Azerbaycan Paylasim Alani (Tanisma)

Hanımlar,ben azeri değilim ama Bakü den yeni geldim.Oğlumu orada evlendirdim.21 Dekabr 2007 de toyumuz vardı.a.s Oğlum ve Gelinim orada çalışıyorlar.İzinleri olmadığı için toyumuzu orada yaptık.Ama iyi ki de yapmışız.Çok güzel insanlarla tanıştım.Ne kadar misafirperverler,nasıl sıcak ve samimi insanlar,hele oğlumun bir komşusu vardı.Dr.Aybeniz Hanım,ilgisini alakasına bayıldım.
Bakü çok güzel bir şehir,gez gez bu arada bitiremedik.İnşallah bir dahaki sefere diyerek ve üzülerek ayrldım oradan.Hepinize sevgiler salamlar...Şeniz a.s.
merhaba nergiz ablacim.umarim size abla dememe kirilmazsiniz ama yazinizi okudum icim size o kadar isindi ki.bizim eller ile ilgili bu kadar guzel ve icden laflariniz icin cooooooook tsk ederim bir azeri olarak.umarim evladiniz cok mutlu olur.ben buralari seven turk cok oldugunu biliyordum biri daha artmis ona cok memnun oldum.ben de turk halkina hayran bir azeriyim.sevdigim de turk,insallah evlenip izmirde yasamayi dusunuyoruz.ben de size gelin gelir sizin dugunler nasil oluyor onu gorurum:asigim:
yine bekleriz sizi buralara ve tabii ki tum turk kardeslerimizi.bizler sizleri cok seviyoruz.cunki bir millet iki devletiz:1hug:

benim dedelerim 93 harbinde bir rus subay aracılığı ile kaçarak ağrıya yerleşmişler. ama kardeşlerin bir bölümü orada kalmış. dedemin aşiretine karakalpaklar deniyormuş, azerbaycandaki akrabalar ile bir süre gizlice mektuplaşmışlar. daha sonra oradaki yakın akrabaların sibiryaya sürüldüğü söyleniyor. sonrada iletişim kopmuş. Biz babamın eğitimci olması nedeniyle türkiyenin çeşitli illerinde bulunduk. şu an eşim dolayısıyla Bursada yaşıyorum. bende seni tanımak isterim. selamlar.
m.gif
e.gif
r.gif
h.gif
a.gif
b.gif
a.gif
canim.desene senin buyuk babam baya buyuk insan olmus.cunki siradan insanlarla ugrasmiyordu sovet ben bildigim.guclu sulalesi olmus bence.yani bugune kadar duydugum kadariyla isci ve ya fakir insanlarla isi yokmus kahr olasi ruslarin.zaten o serefsiz millet yuzunden simdi cok sorun yasiyor azerbaycan.tum zamaninda bilgili vatanina sevgi duyan insanlari ya oldurduler ya da kovdular ulkeden.tartihi tum zenginliklerimizi de mahv etdiler.allah onlari bildigi gibi etsin ne deyim.sirf zarar baska sey dgeiller.nefret ediyorum ya ruslara ve onlarla ilgili herseye.neyse canim baya cosdum ben yine:dance: napim vatanima o kadar zarar verdiler ki tarih boyu dusununce sinirlerim bozuluyor ya senağlama umarim sen turkiyede memnunsundur ki oyle oldugunu tahmin ediyorum.ama buralari unutma.imkanin oldukca ziyarete gel.Şeniz

merhaba nergiz ablacim.umarim size abla dememe kirilmazsiniz ama yazinizi okudum icim size o kadar isindi ki.bizim eller ile ilgili bu kadar guzel ve icden laflariniz icin cooooooook tsk ederim bir azeri olarak.umarim evladiniz cok mutlu olur.ben buralari seven turk cok oldugunu biliyordum biri daha artmis ona cok memnun oldum.ben de turk halkina hayran bir azeriyim.sevdigim de turk,insallah evlenip izmirde yasamayi dusunuyoruz.ben de size gelin gelir sizin dugunler nasil oluyor onu gorurum:asigim:
yine bekleriz sizi buralara ve tabii ki tum turk kardeslerimizi.bizler sizleri cok seviyoruz.cunki bir millet iki devletiz:1hug:

