• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azospermi olupta bir mutlu hikaye arayanlara

Merhaba bize neler kulladınugını söyler misiniz eşinizin hangi doktora gittiniz
Esimin doktoru mersindeydi normal bi devlet hastanesi ürolojicisiydi klomen kullandırdı ama hiç sonuç alamadığımızı söyledi hiç çıkmadı sperm yani biz tüp bebeğe yönelince verdiği testlerde görüldü sperm. Biz kendi kendimize vitaminler aldık ve birde keçiboynuzu pekmezi içti ama bu pekmez hormonlarda sorun olan erkeklerde kullanılmıyor bilginiz olsun ona göre dikkat edin

Başka hangi vitaminler kullandınız acaba şimdi sperm çıkışı görüldü total testeronu kaç acaba eşinizin tese oldu nu

Gerçekten çok duygulandım ve çok etkilendim.:KK43: Benim eşimde azosperm Microtese oldu sonuç olumsuzdu sperm hücresi bulunamadı. Şuan bahçeci de klomen ve vitamin takviyesi görüyor. 25 temmuzda randevumuz var ona göre karar verilecek nasıl ilerleyeceğimize inşallah bende sizin gibi burada umut verici haberler yazabilirim. Bu süreci güçlü atlatmak çok zor . Sizin adınıza çok mutluyum İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. 🤲🏼
Merhabalar herkese bizde 3 aydır bahçeci tüp bebek merkezinde bülent beyde tedavideyiz eşime geçtiğimiz eylül ayında azospermi tanısı kondu maalesef varikoseli vardı tek taraflı ameliyat oldu genetik testleri temiz fsh normalin bi tık üzerinde seyrediyor varikosel ameliyatından sonra promen k kullanmıştık şuandada vitamin+ klomen tedavisindeyiz bugün ardışık kök sperm testimiz vardı fakat sonuç yine aynı sperm hücresine rastlanmadı bu konuda deneyimi olanlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum bu arada eşim 23 ben 22 yaşındayız Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin 😔

Merhabalar herkese bizde 3 aydır bahçeci tüp bebek merkezinde bülent beyde tedavideyiz eşime geçtiğimiz eylül ayında azospermi tanısı kondu maalesef varikoseli vardı tek taraflı ameliyat oldu genetik testleri temiz fsh normalin bi tık üzerinde seyrediyor varikosel ameliyatından sonra promen k kullanmıştık şuandada vitamin+ klomen tedavisindeyiz bugün ardışık kök sperm testimiz vardı fakat sonuç yine aynı sperm hücresine rastlanmadı bu konuda deneyimi olanlardan bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum bu arada eşim 23 ben 22 yaşındayız Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin 😔
Amin 🤲🏼 bizde Bülent beyde tedavideyiz ardışık sperm testi istemişlerdi geçen ay eşim verdi bir adet hareketsiz sperm çıktı. Ardından ilaçlarının üstüne ekstra daha ekleme yaptı. 1 aydır kullanıyordu yarın test verecek. Bizim içinde dua edin lütfen! Herkes dileğine umuduna kavuşur inşallah en kısa zamanda 🤲🏼

Hangi merkezde tedavi oldunuz acaba.esimde azospermi yok ama varikosel kaynaklı sperm çıkışı çok az harekette kotu.morfolojiye bakamiyorlar bile Çanakkale'de. O yuzden burda değilde erkek infertilitesi de uzman biryerde tedavi istiyoruz.bu arada çok tebrik ederim Rabbim sağ salim kavustursun inşallah bizlerin kucaginida boş birakmasin aminnn

Amin 🤲🏼 bizde Bülent beyde tedavideyiz ardışık sperm testi istemişlerdi geçen ay eşim verdi bir adet hareketsiz sperm çıktı. Ardından ilaçlarının üstüne ekstra daha ekleme yaptı. 1 aydır kullanıyordu yarın test verecek. Bizim içinde dua edin lütfen! Herkes dileğine umuduna kavuşur inşallah en kısa zamanda 🤲🏼
Umudunuzu diri tutun hareketsizde olsa sperm üretimi var demek oluyor biz onu bile göremedik ne yazık ki umudumuz Allahtan inanarak yola devam ediyoruz uzun yorucu bir süreç fakat sabrın sonu selamettir inşallah Allahım kalbinizden geçen her şeyi hayırlısıyla en tez zamanda yaşamayı nasip etsin❤️

Hangi merkezde tedavi oldunuz acaba.esimde azospermi yok ama varikosel kaynaklı sperm çıkışı çok az harekette kotu.morfolojiye bakamiyorlar bile Çanakkale'de. O yuzden burda değilde erkek infertilitesi de uzman biryerde tedavi istiyoruz.bu arada çok tebrik ederim Rabbim sağ salim kavustursun inşallah bizlerin kucaginida boş birakmasin aminn

sperm sayınız ne durumda eğerki çıkış varsa varikosel ileri derece olup sayı morfoloji ve hareketi oldukça etkiliyor yakın arkadaşımızda da aynı durum mevcuttu ameliyat oldu ve ameliyatın üzerinden 9 ay sonra hamilelik haberini aldılar şuan 3 aylık hamile eşi biz kocaelide yaşıyoruz arkadaşımız da kocaelide bi özel hastanede ameliyat oldu İstanbulda ve ankarada varikosel ameliyatını mikroskop altında yapan oldukça iyi doktorlar var onları araştırabilirsiniz

