimde b12 680lere d vitamini de 30larin ustune cikmisti. D vitaminini hala kullaniyorum. B12 haftada 1 emme tableti aliyorum. Ve ilk dongumde hamile kaldim. Sizden ricam bir suru kur deneyen arkadaslar, oncelikle bu 2 vitamin degerinize baktirin. Aldigim sonuclari doktora bile goturmedim cunku normal sinirlar icinde deyip beni gonderecekti. B12 o kadar onemliymis mi dollenme gerceklesse bile rahime tutunamiyormus cocuk. Ben cok faydasini gordum. Denemenizde yarar var. Allahim hepinize bu vakti hayirli eyleyip gebe kalmanizi, gebe kalanlarimizin da saglikla kucaklarina almalarini nasip etsin. Sevgiler