• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı ev vee anne sorunu

uzumlukekkk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2023
187
105
23
Merhebe arkadaşlar ben boşandım bir süre ayrı ev tuttum ailemde arada benle kalacaktı.Annem arada geldi kaldı 3 hafta ben yanlız kaldım asgarî ücretle çalışıyorum ve yalnızken çok mutluydum. Annem bu son gelişinde tuhaf davranıyor küsüyor.. onun istediği gibi de davranmaya çalışıyorum ama daha çok kendime eski halime dönmeye çalışıyorum.. Annem destek olmak yerine eskisi gibi duygusal olarak beni kötü hissettiriyor zaten iş zor.. sürekli abim birşey yaptıysa onu dillendiriyor ben birşey yapsamda görmüyor psikolojin bozuksa doktora git diyor beni kötü hissettiriyor. Zaten evde huzursuz olduğum için ayrı ev tuttum orda da aynı durum ben yanlız daha mutluyum akrabalardan uzak daha iyiyim ben mi yanlışım bilmiyorum..sadece kendimi kötü hissediyorum

Merhebe arkadaşlar ben boşandım bir süre ayrı ev tuttum ailemde arada benle kalacaktı.Annem arada geldi kaldı 3 hafta ben yanlız kaldım asgarî ücretle çalışıyorum ve yalnızken çok mutluydum. Annem bu son gelişinde tuhaf davranıyor küsüyor.. onun istediği gibi de davranmaya çalışıyorum ama daha çok kendime eski halime dönmeye çalışıyorum.. Annem destek olmak yerine eskisi gibi duygusal olarak beni kötü hissettiriyor zaten iş zor.. sürekli abim birşey yaptıysa onu dillendiriyor ben birşey yapsamda görmüyor psikolojin bozuksa doktora git diyor beni kötü hissettiriyor. Zaten evde huzursuz olduğum için ayrı ev tuttum orda da aynı durum ben yanlız daha mutluyum akrabalardan uzak daha iyiyim ben mi yanlışım bilmiyorum..sadece kendimi kötü hissediyorum
Bir bahaneyle anneni gönder, rahat et madem.

Bazi insanlar enerji vampirleri oluyor, bu zamani gelince en yakinlarimizda olabilir. Gelip kalmasin fazla. Sizde sınırlar koyun. Mesela yine abinizden basladi, net duymak istemediginizi söyleyin. Gerekiyorsa o bir terapiste gidip anlatsin. Siz kendinize odaklanin. Ilk basta tepki verecektir, ama sizin enerjiniz su anda size ve tek size lazim

İnsan yalnızlığa alıştığında, yeri geliyor annesi bile kalabalık oluyor. Sizi çok iyi anlıyorum.

Madem çalışıyorsunuz, uzak değillerse haftada bir iki gün gelsinler. Hatta 15 günde bir. Akşamları odanıza geçin (işinizle ilgili çalışma yapmak, ders çalışmak gibi) anneniz de meşguliyetinizi görür.

Ev sorumluluğunu sadece kendiniz üstlenin. Anneniz den birşeyler beklerseniz, kendinize yetemedğinizi, boşuna yuvanızı dağıttığınızı vs vs bir sürü şey kurar kafasında. Bu yüzden işiniz ne kadar ağır olursa olsun, sistem oluşturup tüm işinizi yemeğinizi temizliğinizi kendiniz yapın. Annenize özellikle göstererek. Sonrasında "üzümlükek düzenini kurdu iyice, bize ihtiyacı yok" diyip, artık daha az, sadece misafir gibi gelmeye başlayabilir.

Back
X