- Konu Sahibi nurcanogretmen
-
yaa kızlar bebeğe gaz yapabilcek başka neler var
biliyorsanız yazarmısınız ona göre
dikkat edeyim yediklerime bende mercimeği takip
ettim oda yapıyo kırmızı mercimek
yaa çok saol dikkat ediyorum ve edicemde benim fazla gaz sorunum yok allahıma bin şükür ama
sütüm yetmiyoo galiba bebeiğimin boyu iyi ama kilosu az dr. kontrol altına aldı bize bi hafta süre verdi
denilen miktarda kilo alamazsa mama verecek galiba
kızlar dua edinde vermesin
ben anne sütü vermek istiyorum
:lepi:nurcan hatun ben oglumu 9 ay emzirebildim en fazla kendi birakmaya baslamisti
ondan iste
bakalim kizim en cok kac ay emcek
en az 6 ay dedim en cok demedim
kizim bi sene emse ne guzel olur insallah neden istemeyim ki en guzeli sagliklisi anne sutu zaten:teytey::dance:
ya bende uyku çok süt yapıyor kesinlikle..gündüzleri göğüslerim hiç şişmyor ama gece emzirmek için kalktığımda taş gibi dolmuş oluyorlar.kızım bi iki çekişte doyuyor ve deliksiz uyuyor sabaha kadar.ama napayım gündüzleride uyursam işleri kim yapacak:)
Anne sütünü en çok artıran şey bol bol su içmektir.Halkta 'ne kadar çok yersem o kadar çok sütüm olur' şeklinde yanlış bir inanış var. Ancak ne kadar çok yediğiniz değil, ne yediğiniz daha önemli. Anne, normal ve dengeli beslenmeli. Yağlı olmayan proteinleri almalı. Yeşillik ve sebze tüketip, çorbalara ağırlık verebilir. Aşırıya kaçmamak koşuluyla, tahin-pekmez ve az yağlı süt ürünleri tüketilebilir.
Az sütü gelen annelere tavsiyeler:
Bu dönemde anne sütünü artıran yiyeceklere ağırlık vermeli.
Bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz: Bolca rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir (günde n- 5 fincan). Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur. Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar. Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir. Anne sütünü en çok artıran ise alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur
inşallah işinize yarar kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?