- 16 Mart 2008
- 45.339
- 220.043
Herkese Mutlu Bayramlar dilerim.
Ayvalık mutfağında peynirin en tatlı halı lor tatlısı tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler
250 gram tam yağlı tuzsuz lor peyniri
350 gr süt
100 gr tuzsuz tereyağı
Bir bardak un
Bir bardaktan iki parmak eksik irmik
Üç yumurta
Bir çay bardağı pudra şekeri
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilin
Şerbeti için
3,5 bardak şeker
3.5 bardak su
Yapılışı oldukça kolay çok hafif bu tatlimizin yapılış aşamalarını fotoğraflarla anlatmaya geçiyorum.
Biraz derin bir tavaya sütü ve tereyağını koyuyoruz. Yağ eridikten sonra un ve irmik ekleyip tıpkı profiterol gibi tahta bir kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz.
Bu kıvama geldikten sonra ayrı bir tabağa alıp soğumaya alıyoruz.
İyice soğumasını bekliyoruz bu aşama çok önemli.
Daha sonra yoğurma kabına alıp loru, kabartma tozunu ve vanillini ekliyoruz. Mikser yardımıyla da yapabilirsiniz.
Yumurtaları birer birer ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.
Tam olarak bu şekilde oluyor. İster sıkma torbasına alıp tepsiye şekil verebilirsiniz isterseniz de elinizi sıvı yağlayip benim yaptığım gibi yuvarlak yapabilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Bu arada tepsiyi fırına verirken şerbetini de ocağa koyalım. İkisi de sıcak olacak çünkü.
Hepsi bu kadar
Bu zamana kadar bu tatlıyı hiç yapmadiysaniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok ama çok hafif lezzetli bir tatlı.
Şimdi sunum zamanı misafir gelmeden fotoğraf çekmek istedim acele oldu kusura bakmayın.
Ayvalık mutfağında peynirin en tatlı halı lor tatlısı tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler
250 gram tam yağlı tuzsuz lor peyniri
350 gr süt
100 gr tuzsuz tereyağı
Bir bardak un
Bir bardaktan iki parmak eksik irmik
Üç yumurta
Bir çay bardağı pudra şekeri
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilin
Şerbeti için
3,5 bardak şeker
3.5 bardak su
Yapılışı oldukça kolay çok hafif bu tatlimizin yapılış aşamalarını fotoğraflarla anlatmaya geçiyorum.
Biraz derin bir tavaya sütü ve tereyağını koyuyoruz. Yağ eridikten sonra un ve irmik ekleyip tıpkı profiterol gibi tahta bir kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz.
Bu kıvama geldikten sonra ayrı bir tabağa alıp soğumaya alıyoruz.
İyice soğumasını bekliyoruz bu aşama çok önemli.
Daha sonra yoğurma kabına alıp loru, kabartma tozunu ve vanillini ekliyoruz. Mikser yardımıyla da yapabilirsiniz.
Yumurtaları birer birer ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.
Tam olarak bu şekilde oluyor. İster sıkma torbasına alıp tepsiye şekil verebilirsiniz isterseniz de elinizi sıvı yağlayip benim yaptığım gibi yuvarlak yapabilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Bu arada tepsiyi fırına verirken şerbetini de ocağa koyalım. İkisi de sıcak olacak çünkü.
Hepsi bu kadar
Bu zamana kadar bu tatlıyı hiç yapmadiysaniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok ama çok hafif lezzetli bir tatlı.
Şimdi sunum zamanı misafir gelmeden fotoğraf çekmek istedim acele oldu kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: