Aynı sayfada, 'birkaç aylık evliyim ve boşandım' lar. .

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Kızlar, başlığa yazdığım gibi, BDV' de aynı sayfada kimi '2 aylık evliyim, kimi 1 yıllık evliyim ve boşanıyorum' diye konular açıyor. Sürekli de açılıyor bu konular.

Ben de sözlüyüm. Evlenmeye korkar oldum. Çünkü istisnalar hariç herkes severek ve isteyerek evleniyor bu zamanda. Anlamadığım böyle olmasına rağmen boşanmaların neden arttığı. Hani böyle kendimi düşünüyorum. En beklediğim, en mutlu olduğum günler gelmiş. Evlenmişim, sevdiğim, eşim yanımda, evimdeyim, karışanım yok. .

Sonra ne oluyor da bitiyor? Sonra olmayan ne? Neyi bu kadar çabuk tüketiyorsunuz? Ben de korkuyorum artık. .

Her an dip dibe olunca bir süre sonra mesaj atmadığı zaman hasretten kuduran insanlar yüzünü gördüğünde dahi monoton geliyor daima beraber yenen yemek, ev işleri maddi sıkıntılar.. vs vs.. iletişimsizlik.. kelin ilacı olsa başına sürer misali her evlilikte olan şeyler, hayırlısıyla evlen de güncellemelerini beklerim burdan. asıl olay bu sorunlara nasıl karşılık verdiğin, ben bir sure annemde kalacağım diyen kocana defol git mi diyorsun yoksa oturup konuşalım mı diyorsun ha sen defol gjt dediğin an o ilişkiyi yıkan temeli atıyorsun zaten iki tarafın sabrına göre ayrılığın süresi uzayıp kısalıyor hepsi bu kırgınlıklar baki kalıyor her hüzünde çıkarılıp yeniden hatırlanıyor

zaten sevgililik donemdr yasayacagn cogu seyi yasiyosn. gezmeyi tozmayi yapiyosn yani onu taniyosn her an hangi davranisi yapacagni kestiryosn. bu iki taraf icinde gecerli. sonra ne oluyo evleniyon yasayacak biseyin kalmiyo. sahsen ben iki yil sevgililikten sonra evlendim. aynen dediklerimi yasadm. hic bi suprizi kalmadi hyatin. o yuzden aslnda zorla olmayan gorucu usuluyle evlenmekten yanayim.

:) ben arkadaslara asla asla katılmıyorum. Evliliklerin cabuk bitmesi yasanacak seylerin tukenmesiyle alakalı değil. Sorun şu ki evlenmeden önceki düğün dernek heveslerine cicim zamanlarına kapılıp gerçekleri göremiyor bizim hatunlar. Adam kıskanıyorum fıkrı altında resmen karaktere kısıtlama getiriyor ama bkmışsın bizimkiler ortada havalarda sevgilim beni sahiplniyor diye dolasıyor.İki kişi birbirine basta karakterine saygı duyarsa asla iletişimsizlik olma ve hayat cehenneme donmez. Ben eşimle üniversite 1. Sınıfta tanıştım 6 yıllık beraberlıkten snra nıhayet evliyiz.. Yasanmadık ne cok sey var, paylasılacak ne cok var hala.. Takılmayın siz yanlış karar veren insanların burda ağlamasına aşkla mantığı harmanladıkmı sonuc mukemmel olur(istisnalardan bahsetmiyorum)

Ben de sevgililik uzayınca tükenme olayına katılmıyorum.

Eşimle 6.5 yıl sevgiliydik. Uzaktan da yürüttük aynı evde de kaldık. Evlenirken birbirimizi anne babamızın bizi tanıdığından bile daha iyi tanıyorduk. 3.5 yıldır evliyiz. Bu süreçte ikimizin de aileleri çok büyük problemler yaşattılar. Ama bunların ilişkimizi yıpratmasına izin vermedik. Maddi durumumuz çok bozuldu hala da öyle. Alyansımızı sattık yine de kimseye bişey demedik.
Bu yaz birlikteliğimizin 10. Yılını kutluycaz. Ama hala inanamıyoruz o kadar olduğuna.
O kadar zaman oldu her gün farklı bir hareketine sözüne dokunuşuna aşık oluyorum ben bu adamın.

