Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

Ah ah. Beni sanırım yanlış anlıyorsunuz ya da öyle anlamak istiyorsunuz. Benim söylemek istediğim sadece şu; saygı duymak , size saygı duyuyorum demek değildir. Sizinle aynı düşünmeyen insanları sorgulamamak ve yargılamamaktır. Konu başörtüsünden ziyade sadece saygı duymanın gerektiğinden bahsediyorum. Yukarıda sizde diyorsunuz akp türlü yolsuzluklara karıştı her şey ortada (ki ben yapmadı demiyorum) deyip neden hala bu partiye oy veriliyor diyenlerin aynı zamanda saygı duymanın öneminden bahsedipte başkalarının görüşlerine saygı duymamasından yakınıyorum.

Şimdi gelelim sizin dediğinize. Bu konuları tartışmanın burada yeri olmadığını bildiğim için çok kısa değineceğim. Yolsuzluk sadece Akp de mi var ? Yahut chp de sizin karşı çıktığınız, benimsemediğiniz olay yok mu? Yine söylüyorum. Herkesin öncelikleri farklı. Nasıl ki siz yolsuzluk yaptı diyip akp ye oy vermiyorsunuz başka insanlarda aşağılandıkları için yahut kendilerine en hassas noktası olan konularda karşı bir şey görüyorlar oy vermiyorlar. Nasıl ki siz saygı bekliyorsunuz işte o insanlarda saygı bekliyor. Yoksa kimsenin yolsuzluğu benimsediği yok. Sadece kimi hırsızlık yaptığına bakıyor kimi de özgürlüğüne kimi de saygı görmek istediğine v.s. Bu böyle uzar gider.
Turkiye saygi dusunecek seviyeyi coktan gecti artik, asagi dogru kirildik, tepetaklak gidiyoruz. Gemi batarken inen filikalara atlayanlar saygidan once canlarini kurtarma derdine duserler. O hesap.. Maslow'un Hierarsisi diye bir kavram vardir, bilmem hic duydunuz mu.. Hava, yemek, barinak, uyku ve sex der, birinci derecede ihtiyaclarimiz.. Hadi diyelim bunlar uc asagi bes yukari tamam, ekmegimizde birilerinin gozu olsa da.. Ikinci sirada guvenlik vardir, iste biz tam da oradayiz. Halkin ne polise, ne savciya, ne hakime, ne devlete, ne hukumete guveni kalmis.. Ingilizce biliyor musun bilemem ama su grafikte ucuncu ssirya bakarsan "love" yazisini gorebilirsin, sagi sevgi hepsini icine alir. Iste oraya ulasabilmen icin icin o ilk iki sira karsilanmis olmalidir, ucuncu siradaki sevgi ve saygi ancak o zaman ihtiyacin olarak aklina gelecektir cunki. O yuzden bugun saygi bizim ilk ihtiyacimiz degil, hatta bu ortamda luks bile kaliyor. Tartisacak cok daha onemli meseleleri var bu ulkenin..
yKDLwvyFupAnpbdHd6vj5PWsshMoOFnLC16h9MLZE8nqd4xJL8znvsTB7IsWXM79Ag=w300

Aslında farklı şeyler yazmıştım ama senin seviyene inmek istemediğim için düzeltme yapıyorum

Duzeltmissiniz messji :) kendi adıma teşekkür ederim hassas davrandiginiz için. Karşımızda ki insanın üslubu hosumuza gitmiyorsa bizim de o üslupla kinusmamamiz lazım. Cok doğru dusunmussunuz. O arkadaş da banlanmis zaten çok şükür.

Kazeeeen orası neresi:rolleyes::rolleyes:ve telefon çekiyor mu, vodafonun çekmediği yer lazım:KK53::KK53:
tatil sitelerinde hiç belirtilmez, ama az da olsa bazı insanlar için önemli ihtiyaç telefonun çekmemesi, özellikle eşlerden biri çok telefonla konuşuyorsa:KK53::KK53:

SivriceRıhtımMotel %10 KK indirimi var. Telefonlar işin kolay tarafı amaç tatilse tek geçerim. Biz fotoğraftaki mavi ile kapatılmış botun olduğu yerde karavanda yaşıyoruz.

