Aynı sayfada, 'birkaç aylık evliyim ve boşandım' lar. .

Kızlar, başlığa yazdığım gibi, BDV' de aynı sayfada kimi '2 aylık evliyim, kimi 1 yıllık evliyim ve boşanıyorum' diye konular açıyor. Sürekli de açılıyor bu konular.

Ben de sözlüyüm. Evlenmeye korkar oldum. Çünkü istisnalar hariç herkes severek ve isteyerek evleniyor bu zamanda. Anlamadığım böyle olmasına rağmen boşanmaların neden arttığı. Hani böyle kendimi düşünüyorum. En beklediğim, en mutlu olduğum günler gelmiş. Evlenmişim, sevdiğim, eşim yanımda, evimdeyim,
karışanım yok. .

Sonra ne oluyor da bitiyor? Sonra olmayan ne? Neyi bu kadar çabuk tüketiyorsunuz? Ben de korkuyorum artık. .

Bu kısımda yanılıyorsunuz işte. Gerekli gereksiz herkes evlilik uzmanı oluyor ve akıl vermeler, doldurmalar, dedikleri olmazsa küsmeler tavırlar tam da bu zamanda başlıyor.

Bence evlilik= gönüllü köleliktir bır kadın için..Evlilik sahip olma oluyor,sana sahip olunca değerın düşüyor..Herşey monoton hale geliyor.Her sorumluluk zaten kadında,kadının işi görevi beklentıler hıc bıtmıyor..Adam flörtteki adamdan cıkıyo ev halını ve dogal yasamını göruyorsun ..Herşey sıradanlaşıyor..Ne yıllarca evlı aşık çift olduguna ınanıyorum,ne de evliliğin mutluluk getirdiğine..Evlilik kadın için: yemek yap,cocuk bak,işe git gel,evi temızle,kocana ıyı davran,ilgi göster,ilişki yaşa vs vs ..Erkek ıcın de : duzenının kurulması oluyo.Yemeği yapılıyo ıhtıyacları karsılanıyor..Ben evlılıge hıcbır zaman sıcak bakmadım,ama asık olunca anıden evlendım.Şimdi boşandım,ama kendım ıcın degıl tum etrafımdakı evlılıkler ıcın de sonuc aynı..Mesela adamın flörttekı ılgısı,hedıyelerı,ıltıfatları kesınlıkle bıtmeye baslıyor;kadının neşeli hallerı yorgunlukla ıyıce azalıyor,dırdıra dönebılıyor..1-2 yıl herşey muhtesem,sonrası kadının sabrına kalmıs..
Bir de herkese göre farklı bır durum bu,yasamaktan korkma..Her evlılık kendı ıcınde farklıdır..Sen facebookta mutlu gördugun arkadasın sana gercekten ıcını dökerse bılırsın o mutlulugun aslında olmadıgını,evlılıgı sadece ıkı kısı yasar.Bir kumar gıbı,zar atmak gıbı..Bazılarına sans guler,bazısında tersı olur..ama korkup evlenmemek gereksız,sözlusun madem yasa ve kendın gör..