sperm sayınız ne durumda eğerki çıkış varsa varikosel ileri derece olup sayı morfoloji ve hareketi oldukça etkiliyor yakın arkadaşımızda da aynı durum mevcuttu ameliyat oldu ve ameliyatın üzerinden 9 ay sonra hamilelik haberini aldılar şuan 3 aylık hamile eşi biz kocaelide yaşıyoruz arkadaşımız da kocaelide bi özel hastanede ameliyat oldu İstanbulda ve ankarada varikosel ameliyatını mikroskop altında yapan oldukça iyi doktorlar var onları araştırabilirsiniz
Varikosel ameliyatı oldu eşim Ocak sonunda mikrocerrahi ile.ama 8. Ay bitmesine rağmen sayısı hala 1 milyon civarı.sonuc alamadık yani malesef

Umudunuzu diri tutun hareketsizde olsa sperm üretimi var demek oluyor biz onu bile göremedik ne yazık ki umudumuz Allahtan inanarak yola devam ediyoruz uzun yorucu bir süreç fakat sabrın sonu selamettir inşallah Allahım kalbinizden geçen her şeyi hayırlısıyla en tez zamanda yaşamayı nasip etsin❤️
Çok teşekkür ederim Allah hepimize nasip etsin inşallah ❤️ sperm testi verdi iki gün önce bugün aradılar 3 adet hareketsiz çıkmış

Doktor bey ne diyor pekş duruma yola nasıl devam ediyorsunuz
Bir daha ki test zamanına kadar devam ilaçlara ilk testte bir adet hareketsiz çıktı. 2. Testte 3 adet hareketsiz çoktu yavaş ilerliyoruz ama daha öncekilerde hiç yoktu microtesede olmuştu sperm üretimi yoktu Allah’a şükürler olsun en azından tedaviye yanıt veriyor.

Bir daha ki test zamanına kadar devam ilaçlara ilk testte bir adet hareketsiz çıktı. 2. Testte 3 adet hareketsiz çoktu yavaş ilerliyoruz ama daha öncekilerde hiç yoktu microtesede olmuştu sperm üretimi yoktu Allah’a şükürler olsun en azından tedaviye yanıt veriyor.
Çok şükür rabbim daha iyi haberler alabilmeyi nasip etsin inşallah ❤️

Merhaba bize neler kulladınugını söyler misiniz eşinizin hangi doktora gittiniz
Benim doktorum berfu demir esimin doktoru kendi ilçemizdeki doktordu normal birisi yani bir çözüm üretemedi yani verdiği ilaçlar uyguladığı tedavi bizde maalesef cevap alamadık. Sürpriz bisekilde doktor esin sperm versin sonuca buradaki ürolog da bi baksın denilince sperm cıktı 400bin bizde inanamadık karıştı zannettik öyle ki umudumuz kesilmisti ikinci kez verdik ve 800 bin cıktı bu seferde. Bundan önce sayamadığım kadar kontrol için sperm testi vermisti hiç çıkmamıştı. Ne kadar ağladım bir bilseniz sperm çıkınca. Allah sizede nasip etsin ben bu azosperimiyi ilk duyduğumuz gün esime tek bir cümle kurdum sakın üzülme bizim cocugumuz olacak ben inanıyorum allahın izniyle dedim. Buna inandım hep bütün varlığımla inandım. Her şeyimi transferden önce hazırladım hamilelikte sunu yapamam hamilelikte cam silemem transfer önce yapayım aman misafir alayım hamileyken alamam hayatı hep cocuk olacak gibi yönlendirdim buna ben tüm varoluşumla inandım. Ha ben hiç üzülmedim laylaylom gezdim demiyorum esim yokken evde bağıra bağıra ağladım komsulara ayıp oluru bile düşünemeyecek kadar ağladım sesim yankılandı hele ki embriyolar gelişmedi 10+ yumurtadan sadece 3 tane döllendi dediler ya o gün neler düşündüm neler. Sonra aradılar 2 si durdu yaşamıyor 1i kaldı dediler onun yasamasını beklediğimiz o 2 gün varya nasıl geçti bilmiyorum. 5.güne ulaştı ve donduruldu dediklerinde hayatımın en önemli sınavlarından birine gdiyordum gran tuvalet hazırlanmıştım bütün herseyimi bozarcasına ağladım ama mutluluktan o 1 embriyoya da çok güvendim. Onu evlat olarak gördüm o an ve suan içimde 🧿 bunlar namaza baslamama vesile oldu ve ben her namazımın arkasına olmasa da çoğu zaman bu forumdaki kadınlar için dua ediyorum. Hepinizi aklımdan geçiriyorum. Sizde bana dua edin bu minik bezelye suan benimle ve 9ay da sağlıklı sekilde gelişip hayırlı ömrü olsun doğsun. 🙏🏻
Merhaba, sürecinizi paylaşır mısınız neler kullandınız nasıl ilerlerdi her şey 🫶🏻

Back