• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılığın üzerine hamile kalmak

Bekar biri babanın onayı olmadan aldırabiliyor. Yanınızdaki refakatçiden de imza alınıyor, size de risklere dair bir takım kağıtlar imzalatılıyor.

Bu pozisyonda dogurmani mantikli bulmadim. Evlenelim ve çocuğu dogur derse kabul etmeni tavsiye etmem. Adam 35 yasinda zaten 2 cocugu var. Aldiracaksan adama haber verme, cocugu ve iliskinizi yaymakla tehdit edip istemediğin seyleri yapmaya zorlayabilir

Belirgin bi yöntemle hayır.. sadece geri cekilme :KK42: riskli oldugunu biliyodum ama cok uzun zamandır bu sekildeydi ve bisey olmamıstı:KK17:
3yıldır o yöntemi kullanıyoruz ve kalmadı bende evliyim iki kızım var ama kalsa sevinirim
Bence sevgiline söyle söz hakkı var bu sorumluluğu tek başına alma deeim ben yarın öğrenir ben istiyosum iki çocuğuma baktım ona da bakardım der seni suçlar

Vee ilk çocukta kürtaj tehlikeli bida çocuğun olmayabilir iyi bi dra yaptırman lazım ama yinede riskli bunu araştır

Bize yazmak kolay belki inşaallah içinde bulunduğun durumu en sağlıklı kararı vererek atlatırsın. Bu yazacağımı belki birkaç arkadaşımız okur ve dikkat ederler diye yazmak istiyorum ssla seni yargılamak değil amacım. Ama gözgöre göre yapılan yanlışlar hata olamaz. Yetişkin olduğumuza göre doğru ya da yanlış yaptığımız davranışların sorumluluklarına da açık olmalıyız. Çocuğu aldırmayarak da bir sorumluluk altına gireceksin, aldırınca da. Ama buna en doğru kararı verecek olan sizsiniz sonuçta tek başına olmadı, bu yükü tek başına omuzlarına alma. Sevgilinle bi ölçün tartın ona göre karar verin. Umarım en kısa zamanda feraha kavuşursun

Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Her yerde yazıyor, herkes söylüyor. Cinsellik yaşayacaksanız bilinçli yaşayın. Öyle ortaya karışık olmuyor bu işler. 21 yaşında öğrenciysen tedbirini almalıydın. Sonra bu stres, kürtaj vs. Şu düştüğünüz duruma yazık. Yaşıyorsanız bilinçlenin ya hu.

Hayır evli değil bosandı

evli değil.
sadece biz evlenme kararı alacak seviyeye hic gelemedik zaten onun da hevesi yoktu ve suanda ayrıyız 1 haftadır görüsmedik ayrılık yoluna girmistik
Sen söyle ona senden bişey beköemiyorum ama bilmen gerekliydi de söyle
Ha ilerde başkasıyla evlenirsen yine zor hem daha önce illkin olduğunu söylemen gerek hem kürtaj bi hastaneye gitsen küçük bi ameliyat için bile soruyolar düşük kürtaj en son ilişki tarihi falan filan
Bide yaşım 21 demişsin profilinde 25 yazıyohangisi doğru

Senin 40 kapıdan 40ar bardak tuz toplayıp 40 çeşit yemeğe katma suratiyle 40 kişiye yedirmen icabet eder benden demesi yapıp yapmamak ana kalmış :)
Ya saçma ben 40ım çıkmadan ilk haatane sağlık ocağı derken ailemede gittim eski hurafe bi söz 2 kırklı çocuk yanyana gelmemeli derler hastanede aynı gün doğan 5çocuk vardı hatta kontrole gelen fazlası vardı bişey olmadı ben 20günlük lohusaydım ananemin cenazesine götürmediler 40ınız karışır dediler göremedim rahmetliyi son kez iki y3ni g3lin yanyana gelmez derler aman ne çok şey diyolar
Saçma diye senin sözüne demiyorum geçmişte neler demişler biz de uyguluyoruz inanmasamda ne olur ne olmaz diye yapıyorum

