AYNI EVİN İÇİNDE KEDİ VE KUŞ SORUNU

bizimde kuşlarımız var. kedilere bayılıyoruz ama kuşlarımız var diye sahiplenmiyoruz.
kuş bakmak sanıldığı gibi kolay değil aslında
tüyü var, temizliği var, her gün suyunu değiştirmek lazım
her gün salmak gerekiyor, uçması gerekiyor, tek kuş alacaksanız ve evde yalnız bırakacaksanız kuşun psikolojisi bozuluyor eş almanız gerekiyor.
mesela bi tanıdığımız kuşu varken kedi aldı. şuan kuş hapis hayatı yaşıyor çok yazık
eşiniz bunları biliyor mu acaba ? bana sanki kediyi istemiyor da bu yola başvuruyor gibi geldi nedense
Evet daha önce kuşları vardı bunları biliyor olması lazım ama yine de ısrarla istiyor.

3 yıldır baktığım bir kedim var. Evlendiğimiz zamanda eşime kedimi alacağımı söyledim ve kabul etmişti gönülsüz de olsa. Fakat şimdi kuş almak istediğini söylüyor. Diyorum ki ikisi aynı yerde olmaz ama yok diyor oturma odasında durur. Daha önce bir haftalığına eltimin kuşuna baktım tatildeydiler. Çok pisletiyorlar etrafı saldığın zaman ayrıca sürekli kafeste olması ona da haksızlık olur.

Aniden misafirim gelir diye oturma odam her zaman temiz durur ama böyle bir durumda temiz olmayacak gibi duruyor. Önceki haftalarda tartışmalarımız olmuştu beni huzursuz etmek için kuş almak istediğini düşünüyorum şuan...
Son zamanlarda her konumuz bir tartışma asla normal bir şekilde konuşup anlaşamıyoruz ki kedim çok düşkün kuşlara bir haftalığına baktığımda bile hayvanla köşe kapmaca oynadılar resmen asla peşinden ayrılmadı (oyun amaçlı değil bu arada) heyecanlanıyor gördüğü zaman. Tüm bunları bilmesine rağmen inatla istiyor ve benden habersiz alır eve getirir diye çok korkuyorum.
Benim muhabbet kuşum var ikide kedim geçen gün odada yalnız yakalamışlar kafesi düşürmüşler kurtarmış kendini uçmuş ama evden asla rahat çıkamıyorum kapıyı kapstımmı verecek birini arıyorum olmuyo asla bunu yapan iki şapşikte cins kedi sözde 😁😁 çok kızdım ama yapacak bişiy yok içgüdüsel

3 yıldır baktığım bir kedim var. Evlendiğimiz zamanda eşime kedimi alacağımı söyledim ve kabul etmişti gönülsüz de olsa. Fakat şimdi kuş almak istediğini söylüyor. Diyorum ki ikisi aynı yerde olmaz ama yok diyor oturma odasında durur. Daha önce bir haftalığına eltimin kuşuna baktım tatildeydiler. Çok pisletiyorlar etrafı saldığın zaman ayrıca sürekli kafeste olması ona da haksızlık olur.

Aniden misafirim gelir diye oturma odam her zaman temiz durur ama böyle bir durumda temiz olmayacak gibi duruyor. Önceki haftalarda tartışmalarımız olmuştu beni huzursuz etmek için kuş almak istediğini düşünüyorum şuan...
Son zamanlarda her konumuz bir tartışma asla normal bir şekilde konuşup anlaşamıyoruz ki kedim çok düşkün kuşlara bir haftalığına baktığımda bile hayvanla köşe kapmaca oynadılar resmen asla peşinden ayrılmadı (oyun amaçlı değil bu arada) heyecanlanıyor gördüğü zaman. Tüm bunları bilmesine rağmen inatla istiyor ve benden habersiz alır eve getirir diye çok korkuyorum.
Kuşa yazık ama alsın getirsin kedi boğup atsın kenara rahatlasın ne diyelim.

İki taraf da istemediği sürece eve evcil alınmamalı. Sizin kediniz için de geçerli bu.

