• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrımcılığın bu kadarı da olmaz!!!

sanmıyorum ben. olmamasıda lazım ama kızıyla senden daha iyi anlaştığından daha çok müdahale edebilir, daha çok sahiplenebilir belki. bu arada benm çocuğum yok sadece tahmin.

yok yanlış anlaşılmasın,kv oğlumla ilgilidir,sever bakar falan..
evet o konuda haklısın belki kızına daha çok müdahale edip sahiplenebilir mantıklı..

kadesa mesajının sonunu okuyunca gülmemezlik edemedim. Tam tersine bir cümle bekliyordum hani hepsine eşit ilgilidir gibisinden. :)

keşke o cümlenin sonunu olumlu bitirmemi sağlayan bir k.validem olsaydı canım,çok isterdim :)

Gelinleri arasında hadi neysede masum çocukların arasında yani torunlarının arasında ayrım yapan insanlara şaşıyorum doğrudu. Çocuk o be kadın, çocuk.

Sabah kızımın okulundan aradılar, gözüne arkadaşı yanlışlıkla pipet batırmış, biz doktora götürüyoruz şu hastaneye bilginiz olsun dediler, okul anneme daha yakın ben işten gidene kadar annem benden önce fırlamış gitmiş hastaneye. Ben gittiğimde öğretmeni, okul müdürü ve annem muayeneden çıkartıyorlardı.

Şimdi de babannesi kızıma yaşpasta vs. almış anneme gitmiş ziyarete.

Haaa kayınvalidemi pek sevmem ama ayrım yapıyor diyemem, dersem günaha girerim çünkü yalan söylemiş olurum. Ben ayrıyım torunu ayrı.

ah canım nasıl incindiğini tahmin edebiliyorum aslında, bizdede var benzer sorunlar nedense kızın çocuğu daha kıymetli oluyor bilemyiorum neden
sizinki yine iyiymiş bizimkide şöyle

görümcemin çocuğuna BİZİMKİ der benim oğluma SİZİNKİ
bu kadar ayrım var yani benim oğlumdan bahsederken sanırısın elden bahsediyor birde ikisini kıyaslamalar falanlar daha birde bunu kocan kabul etmez sen fazla abartıyorsun demezmi insanın çat diye çatlayası gelir tam ortadan

mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..:47:hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar :( yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye,:27:bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii:41:bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay..:50:altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık..:51:bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..

hıç uzulme. elbet bebeğin buyuduğunde onlar gereken cevabı verecektır. misal ben ananemden nefret edıyorum bu yaptığı ayrımlar yuzunden. bırgun arayıp hatrını sormam. evıme davet etmem gelmesını ıstemem. zerre kadar sevmıyorum. bıze yaptığı ayrımları asla unutmadım unutmayacağımda

merak ediyorum da ;insanın kızının çocuğuyla oğlunun çocuğu farklı mı oluyo acaba?
çevremden böyle olduğunu gördüm de..henüz bilmiyorum görümcem ekimde doğuracak:)
annem de diyo ki (iki kızkardeşiz): olmaması lazım,kızı erkeği yok bu işin,çocuğunun evladı işte diyo,ama işte erkek anneleri farklı m acaba??

Buna olur mu öyle şey demek isterdim ama kimi ailelerde var maalesef. Kendi babaannemin bunu yaptığını çocuk aklımla bile sezerdim. Ben üç oğlundan birinin kızıyım. Halalarımın çocukları ziyarete gittiğimizde bizim kadar el üstünde tutulmazdı. Mesela bir iş varsa hep hala kızlarına iş buyrulurdu. Ben ve kardeşlerim, amca çocuklarım daha kıymetliydik. Aslında tabi ki kızlarını da çok seviyor. Bu davranışının iki sebebi olabilir diye düşünüyorum:

1- Kızları ile aralarında daha fazla bir samimiyet olduğundan onların çocuklarına karşı daha teklifsiz davranıyor olabilir.
2- Erkek çocuklarının okutulmuş olmaları nedeniyle maddi olanakları daha genişti ve aileye katkıları daha ciddi boyutta oluyordu. Bu durum onların çocuklarını da otomatik olarak daha kıymetli yapıyor olabilir. Tabi erkeğe daha çok kıymet veren geleneksel bakışı da unutmayalım.

eşin bu durumu biliyor mu?