Canım abla diye hitap etmen beni hiç de kırmadı,ben böyle şeylere kırılmam aşkolsun..Şeniz Darısı inşallah sana,artık senin de düğününü yaparız tabiiki,memnuniyetle.Sevgiyle öpüyorum Şeniz Seni tanıdığıma çok memnun oldum. :1hug:

s.gif
e.gif
l.gif
a.gif
m.gif
nergiz ablacimmmmmmmm:1hug: ben de sizi tanidigima cok sevindim.sizin gibi kalbi guzel.bunu guzel sekilde dile getire bilen bir hanimla tanismak ve muhabbet etmek hele bele guzel sozler duymak harika birsey.benim icin temennileriniz icin de ayri tsk ederim :eek: allah herkesin duasini kabul etsin,icinde biz de olalim.size simdilik iyi gunler.buralari ihmal etmeyin.yazilarinizi beklerim.opdummmmŞeniz

Canım misafirlerim vardı,yeni gittiler.Malum Bakü den geldik,herkes hoşgeldine geliyorlar.Biraz gezip dolaşayım dedim.Senin yazını gördüm ama senden başka kimse yok mu burada?Nerdesiniz sevgili azeriler,gelin tanışalım muhabbet edelim.Sevgiler..

Canım misafirlerim vardı,yeni gittiler.Malum Bakü den geldik,herkes hoşgeldine geliyorlar.Biraz gezip dolaşayım dedim.Senin yazını gördüm ama senden başka kimse yok mu burada?Nerdesiniz sevgili azeriler,gelin tanışalım muhabbet edelim.Sevgiler..
s.gif
e.gif
l.gif
a.gif
m.gif
nergiz ablacim.iyi gezmeler.siz hangi sehirde yasiyorsunuz onu hic sormamisdim CADIARZU bura hep gelen Azerin abla var bi tane.azeri gelin turkiyede,ama son zamanlar ben de goremiyorum onu sengözlerimebaksanab

slm benımde azerı bı arkakasım vardı cok ıyı ınasanalr oluyolar cok tatlılar
m.gif
e.gif
r.gif
h.gif
a.gif
b.gif
a.gif
berna.tsk ederim iltifatin icin.gercekden ovmek icin demiyorum ama millet olarak turkleri severiz.yeni insanlarla tanismayi,onlara yardim etmeyi de severiz.benim turk tanidigim coooook.sizin de ayni bu dedigim guzel huylara sahip oldugunuzu biliyorum.nede olsa ayni kandan ayni soydan geliyoruz.yasasin AZERBAYCAN-TURK kardesligi:1hug:

Hani kimse yokmuuuuu?Nerelerdesiniz?İşiniz mi çok bacım niye uğramıyosunuz?Şeniz

mısshüseyinova,canım sen baküde nerde oturuyosun?Benim gelinim ve oğlumun evi,gagarin köprüsünün orda oturuyorlar,mutlaka bilirsin oraları.Benim geldiğimde çok soğuktu oralar,fazla gezemedik.İnşallah bi dahaki sefere gelince gezerim.Yılbaşından önceydi,Nerimanovada Pekin Restorant ta düğün yaptık.Çok eğlendik.Azeriler çok neşeli insanlar.Oğlumun azeri arkadaşları vardı sayelerinde düğünümüz de çok güzel geçti,inşallah darısı senin başına..Senin düğün tarihin bellimi?Düğünü İzmir demi yapacaksınız?:1hug:

mısshüseyinova,canım sen baküde nerde oturuyosun?Benim gelinim ve oğlumun evi,gagarin köprüsünün orda oturuyorlar,mutlaka bilirsin oraları.Benim geldiğimde çok soğuktu oralar,fazla gezemedik.İnşallah bi dahaki sefere gelince gezerim.Yılbaşından önceydi,Nerimanovada Pekin Restorant ta düğün yaptık.Çok eğlendik.Azeriler çok neşeli insanlar.Oğlumun azeri arkadaşları vardı sayelerinde düğünümüz de çok güzel geçti,inşallah darısı senin başına..Senin düğün tarihin bellimi?Düğünü İzmir demi yapacaksınız?:1hug:
n.gif
e.gif
r.gif
g.gif
i.gif
z.gif
ablaaaa :1hug: selam ablacim.ismim $efa.ben ikinci mikrorayonda kaliyorum erkek kardesimle.dediginiz yerlei taniyorum,bize yakin degil ama orasi.baku yazin ozellile mayisda harika oluyor ablacim.ge;ip gezmeni tavsiye ederim.mayis 10 burda CICEK BAYRAMI oluyor.superdir tek kelime ile.benim anne uzaga vermekden cekiniyor.baba daha o konuyu bilmedigi icin simdiden birsey diyemiycem.ama herhalde 1 dugun burda 1i izmirde olur insallah.dua et benim icin ablacim.oglunuz burda talebe mi?

