- Konu Sahibi kahkahayim
Erkekleri çok kafaya takmadan ve onlarla çok uğraşmadan yaşamak bir kadının akıl sağlığı için önemli
sıyırdım
zaten böyle kendimi kafaya alma huyum olmasa gömleği tersten giydiydim.
fırlama seni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Erkekleri çok kafaya takmadan ve onlarla çok uğraşmadan yaşamak bir kadının akıl sağlığı için önemli
sıyırdım
zaten böyle kendimi kafaya alma huyum olmasa gömleği tersten giydiydim.
canım kusura bakma ama iki erkek aynı evde yaşayamazsınız.
birinizin kadın rolünde olması gerekiyor değil mi...!
Çok üzüldüm arkadaşım.bende eski günlerimi hatırladım.Benim eşimde birkaç kez el kaldırdı bana.Evliliğimizin ilk yıllarıydı.Bütün ömrüm böyle geçicek sandım.Biz 6 yıl birliktelikten sonra evlendik.Evlenmeden önce de sinirine hakim olamazdı.Bir şeyleri kırar döker sesini yükseltirdi.Yani ben bile bile evlendim.Evlendikten sonra ilk zamanlar kavgalarımızda duvarları kapıları yumrukladı.Bağırdı çağırdı küfür etti.Hiçbirine cevap vermedim.sonraları da birkaç kez tokat yedim.Bir keresinde yere düştüm ve belime tekme attı.Çok canım acımamıştı fakat o an öyle bir pişman oldum ki onunla evli olduğuma.1 dakika sürmüyordu sakinleşip,pişman olup özür dilemesi.Yalvarırdı kafasını vururdu duvarlara,ağlardı.Nasıl yapıyorum sana bunu ben diye.Karşılıklı ağlaşırdık.Bende deli gibi milleti düşünürdüm,başkaları ne der? ailem üzülmesin,onun ailesi duymasın,aman komşular sesimizi duymasın.İnan her haklı kavgamda susmuşumdur.Çünkü ben cevap verdikçe daha çok bagırırdı.Bu konu dışında inanması güç ama beni deli gibi sevdiğine eminim.bende onu canım kadar severim.yaşamayan arkadaşlar eminim şunu düşünür;size vuran adamı nasıl seviyorsunuz? bu sorunun cevabı yok.Şimdi 3.5 yıllık evliyiz bana el kaldırmayalı 2 yıl oldu.diğer konularda çok anlayışlıdır,iyi bir insandır,düşüncelidir.uyumludur..her gün söyler sevdiğini,tv izlerken bile yanından ayırmaz,illa sarılacak öpecek.ama yaşadıkları hiç silinmiyor insanın.hele ki anne babası tarafından el üstünde tutulmuşsa..zor,,çok çokk zor..hala çocuk yapmıyorum.bir gün onun yanında da bana vurur diye.şimdi sorsalar bana,bir kez daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim.onu çok seviyorum.bu arada bende hafif bir bel kayması çıktı.fizik tedaviye başlayacağım.muhtemelen doğuştanmış ama ben eşime belime tekme atmıştın darbe sonrası oluşmuş dedim. kahroldu,acımadım..acımayacaksın..3 kez evlilik yapmış bir büyüğümden öğrendim bir cümle var; ''her koyun kendi bacağından asılırmış'' yani her şartta yalnızsın.eşinle tek yürek olduğunu sansan bile satranç gibi evlilik..Allah yardımcın olsun..
çözüm yolların hoşuma gitti. ve tespitlerin de çok doğru (ailemi işin içine katmayı istemediğimin farkında olduğu için bir sorunda bunu aileme anlatmakla tehdit ediyor beni, biliyor çünkü ailemi üzünce beni yaralamış olacak),beni anlamışsın teşekkür ederim. evet bir mektup yazmak, durumumu ruh halimi iyice anlatıp ona göstermek çok önemli. çok sağol.
çünkü ben de duygularımı ifade edemeyen biriyim. her şeyimi öfkeyle ifade ediyorum artık. kırılsam utansam bile öfkeleniyorum kendi içimde. en iyisi yazmak.
ailem için yaşıyorum dedim evet. hani dedim ya bazen öyle yumuşak bir mutluluk sarıyor ki beni onsuz olamam diyorum (şefkat- aşk) ki ben onla yağla baal olduğum zaman o o haşin hallerinden sıyrılmış oluyor tabi ki, kim kendine öfke kusanı aynı anda sevebilri ki... nefrete nefret.... ama.....
keşke kendimi ona doğru ifade edebilsem. keşke........ anlatabilsem.....
kendimi gördüm ya... )): sadece ben senin kadar susamadım... haksızlık görmeye dayanamazdım çünkü... Allahım inşallh bozmaz mutluluğunu, inşallah yüreğin öyle ferahlar ki ve bir daha asla asla öyle kötü saatler yaşamazsınız.... çok dua et....