evet biliyor ve aynı zamanda birebirde şahit oluyor, takma kafana boşver sende yollama aşağı diyor ama çocuk bu kuzeninin sesini duyunca inmek istiyor hayır diyincede ben kötüyüm bak anası yollamıyor oluyorum,kaç kez dediler annesi izin vermiyo annesi kızıyo felan.. her iki tarafta b....değnek..ağzımlan kuş tutsam yaranaamam ben onun ailesine, hiç sevmiyorum ama napalım kocamın ailesi diyip sineye çekiyorum,öyla pat pat ağız dalaşına girecek bir yapıda değilm,çok agrasifim aslında ama..gereksiz ağız kavgaları bana göre değil..kova kadınıyım mantıklı düşünmeye ve yaşamaya çalışsamda bi yerlerde tökezlediğim oluyor,en fazla elimi eteğimi çeker onlarla yüzgöz olmam...bazen soruyorlar neye stres yapıyorsun panik atağın var diyorlar iştee böyle ufak ufak birikimlerin sonucu ortaya çıkıveriyor,kayınvalidem bile ne sorunun var demezmi....ne kayınpeder kaynana var kızım diyo bide bana,bunlar her fırsatta laf sokmayı kendilerine görev bilmiş insanlar,herşeyin en doğrusunu onlar bilir ve uygular,kendimi övmek için söylemiyorum liseden sonra bi kaç sene kurslarda kaldım,ilmi bilgimi paylaştığım zaman dahi,biz daha iyi biliyoruz modundalar öyle kibirliler ki..tvden kulaktan duyma bilgilerle ahkam kesmeye bayılırlar,ben eğtimini almış biri olarak beni kaale bile almazlar,bide kendilerini başka kayınvalidelerle kıyaslamazla mıı eşimm sert çıktığı için cesaretleri yok aslında yoksa hertrlü lafı hertürlü kınamayı yapacaklar:41:bende çok suskun değilim aslında damarıma iyice basarsalar kendimi çokta iyi savunurum..ama durup dururken kırıcı ve alaycı olmam olanıda sevmem,bizimkinde ondan çokça var maalesef...:27:onlara daha telli çatallı gelin lazıııım:32:

Canım takılmamalısın..Ya tam tersi olsaydı..sürekli kızının herşeyine müdahale eden, sürekli onun yanında kalmanızı isteyen..ıyyğğ ne kadar sinir olurdu anlatamam..Eltim mesela torunu çok şımartmalrından şikayetçi, vıç vıç tepesine çıkıyor çocuk, öyle olsa daha mı iyi?
Benim çocuğum yok henüz, bir gün kayınvalidem; 'kız olursa ben bakarım, erkek olursa annen baksın' dedi :53:
Al sana ayrımcılık ama umrumda değil benim, şakada olsa sevmesin uzak dursun keyfi bilir..

Canım takılmamalısın..Ya tam tersi olsaydı..sürekli kızının herşeyine müdahale eden, sürekli onun yanında kalmanızı isteyen..ıyyğğ ne kadar sinir olurdu anlatamam..Eltim mesela torunu çok şımartmalrından şikayetçi, vıç vıç tepesine çıkıyor çocuk, öyle olsa daha mı iyi?
Benim çocuğum yok henüz, bir gün kayınvalidem; 'kız olursa ben bakarım, erkek olursa annen baksın' dedi :53:
Al sana ayrımcılık ama umrumda değil benim, şakada olsa sevmesin uzak dursun keyfi bilir..

olur anne sen yeter ki iste biz ona göre sipariş veririz deseydin :)

bizimki de hala keşke biri kız olsaydı der durur,olsaydısı mı var çocuklar doğdu 3 yaşına geldi :)

dedem çok ayrımclık yapardı ama öyle böyle değil..anlatılmaz yaşanır derler ya öyle..öldü gitti şimdi..o çok sevdiği torunu 1 kez bile mezarına gitmedi ama biz yılda 2 kez gidiyoruz...

çocuğumu sevmiyorlar diyemem,insan evladının kızını elbette sever,fakat kızlarının çocuklarından ayrı muamele etmesi beni üzen,yeri geliyor kızımada çok müdahale ediyor şımartıyor,diğer torunlar gelince benim kızıma yok yukarı çık yok uyuyacaklar eve çık denmesi de ne ya, ben bunu kabul edemem...:47: üvey mi bu nedir bu ayrım...o torununuda sık sık görüyor az görse diyeceğim ki bizimki hep yanında ondan yapıyor..yok inanın ayrımdan başka bişi değil..:19:istanbuldakiler gelince bayram oluyo şen bülbül kesiliyor..4 tane torunu var..kızlarınınki herşeyden kıymetli...ne diyeyim Allah bildği gibi etsin değişmez huyları..:50:

bizimki de hala keşke biri kız olsaydı der durur,olsaydısı mı var çocuklar doğdu 3 yaşına geldi :)

dedem çok ayrımclık yapardı ama öyle böyle değil..anlatılmaz yaşanır derler ya öyle..öldü gitti şimdi..o çok sevdiği torunu 1 kez bile mezarına gitmedi ama biz yılda 2 kez gidiyoruz...

