Bence evlilik= gönüllü köleliktir bır kadın için..Evlilik sahip olma oluyor,sana sahip olunca değerın düşüyor..Herşey monoton hale geliyor.Her sorumluluk zaten kadında,kadının işi görevi beklentıler hıc bıtmıyor..Adam flörtteki adamdan cıkıyo ev halını ve dogal yasamını göruyorsun ..Herşey sıradanlaşıyor..Ne yıllarca evlı aşık çift olduguna ınanıyorum,ne de evliliğin mutluluk getirdiğine..Evlilik kadın için: yemek yap,cocuk bak,işe git gel,evi temızle,kocana ıyı davran,ilgi göster,ilişki yaşa vs vs ..Erkek ıcın de : duzenının kurulması oluyo.Yemeği yapılıyo ıhtıyacları karsılanıyor..Ben evlılıge hıcbır zaman sıcak bakmadım,ama asık olunca anıden evlendım.Şimdi boşandım,ama kendım ıcın degıl tum etrafımdakı evlılıkler ıcın de sonuc aynı..Mesela adamın flörttekı ılgısı,hedıyelerı,ıltıfatları kesınlıkle bıtmeye baslıyor;kadının neşeli hallerı yorgunlukla ıyıce azalıyor,dırdıra dönebılıyor..1-2 yıl herşey muhtesem,sonrası kadının sabrına kalmıs..
Bir de herkese göre farklı bır durum bu,yasamaktan korkma..Her evlılık kendı ıcınde farklıdır..Sen facebookta mutlu gördugun arkadasın sana gercekten ıcını dökerse bılırsın o mutlulugun aslında olmadıgını,evlılıgı sadece ıkı kısı yasar.Bir kumar gıbı,zar atmak gıbı..Bazılarına sans guler,bazısında tersı olur..ama korkup evlenmemek gereksız,sözlusun madem yasa ve kendın gör..