- 26 Kasım 2019
- 575
- 315
- 33
Peki şey nasıl oluyor dikkatimi çekiyor son zamanlarda, tvde film izliyoruz mesela telefonumun arama motorunda ilk seçenekte filmle alakalı şeyler çıkıyor. Veya konuştuğumuz bir konuyla ilgili reklam çıkıyor. Dinliyor mu telefonlar? İş yerindeki pcde de aradığım şeyleri görüyorum bazen ki şahsi maillerimi işyerinde kullanmıyorum , ortak ağa da bağlı değiliz.
Evdeki internet ağına bağlı aynı cihazlarda çıkıyor reklamlar. Yaklaşık 6 cihaz var evde ordan çok kere tecrübe ettim.ayni telefonu kullanmiyorsaniz imkani yok.
Evdeki internet ağına bağlı aynı cihazlarda çıkıyor reklamlar. Yaklaşık 6 cihaz var evde ordan çok kere tecrübe ettim.
Benim bilgisayarımda eşimin face si açık ben ne aratsam google da ona face de reklam düşer. Ama gmail hesaplarımız farklı olup onun bilgisayarında veya telefonunda benim hesapla ilgili bişey olmadığı için ben de onun aramaları ile bir rekla durumu olmaz.Merhabalar
konu basligi karisik oldu biraz ama nasil ozetleyecegimi bilemedim.
esimle en son actigim konunun uzerine birsey yokmus gibi devam ediyoruz. Daha dogrusu bende cok sey olmus gibi (yasam enerjim yok) , o birsey yokmus gibi devam ediyor.
Biraz once ise gidecekken geldi basimda dikildi bi garip bakiyodu bana bende telefonda bisey bakiyodum. Dediki sen yine falcilara falan para mi yatiriyosun? (Boyle birsey 1-2 kez oldu o da biri astrologdu biz evlenmeden once baktirmistim -ben degil- esim onu falci diye tanimliyor ) digerleri de kafede bakilan fallardi)
Ben de yoo ne alakasi var diyince bende yine reklamlar cikmaya basladi garip garip dedi. Bunu da bir kac kez soyledi daha once guya ben bisey bakinca esimin telefonunda reklamlar cikiyomus. Fal hoca vs . Ayni internete bagliyken oyle oluyomus.
bende niye hic cikmio onun baktigi seyler onu cozemedim.
Sizce var mi oyle birsey hic biliyomusunuz?
Arkadasimla kursun doken bir kadina gidecektik yazismistik vazgectim sonra.
aklima nedense telefonumu kurcaladigi geliyo reklam cikmasindan ziyade.
He birde insallah gidersende yakalan haberlere cik gibi ekstrem seyler soyledi, calismiyorum esime paranin yetmedigini soylemis biraz arttirabilirmisin diye sormustum gecen ay onu da soyleyip paranin nereye gittigi belli oluyor dedi. Sabah sabah bagirdim cagirdim iftiraya ugramis gibi. Sonrada kafede fal baktirsam ne olcak bunun icin kendimi suclu hissetmelimiyim? Dedim.
psikologta dahilmis bu olaya, bir suru para akitmisiz kadina daha once. Kadin ev almistir dedi. Psikolojim bozuktu demekki ihtiyacim vardi dedim.
ustelik esim bilmiyor ama ayda 1gibi yine gorusuyorum ben psikologla.
bugun soyledikleri kotu hissettirdi kendimi baski hissettim. Sanki ne yapmisim?
kafede bile fal baktirmayali 1 sene olmustur.
kardeslerimle gidecektik hastalaninca gidemedik ona bakiyodum belki ondan sende reklam cikti diyince anca aptallarla gidersin hadi onlar aptal sen kendinden utan universite mezunu kadinsin napiyorum diye aynaya bak sor dedi.
bunlara psikologta dahil.
Orram dinkemesi var zaten. İndirdiğiniz uygulamalara bakarsanız mikrofon için izin istiyor neden sizce? İşyerindeki pc de aradığınız şeyleri de şöyle görebilirsiniz telefonunuzda işyeriyle alakalı bir hesap açıyorsanız veya işyerinde şahsi hesaplarınıza giriyorsanızPeki şey nasıl oluyor dikkatimi çekiyor son zamanlarda, tvde film izliyoruz mesela telefonumun arama motorunda ilk seçenekte filmle alakalı şeyler çıkıyor. Veya konuştuğumuz bir konuyla ilgili reklam çıkıyor. Dinliyor mu telefonlar? İş yerindeki pcde de aradığım şeyleri görüyorum bazen ki şahsi maillerimi işyerinde kullanmıyorum , ortak ağa da bağlı değiliz.
