• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B12 eksikliği ve iştahsızlık

Mutlu1anne

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
5.977
10.121
248
Merhaba hanımlar, oğlum 1 yaşında. Çok iştahsızlığı var yemeklere ilgi duymuyor oldukça zor besleyebiliyorum. B12 değeri 184 çıktı. Aranızda b12 eksikliği tedavisi görüp iştahı açılan olan yavru annesi var mıdır ? Umut bulmak isterim.

Benim de kızım 1 yaşında. 9 aylıkken kan tahlili yapıldı b12 si 110 çıktı. 2 ay takviye kullandık. 1300 oldu ama iştahsızlığı değişmedi :) hala çok iştahsız ve yemek yedirmek bir işkence. Umarım sizinkinin açılır

Benim de kızım 1 yaşında. 9 aylıkken kan tahlili yapıldı b12 si 110 çıktı. 2 ay takviye kullandık. 1300 oldu ama iştahsızlığı değişmedi :) hala çok iştahsız ve yemek yedirmek bir işkence. Umarım sizinkinin açılır
Bir umut besliyordum:( bende doğduğundan beri uğraşıyorum. Önce memeyi reddetti sonra mamayı en sonda da ek gıdayı:( bir çocuk hiçbir yemeğe meyveye atlamaz mı dokunmak istemez mi heveslenmez mi ? Yok yok:( 6 yaşında bir kızım daha var 4 aylıkken sofraya atlıyordu. Oğlum en başından beri hevessiz şaka gibi.
Nasıl geçicek bu iştahsızlık bilmiyorum

Bir umut besliyordum:KK43: bende doğduğundan beri uğraşıyorum. Önce memeyi reddetti sonra mamayı en sonda da ek gıdayı:KK43: bir çocuk hiçbir yemeğe meyveye atlamaz mı dokunmak istemez mi heveslenmez mi ? Yok yok:KK43: 6 yaşında bir kızım daha var 4 aylıkken sofraya atlıyordu. Oğlum en başından beri hevessiz şaka gibi.
Nasıl geçicek bu iştahsızlık bilmiyorum
Belki sizinki öyle olmaz açılır umutsuz olmayın. Benim de 5 yaşında bir kızım daha var o da çok iştahsızdı bebekken ama 2 yaşından sonra her şey değişti. Ben de bebeğim için bir umut 2 yaşını bekliyorum. Üstelik bebeğim de kısalıkta var. Çok üzülüyor insan ama geçeceğini düşünüyorum bir şekilde

Belki sizinki öyle olmaz açılır umutsuz olmayın. Benim de 5 yaşında bir kızım daha var o da çok iştahsızdı bebekken ama 2 yaşından sonra her şey değişti. Ben de bebeğim için bir umut 2 yaşını bekliyorum. Üstelik bebeğim de kısalıkta var. Çok üzülüyor insan ama geçeceğini düşünüyorum bir şekilde
İnşallah sizinde 1 sene sonra kızınız gibi çözülmüş olur tüm sorun. Sizinde yavrunuz hiçbir yiyeceğe isteyerek açmıyor mu ağzını? Bizimki eline aldığı şeyin yiyecek olduğunu anladığı an bile direk atıyo:( sadece yoğurt seviyo hepsi bu:)

İnşallah sizinde 1 sene sonra kızınız gibi çözülmüş olur tüm sorun. Sizinde yavrunuz hiçbir yiyeceğe isteyerek açmıyor mu ağzını? Bizimki eline aldığı şeyin yiyecek olduğunu anladığı an bile direk atıyo:KK43: sadece yoğurt seviyo hepsi bu:)
Büyük kızım öyleydi. Ne versem yere atıp gidiyordu. Sonra Hünnapın bisküvisi ve beyaz ekmeği elinde yiyerek alıştı elinde bir şeyler yemeye. İkinci bebeğim çok iştahsız ama eline bişeyler alıp kemiriyor biraz onda da problem boğazına takılınca kusuyor. Zaten kilosu boyu az kusmasın diye veremiyorum

Büyük kızım öyleydi. Ne versem yere atıp gidiyordu. Sonra Hünnapın bisküvisi ve beyaz ekmeği elinde yiyerek alıştı elinde bir şeyler yemeye. İkinci bebeğim çok iştahsız ama eline bişeyler alıp kemiriyor biraz onda da problem boğazına takılınca kusuyor. Zaten kilosu boyu az kusmasın diye veremiyorum
Hepsi ne kadar farklı değil mi aynı anne aynı yöntemlerle başlıyoruz ama hepsi farklı karakter daha doğuştan:) ekmek salatalık havuç bende veriyorum ama en fazla 2-3 ısırık sonra hop kaldırıp atıyo. Bisküviyi hiç ağzına bile almıyo. Ağız içi hassasiyeti var diye ergoterapi desteği alıyorum ama hala çok başarılı olamadık. Yani çocuğun ağzına ne değse tiksinir gibi yapıyo. Birazda bu tonsilit belası yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Umarım tüm bebeklerin iştahları açılır🙏🙏

Back