Bence insanlar evlenmeden önce kaç yıl gecerse gecsin birbirinin kusurlarını hatalarını görmezden geliyor mesela adam sana baskı uyguluyor şiddet gösteriyor herseyine karışıyor , evlenince değişir şimdi ayrısınız aklı kalıyor oluyor .. Yada adam ailesine abartı düşkün , evlenince değişir sana düşkün olur deniyor .. Veya adam içki içen gece hayatını seven biri , evlenince değişir yuvasını evini bilir oluyor.. Veyahut daha korkuncu adam kumar yada uyuştutucu belasında , evlenince kurtulur kötü alışkanlıktan sorumluluk çocuk adam eder onu deniyor .. Bu örnekler çoğaltılır ama hayır hanımlar istisnalar kaideyi bozmaz adam neyse o oluyor evlenince ve tabikide haklı olarak kadında boşanıyor ( tabi kurtulabilirse, öldürülmezse) birde kendini çok iyi saklayan rol yapan erkekler var bunlar tam bir yılan , evlenene kadar resmen türk filimlerindeki iyi aile çocuğu mükemmel aşık adeta bir ediz hun oluyorlar ama evlendiği an içlerindeki canavar ortaya çıkıveriyor.. O yüzden evlilik gerçekten şans işi .. Mutlu evliliği olanlar gerçekten şanslı .. Burda bence önemli olan kızların ailesinin desteğini %100 arkasına alarak evlenmeleri yani adam bilmeli adamın ailesi bilmeliki bir yanlış olursa bu kızın ailesi gelir sahip çıkar .. Yada kızlarımızın iyi bir eğitimi işi olmalıki ailesi sahip çıkmasa bile kapıyı vurup gider bu kadın diyebilmeli adamlar .. Burda erken boşanma kararı alan ailelerinin desteğini alan yada işi olan kadınlarıda tebrik ediyorum neden mutsuzsa kocası uyusturucu kullanıyorsa yada şiddet varsa vs vs vs yıllarını versinki hayat çok kısa gider yeni bir hayat kurar ..insan neden evlenir ? Mutlu olmak hayatı paylaşmak iyi günde kötü günde birlik olmak ama en ufak bir sorunda adam sana işkence uygularsa döverse söverse seni yok sayıp kendi bildiğini okursa o iş olmaz Eskidenmiş o ömrünü bir pislik için çürütmeler . Son olarakta Allah bir vicdansıxın eline düşmüş tüm çaresiz kadınlarımızı tez zamanda kurtarsın diyorum .. Kadında erkekte onu seven aldatmayan incitmeyen eşleri hak ederler..

:KK9::KK9::KK9: Bende bu dertten müzdarip, kısa süren bir evlilikten sonra, şuan boşanma arefesinde olan birinin gözünden; harika anlatmmışsın diyorum tebrikler..

Bence evlilik= gönüllü köleliktir bır kadın için..Evlilik sahip olma oluyor,sana sahip olunca değerın düşüyor..Herşey monoton hale geliyor.Her sorumluluk zaten kadında,kadının işi görevi beklentıler hıc bıtmıyor..Adam flörtteki adamdan cıkıyo ev halını ve dogal yasamını göruyorsun ..Herşey sıradanlaşıyor..Ne yıllarca evlı aşık çift olduguna ınanıyorum,ne de evliliğin mutluluk getirdiğine..Evlilik kadın için: yemek yap,cocuk bak,işe git gel,evi temızle,kocana ıyı davran,ilgi göster,ilişki yaşa vs vs ..Erkek ıcın de : duzenının kurulması oluyo.Yemeği yapılıyo ıhtıyacları karsılanıyor..Ben evlılıge hıcbır zaman sıcak bakmadım,ama asık olunca anıden evlendım.Şimdi boşandım,ama kendım ıcın degıl tum etrafımdakı evlılıkler ıcın de sonuc aynı..Mesela adamın flörttekı ılgısı,hedıyelerı,ıltıfatları kesınlıkle bıtmeye baslıyor;kadının neşeli hallerı yorgunlukla ıyıce azalıyor,dırdıra dönebılıyor..1-2 yıl herşey muhtesem,sonrası kadının sabrına kalmıs..
Bir de herkese göre farklı bır durum bu,yasamaktan korkma..Her evlılık kendı ıcınde farklıdır..Sen facebookta mutlu gördugun arkadasın sana gercekten ıcını dökerse bılırsın o mutlulugun aslında olmadıgını,evlılıgı sadece ıkı kısı yasar.Bir kumar gıbı,zar atmak gıbı..Bazılarına sans guler,bazısında tersı olur..ama korkup evlenmemek gereksız,sözlusun madem yasa ve kendın gör..
Size katilmiyorum; bence evlilik (dogru kisi ile evlenildiginde) cok guzel bir sey! Maalesef Turkiye' de cogunlukla gordugumuz sizin anlattiginiz hikaye... Nedeni konusunda fikirlerim var fakat yorum yapmayacagim.