Hayır girmediğimi belirttim. Uygulamaların mikrofon izni istediğinin farkındayım zaten ama o izni sesli arama yapabilmek için istiyorlar normal şartlarda yani biz siz konuşurken dinleyeceğiz demiyorlar aslında buna izin vermiyoruz. Ki bende çoğu uygulamada kapalıdır. Bunların hepsinin ben de farkındayım ama yasal değil normal bir durum olmadığını vurgulamak için yazdım.Orram dinkemesi var zaten. İndirdiğiniz uygulamalara bakarsanız mikrofon için izin istiyor neden sizce? İşyerindeki pc de aradığınız şeyleri de şöyle görebilirsiniz telefonunuzda işyeriyle alakalı bir hesap açıyorsanız veya işyerinde şahsi hesaplarınıza giriyorsanız
Bundan 10 sene önce arkadaşın sadece kahve falı baktirip 20 ytl vermişti. Şu an bilmiyorum ama en aşağı 100 tl dir.
Önceki konunuzu bilmiyorum ama bu konuda eşiniz haklı.(psikolog hariç) Ben çalıssam eşim benim paramla fal baktırsa asla kabul etmem.
Konu sahibinin eşi bu şekilde tepki verdiğine göre ilk defa olduğunu düşünmüyorum.
Aylık kazanç fazla olsa da eşine göre gereksiz bir masraf demek ki .
Altımda arabam var.
Eşim harcamamın hesabını sormaz. Istediğim şekilde harcarım.
2 tane kredi kartım var.
Bankada yüklü param var ve benden başka kimsenin o para üzerinde tasarruf hakki yok.
Elimde de nakit param var. Çünkü biriktiririm.
Üniversite mezunuyum. 3 sene çalıştım . Sonra istifa ettim. Bi daha iş bulamadım. Ama issiz olMak beni çok çok üzüyordu.
Bu sebeple el yeteneğimi instagram üzerinden satmaya başladım.
Ve sabahtan beridir saatlerdir göz nuru akıtıyorum. Büyük bir emekle elindekini bitirip sonraki siparişe gecmeye çalışıyorum.
Çok çok yoruldum. Dinlenmek için telefonu elime aldım ve bu konuyu okudum.
Ve hem Cok şaşırdım. Hem çok üzüldüm.
Kendimle sizi kiyas ettim. Elimden aksi bir bakış açısı gelmedi...
Falcıya para vermek bence de çok saçma.
Ama verdiği paranın hesabını soran bir kocanız varken çalışmıyor oluşunuz çok daha saçma...
Ya da belki de benim ekonomik açıdan bu kadar özgürken saatlerdir el emeği bir ürünle uğraşıyor olmam daha daha saçmadır. O da olabilir.
Daha kuvvetli ihtimal ise benim ağır bir salak olmamdır. ..
Eğer salaksam biri bana lütfen söylesin. Bu işi bırakacağım.
Ev hanımları için söylüyorum. Eşinizle aranızda bir anlaşma olur . Boğaz tokluğuna değil bir aile olduğunuz için Ve iş bölümü yaptığınız için çalışmazsınız. Yani sadece temel ihtiyaçlarınız değil sizin hobileriniz için de para ayırmalı. Tabiki gelirine göre mantıklı miktarlar. Kendisi için ayırdığı gibi karısını da düşünmeli. Şimdi astroloji fal gibi şeyler bazı insanlar için çok önemli. Onların hayattaki eğlencesi bu . Ben burçlara bile inanmam. Yani pek benlik değil ama anlıyorum herkesin ilgi alanları farklı.
eğer bağımlılık yapmıyorsa bu konuda azarlanması sıkıştırılması doğru değil. Harcadıkları para miktarı da önemli tabiki. aylık gelirleri de önemli.
çok ciddi dolandırıcılıklar da dönüyor Bu işlerde. Aşırı paralar aktaranlar da var. Ama konu sahibi onlardan değil gibi. Ufak tefek hobi olarak ilgi duyuyor. sizin de benim de pek bildiğimiz işler değil sanırım. Bir bilen var mı bu işleri. Çok fazla para gidiyor mu. Mesela astrologlar ve fal kafeler ne kadar alıyor.
