AYNI EVİN İÇİNDE KEDİ VE KUŞ SORUNU

Cins kedilerin özelliklerini bilmek oyuncak olarak adlandirdigimin kanıti midir ? Ayrica 7 yaşında muhabbet kuşum var (6 yıldır bende )ve altına hep kağıt sererim yediğini de onu olumsuz etkilediğini de gormedim.
Her cinsin kendine has ozellikleri yok. Koltuk parçalayan british de var gece gündüz uyuyan, yaramazlik yapmayan sarman da.

Cins kediler boyle pazarlanarak satılıyor. Uysaldır, evcildir, vahşi degildir vs vs. Sonra yaramaz bir kediyle karşılaşıp aradığı "uysallığı" bulamayan sahte hayvansever, kediyi petshopa iade ediyor ya da baska birine satıyor.

Cins kedilerin maddi olarak pazarlanmasina karşıyım zaten. Onların genetik olarak hassasiyetlerini eklem ağrılarını falan biliyorum. Ama yüzdeye vurunca sokak kedileri kadar atilgan avci ruhlu ve hakaretli değiller. Sahiplenmelerinde büyük bir etkiye sahip. Koltuk parcalamak tırnaklarıyla olan vucutsal bir refleks ve oyuncağı yoksa ihtiyac hatta. Yaramazlik ise kedinin kendi karakteriyle olan bir sey Fakat avcı ruhlu olmak tmaamen yetistirilen ortamla alakali. Ben britishin yada scootishin (etrafimda besleyen cok var ) avcı ruhlu olduklarını gormedim. Benim yorumum yaramazliktan öte birlikte yaşamalarina olanak vsr mi onun yorumudur istenilen yere cekilmesin hayvan dusmani gibi...

Kendinizi yeterince açıklarsaniz kimse hayvan dusmani gibi bir yorum yapmaz size. Bu konuda yüksek hassasiyet taşıyanlar var. Ben öyleyim. Dayanamiyorum en ufak saçma söze.

Siz hayvanseversiniz belli ki. Yazdiklarinizi da kendi deneyimlerinizle yazıyorsunuz. Bu yorumunuzdan sonra anladim. Ama sizin deneyimleriniz de bir oran vermez bu konuda. Yüzdeye vurursak dediginiz icin bunu belirttim. Ben tül perdeye tirmanan cins kediler, koltuk bile tirmalamayan tekirler gördüm.

Cins kedilerin özelliklerini bilmek oyuncak olarak adlandirdigimin kanıti midir ? Ayrica 7 yaşında muhabbet kuşum var (6 yıldır bende )ve altına hep kağıt sererim yediğini de onu olumsuz etkilediğini de gormedim.
Özelliklerini bilmiyorsunuz ki, ordan burdan duyduklarınızı yazıyorsunuz. 6 yıl bir evcil sahibi olmak evciller hakkında bilgi sahibi olduğunuz anlamına gelmiyormuş demek ki.

Kuşum var, emin olun kediler tüy döktüğü icin daha fazla kirleniyor oluyor ev. Tatlı, bıcır bıcır evin minik neşesi oluyor kuşlar.
Kedi yavru olursa kuşa alışması kolay olur. Ama 3 yaşında bir kedinin yanına kuş almak mantıklı değil.
Kedilere geçici yuva oluyorum ama yuvalandirana kadar çok yoruluyorum. Ikisini yalnız bırakamıyorum, kuş kafeste olsa bile gözlerini dikip izliyorlar (fotograf atabilirim) o yüzden bence kuşu riske atmaya gerek yok

Ben küçükken evimizde bir dönem 6 kedi, 6 köpek, 3 kuş ve 2 tavşan vardı hepsi bir arada mutlu mesut yaşıyorlardı, tabi evde oturacak yer yoktu. Kedilerimiz köpekleri yalıyordu, kuşlara hiçbiri aldırış etmiyordu, tabi hepsi elimizde doğduğu için bir arada büyüdüler, sadece anne kedi anne köpeği pek sevmezdi. Şimdi benim 2 kedim var, kuş getirsem anında parçalarlar çiçek bile aldığımda saldırıyorlar hiçbir canlıya tahamülleri yok =)

