- 30 Ekim 2018
- 16.163
- 36.781
Hesaba gönderdiği parayı takip ediyorsa, aldığınız şeylere laf söylüyorsa tabiki de hoş değil. Aynı şeyler başından geçmiş biri olarak sise tavsiyem asla ve kat'a takmayacaksınız. Siz taktikca üstünüze gelecektir. O saka yapınca (!) Siz de şaka karşılık verin " işinin adı ne sen çalış ben yiyeyim" tarzında. Daha da anlamazsa " eğer böyle yapmaya devam edersen öyle bir harcama yaparım ki sülalen gelse ödeyemez." Gibibeni para konusunda kisitliyor mu emin degilim? sizce oyle mi duruyor disaridan?
her ay hesabima para gonderir duzenli, ama sonra bir harcama yaptiginda harca askim harca diyerek takilir sakaymis gibi, ilk basta cok takilmiyodum ama simdi diyorum her harcamama birsey diyosun, saka yapiyorum diyo ama ben calismadigim icin icimde o ezikligi hissediyorum. artik birsey alasim gelmiyo cidden.
sakaysa bile hos degil herseyi yuze vurmak.
çocukla eşiniz düzelmez malesefmalesef dogru soyluyorsunuz. ben de hamilelik, yeni annelik ve cocuk buyutme sureclerinde sorun yasayacagimizi gorebiliyorum. esim bir anda bambaska birine donusmeyecek..
ama gel gorki bugune kadar bosanmadik, ayrilmadik. boyle olunca kavga olmadigi zamanlarda cocuk konusuna yoneliyoruz. belki vardir bunda bir hayir : bir kac aydir deniyoruz ve hamile kalmadim. belkide ayrilmam gerekiyo artik sartlari zorlamadan.
ama nasil yapacagimi bilmiyorum bunu. gereken gucu kendimde bulamiyorum.
esimden ayrilip yeni bir hayat kurmak mi daha zor/kotu yoksa esimle kalip cocuk yapip aile olmakmi..
Aynı hat değil ayni hesap değileşimin işyerindeki bilgisayarından sipariş verdiği ürünleri ben işyerindeki bilgisayarımda reklam olarak görüyorum...
telefon bile değil..
En azından şu şekilde söyleyeyim yurtdışında yaşıyorum bu ülkede çıkıyor. Hem de insanlar tarafından bilinen çok normal bir şey. Burada sorulan soruya şaşırmıştım hatta. Benim cihazlarımda benim hesaplarım açık, eşiminkilerde onun hesapları. Ortak olan tek şey evdeki internet ağına bağlantı.tamam ablacim cikiyordur. inandiginiz degerler icin bi salin artik.
verecek cok cevabim var da ifsa olmak istemiyorum. cikiyordur siz daha iyi biliyorsunuz.
Telefonlarinizin modeline gore bir de aile paylasimi diye bir sey var. eger markaniz elma logolu olandansa. Digerlerinde var mi bilemiyorum. Hesaplar her seyler ayri da olsa calinma kaybolma kirilma durumlarina karsi iki cihazi birbirine bagliyorsun. Ben birini aradigimda esimin arama kayitlarinda ayni arama cikmisti. Belki internet aramalari da diger cihazda yapmissin gibi olabiliyordur.Merhabalar
konu basligi karisik oldu biraz ama nasil ozetleyecegimi bilemedim.
esimle en son actigim konunun uzerine birsey yokmus gibi devam ediyoruz. Daha dogrusu bende cok sey olmus gibi (yasam enerjim yok) , o birsey yokmus gibi devam ediyor.
Biraz once ise gidecekken geldi basimda dikildi bi garip bakiyodu bana bende telefonda bisey bakiyodum. Dediki sen yine falcilara falan para mi yatiriyosun? (Boyle birsey 1-2 kez oldu o da biri astrologdu biz evlenmeden once baktirmistim -ben degil- esim onu falci diye tanimliyor ) digerleri de kafede bakilan fallardi)
Ben de yoo ne alakasi var diyince bende yine reklamlar cikmaya basladi garip garip dedi. Bunu da bir kac kez soyledi daha once guya ben bisey bakinca esimin telefonunda reklamlar cikiyomus. Fal hoca vs . Ayni internete bagliyken oyle oluyomus.
bende niye hic cikmio onun baktigi seyler onu cozemedim.
Sizce var mi oyle birsey hic biliyomusunuz?
Arkadasimla kursun doken bir kadina gidecektik yazismistik vazgectim sonra.
aklima nedense telefonumu kurcaladigi geliyo reklam cikmasindan ziyade.
He birde insallah gidersende yakalan haberlere cik gibi ekstrem seyler soyledi, calismiyorum esime paranin yetmedigini soylemis biraz arttirabilirmisin diye sormustum gecen ay onu da soyleyip paranin nereye gittigi belli oluyor dedi. Sabah sabah bagirdim cagirdim iftiraya ugramis gibi. Sonrada kafede fal baktirsam ne olcak bunun icin kendimi suclu hissetmelimiyim? Dedim.
psikologta dahilmis bu olaya, bir suru para akitmisiz kadina daha once. Kadin ev almistir dedi. Psikolojim bozuktu demekki ihtiyacim vardi dedim.
ustelik esim bilmiyor ama ayda 1gibi yine gorusuyorum ben psikologla.
bugun soyledikleri kotu hissettirdi kendimi baski hissettim. Sanki ne yapmisim?
kafede bile fal baktirmayali 1 sene olmustur.
kardeslerimle gidecektik hastalaninca gidemedik ona bakiyodum belki ondan sende reklam cikti diyince anca aptallarla gidersin hadi onlar aptal sen kendinden utan universite mezunu kadinsin napiyorum diye aynaya bak sor dedi.
bunlara psikologta dahil.
Esinin is yerinde arama yaptigi seyler cihazda kayitli kaliyor. Tel. veya bilgisayar diyelim. Esi alip eve gelince evdeki internete baglaninca kadinin tel. ine reklam cikabiliyor. Cunku hem cihazlari satin aldigimizda hem de uygulama yukledigimizde internet arama gecmisimize bakmalarina izin veriyoruz okudum anladim kabul ediyorum kutucugunu isaretlerken. Cihaz eve gelince aga baglaniyor, yaptigi aramalara gore evdeki aga bagli diger cihazlarda reklam cikiyor. Bilgiyi tasiyor bir nevi. Bu casusluk faaliyeti gibi bir sey degil. Tek amac ilgilere yonelik urun satma oranini arttirma. Ilgilerimizi takip edip hangi urunu alma konusunda potansiyel musteriyiz onu buluyorlar.Aynı hat değil ayni hesap değilartik
Böyle bir şey olamaz.
Ayrıca neden ısrarla size on tane cevap vermişim aynı konuda diretmişim yıldırmışım bıktırmışım gibi bir cevap yazıyorsunuz? siz bir tez sundunuz. Ben de bir fikir söyledim.tamam ablacim cikiyordur. inandiginiz degerler icin bi salin artik.
verecek cok cevabim var da ifsa olmak istemiyorum. cikiyordur siz daha iyi biliyorsunuz.
Bacım arkadaşlarla w.appda birşey konuşuyoruz instaya giriyorum ben şok reklamlarkesin telefonunuzu karistirdi diyemem ama ayni aga bagli oldugunuz icin gormesinin imkani yok su anki durumda. boyle bir acik olsa google icin tehlikeli olur