Bence bazı çiftler çocukların oyuncaklarından sıkılıp atması ve yeni oyuncak istemesi gibi bakıyorlar olaya. İnsan sevdiğinden sıkılır mı? Evlendik diye eşim ömür boyu bana aşık kalacak istediğim gibi davranırım diyor sanırım. Birbirini kırmaktan çekinmek gerek halbuki. Ve sonrasında özür dilememekten kaçınmamak.

Evlilik uzmanı değilim tabiki :) benim de sorunlarım oluyor. Ama kısa sürüyor çözmememiz. Bence karşılıklı sevgi ve anlayış her şeyin anahtarı...

Konu sahibi inşallah çooook mutlu olursun..

Bence insanlar evlenmeden önce kaç yıl gecerse gecsin birbirinin kusurlarını hatalarını görmezden geliyor mesela adam sana baskı uyguluyor şiddet gösteriyor herseyine karışıyor , evlenince değişir şimdi ayrısınız aklı kalıyor oluyor .. Yada adam ailesine abartı düşkün , evlenince değişir sana düşkün olur deniyor .. Veya adam içki içen gece hayatını seven biri , evlenince değişir yuvasını evini bilir oluyor.. Veyahut daha korkuncu adam kumar yada uyuştutucu belasında , evlenince kurtulur kötü alışkanlıktan sorumluluk çocuk adam eder onu deniyor .. Bu örnekler çoğaltılır ama hayır hanımlar istisnalar kaideyi bozmaz adam neyse o oluyor evlenince ve tabikide haklı olarak kadında boşanıyor ( tabi kurtulabilirse, öldürülmezse) birde kendini çok iyi saklayan rol yapan erkekler var bunlar tam bir yılan , evlenene kadar resmen türk filimlerindeki iyi aile çocuğu mükemmel aşık adeta bir ediz hun oluyorlar ama evlendiği an içlerindeki canavar ortaya çıkıveriyor.. O yüzden evlilik gerçekten şans işi .. Mutlu evliliği olanlar gerçekten şanslı .. Burda bence önemli olan kızların ailesinin desteğini %100 arkasına alarak evlenmeleri yani adam bilmeli adamın ailesi bilmeliki bir yanlış olursa bu kızın ailesi gelir sahip çıkar .. Yada kızlarımızın iyi bir eğitimi işi olmalıki ailesi sahip çıkmasa bile kapıyı vurup gider bu kadın diyebilmeli adamlar .. Burda erken boşanma kararı alan ailelerinin desteğini alan yada işi olan kadınlarıda tebrik ediyorum neden mutsuzsa kocası uyusturucu kullanıyorsa yada şiddet varsa vs vs vs yıllarını versinki hayat çok kısa gider yeni bir hayat kurar ..insan neden evlenir ? Mutlu olmak hayatı paylaşmak iyi günde kötü günde birlik olmak ama en ufak bir sorunda adam sana işkence uygularsa döverse söverse seni yok sayıp kendi bildiğini okursa o iş olmaz Eskidenmiş o ömrünü bir pislik için çürütmeler . Son olarakta Allah bir vicdansıxın eline düşmüş tüm çaresiz kadınlarımızı tez zamanda kurtarsın diyorum .. Kadında erkekte onu seven aldatmayan incitmeyen eşleri hak ederler..

Son düzenleme:
o konulara bakarsan hepsi sevgililik nişanlılık döneminde sorunlar yaşamış, kaç kere ayrılıp barışmışlar kaynanayla hep düşman gibi savaşmışlar, evlenince düzelir diyede evlenmişler, sonrada 8 yıllık büyük aşkım 2 ay evlilikte bitti diye konu açıyolar.
seninde sözlünle sorunların varsa hiç evliliğe doğru gitme şimdiden bitir bu işi
ben 2,5 yıllık evliyim karşılıklı saygı, sevgi, aşk olduktan sonra evlilik tadından yenmez.sende sözlüne güveniyosan doğru erkekse evliliği şiddetle tavsiye ederim