Konuyu okuyunca öyle anlaşılıyor. Yapmadığınız halde size baskı kuruyorsa ona bir şey diyemem. Ama sizin ciddi sorunlarınız var eşinizle anladigim kadarıyla. Eşinizi çift terapisi için ikna edemez misiniz?ben en son baktirdigimda 40tl falandi, ama dedigim gibi 1 seneyi gecmistir fal baktirali.
bi niyetlendim gecen ay kardesimle gidip baktiralim diye, sadece eglencesine, yurtdisinda yasiyor kendisi buraya geldiginde oyle bi eglence olsun diye aramistim ama sonra hastalandigi icin iptal ettik zaten.
astrologa 6 sene once gittigimde 130tl vermistim.
dedigim gibi, gitmiyorum senelerdir ikisinede...
esim gitme ihtimalime karsi en basindan boyle yapiyor..
normalde burclara ilgim var, astrolojiye ilgim var. ama gitmiyorum netten nadiren takip ederim senelik burc yorumlari gibi.
ama esimin parasini fala astrologlara harcadigim dogru degil....
Sizinle böyle konuşmasına izin vermeyin. Psikolojik desteğinizi almaya devam edin. Kendi ilgi alanlarınızdan kimliğinizden sizi utandırmaya çalışmasına izin vermeyin. Astroloji fal bunlar birçok insanın ilgi alanları. Onun ilgi duymaması doğru bulmaması size böyle davranacağı anlamına gelmiyor.
eşiniz ne zamandır size böyle davranıyor. Lütfen onun söylediklerine inanmayın. Siz çok değerlisiniz. Sizi böyle korkutmuş olması beni üzdü. Psikolojik tedavinizi böyle küçümseyemez. Ben de birçok arkadaşın yaptığı tavsiyeyi yapacağım. Bir iş bulun. Çalışmak için ondan izin almanıza gerek yok. Ve kendinizi savunun. Gerçi siz çalışmaya başlayınca ev işlerine yetişemiyorsunuz diye çıkışacaktır. Böyle bu işler. Maksat üzüm yemek değil. Her zaman bağcıya saldırmak.
Arkadaşa cevap yazarken yazdım yazdım sildim aslında. Yanlış anlaşılmaya müsait olduğu için. Inancim gereği evi geçindirmek zorunda olan erkektir ve kadın çalıştığı parayı eve harcamak zorunda değildir. Siz eşinizin sizi her türlü para konusunda kısıtlandığını söyleseydiniz sizi haklı bulurdum. Ama konunuzu okuyunca farklı anlaşılıyor.bizim anlasmamiz soylediginiz gibiydi. hatta esim baya istemedi calismami, az onceki mesajimda yazdigim gibi.
ben burclari severim, astrolojiye inanirim. ama para verip baktirmiyorum baya uzun suredir..
ama dediginiz gibi, esimin beni bu sekilde asagilamasi hos degil, sadece seviyorum diye. yada israrla baktiriyosun reklam bosuna mi cikiyo vs demesi, insallah baktirirken yakalan ve tv den izleyelim rezil ol demesi. sanki hoca hoca geziyomusum gibi bir konusma yapti, ki ben hayatimda o ortamlara 1 kez girmedim. neyse...
tesekkurler yorumunuz icin.
Konuyu okuyunca öyle anlaşılıyor. Yapmadığınız halde size baskı kuruyorsa ona bir şey diyemem. Ama sizin ciddi sorunlarınız var eşinizle anladigim kadarıyla. Eşinizi çift terapisi için ikna edemez misiniz?
Arkadaşa cevap yazarken yazdım yazdım sildim aslında. Yanlış anlaşılmaya müsait olduğu için. Inancim gereği evi geçindirmek zorunda olan erkektir ve kadın çalıştığı parayı eve harcamak zorunda değildir. Siz eşinizin sizi her türlü para konusunda kısıtlandığını söyleseydiniz sizi haklı bulurdum. Ama konunuzu okuyunca farklı anlaşılıyor.
çocuk olana kadar çalışayım sonra bakarız vs diyebilirsiniz
bu arada çocuk çalışmasına ara vermediniz mi?
Eski konunuza baktım da eşinizin size olan hakaretleri, küfürleri evden kovması vs. nasıl hazmedebiliyorsunuz bunları? Siz hala bu adamla aynı evde nasıl yaşıyorsunuz ? Birde onun eline bakıyor ondan harçlık istiyorsunuz. Okurken hem eşinize hem size çok kızdım. Lütfen böyle bir ilişkiniz varken çocuk yapmayın. Çocuklu aile olmak şimdi ki yaşantınıza hiç benzemez. O süreçte bu tarz bi insandan eş olmaz. Evlilik, aile böyle bir şey değil. çok özür diliyorum kırmak istemem ama Hiçbir bebek böyle bi ev ortamında büyümeyi haketmez. Kendinize değer verin saygı duyun. Başkasının size biçtiği değere, saygısızlığa boyun eğmeyin. Evliliğiniz bu şekilde devam ederse ileride çocuğunuzun önünde babasından küfür, hakaret yiyen ama babasına muhtaç bi anne profili çizmek sizi daha çok üzer.