Bizim evimizde uzunca bir süre ikisine birlikte baktık.
Şu an bizimle yaşayan kedimiz saldırgan bir hayvan değil. Ölen kuşumuz da kediden korkmuyordu. Birbirlerine alışkın oldukları için sanırım aynı odada onları tutabiliyorduk. Ama diğer kedi ve diğer kuş hayatımıza girince saldırmaya başladı yeni kedi. Odaları mecbur ayırdık.
Kuşlar eşimin çalışma odasında idi.
Kediler evin kalan kısmında..
Kuş çok aşırı aşırı kirletiyor.
İki kedi iki kuş bir de :KK70:
Yakın zamanda kuşumuzun biri ellerimizde öldü :KK43: kurtaramadık... Sebebi kedi falan değildi.
Diğer kuşu da bir kuşu olan birine verdik.
Kedilerin de biri gitti. Birbirlerine çok zarar verdikleri için.
Gittiklerinde şunu farkettim. Hayatı, evi kendimize dar etmişiz. Eminim hayvanlarımız da aynı şekilde daralmışlardır.

Kedinin huyuna, cinsine bağlı. Aynı ortamda sizin de yönlendirmenizle, alıştırmanızla bulunabilirler.

Asıl sorun siz istemezken o kuşun eve gelmesi

Sizin kedi sahibi olma hakkınız varsa onunda kuş sahibi olma hakkı var
Kuş sahibi olmak sanki çok onemli bir şey. Kediler sokakta yaşayamadığı icin evimize alip bakiyoruz. Onlarin hayatlarini kurtarabilmek icin.

Kuşlarda durum oyle degil. Yalnizca para ile alınıyor. Bir kafese hapis yaşıyorlar. Papağan falansa bazen kaçak yollarla getiriliyor. Daha neler neler...

Bu bakış açısıyla nasıl bakabildiniz şaşıyorum.

Kediyle kuş beraber olmaz ya, kedi bebekse , kuşlu eve geldiyse belki...bizim komşu da kuşunu bize veriyor şehir dışına ,çocuklarına falan gidince. Kedi başka odadayken caktirmadan kuşları koyuyorum, orada kuş olduğunu bile bilmiyor. Ama gelip gidip kuş odasını açmaya çalışıyor. Zaten kedi patisinden kurtulacak kafes yoktur,o kuşlar da safi tüy. İskeletleri minicik aslında. Yani kedi şöyle bir pati sallasa alıp cikarabilebilir kuşu.
Benim kedim daha önce balkon kuşu öldürmüştü (Bir tanesi tam olmemisti, veteriner veteriner gezdik, pansumanlar pinler falan,kurtuldu). Ve dünyanın en korkak kedisidir. Ama işte, içgüdüsel olarak avcılar. Sakin kuş almayın, bir felakete sebep olursanız cooook pişman olursunuz.

Kediyle kuş beraber olmaz ya, kedi bebekse , kuşlu eve geldiyse belki...bizim komşu da kuşunu bize veriyor şehir dışına ,çocuklarına falan gidince. Kedi başka odadayken caktirmadan kuşları koyuyorum, orada kuş olduğunu bile bilmiyor. Ama gelip gidip kuş odasını açmaya çalışıyor. Zaten kedi patisinden kurtulacak kafes yoktur,o kuşlar da safi tüy. İskeletleri minicik aslında. Yani kedi şöyle bir pati sallasa alıp cikarabilebilir kuşu.
Benim kedim daha önce balkon kuşu öldürmüştü (Bir tanesi tam olmemisti, veteriner veteriner gezdik, pansumanlar pinler falan,kurtuldu). Ve dünyanın en korkak kedisidir. Ama işte, içgüdüsel olarak avcılar. Sakin kuş almayın, bir felakete sebep olursanız cooook pişman olursunuz.
Kedi bebekse oluyor bazen evet.

Kocası bir inat ugruna kuş getirecek, eminim buna. Sonra bakımını da ustlenmeyecek. Bir gün kedi o kuşu yediğinde konu sahibine travma olacak.

Sizin kediniz annenizde kalmıyor muydu? Hatta gelininiz kediden korktuğu icin dağdan gelip bağdakini kovmak minvalinde bir konunuz vardı. Siz galiba sadece kendi istediğiniz olsun istiyorsunuz.

Kedi bebekse oluyor bazen evet.