Ben evlenmeden önce eşimi denemiştim tavsiye ederim bakalım beni gerçekten seviyor mu , sabrının sınırı ne kadar , ailesini özellikle gözlemledim çünkü önceki 4 yıllık ilişkimi ailesi için bitirmiştim. Sonuç pişman olmadım 5.5 yıldır evliyiz her gün biraz daha aşık oluyorum biraz daha seviyorum kocamı. En kötü kavgalarımızda bile birbirimize hakaret etmedik, geriye döndüğümüzde pişman olacağımız sözler söylemedik saygımızı yitirmemek adına. eşim daha romantiktir benden ben odun kalıyorum hatta ama o yoğun çalışıyosa herşeyi ondan beklemeden bende sürprizler yapıyorum bunu erkeklere mal eden ve beklentisi yüksek olan kadınlar fazla mutsuz olurlar canım. ve ailesiyle aramda sorun olursa bende kırmadan işin içinden çıkamayacaksam eşime söylerim empati kurdururum ve o ailesiyle halleder problemi ben karışmam. benim ailemide ben karıştırmam evlilik dengedir , dengede kalmayı bilmektir bence. uzun oldu işte böyle )

Herkes mutlu olacağız, ölene kadar aynı yastığa baş koyacağız diye evlilik yolunu sevdiği adamla seçer. Kiminin bu dileği gerçekleşir kiminin gerçekleşmez. Kimi mutlu olur, kimi mutsuz. Kimi gerçekten tanıdığım adam, adam gibi adam der. Kimi de ben bununla mı evlendim, nasıl tanımamışım der. Kesinle şans ve nasip işi. Umarım mutlu olursunuz. Hep iyi dilekleriniz gerçekleşir.

tahammül azalıyor evliliklerde...eskiden ayıptı boşanmak şuan neredeyse moda..artık kadınlarında maddi kazançları var ve kötü giden bir evliliği ömür boyu çekmek zorunda deiller..bende 5 yıldır evliyim..bütün evliliklerde olduğu kadar bizdede kavgalar tartışmalar küsmeler oluyor..önemli olan sorunu çözüme ulaştırmak..çok mutlu olduğun zaman olacak ama çok üzüldüğünde zaman olacak bunları iyi bir şekilde aşmak lazım..

Allah kimsenin basina vermesin ama bence evlenmeden önce hatalar görünmüyor. Ya da karsi taraf sevdiginin hatalarini gormezden geliyor.
Düzelir diyor. Bu niyetle evleniyor.
Evliligin ilk yillari zaten zordur bir de üstüne hatalar hatalar her seyi bitiriyor.
Kimseyi tam taniyamayiz. O yuzden evlenmeden önceki hatalarina dikkat etmeliyiz.. Buna gore evlilik karari almaliyiz..
Allah kimsenin yuvasindan huzuru eksik etmesin..

Kendinden taviz vermediğin sürece çok büyük sıkıntılar yaşamazsın tabi müstakbel eşinizin sütü bozuk değilse Fazla kafana takma çoğu evlenmeden önce gerçek yüzünü gösteriyor, her zaman iyi bir gözlemci olman yeterli Herşeyine karışıyor mu, haklı haksız her konuda ailesini sana savunuyor mu, seni rencide etmeye aşağılamaya kalkışıyor mu vs. Bunları iyi gözlemle, mutlu bir ömür sizinle olsun

Canımcım sen bdv'den uzak dur biraz

Evlilik kararı ciddi veçok çok önemli bir karardır. Ama şimdiki gençler, bu kararı düşünüp taşınıp, ince eleyip sık dokuyarak alacağına birini kafeslemişken evleneyim moduna giriyorlar. Evlenmek için evleniyorlar. Karşılarındaki insanla kişilikleri uyuyor mu, birbirlerine uygunlar mı bakmıyorlar bile. Adamın karakterini umursamıyor, evlenince değişir diyorlar. Halbuki o elin kalkacağı, o küfürün hakaretin edileceği, o cinselliğin kötü gideceği, o insanın aileye düşkünlüğü sevgiliyken de bellidir. Ama amaç sadece evlenmekse bunları görmezsin ya da umursamazsın.