ayrımcılığın ne demek oldugunu bilirdim az çok da asıl evlendikten sonra ögrendim.

benim kızımın dogumuna bile gelmeyenlerin ne dirisi ne ölüsü lazım.bir gün ölecekler elbet :27:

Bir insan nasıl küçücük çocuklar arasında böyle bir ayrım yapar, nasıl minicik kalplerini kırar aklım almıyor :50:

Benim kv ve görümcelerim de kızım doğunca diğer görümcemin çocuklarının pabucunu dama attılar, çocuklar daha görmeden düşman oldular kızıma, hatta görümcem hala kızıma hayırlı olsuna gelmedi, kızlar çok kıskanıyormuş...
Ne gerek vardı küçük geldi diye büyükleri kırıp üzmeye, kuzenleri birbirlerine düşman etmeye, hiç kafaları çalışmıyor gerçekten.

Aynen bende kızları çok severim ama o minicik meleklere nasıl ayrım yaparlar hayret ediyorum..
Ay sizinki komik olmuş cidden :) İkinci kız evlat için gönderme yapılıyor olsa gerek :)
İşte hayırlısını istememenin ciddi boyutta örneği yani

çocuğumu sevmiyorlar diyemem,insan evladının kızını elbette sever,fakat kızlarının çocuklarından ayrı muamele etmesi beni üzen,yeri geliyor kızımada çok müdahale ediyor şımartıyor,diğer torunlar gelince benim kızıma yok yukarı çık yok uyuyacaklar eve çık denmesi de ne ya, ben bunu kabul edemem...:47: üvey mi bu nedir bu ayrım...o torununuda sık sık görüyor az görse diyeceğim ki bizimki hep yanında ondan yapıyor..yok inanın ayrımdan başka bişi değil..:19:istanbuldakiler gelince bayram oluyo şen bülbül kesiliyor..4 tane torunu var..kızlarınınki herşeyden kıymetli...ne diyeyim Allah bildği gibi etsin değişmez huyları..:50:

Tavrı sana olablir mi? Hani dediğin gibi elbette seviyordur ama aranızda sorunlar olsuysa ondan öyle davranıyor olablir mi?
Ben hep söylüyorum, kız olursa da Allah büyük o lafından dolayı beni ona muhtaç etmesin, inşallah maddi imkanım böyle olurda oturur kendim bakarım mis gibi..

benim kvde de öyle canım kızı yakınında oturuyor biz biraz daha uzaktayız ama aynı ildeyiz
kızınınki elinde büyüdü o baktı herşeyini yaptı etti
ama sıra benim oğluma gelince annen baksın oluyor hep
diğer torununun eskilerini hediye diye götürüyor benim oğluma
ikisinin oldugu ortak ortamlarda benmkini yalandan seviyor ama diğerinin g...t..n ayrılmıyor
benim oğlum çok yaramaz diye oğluma bakmak istemez.
oğlumda içlerinimi anlıyor napıyorsa onu sevmiyor mecbur kalıp ona bıraktığımda arkamdan ağlıyor küççük kuzum...

yani böyleleri bi sizde yok heryerde var biz yakınızda noluyor aramız 20 dk otobüsle
gönderme çocuğu sorarsada böyle böyle dersin yazık yavruma yaa kıyamam gözyaşlarına kuzum benim...

Tavrı sana olablir mi? Hani dediğin gibi elbette seviyordur ama aranızda sorunlar olsuysa ondan öyle davranıyor olablir mi?
Ben hep söylüyorum, kız olursa da Allah büyük o lafından dolayı beni ona muhtaç etmesin, inşallah maddi imkanım böyle olurda oturur kendim bakarım mis gibi..