Merhaba arkadaslar her şey çok hızlı gelişti dün gece hamile oldugumu öğrendim, reglim gecikti normalde hiiç takmam.. çünkü pcos var yani regl gecikmesi normal benim için
ama hafif hafif mide bulantısı da eşlik edince içime kurt düstü hemen nöbetci eczaneden gidip alıp test yaptım testin sonucu pozitifti bu sabah yine yaptım yine pozitifti. toplamda 2 tane yaptım ikisi de pozitif cıkıyor kafayı yiyebilirim 21 yasındayım cocuklugumdan beri en büyük hayalim anne olmak ama şuanda duvara çarpmış gibiyim testin bozuk olması icin dua ediyorum. Sevgilim 35 yasında ve 2 yasında bir kızı var zaten. Hic cocuk isteyeceğini sanmıyorum böyle şeylerden hic bahsetmez böyle bi hayalimiz yoktu ki ilişkimizde rayında değil bu ara cok sorunumuz var. 1 haftadır ayrıyız.
Evlenme gibi bir durum/istek de yok.
Napıcagımı bilmiyorum calısmıyorum son 1 senem öğrenciyim maddi durumum iyi, onun da iyi ama ben böyle bir seye hicc hazırlıklı değilim bu sekilde hayal etmemistim.
Yarın doktora gidicem ve eğer gebelik doğruysa sanırım aldırmayı düsüneceğim.
Sevgilime hic bir sey söylemeyi düsünmüyorum söz hakkının olduğunu sanmıyorum.. ?
Kafamda deli sorular uyuyamıyorum.
En kötü senaryom aldırmak ve bu fikre kendimi alıstırmaya calısıyorum cok zor bi durumdayım lütfen bi akıl verin
sacma sapan seyler yazacak olanlar, sevgili ahlak bekcileri lütfen hic ugrasmayın 32 saattir uyumadım deliricem.
merhaba canım konunu biraz okudum el elin ölüsüne türkü söyleyerek aglarmış ata sözümüz aklıma geldi ...
zor bir durum Allah yardımcın olsun inşallah en doğru kararı verirsin dindar bir insanım ama seni yargılamayacağım olan olmuş artık bundan sonrası önemli kimsenin seni yargılamaya hakkı yok zira kimse SINANMADIĞI GÜNAHIN MASUMU DEGİLDİR ..
Sana tavsiyem kesinlikle sevgilini durumdan haberdar et bunu bilmeye hakkı var ayrıca tek başına yapmadığın bir işin sorumluluğunu veya günahını vebalini tek başına çekmek zorunda değilsin oda prezervatif kullansaydı tohumlarını saçmasaydı sağa sola tabi ki vebalini oda çekecek neden her meselede en büyük yükü kadınlar almak zorunda olsun hemen adamı çağır durumu söyle sonra bir karar verirsin inşaALLAH en dogru kararı verirsin kalbim aldırmamandan yana belki çok hayırlı bir evlat olacaktır hakkında hayırlısı olsun...

Keşke korunsaydınız diyecem ama zaten gereksiz artık
Sizin kararınız istemiyorsanız tabi ki aldıracaksınız evli olmadığınız için baba onayına gerek yok refakatçi bulup aldırın bundan sonra daha dikkatli olun

Ya saçma ben 40ım çıkmadan ilk haatane sağlık ocağı derken ailemede gittim eski hurafe bi söz 2 kırklı çocuk yanyana gelmemeli derler hastanede aynı gün doğan 5çocuk vardı hatta kontrole gelen fazlası vardı bişey olmadı ben 20günlük lohusaydım ananemin cenazesine götürmediler 40ınız karışır dediler göremedim rahmetliyi son kez iki y3ni g3lin yanyana gelmez derler aman ne çok şey diyolar
Saçma diye senin sözüne demiyorum geçmişte neler demişler biz de uyguluyoruz inanmasamda ne olur ne olmaz diye yapıyorum
Saçma tabi bazı tabirlerin tıbbi geçerliliği de var 40 gün anne bebek kendini toplar diye beklenir biz iyiyiz diyosan ikinci gün gez burda abuk sabuk şeyler yazıp insanların aklını bulandıranlara yazdım uydurdum yani

Ben dindar biriyim, en azından oyle olduğumu düşünüyorum. Konu sahibine yorum yapmamıştım inşallah onun için en doğrusu neyse oyle olsun, bu isten en az zararla çıksın diye dua ettim. Ama siz bunları dini hassasiyetinizden degil insanları dindarlardan ve dinlerinden uzaklaştırmak için yazmışsınız o kadar bariz ki.. yahu kız ne yapabilirim diye soruyor siz ne alaka 40 deve sokmussunuz araya. Niye bu kotulugu yapiyorsunuz?
Bunu duymuştum ALLAH .ağır sınavlardan geçirmesini kimseyi herkes dini görüşü kendine soran kişi inanmiyorda olabilir pişman oldum yazdığıma.maksat bir cana kıymak zor ama bilemiyoruz tam doğrusunu soran bilsin araştırsın inanışına göre diye düşündüm o an .

Evlenme gibi bir durumun olmadığını bildiğin halde korunmamış olman ilginç. Ona söylemelisin sonuçta tek başına hamile kalmadın. En azından yanında olmalı aldırdığında. Sadece bu yükü sen omuzlarında taşıma. İlerde söylediğin de benden nasıl saklarsın diye tepki de alabilirsin.