Eşimle 5 sene birliktelik yaşadık. İlk zamanlardan itibaren onun kafasında evlenmek vardı. Kimi şakayla karışık kimi ciddi onlarca kez evlilik teklif etti, kabul etmedim. Ben ip uçlarını toplamaya odaklanmıştım sadece. "Birbirimizi kıskanmayalım kısıtlamayalım" dedi cebime attım. "seni aldatabilirim, aynı şekilde sen de beni aldatabilirsin ruhum duymaz, ben aldatmamayı seçiyorum umarım sen de aynı şeyi yaparsın" dedi, "ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim kişiliğini, giyim kuşamını değiştir dersem haksızlık ederim" dedi, "otobüse binme ben seni alırım" dedi, "iyi ki benimlesin" dedi, sebepsiz dakikalarca sarıldı, ağzından bir kötü söz bir küfür çıkmadı, aileme hep saygılıydı, ailesine bağlıydı, ayakkabımı bile bağladı yeri geldiğinde, arabamı servise o götürdü, para hesabı yapmadı, birlikte tatillere çıktık bunların hepsini cebime attım. Sonra tek tek çıkarıp değerlendirdim, bu adamdan bana hayat arkadaşı olur dedim. Ama en önemli etken yanında sıkılmamamdı. Diğer sevgililerimle gün içinde görüşüp sıkıldığımı bilirim, eşimle iki hafta tatile çıktık adamdan gram sıkılmadım. Evlendik, mutluyuz. Karşılıklı anlayış çok önemli.

Sen de bir dedektif edasıyla ip uçlarını toplarsan sonunda mutsuz olma olasılığın çok düşük olur. Sözlenmek tanıma evresidir. Ben bu adamla evlenicem diye düşünme hiç bir zaman. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Sen şimdi onu çözmeye odaklan. Çözdüğünde hala ben bu adamla evlenirim diyorsan mesele yok, mutlu olursun. Ama kafanda soru işaretleri varsa onlar çözülmeden adım atma.

belki birbirlerini iyi tanıyamıyorlardır, sevgililik çok iyi geçerken aynı evin içine girince ve tüm hayat birleşince sorunlar cıkıyordur..belki..

aslında tükenen birşey yok evlilik heyecanıyla sonra düzelir ben onu değiştiririm falan fibi düşüncelerle imzalar atılıyor yada bu huyunu hoş görürüm yada benim sevgim ikimizede yeter..

ailesi önemli değil eşim beni seviyo o bana yeter gibi düşünceler baen aşkın gözümüzü kör etmesi yani ne oluyorsa baştan belli oluyor balık baştan kokuyor ama biz burnumuzu tıkıyoruz kokuyu almamak için görmezden geliyoruz düzelir diyoruz ama düzelmiyor..

tabi bu benim görüşüm

Bi cok evlilik terapisti yeni evli olanlarin 2 yil birbirlerini alttan almalarini soyluyo cunku istersen 5 yil nisanli kal ayni evde yasamak cok farkli bisey genelde bosanmalarda ilk 2 yilda oluyo herkesi demiyorum ama bi cok kisi en ufak seyi bile alttan almiyo ardindan nefret basliyo tekrar ayni kavga vs vs derken artık sevmiyorum hadi bosanalim oluyo ( farkli durumu olanlara değildir yorumum) ben gördüğüm kadarıyla olan biten bu

Bu konuyu açmakla ne iyi etmişsiniz. Bu bölümde okuduklarımdan dolayı korkup karamsarlığa kapılan bir ben varım sanıyordum. Gerçekten mutlu olan kişileri görüp sevinsemde mutsuz olanlar daha çok gibi o yüzden korkum yerini umuda bırakamıyor kolayca.. bir süre okumasam mı diye düşünüyorum şahsen. Zira bu korkuyla mutlu olacağım varsa da olamayabilirim Gibi geliyor.

Cogunun ortak bir noktasi var: "evlenmeden once de boyleydi duzelir dedim". Bunlarin bir de "cocuk olunca duzelir dedim" diyen ust versiyonlari var.

Bastan herkes soyluyor yapma etme evlenme, sonrasi malum.

arkadaşım var. 18 yaşında severek evlendi, aileler istemedi. şimdi 8,5 yıllık evli ve 5 çocuğu var. kendine bakar, evlenmeden önce nasıl gözüküyorsa hala öyle güzel, bakımlı... eşiyle birbirlerini çok seviyorlar. çocukları annesine bırakır, beraber gezmeye falan giderler. sevgiliyken ne yapıyorlarsa hala aynıymış.
yani bu kişiden kişiye değişir. sana da bağlı. evde oturup, yağ bağlayıp, sonra da kocam benimle ilgilenmiyor diyenler pek de haklı değil yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…