Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

bizim ülkemizde başörtüsü kültürü var boşa konuşuyorlar..ve halktan habersizler..akp ye oy verenlerden bir kısım cumhuriyet karşıtı..araştırsınlar biraz
neden böyle düşünüyorsunuz başörtülüler cumhuriyeti ve atatürk ü sevmiyor lar mı

Doğru söylemiş, ben başımı örtmeye karar verirsem istediğim gibi giyinme özgürlüğümden vazgeçmişim, erkek üstünlüğünü kabul etmişim anlamına gelir bu.

İstediği gibi giyinmek buysa, hangi özgürlükten vazgeçiyor anlamadım?

Kimse özgürlüğünden vazgeçmiyor arkadaşlar, istediği bu olduğu için yapıyor insanlar bunu. Ama bu haberin öznesi ve bu düşüncedeki insanlar, başını örtenlerin özgürlüğünü elinden alıyolar.

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE

ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE

MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ

DESENE YAMYAMLAR SİZDEN DAHA MEDENİ

MEHMET AKİF ERSOY

Sorun mehmet akifin bacısının örtüsünden çıkalı 1 asır geçmiş. Hala aynı yerdeyiz. :)

Başörtüsüne laf söylemek, kişisel tercihlere saldırıdır. Nedeni ne olursa olsun, bunu tercih etmiş mi? etmiş. Bitti. Yıl olmuş 2015, hala mı saygı duymuyoruz yaa, hala mı? Aynı şekilde başı açıklara laf söylemek de kişisel tercihlere saldırıdır. Bu kadarını çok görmeyin insanoğluna...

[ QUOTE="mete nin annesi post: 40889756, member: 660370"]benim anlamadığım bi kumaş parçasından neden bu kadar korkuluyor ki[/QUOTE]
Kumaş parçasından korkan Kim?

Kime gore neye gore ozgurlugumuzden vaz geciyoruz..?
O kadinin etrafinda zorla kapatilan kadinlar var kesin gelmis bu cumleyi kuruyor.
E benim etrafimdada mesela bi komsumuz var; kendisi kapanmak istiyor ama kocasi izin vermiyor.

O tuttururki yok kapanmak ozgurlukten vazgecmek demek ben tuttururumki yok kapanmamak kocana boyun egmek ozgurlukten odun vermektir.
Napak simdi?
Ne bu genelleme ya.
Her kapanan kadin ozgurlugunden vazgeciyomusmuss.
Ben ozgur irademle kapaliyim su an, ve bundan gurur duyuyorum, O KADAR!

hay Allah'ım yaa akıl fikir ver.şu millet birbirinin tercihlerine saygı duymayı bi öğrenemedi.isteyen kapanır isteyen açılır kardeşim.bu lafı söyleyen de başını kapatmadığı için dininden mi vazgeçmiş oluyor o zaman.çünkü kutsal kitabımıza göre Allah emrediyor.saçma sapan konuşuyor ağzı olan.kim nasıl rahatsa öyle yapsın herkes de saygı duysun.

marue

bilmiyorum
Ilk defa siyasette böyle garip bi muhabbetin içinde buldum kendimi
.bende bilmiyorum valla[/QUOTE]
ya açıklık suç kapalılık suç kadın olmak suç a partiye oy vermek suç ya herşey suç ben kapalıyım mutluyum kimseyede sen niye böylesin demem yanlış olduğuna inandığım konuda uyarırım sırf başörtüsü yasagı var diye okuyamadım ben ve kimse saçı açık diye ötekileştirmiyor ama bi parça kumaş devlet meselesi oldu arkadaş

Ilk defa siyasette böyle garip bi muhabbetin içinde buldum kendimi
.bende bilmiyorum valla
ya açıklık suç kapalılık suç kadın olmak suç a partiye oy vermek suç ya herşey suç ben kapalıyım mutluyum kimseyede sen niye böylesin demem yanlış olduğuna inandığım konuda uyarırım sırf başörtüsü yasagı var diye okuyamadım ben ve kimse saçı açık diye ötekileştirmiyor ama bi parça kumaş devlet meselesi oldu arkadaş[/QUOTE]
Sen bu topigi baştan sona okudun mu?1 ya da 2 kişi vardır örtüye laf eden ben seni anlamadım ciddiyim

Amaaan konuşmamış tükürmüş yine bunlar. Gerçekten iki tarafın da şu baş örtüsü meselesini diline sakız etmesinden gına geldi.

Ama bir şey benim dikkatimi çok çekiyor bu konuda. Yazın sıcağında kadın başını örtmüş, pardösü giyinmiş ayağına eline kadar örtünmüş, yanında eşi şortla tişörtle geziyor. Bu haksızlık değil mi sizce de? Erkekler için ne gibi örtünme kuralları var islam dininde bilmiyorum ama o adamın da pantolon ve uzun kollu bir gömlek falan giyinmesi gerekmez mi?
erkegin örtüsü göbek le diz kapagı arasındadır tesettürü de göz kapaklarındadır

ya açıklık suç kapalılık suç kadın olmak suç a partiye oy vermek suç ya herşey suç ben kapalıyım mutluyum kimseyede sen niye böylesin demem yanlış olduğuna inandığım konuda uyarırım sırf başörtüsü yasagı var diye okuyamadım ben ve kimse saçı açık diye ötekileştirmiyor ama bi parça kumaş devlet meselesi oldu arkadaş
Sen bu topigi baştan sona okudun mu?1 ya da 2 kişi vardır örtüye laf eden ben seni anlamadım ciddiyim[/QUOTE]
bu topik için konuşmuyorum heryerde karşımıza çıkmasından gına geldi neden i bu

X