Ailen problem yapmicaksa sana destek olacaksa doğur yazık o cocuga ve cok buyuk günah bende okuyorum diye aldirmistum evliydim ama ben Suan nn cokkkkkkk pismanim aklıma geldikçe kendimden nefret edıyorum o an insan algilamiyor ama inan çok pişman oluyor bence yapma bide evlilik düşünmeyen insanla keşke daha etkili yöntemle Korun saydin

Merhaba arkadaslar her şey çok hızlı gelişti dün gece hamile oldugumu öğrendim, reglim gecikti normalde hiiç takmam.. çünkü pcos var yani regl gecikmesi normal benim için
ama hafif hafif mide bulantısı da eşlik edince içime kurt düstü hemen nöbetci eczaneden gidip alıp test yaptım testin sonucu pozitifti bu sabah yine yaptım yine pozitifti. toplamda 2 tane yaptım ikisi de pozitif cıkıyor kafayı yiyebilirim 21 yasındayım cocuklugumdan beri en büyük hayalim anne olmak ama şuanda duvara çarpmış gibiyim testin bozuk olması icin dua ediyorum. Sevgilim 35 yasında ve 2 yasında bir kızı var zaten. Hic cocuk isteyeceğini sanmıyorum böyle şeylerden hic bahsetmez böyle bi hayalimiz yoktu ki ilişkimizde rayında değil bu ara cok sorunumuz var. 1 haftadır ayrıyız.
Evlenme gibi bir durum/istek de yok.
Napıcagımı bilmiyorum calısmıyorum son 1 senem öğrenciyim maddi durumum iyi, onun da iyi ama ben böyle bir seye hicc hazırlıklı değilim bu sekilde hayal etmemistim.
Yarın doktora gidicem ve eğer gebelik doğruysa sanırım aldırmayı düsüneceğim.
Sevgilime hic bir sey söylemeyi düsünmüyorum söz hakkının olduğunu sanmıyorum.. ?
Kafamda deli sorular uyuyamıyorum.
En kötü senaryom aldırmak ve bu fikre kendimi alıstırmaya calısıyorum cok zor bi durumdayım lütfen bi akıl verin
sacma sapan seyler yazacak olanlar, sevgili ahlak bekcileri lütfen hic ugrasmayın 32 saattir uyumadım deliricem.
Bu yuku yanliz basiniza tasiyabilecekmisiniz bence sevgilinize soylemelisiniz aldirmaya gelince tamamen kendi karariniz cok iyi dusunun sonradan pismanlik yasamayin derim

Saçma tabi bazı tabirlerin tıbbi geçerliliği de var 40 gün anne bebek kendini toplar diye beklenir biz iyiyiz diyosan ikinci gün gez burda abuk sabuk şeyler yazıp insanların aklını bulandıranlara yazdım uydurdum yani
Anladım canım işte birsürü insan var birsürü düşünce var herkesin görüşü bakış açısı farklı o yüzden çeşit çeşit yorum geliyo ama ben aldır aldırma bişey diyemem çünkü yaşı küçük tamam ben o yaşta anne oldum ama yarın pişman olabilir bu yaşadıklarına ben hamileliğimde anlamadım ama doğumdan sonra o annelik piskolojisi gerçekten anne olduğumu anladım ve gerçekten olgunlaştım öncesi için pişmanlıklarım oldu o da yaşıcak bunları ilerde o yüzden ssafece fikir verebiliriz düşünmesi için

Burda kimse şunu yap bunu yap diyerek sana yardım edemez oturup düşün ihtimalleri tek başına neler yapabilirsin bu adam evlilik olmasa dahi çocuk olunca ömrün boyunca hayatında olcak gelecekten beklentilerin çocuğuna sunabileceğin hayat hepsini düşün hangi yol sana daha düz geliyosa o yola gir senin hayatını kimse bilemez olan olmuş yok korunsaydın yok adam sana uygun değilmiş bunlara çare yok çare bulabileceğin mevzulara odaklan

Emin olun çok çok iyi biliyorum yıllarım geçti bunlarla ama siz lütfen türkçe bilmiyorsanız okuduğunuzu anlamıyorsanız yorum yapmayın ben diyorum ki Allah şimdi bu kıza vahiy indirmez allah yol gösterir kader diyip oturursa da yerine hamile olduğuyla okulu kaldığıyla kalır önce okuduğumuzu anlayalım

Zaten Rabbin'den gelen kitap her hale çözüm sunan yada yolu açan kitaptır. Muhatapları indirilmiş vahyi okumayıp, akletmedikten sonra zaten bir çözüm olarak o kişiye sunulabilecek deliller değil. Velev ki burada mevzuyu yaşayan kişinin dini hassasiyeti olmadığı belli. O yüzden din üzerinden ne öğüt ne korkutma işlevsel değildir. En azından biz buradan ne desek boş Allahualem. Ahlakı gözetmeyen kişiler, dini zaten gözetemez.
Sizin de önceki mesajınızda zaman kavramı, olay örgüsü, mantık hatası oldukça fazla. Daha dikkatli yazdığınız takdirde kolayca anlayabiliriz.

Back