Arkadaşlar yeni aldığım lenslerin yanında numune olarak b&l bio true solusyon göndermişler..üzeinde yazan yazılarda da baya övmüşler bu solusyonu...ve yazılar aklımı çeliyor...ancak b&l nin renusu beni çok rahatsız ettiği için bu da b&l ye ait olduğundan kullanıp kullanmama konusunda şüphe ediyorum..sizce napıyım bu solusyonu deniyim mi ? yoksa benimkisi gereksiz bir eski önyargı mı ?
aynısından bende aldım ama henüz açmadım umarım koyultmaz
ya ben anlamıyorum. İlla ki aklınıza ilk gelen şey direkt rengi değiştirip değiştirmediği yani işin kozmetik yanı. bir solüsyonu oncelıkle rahat olmasına ve guvenılır olmasına gozunuzle uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekirken yok açıyor yok koyulaştırıyor. tek ilgilendiğiniz bu mu? ama ilginizin buyuk bir payını lenslerin kozmetik kullanımları oluşturuyor. Lütfen solusyonun kullanım konforu hakkında paylaşımlarımıza devam edelim.
hayır sadece kozmetik amaçlı veya renk açma koyultma amaçlı değil tabi ki..önceki mesajlarımı dikkatli okumamışsınız sanırım...bu solusyonu denemeden önce rahatlığı ve gözle uyumuyla ilgili olan şüphelerimi de ifade etmiştim...mesela b&l nin renusu benim gözümde sorun yaratan solusyondu bu solusyon da aynı firmanın o yüzden renu gibi birşey mi diye de sormuştum..ama sanırım gözünüzden kaçmış...sonradan da denedim ve rahatlık olarak da memnun kaldım..sanırım duymak istediğiniz buydu..gözümde bozukluk olmadığı için işin kozmetik yönüne daha ağırlıklı olarak bakıyorum tabi doğal olarak..bunu neden yadırgadınız anlayamadım ?
öncelıkle çok iyi anladıgımı soylemek ısterım. zaten ben de sadece kozmetık demedım buyuk bır kısmı dedım. bu forumun genelınde oyle lens bolumunde hangı lens dogal duruyo, ay kızlar şu lensı taktıaam vs vs bu yani buyuk çogunluk. bunların yerıne daha faydalı konular paylaşılabılır dıyorum. tabı bu benım gorusum kımse katılmak zorunda degıl.
sizi anlıyorum evet mantıksız konular ve yorumlar da yok değil..siz de onları dikkate almazsınız okur geçersiniz..lütfen beni o bahsettiğiniz kişilerle bir tutmayın..ben 10 senelik lens geçmişi olan bir kullanıcıyım...bu konudaki rahatsızlığınızı yeni bir konu açarak dile getirebilirsiniz..ama benim açtığım konu altında eleştiri yapıyorsunuz bu da beni rencide ediyor...daha faydalı konu olarak daha farklı nasıl bir konu bekliyorsunuz onu da anlamadım ? burada insanlar tabi ki doğallıktan renklerden veya solusyondan ve de rahatlığından sağlığından bahsedicek....
öncelıkle çok iyi anladıgımı soylemek ısterım. zaten ben de sadece kozmetık demedım buyuk bır kısmı dedım. bu forumun genelınde oyle lens bolumunde hangı lens dogal duruyo, ay kızlar şu lensı taktıaam vs vs bu yani buyuk çogunluk. bunların yerıne daha faydalı konular paylaşılabılır dıyorum. tabı bu benım gorusum kımse katılmak zorunda degıl.[/QUOT
alcilpolple,internette ve tabii ki bahsettiğiniz bu sitede sağlıkla ilgili tahmininizden daha da çok kapsamlı ve detaylı bilgiler bulunuyor,her konuda istediğiniz bilgiyi bulabilirsiniz,bu da kozmetik-kontakt lens topiği,ben de çene implantları taktırmaya gerek duymuyorum örneğin,bu konuda yüzlerce sayfa var estetik ameliyat topiğinde,rastladım bir gün ama hiç hemen bir yazı yazıp''ya nasıl oluyor da siz bu çene implantlarını taktırıyor da rahat ediyorsunuz,çenenizden daha önemli şeylere kafanızı takın manyak mısınız siz'' minvalinde cevap döşenmiyorum,çünkü mantıksız,hem insanların yaşamlarına karışmak,hem koskoca internet ortamında yeterli sayfa,kaligrasyon,sunucu,şifre vs. olmadığını düşünüp,daha yararlı konuları yazıp konuşun diye direktif vermek tamamen komik.Sizin hoşunuza gitse de gitmese de insanlar renkli kontakt lensleri konuşup,araştırıcaklar ve renkli lens topikleri de olucak,renkli lensler numaralı olsa da olmasa da kullanıcak,net ortamında da paylaşımda da bulunulacak,siz kozmetiğe hiç hayatınızda öncelik vermiyor olabilirsiniz,insanların görünüşleriyle ilgilenmelerini saçma buluyor olabilirsiniz,dünyayı kurtarıyor da olabilirsiniz,ama insanların hayat stillerine,konuşma,paylaşımda bulunma özgürlüklerini yönlerdirmeye kalkışamazsınız.
Bu cevabımı kişisel algılamanız için hiçbir sebep yok,sadece sizin gibi insanların muhakkak her zaman bulunduğunu bilmeniz gerek ve ''renkli lens takmak mı,Aman Tanrım,git daha önemli şeylerle ilgilen'' vs. tarzında konuşan son derece dar görüşlü zihniyete karşı yazılmış bir cevap bu;uzun lafın kısası istediğiniz zihniyetle düşünmekte özgürsünüz,insanların özgürlüğüne (renkli lens takmak,bu konuda int. ortamında paylaşımda bulunmak) karışamazsınız...