• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B12 eksikliği bebekte iştahsızlık yapar mı???

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
451
131
103
32
Kızlar bebeğim aşırı iştahsız ve zayıf son kontrole göre bayağı bi geri kalmış bir ay daha bu şekilde giderse durum pek iyi değil dedi doktor. Kan ve idrar tahlili yapıldı. Ve sadece biraz b12 eksikliği var dedi doktor. Bunun için iğne verdi hafta da bir tane olmak üzere 1 ay sonra bitecek. Merak ettiğim b12 eksikliği gerçekten iştahsızlık yapar mı? Neredeyse bir gün içinde sadece yarım çay bardağı kadar ek gıda alıyor ve onu bile zorla veriyorum sizce gerçekten sebep b12 midir? Benim gibi bebeğinde b12 eksikliği yüzünden iştahsızlık olan ve düzelen var mı??? Lütfen bana bi akıl verin

Bebeğiniz kaç aylık? Doğum kilosu ve şu anki kilosu nedir? Persentilinde büyük kaymalar yaşandı mu? Benim oğlum 4000g doğdu yanlış hatırlamıyorsam 6aylıkken 7200g, 1 yaşında 8650gdı. Şu an 16 aylık 9700g.
Kan değerleri normal, hemoglobin düşüktü biraz takviye aldı. Başka ilacı yok. Doktor balık yağı vs önermedi. Evet b12 eksikliği iştahsız yapabilir bebeği ama ne düzeyde etkilidir bilemiyorum. Doktor niye durumu iyi değil dedi? Biraz aydınlatır mısınız? Geçmiş olsun...

Aynı dertten muzdaribim. 14 aylığız 8500 kilosu. B12si iyiydi en son ama hala iştahsız. Hayatımda böyle iştahsız bebe görmedim. Kaşığı kendine yaklaştırmıyo bile çok üzgünüm malesef tüm gün aç

Bebeğim 8 aylık oldu 2600 doğmuştu şu an 6800 kg boyu 68 cm. 10 persentil dedi ben pek anlamadım ne demek olduğunu. Sadece acaba bu takviye ile düzelir mi merak ediyorum bebeğim gerçekten de çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen ne gerekiyorsa yaptım ama olmuyor yemiyor

Bebeğim 8 aylık oldu 2600 doğmuştu şu an 6800 kg boyu 68 cm. 10 persentil dedi ben pek anlamadım ne demek olduğunu. Sadece acaba bu takviye ile düzelir mi merak ediyorum bebeğim gerçekten de çok zayıf kemikleri elime geliyor resmen ne gerekiyorsa yaptım ama olmuyor yemiyor

Bizimde persentilimz 3 civarı. Malesef yemeyen çocuk yemiyo naptıysam olmuyo o_O

Aynı dertten muzdaribim. 14 aylığız 8500 kilosu. B12si iyiydi en son ama hala iştahsız. Hayatımda böyle iştahsız bebe görmedim. Kaşığı kendine yaklaştırmıyo bile çok üzgünüm malesef tüm gün aç
Benimde öyle aç bile olsa iki çay kaşığı aldıktan sonra ağzını kitliyor mümkün değil açamıyoruz sonra kendini atıyor kaşığı yanına bile yaklaştırmıyor artık çok Yoruldum bu durumdan

Persentili şöyle düşünebilirsiniz. 100 tane çocuğu kilolarına göre sıralamışlar. Sizinki 100 çocuktan en zayıf 10. Çocuk olmuş (%10luk persentil).

Anne sütü alıyorsa dert etmeyin. Arkadaşın dediği gibi yemeyen çocuk yemiyor...1 yaşına kadar ek gıdayı çok sorun etmeyin ama az çok vermeye çalışın. Elinde yemesine yere döküp saçmasına da izin verin. Farklı tarifler deneyin.

Ben de zayıf bebe annesiyim. İnsan çocuğuna yetemediğini düşünüyor zaman zaman. Üzmeyin kendinizi.

Benimde öyle aç bile olsa iki çay kaşığı aldıktan sonra ağzını kitliyor mümkün değil açamıyoruz sonra kendini atıyor kaşığı yanına bile yaklaştırmıyor artık çok Yoruldum bu durumdan
Çok zor bi durum gerçekten. Ama b12 çok önemli bizim 3 aylıkken baya düşük çıktı iğne olmuştuk 5 gün. Mutlaka takip edin

Persentili şöyle düşünebilirsiniz. 100 tane çocuğu kilolarına göre sıralamışlar. Sizinki 100 çocuktan en zayıf 10. Çocuk olmuş (%10luk persentil).

