Direk boşanmaya geçmeden önce.. Oturacağınız yere hukuken siz ortak karar vermelisiniz, yani karınsa gelmek zorunda demişler ya öyle bir şey yok. Peki anlaşamayınca ne oluyor? Anlaşamayınca mahkemeye başvuruyorsunuz, derdinizi anlatıyorsunuz, o sizin için en doğru yerin neresi olduğuna karar veriyor. Tabi mahkeme kararı olunca artık ömür boyu orada oturmak zorundasınız diye bir şey yok ama hakimin kararını dinlemeyen taraf bu sefer boşanmada haksız duruma düşüyor. Uygulaması yok bunun pek ama kanunen böyle bir şey var belki denemek istersiniz.O konuda bende hep hak verdim ona haklisin dedim ama gecinmemiz icin bu sart dedim.daha iyisini bulana kadar.hep yatistirmaya calistim onu.madem istemiyorsun sehri benim ailemin oldugu koye ilceye gidelim dedim benim ewimde war ama onun ailesinin yanina gidip onlarin evinde kalip seracilik yapacakmisiz..benim evim var ustelik ciftcilik yapmak istese ailemin imkanida var ama burayo istemiyor senin memleketinde ne isimz var diyor.ailesi demis baskasinin isinde calisacagina buraya gel ve serada calis kendine ev yap otur.oda karinsa gelmek zorunda
Gitme. Tavrı çok çirkin. Sen de onu ayni şekilde tehdit et. Boyle evlilik mi yürür. Ne demek ya gel ya bosaniriz.sanki sen ona merakliymissin onun da umrunda değilmiş gibi. Senden vazgeçmeye razi yani. Bu isler ortak kararla olur. Simdi kuyruğunu kistirip gidersen bir daha hic söz hakkin olmayacak haberin olsun.Kizlar merhaba buraya yni katildim.3yillik evliyim esimle cok severek evlendik ailesi en bastan istemediler ama ben yinede sevdigim icin evlendim.esimle ikimiz universite mezunuyuz ama atanamadik esim markette calisiyor bende ucretli ogretmenlik yapmaya basladim.esim surekli markette calistigi icin sikayetlenmeye basladi istemiyor zor geliyor ve konu ya benimle memleketime gelirsin yada ayriliriz demeye geldi.ben simdi ailemin yanindayim bikac gun dinlenmeye geldim bugun beni aradi ve isi birakip memleketine gidecegini soyledi bende ya onla gidecekmsim yada bitecekmis bu is..cok agladim sabahtan beri lutfen bu konuda tecrubeli olanlar bana yardimci olsunlar
Hayir tabiki ailesi seracilik yapiyor koyde yasiyorlar orda onlarla birlikte seracilik yapacakmis.onlarin yaninda yasayacakmisz yada koyde kiralik evler warmis orda oturacakmisMemleketine gidince işler kollarını açmış bekliyor mu olacakmış? Mantıklı izahı neymiş memleket de memleket demesinin?
Evet ne beni ne evimizi gozu gormuyor uzun zamandir nasihat ediyordum hep memnuniyetsizdi halinden ama ben hep sukrettim asgari ucrete calisyordu ama en azindan geciniyorduk hatta kenara biseyler bile koyuyorduk 1 ay oldu bnde ise girmistim.ailemde gitmemi istemiyor gidersen daha kotu olur diyorlar.haklisin gitmem felaket olacakGitme. Tavrı çok çirkin. Sen de onu ayni şekilde tehdit et. Boyle evlilik mi yürür. Ne demek ya gel ya bosaniriz.sanki sen ona merakliymissin onun da umrunda değilmiş gibi. Senden vazgeçmeye razi yani. Bu isler ortak kararla olur. Simdi kuyruğunu kistirip gidersen bir daha hic söz hakkin olmayacak haberin olsun.
Babasi orada elaleme mi calisacaksin gel kendi koyunde serada calisip kendine ev yaparsin demis.tabi onlar ev filan ypmaz.sera dedigide 4 donum yer ailesi zor doyuyor.tabi ev yapilana kadar ki yapilirsa nerede kalcaz annesinn yaninda o kadin beni cdelirtir cok saldirgan zor bir kadin.markette en azindan sigortali idi ve asgari ucret cok sukurdu ama kiymetinj bilmediMemleketde iş, ev, araba para varmi?
Afedersin orda kicinimi karişlicak?
Önce iş bulsun...sonra tehdit savursun.
Gidip orda kaynananin yaninami sivişcaksin?
Seninki hem hadim hem cocuk istiyor!
Bece göz dagi ver...GELMIYORUM de.
Cok uzuldum sinirlerim cok bozuldu benim icin yuwamiz icin sabredebilirdi cok bekledim bunu ondan cok konustum uyardim sabrt dedim para olmasada huzurlu olalim dedim zaten ben olmasada neden yok demem mucadele ederim parasizliga da raziydimTehdit, dayatma, zorbalık, baskı..... Bu şartlı cümlenin içeriği için bu örnekleri daha da çoğaltabilirim. Seni bu kadar kolay silebiliyomuş yani.. o markette çalışmak çok zor olabilir belki ama seni sevdiği için katlandığı bi fedakarlık gözüyle de bakabilirdi buna. Yok ama o fedakarlığı senden bekliyor. Hem de tehditle. Çok sinir bozucu bi durum. Neden ağlıyosun??
Bunda ağlayacak bişey yok şu an atman gereken bi adım var...
Benim için bir fedakarlık yapmak yerine beni böyle bi tercihle karşı karşıya bıraktığın için öncelikle bana olan sevginin seviyesini ve benim için nelere katlanabileceğinin derecesini gördüm. Yolun açık olsun seninle hiç bir yere gelmiyorum...
Bu kadar net!!!
Ne sanslisiniz esiniz yonunden.bnde oyle benimle birlikkte mucadele etmesiji isterdim hayatta zor zamanlar olur ama ben ailemdede byle grdum elele werip atlatmayi cok isterdim cnku bu cok basit bir konu asilamayacakndegildiİnsanoğlunun burnu çok büyüdü gerçekten. Eğer iş yoksa insan tuvalet bile temizler ekmek parası için, neden ağrına gidiyor? Hırsızlık mı yapıyor? Dolandırıyor mu? Haram para mı? Bu işleri yapanlar insan değil mi?
İşte böyle insanlar asla mutlu olamazlar ve asla elleri ekmek tutmaz. Benim eşim dalında çok başarılı bir iş adamı fakat birisi işini sorduğunda işçiyim ben der. Asla iş adamıyım şıyum buyum diye övünmez ve şu an işleri yerle bir olsa ki Allah korusun biliyorum ki gider bulaşık da yıkar tuvalette temizler, her şeyi de yapar gocunmaz, zaten bu yüzden evlendim onunla.
Siz de karakterli ve Çalışkan insanlarla evlenin. Bırakın gitsin, siz ailenizin yanında kalın. Unutmayın elbet dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır.
Aklınca seni korkutup sindirecek, dediğini yaptıracak .sor bakalım uçağı kactaymis, uğurlamaya geleyim de :) bu sefer de plani ters tepsin o tutuşsun. İmzayı attiysan, uşağı olmadın ya ..dediklerini koşulsuz kabul etme .sende ortaya koy fikirlerini . Orta yol bulunamiyorsa da gereğini yaparsın .bir imzaya bakar .Kizlar merhaba buraya yni katildim.3yillik evliyim esimle cok severek evlendik ailesi en bastan istemediler ama ben yinede sevdigim icin evlendim.esimle ikimiz universite mezunuyuz ama atanamadik esim markette calisiyor bende ucretli ogretmenlik yapmaya basladim.esim surekli markette calistigi icin sikayetlenmeye basladi istemiyor zor geliyor ve konu ya benimle memleketime gelirsin yada ayriliriz demeye geldi.ben simdi ailemin yanindayim bikac gun dinlenmeye geldim bugun beni aradi ve isi birakip memleketine gidecegini soyledi bende ya onla gidecekmsim yada bitecekmis bu is..cok agladim sabahtan beri lutfen bu konuda tecrubeli olanlar bana yardimci olsunlar
Tam olarak da anlatmaya çalıştığım bu canım işte, Kendi rahatı için seni böyle üzen, senin için fedakarlık ve mücadeleden kaçınan ve en nihayet seni böyle saçma bir tercih yapmaya zorlayan adam zaten seni gözden çıkarmıştır. Seven bir insanın bırak yapacağı, düşüneceği şeyler bile değil bunlar.Cok uzuldum sinirlerim cok bozuldu benim icin yuwamiz icin sabredebilirdi cok bekledim bunu ondan cok konustum uyardim sabrt dedim para olmasada huzurlu olalim dedim zaten ben olmasada neden yok demem mucadele ederim parasizliga da raziydim
Evet byle biseyi nette grdum.bakalim zaman ne gosterecek eger gitmisse evden zaten bazi seylerin geri donusu cok zor olacak ama eger isi birakipta hala evdeyse bilmiyrom napcam.ben suanda ailemin yanindayim pazartesi ise baslayacagim yarin eve doncem bakalim gitse bir dert kalsa bir dert cunku annem ve abimle gtcem ewe annem yanimda kalcak bi sureDirek boşanmaya geçmeden önce.. Oturacağınız yere hukuken siz ortak karar vermelisiniz, yani karınsa gelmek zorunda demişler ya öyle bir şey yok. Peki anlaşamayınca ne oluyor? Anlaşamayınca mahkemeye başvuruyorsunuz, derdinizi anlatıyorsunuz, o sizin için en doğru yerin neresi olduğuna karar veriyor. Tabi mahkeme kararı olunca artık ömür boyu orada oturmak zorundasınız diye bir şey yok ama hakimin kararını dinlemeyen taraf bu sefer boşanmada haksız duruma düşüyor. Uygulaması yok bunun pek ama kanunen böyle bir şey var belki denemek istersiniz.
Ama böyle ailenin yanına tabi ki gitmeyin, hele ki hiç sorun yokken ve orada ev hazırken sırf sizin aileniz orada diye o sizin memleketinize gelmiyorken kesinlikle gitmeyin. O aile zaten sizi boşatır. Çok daha yıpranmış bir şekilde boşanırsınız bu sefer.
Ailesi o kdr cahil ki ama bilincli cahillerden asla tam olarak beni koruyamaz cunku dugunumde kadin benm uzerime benim ewimde para firlatti ayilma bayilma numaralari yapti ah ah neler yasadimmemleketine gittiğinde iş için bi ortam var mı? bu tip durumlar da iki tarafında diretmesiyle olacak iş değil. dönem bitsin vs gibi bir şeylerle bir süre daha durun karşılıklı sağlıklı konuşabildiğiniz bir anda kaygılarını kavga etmeden anlatın. onun gerekçelerini dinleyin. ortak karar vermeniz gerektiğini ifade edin. yok ben aileme karşı seni ezdirmem korurum derse ya olmazsa ne yapacağız diye bi sorun bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?