Kızlar, başlığa yazdığım gibi, BDV' de aynı sayfada kimi '2 aylık evliyim, kimi 1 yıllık evliyim ve boşanıyorum' diye konular açıyor. Sürekli de açılıyor bu konular.
Ben de sözlüyüm. Evlenmeye korkar oldum. Çünkü istisnalar hariç herkes severek ve isteyerek evleniyor bu zamanda. Anlamadığım böyle olmasına rağmen boşanmaların neden arttığı. Hani böyle kendimi düşünüyorum. En beklediğim, en mutlu olduğum günler gelmiş. Evlenmişim, sevdiğim, eşim yanımda, evimdeyim, karışanım yok. .
Sonra ne oluyor da bitiyor? Sonra olmayan ne? Neyi bu kadar çabuk tüketiyorsunuz? Ben de korkuyorum artık. .
Canımcım sen bdv'den uzak dur biraz
Evlilik kararı ciddi veçok çok önemli bir karardır. Ama şimdiki gençler, bu kararı düşünüp taşınıp, ince eleyip sık dokuyarak alacağına birini kafeslemişken evleneyim moduna giriyorlar. Evlenmek için evleniyorlar. Karşılarındaki insanla kişilikleri uyuyor mu, birbirlerine uygunlar mı bakmıyorlar bile. Adamın karakterini umursamıyor, evlenince değişir diyorlar. Halbuki o elin kalkacağı, o küfürün hakaretin edileceği, o cinselliğin kötü gideceği, o insanın aileye düşkünlüğü sevgiliyken de bellidir. Ama amaç sadece evlenmekse bunları görmezsin ya da umursamazsın.
Eşimle 5 sene birliktelik yaşadık. İlk zamanlardan itibaren onun kafasında evlenmek vardı. Kimi şakayla karışık kimi ciddi onlarca kez evlilik teklif etti, kabul etmedim. Ben ip uçlarını toplamaya odaklanmıştım sadece. "Birbirimizi kıskanmayalım kısıtlamayalım" dedi cebime attım. "seni aldatabilirim, aynı şekilde sen de beni aldatabilirsin ruhum duymaz, ben aldatmamayı seçiyorum umarım sen de aynı şeyi yaparsın" dedi, "ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim kişiliğini, giyim kuşamını değiştir dersem haksızlık ederim" dedi, "otobüse binme ben seni alırım" dedi, "iyi ki benimlesin" dedi, sebepsiz dakikalarca sarıldı, ağzından bir kötü söz bir küfür çıkmadı, aileme hep saygılıydı, ailesine bağlıydı, ayakkabımı bile bağladı yeri geldiğinde, arabamı servise o götürdü, para hesabı yapmadı, birlikte tatillere çıktık bunların hepsini cebime attım. Sonra tek tek çıkarıp değerlendirdim, bu adamdan bana hayat arkadaşı olur dedim. Ama en önemli etken yanında sıkılmamamdı. Diğer sevgililerimle gün içinde görüşüp sıkıldığımı bilirim, eşimle iki hafta tatile çıktık adamdan gram sıkılmadım. Evlendik, mutluyuz. Karşılıklı anlayış çok önemli.
Sen de bir dedektif edasıyla ip uçlarını toplarsan sonunda mutsuz olma olasılığın çok düşük olur. Sözlenmek tanıma evresidir. Ben bu adamla evlenicem diye düşünme hiç bir zaman. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Sen şimdi onu çözmeye odaklan. Çözdüğünde hala ben bu adamla evlenirim diyorsan mesele yok, mutlu olursun. Ama kafanda soru işaretleri varsa onlar çözülmeden adım atma.