biz birbirimizi tam manasıyla hiç sevemedik,sürekli çekememezlik huyları var,ev alacağız dediğimizde bile burunları havada sevinir dimi insan ay inşallah kızım alın tabi maaşınız iyi,toplayın felan diye azcık moral verir dimi ama yook nerde...inanın 3 sene 5 neyse burdan gitmek istiyorum artık..kızlarını toplayıp gezmelere gitmeler daha neler neler beni takmıyor,bu takmama olayını artık bende takmıyorum ama çocuğuma yapılınca gözüm götürmüyor açıkçası,bide çevresinden bebek gibi gelinin var demelerini hiç çekemiyor..2 hafta önce nasılsa, üzerindeki çok güzelmiş çok yakışmış dedi hayretlere vardım:52:ama sağı solu belli değil işte dengesiz...ozaman öyle diyordu şimdilerde yüz ekşi laflar atarlı..klasik menopoz durumları diyorum artık napayım:32:altlı üstlü olmasak en azından görmeyeceğim duymayacağım..kafam rahat edicek isterse yanına alıp baksın torunlarına...alsın etsin zerre kıskanmam...:51:

benim kvde de öyle canım kızı yakınında oturuyor biz biraz daha uzaktayız ama aynı ildeyiz
kızınınki elinde büyüdü o baktı herşeyini yaptı etti
ama sıra benim oğluma gelince annen baksın oluyor hep
diğer torununun eskilerini hediye diye götürüyor benim oğluma
ikisinin oldugu ortak ortamlarda benmkini yalandan seviyor ama diğerinin g...t..n ayrılmıyor
benim oğlum çok yaramaz diye oğluma bakmak istemez.
oğlumda içlerinimi anlıyor napıyorsa onu sevmiyor mecbur kalıp ona bıraktığımda arkamdan ağlıyor küççük kuzum...

yani böyleleri bi sizde yok heryerde var biz yakınızda noluyor aramız 20 dk otobüsle
gönderme çocuğu sorarsada böyle böyle dersin yazık yavruma yaa kıyamam gözyaşlarına kuzum benim...

yaptıklarının çok yanlış olduğunu idrak edemeyecek kadar cahiller canım,onlara göre yaptıkları herşey yerinde ve doğru,evet çevremde de dolu bunlardan birebir örneği ben mesela babanem büyük halama aşık kızınada ayrı düşkün varsa yoksa gözdesi o..ananeminde dayımın kızı aynı şekilde,dayım vefat etti ananem annemde kalıyor şuan ama kızlar ne ararlar ne sorarlar babanelerini,düşkün olan torunlarda bu derece vefasız işte,bazen takılırım ananeme hanii çok sevdiğin torunların hiç aramıyor seni derim bakar bana bön bön:1: demekki eskilerde de varmış bu ayrım..Rabbim ayrım yaptırmasın evlatlar arasında..şimdilik 1 tane var ama olaki 3 tane felan olursalar..yinede ayrım yaptırmasın Allahım..

mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..:47:hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar :( yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye,:27:bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii:41:bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay..:50:altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık..:51:bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..

bosver canım takma o sorun bizdede var babaannem de torunları arasında ayrım yapar halamın cocukları onun yanında daha kıymetlidir her zaman ama biz takmıyoruz o değer vermezse sizde değer vermeyin

gerçekten çok sinirbozucu

nasıl yapıyorlarbu ayrımı anlamıyorum

hepsinin yerı farklı sen kızınınkını gene sev ama oda torunun

oda oğlundan nasıl böyle davranır anlamıyorum açıkçası

benım görümcem oğlum 2 aylıktı ve ben 8yıl sonra anne olabıldım

kvdem bıraz oğlumla fazla ılgılenınce

direk lafı yapıştırdı tabı bızımkıler damadın çocuğu bukadar krumuyordun

evet bu lafı benım yanımda ettı şok oldum 8 yılda bulduk be mubarek

nasıl vıcdan sendeki senınkıler yıllarca sevıldı her yıl başı toplanırdık çocuklarıyla eğlenırken ben köşede ağlardım sessızce

nasıl üzüldüm nasıl bekledım bılıyorsun ama yok ılla kendıkılerı bı adım önde olacak

bence kvdenın böyle yapmasında görümcenınde katkısı buyuk

Ayy yerim ben o cimcimenin kırılan kalbini
Burda olsa sıka sıka öperim onu
Benim kadar çocuk manyağı olan yoktur herhalde :27:
Çocuklar bu dünyanın en masum varlıklarıdır
Ona iyi davranan merhamet eden iyilik görür
Kötülük eden de cezasını bulur
Cennet kokar onlar...

Hiç unutmam, bir hikaye okumuştum
Adam sümüğünü silecek peçete bulamıyor çocuğun saçlarına sürüyor
Çocukta beni sevdi diye çok çok mutlu oluyor
O çocuğun masum duyguları şefaatçi oluyor adama
( Tam olarak anımsayamadım ama böyleydi)

Elbet ayrımcılık yapan kötü davranan insanlar da bir bedel öder
O çok sevdikleri kişilerden hayır göremez de yine kalbini kırdıkları yanında olur
Takmayın kafanıza göndermeyin çocuğunuzu aşağı filan
Çok laf ederlerse verin cevabı...

Back
X