Anne sütü alıyorsa dert etmeyin. Arkadaşın dediği gibi yemeyen çocuk yemiyor...1 yaşına kadar ek gıdayı çok sorun etmeyin ama az çok vermeye çalışın. Elinde yemesine yere döküp saçmasına da izin verin. Farklı tarifler deneyin.

Ben de zayıf bebe annesiyim. İnsan çocuğuna yetemediğini düşünüyor zaman zaman. Üzmeyin kendinizi.
Gerçekten öyle kendimi paralıyorum resmen onun için ama yine aynı yine aynı...

Az önce bebek boy kilo tablosuna baktım senin için normal görünüyor 8 aylık erkek bebeğin 6.300-10.900 gr arası. Bence çok kafana takma anne sütü alıyor mu belki anne sütü ile biraz doyuyor sonra ek gıda almak istemiyordur. Sana verebileceğim en iyi tavsiye çocuğun yemesine kafayı takma, ne kadar çok takarsan o kadar çok sorun yaşarsın. Ben bunu biryerde okudum, ve takmamaya çalıştım benim oğlum şuanda 6 yaşında hiç yemek problemi yaşamadık. Acıktığı zaman mutlaka yer, ek gıda dönemi bütün çocuklar alışmakta zorlanıyor çok normal. Bir de ekmek, şeker, cips bunlarla sakın tanıştırma kimsenin vermesine de izin verme.

Benim.Bebegimde tam tersi obez olucak bu gidişle..
Herşeyi.yiyor ya herşeyi banamisin demiyor tok.
Yiyor yiyor bu sefer mide tıka basa dolu fazlasını kusuyor..
Acayip şişmanladi çok.belli oluyor şişmanlığı
Özel.yemek yapıyorum.tutsuz salçasız tadı bile yok.
Maşallah hepsini silip süpürür.
Üstüne mama icer.
Apalamiyorda 10 buçuk aylık
AncA oturuyor.
Kımıldama yok.

Benim oğlum mama hiç yemedi, ben de sütüm azaldığını hissediyordum cam rende ile meyve rendeleyip verdim, yoğurt, sebze çorbası yedirdim. Tabi başlarda kabul etmiyor zamanla. Diyelim ki yoğurt verdin yemedi, yemiyor diye düşünme birkaç gün ara ile dene tekrar ver. Mama yerine bunlardan yemesi daha iyi, mama anne sütüne destek gibi 6 ayı doldurmuş artık ek gıda zamanı.

Az önce bebek boy kilo tablosuna baktım senin için normal görünüyor 8 aylık erkek bebeğin 6.300-10.900 gr arası. Bence çok kafana takma anne sütü alıyor mu belki anne sütü ile biraz doyuyor sonra ek gıda almak istemiyordur. Sana verebileceğim en iyi tavsiye çocuğun yemesine kafayı takma, ne kadar çok takarsan o kadar çok sorun yaşarsın. Ben bunu biryerde okudum, ve takmamaya çalıştım benim oğlum şuanda 6 yaşında hiç yemek problemi yaşamadık. Acıktığı zaman mutlaka yer, ek gıda dönemi bütün çocuklar alışmakta zorlanıyor çok normal. Bir de ekmek, şeker, cips bunlarla sakın tanıştırma kimsenin vermesine de izin verme.
Evet bende abur cubur şeyler vermeyi düşünmüyorum inşallah düzelir emme durumu da orta düzeyde

Benim oğlum mama hiç yemedi, ben de sütüm azaldığını hissediyordum cam rende ile meyve rendeleyip verdim, yoğurt, sebze çorbası yedirdim. Tabi başlarda kabul etmiyor zamanla. Diyelim ki yoğurt verdin yemedi, yemiyor diye düşünme birkaç gün ara ile dene tekrar ver. Mama yerine bunlardan yemesi daha iyi, mama anne sütüne destek gibi 6 ayı doldurmuş artık ek gıda zamanı.
Evet ama bazen kendini çok aç bırakınca mama yedirmek biraz daha kolay oluyor ama daha çok emzirmeye çalışıyorum yemediği zamanlar

Bulgur pilavı B12 vitaminini hızlı yükseltir.
Hergun bebeğinize yapıp, yoğurt ile yedirin.
Normal bulgur kalın gelir diyorsanız ince bulgur ile yapabilirsiniz bebeğinizin pilavını

Back