Ayrılmalı mıyım?

deryadeniz0606

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
55
1
16
Ankara
kızlar eşimle severek evlendik sayılır, yani severek nişanlandık aslında. Sonra o ilk heyecanlar kalmadı, ama geri de dönmedik. Sevgiliyken bana hayran olan eşim, nişanlanınca benim değiştiğimi söylüyor. Belki de gözünde değiştim bilemiyorum.
Bir yıllık evliyiz, cocuk istedik oldu çok şükür. Şuan minik bir bebeğimiz var.
Bilmiyorum eşimi seviyorum ama onunla bu ömrü geçirmek istediğimden emin değilim.
Eşim çok geçimsiz bir insan. Dediğim dedik bir yapısı var. Bir şey söylüyorsa o yapılacak, o haklı, aksini yapamazsın asla yoksa kıyameti koparır. Ne yaptımsa bu huyunu değiştiremedim. Evliliğimiz benim alttan almalarımla yürüyor ve bir gün gelip ipler kopacak. Bir de çocuk dahil ettik üstelik bu hayatımıza. Çocuğumuz ne olacak diyorum:S Boşanmış bir ailenin çocuğu olmasını da istemiyorum bir taraftan.
Aslında istesek çok iyi geçinebiliriz, tabi eşim biraz esnek biri olsaydı. Sürekli bağırıp çağırıyor bana. Birkaç aydır kavga etmiyoruz aslında ama en ufak bir sözünü kabul etmesem olaylar şiddete kadar gidiyor.
Mesela, şuan sigara kullanıyor, ben de içmek istiyorum, "eğer içtiğini görürsem seni sakat ederim, balkondan atarım" diyor. Ben bu adama nasıl güvenip aynı evde yaşayayım ki. Sigara içtiğimi görse iyi bir dayak yerim eminim.
Şimdi diyeceksiniz içme sigara o zaman, ama kızlar olay onunla bitmiyor ki örnek olsun diye onu söyledim. Arkasından başka şeyler geliyor.
Ayrıca eşim çok kırıcı. Sinirlenince her şeyi yapmak mübah ona göre, küfretmek, boğazıma sarılmak vs.
Geçen gece o hastayken uyanmadım diye üzerime tükürdü.
ne yapmalıyım sizce?
Ailem bebeğimi kabul etmiyor. Eşime evden gitmesini teklif ettim, o da sen git dedi. Çocuğum süt çocuğu daha şuan gidemem sen git ailenin yanına diyorum kabul etmiyor.
Bilmiyorum ne yapsam. Sevgi yetmiyor kızlar, anlaşmak da çok önemli

Üzgünüm büyük bir aşkla evlenmiş olabişlirsiniz ama artık sevmiyorsunuz bundan sonrada ayrılmasanız bile sevemezsin hem sen git dediğine göre eşin o da bitirmakten yana

Allah yardımcın olsun şu mübarek günlerde. Etrafımda tanık olduğum bir iki aile var bu şekilde. Zordur bilirim. Kendini güvence altına almadan ayrılmamanı öneririm. Aslında ailen bebeğini kabul etmiş olsa bi nebze kolaylaşır işin.

Maalesef sevgi yetmiyor... Yanında saygı, hoşgörü,anlayış olmadıktan sonra sevgi tek başına sadece işkence.. Ki o nokta da sevgi kalır mı bilemiyorum..

Karar verecek olan sensin.. Ama yaşadığın şeylere karşılık sağlam adımlar atmazsan daha fazlasını yapmaya başlayabilir.. Allah yardımcın olsun canım..

Ayrıca sonuç ne olursa olsun bebeğin babasız olmayacak!

zor bir durum canım allah yardımcın olsun.şu mübarek aylarda bol bol dua et belki allah eşine vicdan verirde sesini dinlemeye başlar.. sevmek yetmiyor demekki. herşeye rağmen güzellikle konuşarak onu düzeltmeye çalışmanızı tavsiye ederim daha evleneli 1 yıl olmuş bukadar ksıa sürede boşanmaya karar vermek nekadar doğru bilemiyorum .. en azından bitirmeye karar verdiğinde ben elimden gelen herşeyi sonuna kadar yaptım diyebilmelisin

Anlattıklarınızda kendi evliliğimi gördüm resmen ve iki çocukla bitirdim...
Allah yardımcınız olsun, akıl fikir versin adama da... tedavi görmezse işiniz zor

erkekler tedavi olmayı kabul etmiyor genelde ne yazik ki. O yüzden o ihtimali eledim.
Eşim olgunlaşınca bu huyları geçer mi bilmem.
Bir de onu bu haliyle seven, deli olan kızlar varmış bekarken, tabi sevgilikte çekilenler evlenince çekilmiyor, bunu göremiyor.
Birbirimize borçlanıyoruz biz bir de maddi olarak, böyle bir evlilik şekli var mıdır bizden başka merak ediyorum. Ailem bu duruma dayanamıyor. Zaten ailemin izni olmadan evlenmiştim.

eşin kaç yaşında ki bide ne kadar oldu evleneli. inan can çıkar huy çıkmaz bi insanı değiştirmek ve bunu umut etmek zor üzgünüz cnm ama değişmicek kabul et allah kolaylık versin :S bnm eşimde biraz ters ve annesi olgunlaşınca geçer diyo ama geçmez yani kabullendim ben

Son düzenleme:
Okurken ağlayacaktım yemin ederim

Çift terapisi kabul etmiyorsa maddi ôzgürlüğünü kazan ve bebek büyüyünce gönder gitsin bir şekilde hayata tutunmaya bak. Bekarken kızlar ona bayılıyormuş palavralarını geçsin hiçbir kadın kendine küfreden erkeğe bayılmaz. Size gôstermek istediği durum ben büyük balığım elinden kaçırma kaparlar manipülasyonu. Eş ailesiyle iyi anlaşıyorsan onların da desteğini al. Ama böyle bir adamın ne kadar iyi bir ailesi olur bilemedim

12 sene önceki konu canım o bebek şimdi 12 yaşında

Evet bende merak ettim inşallah konu sahibi mutludur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…