Merhaba 20lik dis cektirmis biri olarak cekim konusunda korkulacak bir durum yok.Bu konuda endiseniz olmasin.Sayet ben kanal tedavisine sans verirdim.Sonrasinda sorun sıkıntı devam edip cekilirse de boşluğa diş kesinlikle gerekli..Cunku disler kayıyor.Ben yasadım bu durumu ve suan dis teli tedavisi görüyorum bu yüzden.insan...cektirdim diyelim o boşluğa dis yaptirmazsam sıkıntı yaşar mıyım...yirmilik disin bir önündeki dis...azi dişini çektiren arkadaşlar tavsiye verirlerse çok sevinirim.. siz olsaydınız napardiniz...maliyeti göze alıp kanal tedavisine şans vermelimi yoksa korkuları bir kenara birakip cektirmeli mi
Nssil geçti peki..çekim ve implant kolay miBen çektirdim daha sonra yerine implant yaptirdim geçen sene.
Ağız yapısı bir disten nasıl bozulabilir...bilmediğimden soruyorumEğer çektirme kararı verirseniz boş bırakamıyorsunuz. Implant yaptırmanız lazım. Yoksa ağız yapınız bozuluyor. Ben de iki hafta önce çektirdim. Biraz yorucu bir işlem ama enfeksiyonun diğer dişlere yayılmasından iyidir.
Hadi ya.tek diste olsa yaptırmak mi lazimMerhaba 20lik dis cektirmis biri olarak cekim konusunda korkulacak bir durum yok.Bu konuda endiseniz olmasin.Sayet ben kanal tedavisine sans verirdim.Sonrasinda sorun sıkıntı devam edip cekilirse de boşluğa diş kesinlikle gerekli..Cunku disler kayıyor.Ben yasadım bu durumu ve suan dis teli tedavisi görüyorum bu yüzden.
Nssil geçti peki..çekim ve implant kolay mi
TeşekkürlerDoktorlarim çok iyiydi o yüzden çekim de implantta iyi geçti hiç sorun yaşamadim. İmplanttan sonra sadece ilk gün biraz agrım oldu ama agri kesici almadim, agri kesici kullansan daha rahat gecerdi. Sonraki süreçte herhangi bir agri sizi vs çekmedim.
Ağız yapısı bir disten nasıl bozulabilir...bilmediğimden soruyorum
TeşekkürlerBen de iki hafta önce bu konuyu araştırdığım için hazırlıklıyım. İnternette bir diş hekimi şöyle açıklamış:
Ağzınızda dişsiz boşluklar olması, çenenizin kapanmasını etkiler. Boşluğun karşısındaki diş, boşluğa doğru uzayarak çenenizin kapanışını bozar ve çene ekleminde sorunlara yol açabilir. Çekilmiş dişin etrafındaki dişler ise, meydana gelen boşluğa doğru devrilir. Boşlukların uzun süre doldurulmaması, o bölgelerde gıda artıklarının sıkışarak mevcut dişlerinizi çürütmesine de neden olabilir. Bu nedenle, eksik dişlerin tedavisi en kısa zamanda yapılmalıdır. Kaybedilen her diş, çene kemiğinin daha erken çözülmesine neden olur. Çünkü varolan dişler çene kemiğine destek olmaktadır. Çene kemiğinin çözülmesi yani erimesi sürecine rezorbsiyon adı verilir. Dişsiz kalınan süre arttıkça çene kemiği rezorbsiyonu da artar. Kemiğin kaybı, çiğneme fonksiyonunun kaybıyla beraber yemek alışkanlıklarında değişikliklere neden olduğu için yaşam kalitesini de düşürür. Çünkü çiğneme güçlüğü, diş çekilir çekilmez başlar.
Dis hekimim bana bırakıyor sadece şansın yüzde 50 dedibenım dıs hekımım esımın en yakın arkadası kardesım gıbıdır cok acık ve net konusur
o bana demıstı kı ne olursa olsun ınsanın kendı dısı gıbısı yok her zaman gıttıgı yere kadar gıtmelı kanal tedavısıyle kurtarabıldıgı kadar devam edılecek gerekırse kaplama yapılacak en son care cekımdır dedı
cekım olduktan sonra da yerını mutlaka doldurtmalısınız karsılıgındakı dıs uzar yanı dısının tam karsısındakı dıs zamanla uzar dıger dıslere sıkıntı ve dıslerde yurume kayma olur
o yuzden ya ımplant ya da kopru yaptırmanız gerek
cekımde bırsey yok uyusturuyorlar cekıyorlar bıkac gun dıkkatlı besleneceksınız cok agır kaldırmayın basınızı cok egmeyın dılınızle cekılen yerı oynamayın cok calkalamayın alveolıt bozulmasın kan pıhtısı olmalı orada o bozulmamalı yoksa ıltıhaplanıyor ıyılesmesı uzun suruyor onda da antıbıyotık verıyorlar 3 gune gecıyor
korkmayın ben tum gömülü 20 lık dısler + 2 tane bırı ust maksiler sinuze baglı olan dıgerıde alt tam cıgneme olan azı dısımı cektırdım
ıyılesınce de kopru yaptırdım. korkulacak bırsey yok
doktorunuz ıcınıze sınıyorsa o ne dıyorsa onu yapın
Devlet hastanesi düşünmüyorum...zaten tirsiyorum bilmedigim dra gitmem. Teşekkür ederimDDevlet Hastanesi'nde kanalı deneyebilirsiniz. Direk dışı çektirmek istersenizde yerine impilant yaptırmanız lazım çünkü zamanla diğer dişlerinizin arası açılabilir
yuzde 50 buyuk oranTeşekkürler
Dis hekimim bana bırakıyor sadece şansın yüzde 50 dedi
Devlet hastanesi düşünmüyorum...zaten tirsiyorum bilmedigim dra gitmem. Teşekkür ederim
Diş cekilirse yerine muhakkak dis yaptırmak gerek evet.Ben cekim öncesi kanal tedavisi denerdim öncelikle..Hadi ya.tek diste olsa yaptırmak mi lazim
benım ustdekı 20 lık dıslerım oyle tam cıktı curuksuz ve kendı normal dısım gıbıBen de çektirmiştim ama implant yaptırmadım. Çok garip bir şey oldu. Aldırmadığım yirmilik dişim kolayca çıktı ve boşluk kalmadıgençtim ama. 19-20 idim o zamanlar. Şimdi olsa sanırım öyle kolayca sürmezdi dişim
Geçmiş olsunBen çektirdim daha sonra yerine implant yaptirdim geçen sene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?