Merhabalar. yaklaşık bir buçuk yıldır bu sayfalarda nerdeyse her mesajı okudum. bazıları bana umut oldu bazıları da umudumu kırdı. 2017 temmuzunda bir senelik evliyken eşimin aospermi olduğunu öğrendik. ben 36 eşim 45 yaşındaydı o sırada. eşim küçükken testis torsiyonu ameliyatı olmş ve bir testisi alınmış. doktor ilerde hiç bir sorun olmaz demiş. eşim de asla aklına getirmemiş ondan bir şey çıkar diye. teşhisi öğrendiğimizde 19 mayıs tıp fakultesinde tahlillerimiz yapılıyordu. benim de yaşın ve fsh değerimin 12 olması nedeniyle direk tüp bebeğe başladı İdris hoca. ilaçları almaya başladım. eşim için de mikrotese olacak dedi ilaçlarla filan vakit kaybetmeyelim. ameliyat beni endişelendirdi eşimin sağlığını olumsuz etkiler mi diye sorun olmıcak dedi sperm de bulunur üyük ihtimal dedi. bunu söylerken sadece sperm tahlili vardı elinde başka hiç bir hormon değerine bakılmadı bile. bu beni biraz tedirgin etmedi değil. neye dayanarak bu sonuca viarabilir sadece tecrübe yeterli mi diye tereddütlerim oldu. doğrusu doktora karşı bir güvensizlik oluşmadı değil. süreç ilerlerken ertesi hafta ben ankarada bir klinikle çalışıyorum dedi yumurta toplama ve transfer orda gerçekleşecek. bu da ikinci olaydı tedirginlik yaratan. bizim fakülteye gitme nedenimiz daha güvenilir para için umutları kullanmayacakları düşüncesiydi. neticede biz sadece bir yıllık evliydik ve zaten tedavi devlet tarafından karşılanmıcaktı parasında değildik işin ama neden bu baştan söylenmemişti. neyse dedik ona da artık başlandı tedaviye. ankara genartta önce eşimin mikriotese operasyonu oldu müfit hoca gerçekleştirdi. ben de dışarda sonucu bekliyordum. çok şükür sperm bulundu beni yumurta toplamaya aldılar. 9 yumurtadan 3ü doluydu sadece 1 embriyo oldu. transfere idris hoca gelmedi genartın doktoru sertaç bey gerçekleştirdi . operasyon başında hemşirelerin anlayışsızlığı beni çok gerdi ve ağladım ameliyathanede düşünebiliyo musunuz? neyse ilk transfer başarısızlıkla sonuçlandı. eşimin dondurulmuş spermleri genarttaydı. o nedenle kinci denemeyi yine ankarada yapmak en mantıklısıydı. aynı doktorla devam edip etmeme konusunda çok düşündüm. bir türlü yakınlık kuramamıştım doktorla içsel olarak. o neden bir arkadaşımın tavsiyesiyle gazide nuray hocaya gittik. o da genartla çalışıyomuş. doktorumuz gerçekçi bir kadındı olabilecek her şey konusunda bilgilendirildik. dondurulmuş spermlerim az olduğunu çözülünce canlı kalmazsa tekrar bir operasyon gerekebileceğini bu sefer bulunmama ihtimali olduğunu söyledi. bubiraz moral nozukluğu yaptı tabi. bizi bir ürologla görüştürdü. genarta gelen Ahmet Hakan hoca. gerekirse bir operasyon olacaksa doktorla bir öngörüşme yapmanın iyi olacağını söyledi. bu arada eşimin hormon değerlerine bakılmıştı. fsh 99 filandı bu değerle sperm bulunması gerçekten büyük şanstı. bir ikinci şansımız olur mu bilmiyorduk. Ahmet hakan hoca dondurulmuşların yeterli olacağını düşündüğünü söyledi ki öyle oldu çok şükür. ben kinci deneme öncesi bal polen arı sütü karışımı yemiştim iki ay kadar. ikinci yumurta toplamada 11 yumurta toplandı 8. doluydu sanırım 7 si döllenip çoğaldı. yine 3. gün 3 embriyo transfer edildi ve çok şükür kızım şu an iki aylık olmak üzere. eşim Ahmet Hakan hocayla görüşünce doktor bu hormon değerlerinin ilerde vücutta kronik rahatsızlıklara neden olabileceğini o nedenle bir süre hormon tedavisi görmesini tavsiye etti ve sonuçları telefonla takip etti. benim için rahat etmediğinden samsunda özel bir hastanede bir ürologla süreci görüşmek ve tedavinin gidişatı hakkında fikrini almak istedik. doktor tedavinni uygun olduğunu sürecin olması gereken gibi gittiğini söyledi eşimin değerleri düşmüştü fsh 17 gibi bir değerdi. ve şunu söyledi :SİZ BU KAPIDAN GİREN EN ŞANSLI HASTALARDAN BİRİSİNİZ BUNU BİLİN. ZİRA SİZ BU İLK TAHLİL SONUÇLARIYLA BANA GELSEYDİNİZ SİZİN ÇOCUĞUNUZ %95 OLMAZ DERDİM DEDİ. DİYECEĞİM O Kİ ALLAH NASİP EDERSE KISMET OLUYOR. Biliyorum elde değil insan üzülmeden edemiyor ama lütfen inancınızı kaybetmeden moralli gidin tedavilere. hatta ikinci tedavide ankarada ilaçları aldığımız eczacı sizin çocuğunuz olur ben size diyim o kadar pozitifsiniz ki buraya gelen hiç kimse bu kadar rahat değil dedi.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Erkek İnfertilitesi Azospermiyle mücadele edenlere umut olsun
- Konu Sahibi pisagorr
- Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi