ayrılık&dedikoducu akrabalar

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.697
Selamlar, evet bu konum da boşanmayla ilgili. Bu yüzden okumak istemeyenler geçebilir🫶
Benim akrabalarım ve ailem çok içli dışlı, yani sürekli annemlere misafirliğe gelmek istiyorlar.Benim boşanma durumumdan haberleri yok, beni gören birkaç akrabaya yalan uydurduk ama devamı geliyor.Geçen gün çat diye halamlar aradı biz geliyoruz dedi.Aileme yalvardım nolur beni saklayın artık yalan da söylemek istemiyorum diye.Saklamadılar tabi.Bir yalan daha bulduk eşimin neden yanımda olmadığına dair. Halam da “kocanı yalnız bırakma devir kötü” diye akıl veriyor. Eşimin annesinin yanında olduğunu, kaynanamın rahatsızlandığını söyledim. Ben kimse anlamadı zannederken sülalede dedikodum almış başını gitmiş “jasemin de baba evinde, gül gibi adamı elinden kaçırdı, adam başından attı zaten jasemin beceriksizin tekiydi, bir adamı elinde tutamadı, daha dün evlenmemişler miydi” Bunlar aklımda kalanlar. Şimdilik sessiz oluyoruz, cevap vermiyoruz emin değiller ama dedikodudan da geri kalmıyorlar. Suç işlemedim sadece boşanıyorum ama hazır değilim söylemeye.
Zaten zor bir süreçten geçiyorum, zaten canım çok yanıyor zaten iyi değilim. Çok utanarak yazıyorum ama ben evimi ve onu özlüyorum.Kimseye itiraf edemesem de buraya yazdım.Ev onun üzerine, şu an benim eşyalarımla tek yaşarken beni uzaklaştırıp keyif çatarken ben akrabalarımla açıklamalarla uğraşıyorum. Benimle yüzyüze bile vedalaşmadı, mahkemeye dair düşman gibi hamleler yapıyor.Ben ona bir şey yapmadım, çok sabırsız davrandı. Bunun benim hayrıma olduğunu bile bile üzülüyorum, sanki her şey üzerime geliyor. Sizce akrabalara açık açık söylemeli mi? Ne yapmalıyım..

4.sayfada kendimle ilgili gelişmeyi paylaştım

Son düzenleme:
Niye saklıyorsunuz ki? Boşanıyorum diyip geçin. Dedikodu yapan olursa da ağzının payını verirsiniz. Siz sakladıkça ortada büyük dedikodu malzemesi oluyor, bizim insanlarımız gizemli olayları konuşmayı daha çok seviyor
Daha çok yeni hazır hissedemiyorum. Aileme kalsa söyleyecekler

Boşanmak istemediginiz icin soylemediginizi düşündüm bi an, geri donmek istiyorsunuz gibi.
Eger oyleyse adım atin, yok oyle degil diyorsaniz da, saklamayin.
Şiddeti alkolu bağımlılığı yoktu. Kimse boşanmak için evlenmez. Avukatım istersen boşanmak istemiyorum dersin dedi, buna da artık gururum müsade etmez

Daha çok yeni hazır hissedemiyorum. Aileme kalsa söyleyecekler

Valla bizim bir akraba 3 ay önce evlenmişti, bir süre önce instagramını kapatıp yenisini kendi soyadıyla açmış oysa evlendiği gece değiştirmişti soyadını. Her neyse anneme sordum bilmiyorum dedi, geçen bayramda annem ziyarete gittiğinde orada görmüş kızı tek başına, annesi işte panikle damat akşam alacak falan demiş.

Sonrasında da bir yakınımız hayır için para dağıtıyordu annemi aracı kılıp boşanan kızın annesine iletmesini istedi. Annem gidince kız oradaymış yine, annesi işte oğlan kumar oynuyormuş falan diye anlatmış durmuş boşanacaklarmış.
E anlamıştık zaten instagram hesabından, bizi de ilgilendirmiyor hayırlısı olsun hakkında ama yani yalan söylenecek bir durumda yok

en azından siz dillendirmek için hazır olmasanız da aileniz söyleyebilir çünkü sık geliyorlarmış böyle ağız arayıp dedikodu yapacaklarına “boşanıyorlar, kendi bilecekleri iş üzerine konuşmaya gerek yok” der anneniz, herkes susar oturur.

Bence akrabalara, eşe dosta boşandığınızı söyleyin. Bu şekilde davranmak durumu kabul etmenizi kolaylaştırır.
Ne kadar çok içinizi dökerseniz o kadar rahatlarsınız, gizlemeyin, anlatın. Siz hala inkar aşamasındasınız. Durumu kabullenirseniz bi sonraki aşamaya geçeceksiniz ve iyileşmeye başlayacaksınız. Yasın 5 evresi vardır, inkar ederiz önce. Kabullendikten sonra öfke ve depresyon başlar. El mecbur bu aşamalardan geçeceğiz. Anlıyorum, çok zor ama hayat böyle. Kim isterdi ki böyle olmasını ? Elimizde değil bazı şeyler. Ben ilk zamanlar "nasılsın?" diyene "boşanıyorum beğğnnn" diyip ağlamaya başlıyodum. O an farkında değildim ama bu şekilde davrarak durumu kabullenmişim.

Bence siz boşanmayın. Pek kaldıracak durumda durmuyorsunuz. Eşiniz bir şekilde kabul eder mi tekrar bir araya gelmeyi? Zamani gelince hazır olunca ayrılırsınız. Böyle kendinize de ailenize de bize de daha uzun yıllar cektirirsiniz gibi duruyor. Halbuki kendiniz tiksinseydiniz yarabbi şükür der koşa koşa bosanırdınız. O raddeye gelmemişsiniz.

Saklamak size yük. Benim akrabalarım bu kadar içimizde değil ama duyanlar sorduğunda anlaşamadık bitti deyip geçiştirmiştim. İkinci bi soru hakları doğmadı haliyle. Hayırlısı böyleymiş dediler.
Kimin ne konuşacağını çokta takmayın ya hayat o kadar uzun değil bi karar aldın ve bitirdin eğrisi doğrusu kimseyi ilgilendirmez. Konuşan konuşsun kimsenin ağzı torba değil büzemiyoruz.

Evlilik 2 kişi arasındadır! Hala bunu idrak edememiş cahıllerle yasıyoruz, kimseden çekınıp utanacağınız biley yok kımseye hesap vermek ya da açıklama yapmak zorunda değilsiniz ben öle yaptım çok şükür ailemde öyle yüzüme sorgularcasına bişey soran olmadı, annem zaten açıklamış ve benım bu konuya karsı hassas olduğumuda göz dağı verildi yani. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz eğer illada diretiliyorsa aileniz açıklasın. Bana kalsa ben direk iyi kötü konusmak istemiyorum bitti diyorum o kadar. Kimene benım eski eşim ile evimde yaşananlardan çok öeraklılarsa kendileri kocaşarıyla yaşadıklarını anlatsın

Bence siz boşanmayın. Pek kaldıracak durumda durmuyorsunuz. Eşiniz bir şekilde kabul eder mi tekrar bir araya gelmeyi? Zamani gelince hazır olunca ayrılırsınız. Böyle kendinize de ailenize de bize de daha uzun yıllar cektirirsiniz gibi duruyor. Halbuki kendiniz tiksinseydiniz yarabbi şükür der koşa koşa bosanırdınız. O raddeye gelmemişsiniz.
Çok yüz göz olduk ve zaten uzaklaştırma almış bana. Asla kabul etmez kafasında bitirmiş

Selamlar, evet bu konum da boşanmayla ilgili. Bu yüzden okumak istemeyenler geçebilir🫶
Benim akrabalarım ve ailem çok içli dışlı, yani sürekli annemlere misafirliğe gelmek istiyorlar.Benim boşanma durumumdan haberleri yok, beni gören birkaç akrabaya yalan uydurduk ama devamı geliyor.Geçen gün çat diye halamlar aradı biz geliyoruz dedi.Aileme yalvardım nolur beni saklayın artık yalan da söylemek istemiyorum diye.Saklamadılar tabi.Bir yalan daha bulduk eşimin neden yanımda olmadığına dair. Halam da “kocanı yalnız bırakma devir kötü” diye akıl veriyor. Eşimin annesinin yanında olduğunu, kaynanamın rahatsızlandığını söyledim. Ben kimse anlamadı zannederken sülalede dedikodum almış başını gitmiş “jasemin de baba evinde, gül gibi adamı elinden kaçırdı, adam başından attı zaten jasemin beceriksizin tekiydi, bir adamı elinde tutamadı, daha dün evlenmemişler miydi” Bunlar aklımda kalanlar. Şimdilik sessiz oluyoruz, cevap vermiyoruz emin değiller ama dedikodudan da geri kalmıyorlar. Suç işlemedim sadece boşanıyorum ama hazır değilim söylemeye.
Zaten zor bir süreçten geçiyorum, zaten canım çok yanıyor zaten iyi değilim. Çok utanarak yazıyorum ama ben evimi ve onu özlüyorum.Kimseye itiraf edemesem de buraya yazdım.Ev onun üzerine, şu an benim eşyalarımla tek yaşarken beni uzaklaştırıp keyif çatarken ben akrabalarımla açıklamalarla uğraşıyorum. Benimle yüzyüze bile vedalaşmadı, mahkemeye dair düşman gibi hamleler yapıyor.Ben ona bir şey yapmadım, çok sabırsız davrandı. Bunun benim hayrıma olduğunu bile bile üzülüyorum, sanki her şey üzerime geliyor. Sizce akrabalara açık açık söylemeli mi? Ne yapmalıyım..
Neden söylemiyorsun boşanacağını ? İnsanlar kafasında senaryo yazmadan senden doğruyu duysalardı

madem ki aileniz söylemek istiyormuş, bırakın söylesinler. akrabalar da ne konuşursa konuşsun. günün sonunda halan, adamın koynuna girmeyecekse yorum yapma hakkı olduğunu sanmıyorum. bu kadar pasif ve ezik durursanız hiç haketmediğiniz lafları işitmek zorunda kalırsınız.

Bence akrabalara, eşe dosta boşandığınızı söyleyin. Bu şekilde davranmak durumu kabul etmenizi kolaylaştırır.
Ne kadar çok içinizi dökerseniz o kadar rahatlarsınız, gizlemeyin, anlatın. Siz hala inkar aşamasındasınız. Durumu kabullenirseniz bi sonraki aşamaya geçeceksiniz ve iyileşmeye başlayacaksınız. Yasın 5 evresi vardır, inkar ederiz önce. Kabullendikten sonra öfke ve depresyon başlar. El mecbur bu aşamalardan geçeceğiz. Anlıyorum, çok zor ama hayat böyle. Kim isterdi ki böyle olmasını ? Elimizde değil bazı şeyler. Ben ilk zamanlar "nasılsın?" diyene "boşanıyorum beğğnnn" diyip ağlamaya başlıyodum. O an farkında değildim ama bu şekilde davrarak durumu kabullenmişim.
Öfke ve depresyon da yaşıyorum.. Kabullenmede sorunum var sanırım çok haklısınız

Şiddeti alkolu bağımlılığı yoktu. Kimse boşanmak için evlenmez. Avukatım istersen boşanmak istemiyorum dersin dedi, buna da artık gururum müsade etmez
Yahu adam sizi istemiyor, uzaklaştırma almış o kadar görmek istemiyor. Bunu böyle dümdüz yazmak lazım size. Çok büyük ihtimalle hayatında da biri var. Boşanmama ihtimaliniz yok.
Söylememek daha saçma bir hale sokar sizi.
İnsanlar bir söyler iki söyler ki bu lafları size taşıyanda iyi niyetli değil, sonrasında susarlar, susmuyorlarsa da siz susturursunuz.

X