• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayşe teyze açım aç

kuzum

Bu konida hassasum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
8.474
280
698
Arkadaşlar Ayşe teyze sizce;

Ayşe Teyze olarak mı, yoksa Ayşe teyze olarak mı yazılır.

TDK'ya baktım işin içinden çıkamadımkafamçokkarıştı

İşin ucunda yemek var kızlar, ben "Ayşe teyze" olarak yazılır diye biliyorum ama arkadaş ısrarla "Ayşe Teyze" diyor, iddiaya girdik.
Tiz doğru cevabı söyleyin banabenneyaptımki

Kermitim, beyin özürlü arkadaşım, teyze soyismi değil yav:mymeka:, hani amca dayı, vs vs gibi

iddayı kazanmışsın kuzu kafa Ayşe teyze olarak yazılır:1closedeyes: sen kısaca aşe tese de diyebülüğsüntatlicadiarzu

Ayşe teyze olacakşakkıdı

İsim soyisim yerine geçmediği içinşakkıdı

Ayşe teyze olarak yazılır:kahve:
ee ne yiyoruz kuzu kafa:dilcikar::mymeka:

Kızım bir kere sen değil ben yiycem afiyetle iddiayı kazanırsam tabi, zati öğlen bezelye pilav vardı aç geziyom.

Ama TDK da lakap olarak yazılacaksa Ayşe Teyze olarak yazılır diyorfisfisfis, normalde Ayşe teyze olması gerekmezmi:uhm:

Kızım bir kere sen değil ben yiycem afiyetle iddiayı kazanırsam tabi, zati öğlen bezelye pilav vardı aç geziyom.

Ama TDK da lakap olarak yazılacaksa Ayşe Teyze olarak yazılır diyorfisfisfis, normalde Ayşe teyze olması gerekmezmi:uhm:

Evet doğru ama burda dediğin teyze lakap değil akrabalık sıfatı değil mi:1ninca:

Dolayısı ile küçük harfle yazılır, yazılmalı, olmalıtatlicadiarzu

Ayşe Teyze olarak yazılır tabiki:1closedeyes:
yemeği kaybetmişsin kuzu kafa:icecream:

allam editler niye yok al işte gereksiz mesaj yazıyorum :mymeka:
Ayşe teyze olacak doğrudur kuzu kafa:kahve:

bende Ayşe teyze diye biliyorum ama, TDK niye öyle dediki:uhm:

Ayşe Teyze olarak yazılır tabiki:1closedeyes:
yemeği kaybetmişsin kuzu kafa:icecream:

allam editler niye yok al işte gereksiz mesaj yazıyorum :mymeka:
Ayşe teyze olacak doğrudur kuzu kafa:kahve:

Bir karar ver istersen Eylül kafaÇok üzgünüm çoook

Allah cezanı versin Ayşe teyze, ay nerden bulaştım ben bu teyzeyetatlicadiarzu

Akrabalık bil*diren kelimeler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle baş*lar: Nene Hatun, Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan.

Na bundan kafam karıştı. Ama başa gelirse tabiki büyük yazılır, küçük harfle cümle başlamayacağı için.

Ne yesem acaba:dance::dance:, zıkkım uygunmudurtatlicadiarzu

Akrabalık bil*diren kelimeler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle baş*lar: Nene Hatun, Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan.

Na bundan kafam karıştı. Ama başa gelirse tabiki büyük yazılır, küçük harfle cümle başlamayacağı için.

Ne yesem acaba:dance::dance:, zıkkım uygunmudurtatlicadiarzu
................................:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back