Duzeltmissiniz messji :) kendi adıma teşekkür ederim hassas davrandiginiz için. Karşımızda ki insanın üslubu hosumuza gitmiyorsa bizim de o üslupla kinusmamamiz lazım. Cok doğru dusunmussunuz. O arkadaş da banlanmis zaten çok şükür.

Teşekkür etmenize inanın hiç gerek yok. Aslında bende kolay kolay bu şekilde bi paylaşım asla yapmam ama inanın bazen öyle bir an geliyor ki insanın sabrı taşıyor ve o kişinin tıpkı başkalarına yaptığı gibi kendi canıda acısın istiyorsun benimde yapmak istediğim tamda buydu işte. Sonra düşündümde ne gerek varki böyle bir densiz yüzünden başkalarının da canını sıkmaya. Benim saçlarım açık kısa etekte giyerim pantolonda ama bunları bi erkek beğensin beni arzulasin diye değil gerçekten kendime yakistirdigim kendimi böyle mutlu hissettiğim için giyerim. Çok isterdim kız kardeşim yada annem gibi kapalı olayı ama yok yani hiç bir zaman içimden gelmedi olmayınca olmuyor işte. Ama şu varki hayatım boyunca (kısa etek giyip saclarini kapatanlar dışında) hiç bir örtülü bayana bi saygısızlık yapmadım yapmamda. Fakat çok ortamda onların bana burun kivirdigina bizzat şahit oldum. Allah herkesin kalbini biliyor kime ne ceza vereceğini yada nasıl mukafatlandiracagini bir tek o bilir.

bu konuda da gördük ki türbanlıların özgürlük anlayışı sadece kendi özgürlükleri yani başkalarına et lolilop vs. gibi saçma yakıştırmaları yapabilme hakkını kendilerinde görüyorlar sonra da ama bizi dışlıyorlar ühüü diye ağlarlar bu zihniyetle size müstehak, üniversitelere de bu zihniyet yüzünden alınmıyorlardı şimdi de girip kulaklıkla kopya çekiyorlar sınavlarda hak yemek bunlarda her türlü düzenbazlık bunlarda...

özgürlük deseniz bir türbanlı kadının başını açma özgürlüğü varmı ona bakarım?
eğer açarım diyorsa ne ala ama yok ailem çevrem vs. diyorsa orada özgürlükten bahsedilemez.

kapalıyım bana kimse bakmaz diyenler sanırım ülkede çarşaflı türbanlı kadınlara olan fetişten haberdar değiller ya da hiç dışarı çıkmıyorlar? kaç erkekten duydum türbanlı kadınlara karşı ne fanteziler kurduklarını?

işte bu konudaki zihniyet yüzünden hiç türbanlı arkadaşım yok çok da mutluyum bana et benzetmesi yapacak tiynette tiplerle zaman harcayamam gerçekten de. size de tavsiyem uzaklaştırın çevrenizden örtülü mörtülü varsa sizin de arkanızdan neler diyorlardır kim bilir?
kapalıyım bana kimse bakmaz diyenler sanırım ülkede çarşaflı türbanlı kadınlara olan fetişten haberdar değiller ya da hiç dışarı çıkmıyorlar? kaç erkekten duydum türbanlı kadınlara karşı ne fanteziler kurduklarını?

bir şey soracağım sadece
erkeklerle bunu konuşurken rahatsızlık duymuyor musunuz?
yada iki şey olsun soracağım,
,erkeklerin bu fantazilerini neden dinliyorsunuz

ben başımı örterk özgürlüğümden vazgeçme hakkımı kullanıyorum, kendimi böyle daha özgür hissediyorum senn bunu idrak etmen çok zor tabi sanane be kadın sanane :KK62:

Teşekkür etmenize inanın hiç gerek yok. Aslında bende kolay kolay bu şekilde bi paylaşım asla yapmam ama inanın bazen öyle bir an geliyor ki insanın sabrı taşıyor ve o kişinin tıpkı başkalarına yaptığı gibi kendi canıda acısın istiyorsun benimde yapmak istediğim tamda buydu işte. Sonra düşündümde ne gerek varki böyle bir densiz yüzünden başkalarının da canını sıkmaya. Benim saçlarım açık kısa etekte giyerim pantolonda ama bunları bi erkek beğensin beni arzulasin diye değil gerçekten kendime yakistirdigim kendimi böyle mutlu hissettiğim için giyerim. Çok isterdim kız kardeşim yada annem gibi kapalı olayı ama yok yani hiç bir zaman içimden gelmedi olmayınca olmuyor işte. Ama şu varki hayatım boyunca (kısa etek giyip saclarini kapatanlar dışında) hiç bir örtülü bayana bi saygısızlık yapmadım yapmamda. Fakat çok ortamda onların bana burun kivirdigina bizzat şahit oldum. Allah herkesin kalbini biliyor kime ne ceza vereceğini yada nasıl mukafatlandiracagini bir tek o bilir.

Siz de haklısınız insan cidden sinirleniyor böyle yorumları okuyunca.

Maalesef tahammülsüz insanlar çok. Hatırlıyorum bir keresinde kuzenimle çarşıya gidiyoruz ustumuzde kot pantolon ve badi var, ikimizde 14 yasindayiz, yanimizdan carsafli bir teyze geçerken durdu ve öfkeyle yanacaksiniz kızlar yanacaksaniz dedi. Tabi o an sadece dondum kaldim birşey diyemedim. Şimdi biri böyle bir sey söylese bana kimin yanip kimin cennete gidecegini yyalnız allah bilir der yoluma devam ederdim. Herkesin yaptığı kendine kimse kimseyi sirat koprusunde sirtinda tasimayacak sonuçta.

bir şey soracağım sadece
erkeklerle bunu konuşurken rahatsızlık duymuyor musunuz?
yada iki şey olsun soracağım,
,erkeklerin bu fantazilerini neden dinliyorsunuz

Hakikaten ya oturup böyle seviyesizlerin fantazilerini dinlemisler bir de bunu burda yazıyorlar. Bir erkek gelecek karşıma hemcinsim biri hakkında fantezileri anlatacak ben de kafa sallayarak dinleyecegim. Ağzının payini verir o ortami terk ederim ben olsam.

konuyu atatürke getiren ben degildim başörtü meselesini açanda ben değildim ben sadece cevap vermem gerekiyordu kırmadan dökmeden cevap verdim ama arkadaş beyaz beyaz dediğim halde sen siyah diyorsun diyor ben Atatürke de başıaçık kardeşlerime de hakaret etmedim etmem

Boyle bir konunun haberi yapilmasi bile saygisizlik Basini orten insanin inancina saldirmak ozdurluk mu Aysenur Arslan sen kimsin basini ortene laf edecek.sen kimsin onun ozgurluk secimini elestirecek sen kimsin ozgurluk kavramini bas ortusuyle bagdastirmak kim.Basini orten kardesim benlki o onunla senden bike daha ozgur nereden biliyorsun.Islami bilipte bunu konubsihbet elestri konusu etmek bile hadsizlik kendini bilmezliktir.Rahibeye kimse sornuyor niye oyle giyindin ozgurlugun kisitlaniyor diye bi bizde var kendi adamimizin canini acitma arzusu yaralama arzusu
LAF OLSUN BOS INSANLAR BOSSSSS KONUSSUN

Başörtülüyüm kimse bana bakmaz düşüncesinin altı çok boş bir kere,o zaman kadınların en çok örtündüğü ülkelerde neden bu kadar tecavüz oluyor?Ya da adamlar bakmadan mı tecavüz ediyor?Karşındaki insan değilse senin örtünüp örtünmemen pek bişey farkettirmiyor.Ha ama "inancıma göre örtünmem gerektiği için örtünüyorum,gerisi beni ilgilendirmiyor" desen ona diyecek laf yok.

X