sende slttan al sabret bagirdiginda dinle fakat sende sesini yukseltme,
sana kizdigi zaman tamam sen haklisin de,
birdahakine yapmamaya calisirim de,
biliyorum aramizda bagzi hanimlar bana kizicak sizin gibi dusunenler oldugu surece
bizim kadinlarimiz cok ezilir diceksiniz,
cocuk istiyosaniz yapin,
kimi kocalar baba olunca evliligin anlamini ogrenirler yuvasina onem verirler
umarim yardimci olabilmisimdir
tetemi yaa
son cümlen on numaraydı. yine güldürdün beni. gülüyorum ama hani acı bi gülme bu anlarsın....
tanımıorum etmiyorum seni ama, sevdim seni can u gönülden diyorum bu lafı....
leblebiyi en başta filtrelemek.... ):
leblebi bi kere yutağa kadar geldi.... oralarda oyalanıyo. bayramdan sonra ilk fırsatta iyi bir psikiyatriste gitmeliyim. hatta gitmeliyizzz. eşimin iyi taraflarını iyilik ve fedakarlıklarını da unutamam Allah yukarda. amma velakin terazinin iki kefesi varsa ikisi de dolu. bi tarafı boşaltmadıkça rahata eremem. kötülük tarafı boşalmadıkça iyinin de önemi kalmıyo.
(tetemi eteğimdeki o taşı attım demişsin, ne kadardır taşıdın o taşı etteğinde? ne kadar sabrettin?)
iyi aksamlar bayanlar
arkadasim yazdiklarina inanadim bir an benmi yazdim hatirlamiyorum diye
dusundum,
ben 1 bucuk yillik evliyim yasim 21.
evliligimin bir senesini aynen yazdigin sekilde gecirdim,
sabrettim sabir diledim bir gun tak etti baba evine dondum,
seviyodum ayrilmayi dusunmuyodum sadece gozunu kotrkutmak istedim,
ise yaradi 4 gun sonra geldi ozur diledi deminler etti
babama soz verdi,
yaklasik 6 aydir degidtirmeye calisiyo kendini,
5 aylik hamileyimde,
tabiki bende alttan aliyorum,
suyuna gidiyorum o bagirdimi ben sesimi yukseltmiyorum
positiv olmaya calisiyorum kavga ettimizde bir sekilde ben gider gonlunu alirim,
fakat simdi ise yavas yavas hatasi olunca o gelixor artik ozur diliyor
ben evoiligimle sinandigimi dusunuyorum isyan etmedim neden demedim,
hep sabrettim cok uzuldugum gunler oldu fakat gelecege umutla baktim bakiyorum,
insallah sabrin sonu selamettir,
yeni evlilere seytan cok karisirmis araya girermis,
bense seytana pabucunu ters giydirmeye cabaliyorum,
evliligimi ben yani disi kus yapicam,
sana bunlari anlattimki nasil cabbaladigimi gor diye anlattim,
keske yakinim olsaydinda yuz yuze sohbetler etseydik birbirimize
destek cikardik,
sende slttan al sabret bagirdiginda dinle fakat sende sesini yukseltme,
sana kizdigi zaman tamam sen haklisin de,
birdahakine yapmamaya calisirim de,
biliyorum aramizda bagzi hanimlar bana kizicak sizin gibi dusunenler oldugu surece
bizim kadinlarimiz cok ezilir diceksiniz,
fakat unutmayinki analarimizda bir muddet cekmis fakat huzuru bulmuslsr,
birbirlerinin huylarina alismislar,
sabir olmadimi bir evlilikte yurumez ztn o yuzden bu zamanda bosanmalar artti,
tokat yiyen baba evine doner oldu,
ben 5 aylik hamileyim,
insallah yavrumuzda gelince hersey daha guzel olucak
cocuk istiyosaniz yapin,
kimi kocalar baba olunca evliligin anlamini ogrenirler yuvasina onem verirler
umarim yardimci olabilmisimdir
artık sen bir anne adayısın, tabiki telefon ettigi zaman gelip seni geri almak istedigi zaman gideceksin ve yavrunun hatrı için susacaksın,hemen hemen aynı durumdayız benim eşimde aynı.o suratıma dalınca bende onun suratına dalar oldum ne saygı kaldı nede etmediği hakaret.bayram günü baba ocağındayım üstüne üstlük karnımda her ağladığımda ağlama anne dercesine tekme atan bebeğimle birlikte.Ne yapacağımı bilmez halde boş boş ekrana bakıyorum kulağım telefonda hala bir umut ama ararsa ne diyeceğimi bile biliyorum.Seviyor diye kendimi oyalama çabalarım sönmek üzere.Bastırıldım sindirildim kurtulmaya çalıştıkça dahada kötü olur mu kaygısındayım.Allah yardımcımız olsun