• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az daha bebegimi belki öldürecektim. Hala ellerim titriyor:(

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm

NOT:
p.tesi kendi doktoruma götürcem demiştim götürdüm anlattım yanlış doz verdiğimi.. Yarısını bile içmiş olsa bişey olmaz dedi 25 ml kadar sıkıntı yaratmaz dedi içini rahat tut dedi. Zaten 37 ml hazırlamıssın %60 ı mı vermıssin cogunu doke saca içmiş 20 ml içmiştir en fazla anlatışına göre dedi. kusamasa bile bişey olmazdı dedi ve kusmuş hiç gerek yok tahlil yapmaya dedi... Güldü gecti ve gece aradığım nöbetci eczanenin dediği şeylerin aynısını söyledi... Antibiyotiği satın aldığım eczanede ki eczacıya kızdı o 37 ml kapla niye tarif etmiş sana o kap neyin nesi ne alakası var onunla dedi... Ve bebeğimin kulağına tekrar baktı ve gecmiş iltihabı dedi. Artık kullanmana gerek yok antibiyotıik dedi. Yanlış kullandığın için geldin iltihabın gectiğini öğrendik herseyde bi hayır vardır dedi boş yere antibiyotik kullanacaktı 2 hafta dedim.. muhtemelen viral bişeydi gecti gitti dedi. banyoda kulagına su kaçmasın diye dikkat et dedi..
yazan arkadaşlara cok tskr ederm o an içimi rahatlatan bilgi veren arkadaşlara özellikle.. Bana da iyi bi ders oldu artık eczacılara güvenmycem ve böyle bi enfeksiyon iltihap durumunda doktor 1 hafta, 2 hafta sonra gel o zamana kadar ilacı kullan dediği zamanlar 3-4 gun sonra aile hekimine götürüp kontrol ettircem sıkıntı belki cabuk gecti bilemiyoruz boş yere antibiyotık kullanıp durcak..

Son düzenleme:
Çocuk bir şekilde kusardı zaten diye düşünüyorum. Hatanızı fark edip siz de hemen kusturmuşsunuz zaten. Bazen insanın kötü anına denk gelebiliyor, allahtan hemen duruma uyanmışsınız. Çok geçmiş olsun, bir daha ilaç verirken daha dikkatli olursunuz.
Artik ilac vermeden bile sogudum diyebilirim bitkisel seyler mi yapsam diyorum. Sutten agzim yandi artik yogurdu birak üflemeyi buz tutturup yicem o derce oldum

Çok geçmiş olsun,iyiki farkına varmışsınız,ama yinede doktora götürün belki kan testi yaparlar..
P.tesi kendi doktorumuza goturcem. Ozellerde acil de cocuk doktoru yokmus devlette de hafta sonlari acil de cocuk doktoru yokmus pratisyen icin onca yol tepecegim aracımiz yok en iyisi p.tesiyi bekleyip kendi doktorumuza gitmek dedim yarini bekliyorum

Kızlar ben cok kotuyum. Bebegime az daha zarar veriyordum. Bu kadar hassas olup bu hatayi nasl yaptım aklim almiyor. Cuma gunu doktora gittik sag kulaginda iltihsp varmış zinnat diye antibiyotik verdi doktorumuz. Eczaci tarif etti 37 ml ölçek icinde 37 ml kadar antibiyotik tozunu koyup su ile karistir yogurt kivamina gelecek dedi. Ama hic bu hazırlandığından 5 ml lil kasik var onunla bir kez vereceksin demedi ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eminim yani sanki 37 ml kabin hepsini vercek gibi anladim :KK43: hazirladim aksam vermeye başladım. Bu arada oglum 5 bucuk aylik. Nerdeyse 37 ml in %60-70 ini verdim ve birden düşündüm bu antibiyotik kucucuk bebege fazla degil mi dedim yanlis mi anladim dedim hemen ilacin icinde k kullanma kagidinu okudum ve yanlis verdigimi farkettim 1 kasik 5 ml vermm lazimmis. Sanirim bi 25 ml verdim ama verirken bebeğim doke saca icti nerdeyse yarisina yakini döküldü. Bi 15-20 ml icmistir net :KK43: 3-4 kat fazla içerdiğmi farkedince kafayi yicek gibi oldum hemen parmagimi agzina sokup kusturdum kusmadan once bebeğim kasiliyordu. Kusunca kasilmasi gecti. İctiginin yarisini kusmustur diye düşünüyorum yani 8-10 ml icinde kalmis olablr belki hepsi cikti emin degilim cunku tok karnina icirdim antibiyotigi. Sut de kusmus olablr.. bi kismi sutte olablr. Hastane aradim pratisyen var acil de dedi. Nobetci bi eczaneyi aradım danistim bebek de bi problem varsa belli olurdu var mi dedi. Yok gibiydi kusunca kasilmasi gecti deyince gerek yok doktora gitmeye hem bi kere fazla verneden bisey olma dedi ama içiniz rahat etsin isterseniz goturun hastaneye dedi. P. Tesi kendi doktorumuza randevu aldim yarin gidecegiz. Su an bi problem yok sukur ama yillar sonra ortaya cikarmis antibiyotiklerin etkileri diye duydum. Antibiyotige dun aksam tekrar basladim 1 kaşık veriyorum simdi 12 saat arayla ama oyle sogudum ki antibiyotik den hic vermk gelmiyor içimden ama oglum geceleri uyumuyor kulak ağrısından :KK43: kendimi cok mutsuz hissediyorum ya kusturmasaydim :KK43: ya bebegime benim yüzümden bisey olsaydi :KK43: iki gündür kotu ruyalar goruyorum kendimi cok suçluyorm
Gecmis olsun.

