işte ben de senin gibi güçlü olmak istiyorum, tek başına dimdik durmuşsun işte... beni etkilesin olanlar ( bu gayet normal) ama sırf bunlara taılıp kalıp kendimi aciz görmeyeyim, yaşananlar beni güçlendirsin, öldürmesin istiyorum. bunu nasıl başardın bilmiyorum ama kardeşim, bu işin içinde olmazsa olmaz "sabrın" olduğuna eminim.
kimbilir sen de ne zor zamanlar geçirdin, ama kazandın değil mi? Allah senin dirayetini vermiş, senin için sevinçliyim.
Neler yaşadın? nasıl baş ettin? ve nasıl kendini yetiştirdin bu evlilik okulunda? bunu senden dinlemeyi gerçekten isterdim. henüz birbuçuk yıllık evliyim iki bile olmadı.... ve tökezleyip duruyorum. bana engellerini aşmış senin gibi birilerinin deneyimleri lazım.
CANIM;
Öncelikle eşim, ufak tefek tuhaf huyları dışında bana karşı ilgili sevecen bir eşti
Onu çok iyi tanıyordum
Ben bir dönem eşime tavır aldım ve uzun süre onla konuşmadım,onu yok saymıştım evde
Böyle yaparak hatalarını anlar belki düzelir diye umut ediyordum,o dönemde yeni iş kurmuştu kafası doluydu ama ben anlayışlı olamamıştım yani karşılıklı hatalarımız oldu.
Neyse uzun süren restleşmelerin ardından bir gün eşim çok feci bir şekilde evde tantana çıkardı
Alt üst olduk , şiddet yoktu yanlız...Hakaret,evden kovmalar beni hayatından çıkarmak istedi,oğlumdan ayırmak istedi,çok uzun sürdü bu süreç;Bu süreçte beni ayakta tutan anne oluşumdu,eşimle yeniden dememin tek nedeni oğlum,açık ve net söylüyorum,diğer türlü olsa şu an ondan ayrılırdım,yaşadıklarıma nazaran,
Burda detaya giremiyorum şiddet dışında sözlü şiddet,yaptırım ne arasan,
Dedim ki bu adam o adam değil şu an bunalım geçiriyor bir nevi..
Dirayetli oldum
Kimseye hiçbirşey anlatmadım aileme,arkadaşlarıma..bir tek eşimin halasıyla dertleştim...
Çok zor günlerdi çoook..Bir cendereye sıkışmış gibiydim...
Eşime son derece sakin davrandım,cevap vermedim ona kavga çıkmasın diye,
ama hiçbir zamanda yüreğimden sevgiyle bakmadım!!!
Sevmedim,okşamadım...
Zamanla bunalımdan çıktı,
Eskisi gibi oluyordu sanki..
Meğer iş yeri açtığı dönem nasıl olur nasıl biter diye kafasında vesvese yapmış ve patlamış
Onun savunması bu sonrasında..Gönlüm asla affetmiyecek ya neyse...
Karşısında sessiz durdum ama asla ezik değil!!! Buna dikkat...
Şimdi normalde iyi ama zaman zaman deliriyor..Sanırım başka rahatsızlığı var..
Neyse ne sabrım sadece düzelir ümidiydi..
Korkum endişem oğlumdu
Benimde konuşacağım günler gelecekti ama sabretmeliydim
Öfkeyle kalkan zararla oturur...
Annemin evine gitmek istemedim çünkü annemle aramızda iletişim ve sevgi sorunu var
Yani el adamının hakaretini annemin soğuk bakışlarına tercih ettim
Başa çıkabilirdim.Daha az acıtırdı içimi...
Seçimim bu oldu...
Önceliklerim neydi onu belirledim..
Bu arada kendimle yüzleştim,hatalarımla.Çok fazlaydılar...Törpüledim onları..
Bir badire atlatmıştım..Bu sınavımdı başarıyla geçtim..Boyun eğmek değildi bu..Direndim sadece.Ümidim vardı..
Ve sanırım herşey güzel oluyor..Bilmiyorum..Henüz tam oturuşmadı..
Ama şunu biliyorum ben çok güçlüyüm..Başaçıkabileceklerimi gördüm..Heleki nedeni senin canından parçansa daha da azmin artıyor...
Anne evine dönmek çoğu kişi için çözüm olabilir,benim için daha büyük bir sorunun başlangıcıydı,Çünkü orda daha da içim acıyacaktı..
Kendim tek başıma yaşam kuracak kadarda maddi olanağım yok..
Dolayısıyla birşeylerin onarma adına sabrettim..
Çünkü eşim beni seviyordu.Ve bunu şimdi daha iyi anlıyorum..Sevgiyi hissediyorum..
Hödük mödük ama yüreğinde bana karşı sevgi taşıyor..
Ara sıra deliriyor ama bunun başka nedeni var..Çözmemiz gerek,zaman lazım.
Dedimya bizim hatalarımız karşılıklı oldu..
Ama bana yaşattıkları kabul edilemez..Asla o anlamda affetmiyorum..
İlk ve son olur dilerim...
Ancak tüm bunlara rağmen ben ne kazandım..
İçimdeki gücü gördüm
Kırıldım
Yoruldum belki ama bunlar beni dahada hayata karşı dik durmamı sağladı...
EŞİMİN HAYATIMIN MERKEZİ OLMADIĞINI
ASLA ONU HAYATIMIN GARANTİSİ OLARAK GÖRMEYECEĞİMİ
GEREKTİĞİNDE ONUNDA BENDEN BENİMDE ONDAN VAZGEÇEBİLECEK OLDUĞUMUZ GERÇEĞİYLE YÜZLEŞTİM
BU HAYATTA İNSANIN SADECE EN İYİ DOSTUNUN VE SIRDAŞININ KENDİSİ OLDUĞUNU GÖRDÜM
KENDİME EN BÜYÜK DEĞERİ SADECE BENİM VEREBİLECEĞİMİ GÖRDÜM
EŞİMDEN BEKLENTİLERİMİ YOK SAYICAK KADAR AZALTTIM
VE KENDİMİ EN ÇOK BENİM SEVMEM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM...
Şimdi tüm bunları kazanmışken ben nasıl yaşadıklarımdan pişmanlık duyay
ım..