selam kızlar. bakın ben geldim. Artık şekva etmezsınız umarım. Hmm yazıları okudum, özlemim artdı. Nergiz kardeşim, bakuyu beyenmene bende cok sevındım. Huseynova canım kusurabakma bazı nedenlerden dolayı sık sık gelemıyorum siteye. Am bundan sonra gelmeye calısacam
hic san ozlem cekdırırmiyim. Seni cok seviyorum balaca tatlı bacım.

n.gif
e.gif
r.gif
g.gif
i.gif
z.gif
ablaaaa :1hug: selam ablacim.ismim $efa.ben ikinci mikrorayonda kaliyorum erkek kardesimle.dediginiz yerlei taniyorum,bize yakin degil ama orasi.baku yazin ozellile mayisda harika oluyor ablacim.ge;ip gezmeni tavsiye ederim.mayis 10 burda CICEK BAYRAMI oluyor.superdir tek kelime ile.benim anne uzaga vermekden cekiniyor.baba daha o konuyu bilmedigi icin simdiden birsey diyemiycem.ama herhalde 1 dugun burda 1i izmirde olur insallah.dua et benim icin ablacim.oglunuz burda talebe mi?

selam sefacm.Biz Aralık ayında ordaydık.Yine de gezdik.Bakü nün kışı da çok güzel.İnşallah bahar da gelebilirsek geleceğiz.
Hadi inşallah düğünün de görüşürüz.Hayırlısı olsun.Allah herkese hayırlısını nasip etsin.Senin erkek arkadaşın İzmir demi şu anda.Biz de İzmire yakın Ayvalık ta oturuyoruz.Sen evlenip gelin gelirsen inşallah görüşürüz canım.SevgilerŞeniz

selam kızlar. bakın ben geldim. Artık şekva etmezsınız umarım. Hmm yazıları okudum, özlemim artdı. Nergiz kardeşim, bakuyu beyenmene bende cok sevındım. Huseynova canım kusurabakma bazı nedenlerden dolayı sık sık gelemıyorum siteye. Am bundan sonra gelmeye calısacam
hic san ozlem cekdırırmiyim. Seni cok seviyorum balaca tatlı bacım.

Selam Azerin,Oğlumu 1 ay önce Bakü de evlendirdim.Gelinim de Türk kızı.İkiside orada çalışıyolar.Ne yapalım insan doğduğu yerde değil,doyduğu yer neresi ise orada yaşarmış.Oğlumun nasibide oradaymış.Azerin sen İstanbul da heralde oturuyosun.Ben de tanıştığımıza memnun oldum.Görüşmek üzere sevgiler.Şeniz

m.gif
e.gif
r.gif
h.gif
a.gif
b.gif
a.gif
bacicannnnnn.seni buralarda gormek ne buyuk mutluluk.allah hep seni gormeyi,yazilarini okumayi nasip etsin.birde balaca bebisimizi gormeyi nasip etsin :nazar: kendinize coook iyi bakin :1hug:

selam sefacm.Biz Aralık ayında ordaydık.Yine de gezdik.Bakü nün kışı da çok güzel.İnşallah bahar da gelebilirsek geleceğiz.
Hadi inşallah düğünün de görüşürüz.Hayırlısı olsun.Allah herkese hayırlısını nasip etsin.Senin erkek arkadaşın İzmir demi şu anda.Biz de İzmire yakın Ayvalık ta oturuyoruz.Sen evlenip gelin gelirsen inşallah görüşürüz canım.SevgilerŞeniz

sagol ablacim.bizim ulkelerin yazi kisi hep guzel.yazin ozellikle dag sehirlerimizi gezmeyi tavsiye ederim.mesela benim memleket Gence,$eki,Quba (Kuba),Ismayilli ve baska yerler.tam cennetdir.gelirseniz haber verin mutlaka msiafir etmek isterim.ama ciddi diyorum .mutlaka gelsez haber verin ablacim.sen de azerin baciiiiiiiiiiiiiii. ama eli bos gelmezsiniz artik herhalde dimi sırnaşık şey taaaaaaa oaralrdan buralara turkiyeden birsey getirirsiniz saka sakaaaaaaa siz gelin yeter bana.
bu arada ablacim sevgilim izmirli ,ama sivasda askerde simdi.ailesiyle izmirde yasiyordu.33 gun sonra bitiyor askeri insallah.evlenince ki insallah ailem izin verir izmirde yasayacam.bende size misafir gelirim.eli bos gelmem merak etmeyin :içelim: opdummmmmmm
:1hug:

sagol ablacim.bizim ulkelerin yazi kisi hep guzel.yazin ozellikle dag sehirlerimizi gezmeyi tavsiye ederim.mesela benim memleket Gence,$eki,Quba (Kuba),Ismayilli ve baska yerler.tam cennetdir.gelirseniz haber verin mutlaka msiafir etmek isterim.ama ciddi diyorum .mutlaka gelsez haber verin ablacim.sen de azerin baciiiiiiiiiiiiiii. ama eli bos gelmezsiniz artik herhalde dimi sırnaşık şey taaaaaaa oaralrdan buralara turkiyeden birsey getirirsiniz saka sakaaaaaaa siz gelin yeter bana.
bu arada ablacim sevgilim izmirli ,ama sivasda askerde simdi.ailesiyle izmirde yasiyordu.33 gun sonra bitiyor askeri insallah.evlenince ki insallah ailem izin verir izmirde yasayacam.bende size misafir gelirim.eli bos gelmem merak etmeyin :içelim: opdummmmmmm
:1hug:

sefacığım inşallah gelirsek görüşürüz.Ailen niye izin vermiyecekmiş evlenmenize,bir sorun mu var canım :uhm: Yardımcı olalım.:1hug:İnşallah sorun çıkmadan evlenirsiniz :asigim: Sevgi nin ve aşkın memleketi yoktur...Şeniz

merhaba nergiz ablacim.sormayin ya evin tek kiziyim ya.annem seni uzaga vermem diyor.cok kotu durumdayim :1no2: napicagimi bilmiyorum.askimin askeri az kaldi 32 gun sonra bitiyor.hemen gorucu gondermek istiyor.allah yardimcim olsun ne deyim :asigim:
bu arada sizi annemle tanisdirsam mi ne :dance: cok guzel konusuyorsunuz :1hug:

merhaba nergiz ablacim.sormayin ya evin tek kiziyim ya.annem seni uzaga vermem diyor.cok kotu durumdayim :1no2: napicagimi bilmiyorum.askimin askeri az kaldi 32 gun sonra bitiyor.hemen gorucu gondermek istiyor.allah yardimcim olsun ne deyim :asigim:
bu arada sizi annemle tanisdirsam mi ne :dance: cok guzel konusuyorsunuz :1hug:

Canım sefacığım,tabi annenin uzağa vermem seni demesi bana göre yanlış.Çünki yakınında olursun,mutsuz olursun,uzağında olursun mutlu olursun.Bu işler belli olmaz.Ama şimdi annen şu yönden haklı canım,hiç tanımadığı insanlara kızını verecek,erkek arkadaşını sen ne kadar tanıyorsun?Çünki dünyanın her yerinde olduğu gibi türkiye dede,kötü düşünen insanlarda var.Bu Erkek arkadaşının ailesi kimdir?Nedir?İyi tanıyomusunuz birbirinizi?Ne iş yaparlar?Bunları iyi biliyormusun?Çünki burda ben çok iyi örnekleride gördüm,kötü örneklerini de gördüm.Annene de hak vermek lazım.Hiç bir anne çocuğunun mutsuz olmasını istemez canım.Tereddütlerinde haklı.Ama belki çok mutlu olacaksın.Onu da kimse bilemez.Çok sağlam ve güçlü olman lazım.İzmir de tanıdığınız varmı bilmiyorum ama istersen erkek arkadaşının bir soruşturmasını yapayım.Her şey gönlünce olsun canım Şeniz

merhaba nergiz ablacim.1 senedir tanisiyoruz sevgilimle.tabii ki kimse kotu yonunu sevdigine ve ya aileden olmayan birine gostermez.hep iyi yonunu guzel yuzunu gosterir.mesela ben sizin siz de benim kotu huyumu bilmeyiz oyle degil mi :dance: saka bir yana.anneme o yonden kesinlile hakk veriyorum.hic tanimadigi biri cikip taaaa turkiyeden kizinizi alip goturmek istiyorum diyor.annemin tek kizi oldugum icin,annemle cok yakin oldugum icin,yani tek arkadasi oldugum icin beni uzaga vermeye ici el vermiyorsensiz ben burda naparim filan diyor.ben de katilyiorum hem sizin dedikelrinize,hem anneme.eminim vatanim,isim,arkadaslarim akrabalarim ciin cok ozluycem.ama ask oyle sey ki insan herseye sevgilisinin yaninda gogus gele bilir sanirim.ben sadece annemden sans istiyorum.sevgilimi tanirsa cok sevecegine eminim.cunki ben sevgilimle yaklasmadan once ailemin gozuyle bakdim ona.,annem babamkabul edermi diye,bakdim ki ailemin istedigi turde bir damat sonra kendi gozumle bakdim ve asik oldum :asigim:

X