:) ben arkadaslara asla asla katılmıyorum. Evliliklerin cabuk bitmesi yasanacak seylerin tukenmesiyle alakalı değil. Sorun şu ki evlenmeden önceki düğün dernek heveslerine cicim zamanlarına kapılıp gerçekleri göremiyor bizim hatunlar. Adam kıskanıyorum fıkrı altında resmen karaktere kısıtlama getiriyor ama bkmışsın bizimkiler ortada havalarda sevgilim beni sahiplniyor diye dolasıyor.İki kişi birbirine basta karakterine saygı duyarsa asla iletişimsizlik olma ve hayat cehenneme donmez. Ben eşimle üniversite 1. Sınıfta tanıştım 6 yıllık beraberlıkten snra nıhayet evliyiz.. Yasanmadık ne cok sey var, paylasılacak ne cok var hala.. Takılmayın siz yanlış karar veren insanların burda ağlamasına aşkla mantığı harmanladıkmı sonuc mukemmel olur(istisnalardan bahsetmiyorum) :KK66:

Anlatmak istediklerimi cok guzel anlatmis arkadasimiz... Kiskanmak dogal bir duygudur; maalesef erkekler bunu abartiyor (erkekler dediysem Turk erkekleri). Kadin da erkegini kiskanir bu normal amma velakin bunun siniri olmali. Kiskancligi kamcilayan sey "OZGUVENSIZLIKTIR". Iki yil once tatildeyken izbe bir adada bisiklet turuna cikmistik, adayi turluyorduk; yol yok-kumda bisiklet surmeye calisiyorsun... Hava sicak, cok rutubet vardi. Bisiklet pedallarini cevirmeyi birakmis bisikletimi yanimda yurutuyordum. Karsidaki caliliktan cok yakisikli ve fit bir delikanli cikti (o da bisikletini yurutuyordu). Ben o an salak salak o adama baktim ama kafamda hicbirsey yok. Elimde bisiklet, tepemde gunes oylece bakiyorum... Benden 10 metre ilerideki esimin bana seslenisi; "HEY FLORT! DEVAM ET!?!" (kahkahalara bogulmasi... benim "yok ya ne bakacam, su var mi..?" deyisim... Hala dalga geceriz :KK71:

Anlatmak istediklerimi cok guzel anlatmis arkadasimiz... Kiskanmak dogal bir duygudur; maalesef erkekler bunu abartiyor (erkekler dediysem Turk erkekleri). Kadin da erkegini kiskanir bu normal amma velakin bunun siniri olmali. Kiskancligi kamcilayan sey "OZGUVENSIZLIKTIR". Iki yil once tatildeyken izbe bir adada bisiklet turuna cikmistik, adayi turluyorduk; yol yok-kumda bisiklet surmeye calisiyorsun... Hava sicak, cok rutubet vardi. Bisiklet pedallarini cevirmeyi birakmis bisikletimi yanimda yurutuyordum. Karsidaki caliliktan cok yakisikli ve fit bir delikanli cikti (o da bisikletini yurutuyordu). Ben o an salak salak o adama baktim ama kafamda hicbirsey yok. Elimde bisiklet, tepemde gunes oylece bakiyorum... Benden 10 metre ilerideki esimin bana seslenisi; "HEY FLORT! DEVAM ET!?!" (kahkahalara bogulmasi... benim "yok ya ne bakacam, su var mi..?" deyisim... Hala dalga geceriz :KK71:
Ve ben böyle çiftlere bayılıyorum.. Ne mutlu biZe..

Size katilmiyorum; bence evlilik (dogru kisi ile evlenildiginde) cok guzel bir sey! Maalesef Turkiye' de cogunlukla gordugumuz sizin anlattiginiz hikaye... Nedeni konusunda fikirlerim var fakat yorum yapmayacagim.

Fikirlerini tahmın edıyorum ,profılınde bekar görunuyorsun.Bekarsan zaten bılemezsın,yenı evlıysen de buyuk konusmamanı tavsıye ederım.Benım nasıl bı evlılık yasadıgımı,herkesın nasıl bayılarak ızledıgını bı bılsen ...Ama noluyormus buyuk konusmamak gerekıyormus ve her an hersey yasanabılıyormus..Bunun tek bı nedene baglanması gerekmıyor.12 yıl sonra bosananlar bıle var. bılemezın buyuk konusmamak lazım.Evlılık,sadece babaevınden kurtulmak ıcın kosarak kacanlara guzeldır..dıger tarafta mutsuzluk oldugu ıcın.

X