• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Ayrıstırılmış 1.sınıf

meric2

güven
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
195
5
118
48
İstanbul
Bu yil 1.sinifa baslayacak 5,5 ve 7 yaş öğrenciler icin ayristirilmis sinif yapacak okullar varmi?avrupa yakasinda.

Bu yil 1.sinifa baslayacak 5,5 ve 7 yaş öğrenciler icin ayristirilmis sinif yapacak okullar varmi?avrupa yakasinda.

canım ben 5,5 yaşında olanları anasınıfına alıcaklar diye biliyorum 1.sınıfa 2006'lılar kaydolucak internet üzerinden. benimm oğlumda 5,5 da anasınıfına başladı bu senede 1.sınıfa başlıycak okula devam ederken 7'yi doldurucak .ay öyle kafa karıştırıcı ki şu sistem artık herşey rayına otursada bizde rahatlasak:26:

benim kızım 10 mart 2007 doğumlu .31 mart a kadar olanları 1.sınıfa alıyorlar bu yıl.yanı eylul de kızım tam 5.5 yasında olacak.gecen yıl anasınıfını bıtırıp bu yıl 1 e baslayacak olan 2006 dogumlular.hatta 2005 kasım,aralık dogumlular da baslayacak.Bu da cocuklar için kötü olacak. yani 5,5 ve 7 yaş aynı sınıfta!!!Bende bu yuzden ayrıştırılmış sınıf açan okullar araştırmaya başladım .Yani 5,5 yaş öğrencilerin 1.sınıfı ve 7 yaşındaki öğrencilerin 1.sınıfı.

benim kızım 10 mart 2007 doğumlu .31 mart a kadar olanları 1.sınıfa alıyorlar bu yıl.yanı eylul de kızım tam 5.5 yasında olacak.gecen yıl anasınıfını bıtırıp bu yıl 1 e baslayacak olan 2006 dogumlular.hatta 2005 kasım,aralık dogumlular da baslayacak.Bu da cocuklar için kötü olacak. yani 5,5 ve 7 yaş aynı sınıfta!!!Bende bu yuzden ayrıştırılmış sınıf açan okullar araştırmaya başladım .Yani 5,5 yaş öğrencilerin 1.sınıfı ve 7 yaşındaki öğrencilerin 1.sınıfı.

bunu duymamıştım canım benim oğlum 2006 şubat doğumlu senin kızınla nerdeyse 1 yaş var ama ikiside 1.sınıf olucak tabiki saçma bencede.umarım bulursun istediğin gibi bir okul.bu arada geçtiğimiz yıl yan komşumun oğlunu almadılar ana sınıfına 2005 eylül yada ekim doğumluydu yani oğlumdan 4 ay falan büyük, onun yaşı 1.sınıfa tutuyor demişlerdi kadın istemeye istemeye göndermişti 1.sınıfa demekki çocuk 1 aydan kaybetmiş

küçükçekmecede ÖZEL BİLGE KOLEJİ var.gecen yıl kızım orada 5 yaş sınıfına gıttı.Okulun müdürüyle görüştüm ayrıştırılmış sınıf yapacakmış.Eğer gs nın kurasını kazanamazsak oraya vermeyi düşünüyorum.Her zaman benim için öncelik öğretmenin iyi olmasıydı ama bu yeni sistemden dolayı önceliğim ayrıştırılmış sınıf oldu.5,5 yaş la 7 yaş arasında cok fark var,7 yaşındaki çocuğun yaptıklarını 5,5 yasındakı asla yapamaz ,çunkü gelişimini tamamlamamış .Bu da çocuklarda özgüven yıkımı yaratacak.Oyuzden mutlaka ayrı sınıflar açılmalı.

Back