Kuşu alacak ve muhtemelen bakımı size kalacak (2 tane kuşum var dediğiniz gibi yemlerinin sularının sık değiştirilmesi vs. gibi işleri var) üstelik o kuşa çok yazık olacak çünkü doğada avcısı olan bir hayvanla sürekli dip dibe olacak, kuş canlı diye boşuna demezler,çok çok hassas hayvanlar her şeyden korkuyorlar zaten kaldı ki kediyi görünce kimbilir nasıl korkar. O kedi de ilk fırsatta o kuşun ifadesini alır zaten.

Çok eskiden kuş baktım eminim kuşu da çok güzel bakarsınız ama asıl sorun kedi ile aynı ortamda olması.Şu anda kedim var kısıtlamamak için hiçbir kapıyı kapatmıyorum her sabah 6 da kaldırmasına rağmen.Balkonda kuş gördüğünde hemen yakalama moduna giriyor.Hatta bir sabah ölmüş kuş ile oynarken buldum evin içinde.Alışması çok zor kuşa birşey olduğunda daha çok üzülürsünüz

kedi de kuş da henüz ufakken birbirlerine alıştırılması gerekiyor kesinlikle, başka türlü kedi onu bir av olarak görebilir,

yalnız kedinin huyu burada çok önemli. mizaç gereği bazı kedilerde avcılık içgüdüsü daha baskın oluyor, özellikle cins kediler daha sakin uyumluyken sokak kedileri tek lokmada kuşu yutabilir. gereksiz aksiyona girmeyin, ömür boyu bunun vicdanını yaşarsınız.

Sizin kediniz annenizde kalmıyor muydu? Hatta gelininiz kediden korktuğu icin dağdan gelip bağdakini kovmak minvalinde bir konunuz vardı. Siz galiba sadece kendi istediğiniz olsun istiyorsunuz.
O olaydan sonra kedimi bir daha asla annemlere bırakmadım çok sevseler bile vermiyorum tamamen bende yani konumuzla da alakası yok bu arada.

Evet benim kedimde öyle pencereye bile konsa çok heyecanlanıyor kedim

kedi de baktım daha once kuş da baktım, ikisi de cok tatlı ama aynı evde bence de olmaz. eşiniz sizin kediyi göndermek icin kuş istiyor olabilir, inadına yapıyor gibi geldi bana. gercekten istiyor da olabilir. en kötü alıp deneyimleyeceksiniz ama kuşa yazık olur, evde de sürekli bir stres. en güzeli eşinizle konusup anlasmak.

Çok ses çıkarıyorlar birde gece gündüz bir haftalığına bakmıştım bende ama o hafta hiç uyuyamadım ne yaparsak yapalım sesi çok fazlaydı alışık olmadığımdan belki de bilmiyorum kedinin sesi çıkmıyor. Kedimin bakımını düzenli olarak yaptığım için tüy dökmesi minimum düzeyde

kuş evi kediden daha fazla pisletemez.
benim kedim ve kuşum aynı anda oldu ama kedim çok sakindir, kuştan korkar :)
yine de mantıklı bir hareket değil. almasın eşiniz.

Ben eğer alırsa hiçbir şeyden sorumlu olmayacağımı söyledim. Kedimi birkaç yıllık değil ömür boyu sahiplendim

Konuştum kedi ile aynı yerde olmayacağını sadece bir haftalığına bir kuşa baktığımızda bile kuşun sesini duydukça kapıdan ayrılmıyordu ilk fırsatta odaya girmeye çalışıyordu. Bu konuşmalarıma rağmen alırsa mecburen deneyimlemek zorunda kalacağız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…