Ilk defa mi antibiyotik kullaniyorsunuz. Daha once kendiniz icinde falan da mi antibiyotik kullanmadiniz. Benim bildigim antibiyotikler gunde iki kez sabah ve aksam kullaniliyor. Ve hic bir ilac bir kerede tuketilmez tabi kan ilaci tarzi ilaclar haric.
Insallah bir sey olmaz icini ferah tut. Ama bebegini de gozlemle. Doktora goturecekmissin zaten.Benden sana tavsiye hic bir ilaci kullanim talimatini okumadan kullanma. Bunu aliskanlik haline getir. Ben kendim icin bile olsa bir ilac aldigimda icmeden once okurum ne icin kullaniliyor yan etkileri nedir falan diye.Hele cocuklarima asla ve asla okumadan vermem. Eczaci ne kadar tarif ederse etsin farketnez.
Rabbim bebegine de acik sifalar versin insallah.

geçmiş olsun
çocukluğu boyunca kulak ağrısı çekmiş iltihaptan ve geçici duyma kaybından dolayı 3 kez ameliyat olmuş biri olarak ben farklı bir konuya değinmek istiyorum
banyo yaptırırken çok dikkat etmeniz gerekiyor çocuğun kulağı hiçbir şekilde suyla ıslanmamalı bu konuda doktorunuz ne dedi önerdi bilmiyorum ama
o kulağa kaçan su her şeyin başı
24 yaşındayım hala banyoda kulak tıkacı kullanırım

Canım benim benim de 1 buçuk aylık bebeğim var, heyecanla açtım konunu. Antibiyotiğin xararının ölümcül olabileceğini düşünmüyorum, en fazla birkaç bin bakteri daha öldürür vücutta ama sen sütünle yerine koyarsın hepsini. Kusturmuşsun da zaten. Üzülme, telaşlanma. Bazen ben de d vitamini verirken şişeye tekrar tekrar bakıyorum acaba başka bir şey mi diye. Yürürken ya bebeğimin kafasını tutamazsam, bir yerlere vurursak, çekmece açık kalmış, çocuk kenarına düşerse diye paranoyakça düşünceler içindeyim. Sağ salim bi büyüseler artık.

Artik ilac vermeden bile sogudum diyebilirim bitkisel seyler mi yapsam diyorum. Sutten agzim yandi artik yogurdu birak üflemeyi buz tutturup yicem o derce oldum

bitkisel mitkisel bilmediğiniz bir şey denemeye kalkmayın
bu öyle basit boğaz iltihabı falan değil ciddi bir durum doktor ne diyorsa o yapılmalı

Ilk defa mi antibiyotik kullaniyorsunuz. Daha once kendiniz icinde falan da mi antibiyotik kullanmadiniz. Benim bildigim antibiyotikler gunde iki kez sabah ve aksam kullaniliyor. Ve hic bir ilac bir kerede tuketilmez tabi kan ilaci tarzi ilaclar haric.
Insallah bir sey olmaz icini ferah tut. Ama bebegini de gozlemle. Doktora goturecekmissin zaten.Benden sana tavsiye hic bir ilaci kullanim talimatini okumadan kullanma. Bunu aliskanlik haline getir. Ben kendim icin bile olsa bir ilac aldigimda icmeden once okurum ne icin kullaniliyor yan etkileri nedir falan diye.Hele cocuklarima asla ve asla okumadan vermem. Eczaci ne kadar tarif ederse etsin farketnez.
Rabbim bebegine de acik sifalar versin insallah.
Ewet ilk kez kendime hic kullanmadim antibiyotik. Kendim icin cok fazla hastaneye giden biri degilim. Artik akillandim dogru söylüyorsunuz bundan sonra bende oyle yapcam. Doktor lar bazen gecistiriyo bisey olmaz deyip bisey olur mu hala korkuyorum

Antibiyotik deyince kotu oluyorum ufacik bebeklere falan verecek kadar ne bileyim agzinda pas kokusu dilinde beyazlik var mi?
Kadir Tuğcuyu mutlaka okuyun ezbere antibiyotik veren o kadar cok doktor var ki. Dogru vereni bulmak cok zor.

Antibiyotik çocuğun kanına karismissa eğer kusturma ile kasilmalari nasıl geçebilir?

geçmiş olsun
çocukluğu boyunca kulak ağrısı çekmiş iltihaptan ve geçici duyma kaybından dolayı 3 kez ameliyat olmuş biri olarak ben farklı bir konuya değinmek istiyorum
banyo yaptırırken çok dikkat etmeniz gerekiyor çocuğun kulağı hiçbir şekilde suyla ıslanmamalı bu konuda doktorunuz ne dedi önerdi bilmiyorum ama
o kulağa kaçan su her şeyin başı
24 yaşındayım hala banyoda kulak tıkacı kullanırım
Doktor hicbisey demedi :( banyoyla ilgili. Tikac yapayım bundan sonra sagolun

Ağzım acik okudum nasil yaptiniz boyle bir seyi.
Cok gecmis olsun yine de doktora goturun bence.

Doktor hicbisey demedi :KK43: banyoyla ilgili. Tikac yapayım bundan sonra sagolun

tıkaç kullanmayın eğer önermediyse
çünkü o da sorun olmasın belki kulakları daha küçük diye önermedi
ancak başını yıkarken daha dikkatli olun kulaklarının içine su kaçmamasına özen gösterin

Kasılma varsa bence yan etki oluşmuş olabilir. Ben sizin yerinizde olsam hastaneye giderdim. Geçmiş olsun
Kusunca kasilma gecti. Hastane cok uzak taksiyle 30 dk falan. Pratisyenler varmis aracımız da yok. Kasilma kusunca gecmese kesin giderdim. Yarin kendi doktoruma goturcem :(

Back