Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

Baş örtüsü başka türban usulü başka.
Türbanlılar dasdaracık tunikler,yazın ayaklar çorapsız vs.. Kafada topuz benzeri bir aparat,sonra ilginç usül bir eşarp bağlama tekniği..
Başım kapalı değil amma bu halimle pek çok türbanlıdan daha az dikkat çekici görünüyorum.
Bir de burda falan soruyorlar ya: 'kapalı mısın,açık mısın' diye..
'Kapalı' değilim ben! 'Açık' ise hiççç değilim!

Baş örtüsü başka türban usulü başka.
Türbanlılar dasdaracık tunikler,yazın ayaklar çorapsız vs.. Kafada topuz benzeri bir aparat,sonra ilginç usül bir eşarp bağlama tekniği..
Başım kapalı değil amma bu halimle pek çok türbanlıdan daha az dikkat çekici görünüyorum.
Bir de burda falan soruyorlar ya: 'kapalı mısın,açık mısın' diye..
'Kapalı' değilim ben! 'Açık' ise hiççç değilim!
Sen o zaman 'kıyadalıyım' diyeceksin.
Bkz. Konya deyimleri sözlüğü:KK48:

Saraylım sana herzaman büyük bir saygı duyuyorum.
Onlarca 'ben bu şeğkil giyinirim, o bağyan şu şeğkil giyinir çok da eyi olur çoğ da gözel olur' tarzı çiğ mesajlar arasından yine senin yazdıkların gözüme çarptı.
Aşırı islamcıların her zaman kadının özgürlüğüyle alıp veremedikleri oldu. Kadın eve kapatılınca ne diyecekler acaba, ben eve kapatılma özgürlüğümü kullanıyorum mu, ya da araba kullanmaları engellenince ben zaten araba kullanmak istemiyordum mu?
Tesekkur ederim. Burada benim de saygi duydugum, cogu kere begenmeden gecemedigim, takdir ettigim, akli basinda, lafini sozunu bilen, uygun ve yerinde yorum yapan, yasi genc veya orta yasli, kapali veya acik, bilgi ve fikir sahibi, kimi arastirmaci kimi iyi gozlemci cok saygideger insanlar var. Onlardan biri de sensin.

Özgürüm ki başımı örtmeyi seçebilmişim, benim bedenim benim hayatım kime ne!

Bizim adımıza konuşmayı bıraksınlar artık, başörtümüzü siyasete alet etmeyi bıraksınlar!

Başını örten örtmeyen kadınlar bir arada yaşamaktan mutluyken birbirlerine saygı gösterirken bu insanlar neden suyu bulandırıyor!!

Koca koca insanlarız ve hâlââ başörtüsünü tartışıyoruz.. Ben açığım Sen kapalı yada sen açıksın ben kapalı ne fark eder ?? Birbirimize hocalık satmayıp fetva vermeden herkes herkesin fikrine inancına yasam tarzina ibadetine karışmasa ne olur ??

Bırakın artik başörtü ile uğraşmayı medeniyet demek özgürce yaşamaktır siz böyle konuşurken nasıl oy beklersiniz kapaliyim inancım gereği ama açık arkadaşım da cok ibadetlerine daha düşkün hem Türkiye de tek tip insan olmak zorunda mi bu dar düşünceler yüzünden millet birbirine dusuyor

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE

ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE

MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ

DESENE YAMYAMLAR SİZDEN DAHA MEDENİ

MEHMET AKİF ERSOY

Bu şiir ne alaka şimdi? İsteyen türban taksın isteyen dekolte giysin neden bu ayrımcı şiirden bir örnek verdiniz?

Doğru söylemiş, ben başımı örtmeye karar verirsem istediğim gibi giyinme özgürlüğümden vazgeçmişim, erkek üstünlüğünü kabul etmişim anlamına gelir bu.
neden böyle düşünüyorsun anlamadım zaten çogu kapalı kızlarımızın ta bende dahil tam manasıyla örtündüğümüz söylenemez kapalılık tek bi renk yada bi kalıptan da ibaret degil kadın baştan ayağına ziynettir ve bu yüzden kıymetli olanı gizler ve zaten bir erkek gerçek manada kadının degerini kavrayamamışsa kapalı yada açık olman birşey değiştirmez ben kimseye kapanın demem sadece kapanmasının ona fayda getirecegini söylerim kimseyi sen niye açıksın diye suçlamam çünkü ar dediğimiz şey örtüyle kapatılmaz

X