Kocası bir inat ugruna kuş getirecek, eminim buna. Sonra bakımını da ustlenmeyecek. Bir gün kedi o kuşu yediğinde konu sahibine travma olacak.
Ya ben evden temizledigim için biliyorum iğrenç bir şey. İnsanın psikolojisini bozuyor. Duvarlara bile kan ve tüy sıçrıyor falan . Ben kedimden tiksindim o süreçte.
Bir daha bizsiz balkona cikmasina izin vermeidk ama bir kere de biz varken kaşla göz arasında bir kuş girtlakladi:KK43:((
Kuşun ölmesi, vicdan azabı, her yere kan tüy ve deri parçalarının yapışması falan bir yana bir de kuş ölmezse çok zor bir süreç oluyor. Hem acı cektigini biliyorsun, hem doğru düzgün kuştan anlayan veteriner yok. Hem kuşa pansuman yapmak inanilmaz zor bir şey. Canı acidikca çırpınıyor, cirpindikca insan zapdetmekte zorlanıyor falan...
Sırf bu ihtimal bile çok çok çoook kötü. Asla almamak için bir sebep.
Bakın şu tatlis benim yaralı kumrumdu. Tüm tüylerini yolaklamış serefsiz kedim:KK43: neyse ki iyileşti
IMG_20220316_180533.jpg

Ya ben evden temizledigim için biliyorum iğrenç bir şey. İnsanın psikolojisini bozuyor. Duvarlara bile kan ve tüy sıçrıyor falan . Ben kedimden tiksindim o süreçte.
Bir daha bizsiz balkona cikmasina izin vermeidk ama bir kere de biz varken kaşla göz arasında bir kuş girtlakladi:KK43:((
Kuşun ölmesi, vicdan azabı, her yere kan tüy ve deri parçalarının yapışması falan bir yana bir de kuş ölmezse çok zor bir süreç oluyor. Hem acı cektigini biliyorsun, hem doğru düzgün kuştan anlayan veteriner yok. Hem kuşa pansuman yapmak inanilmaz zor bir şey. Canı acidikca çırpınıyor, cirpindikca insan zapdetmekte zorlanıyor falan...
Sırf bu ihtimal bile çok çok çoook kötü. Asla almamak için bir sebep.
Bakın şu tatlis benim yaralı kumrumdu. Tüm tüylerini yolaklamış serefsiz kedim:KK43: neyse ki iyileşti
Eki Görüntüle 3027644
Canindan cok sevdigin kedinden bir sure nefret ettiysen konu sahibinin kocasi oyle bir durumda kediye eziyet eder.😔

kiyamam kumruya. Balkonda kedinin yalniz olmasi kendi sağlığı icin zararli. Düşebilir, onlem almak lazim keri filesi gibi.

Kuşla kedi olmaz eger kedi yavruyken alişmadiysa. Benim kedim camdan disardaki kuşlara bile coşuyor hemen. Evde kuş olsa devamli akli fikri kuşta olur yazik hayvana da.
Eşiniz çok gicik biri.
Cok eskiden muhabbet kuşu beslemiş biri olarak evde kuş beslemeyi de kendimce sacma buluyorum. 🙄

Kuş sahibi olmak sanki çok onemli bir şey. Kediler sokakta yaşayamadığı icin evimize alip bakiyoruz. Onlarin hayatlarini kurtarabilmek icin.

Kuşlarda durum oyle degil. Yalnizca para ile alınıyor. Bir kafese hapis yaşıyorlar. Papağan falansa bazen kaçak yollarla getiriliyor. Daha neler neler...

Bu bakış açısıyla nasıl bakabildiniz şaşıyorum.

Yazmaya üşenmiştim ben ama tam da bu yuzden kuşlari kafese sokup evde bakmayi gerekskz buluyorum. Bizim yaşam alanimizda bile degil o kuş turleri normalde.

Yazmaya üşenmiştim ben ama tam da bu yuzden kuşlari kafese sokup evde bakmayi gerekskz buluyorum. Bizim yaşam alanimizda bile degil o kuş turleri normalde.
Gözümüze güzel görünen, ogretilirse konuşan, minik tatlı bir hayvanı yalnizca kendi mutlulugumuz için kafese hapsetmeyi "hak" olarak görüyorlar, eleştirince de bunu komik buluyorlar.

Her konuda farkli bakis açısını anlayabiliyorum ama hayvanlar konu olunca nasil önemli olanin biz ve bizim isteklerimiz oldugunu anlamiyorum.

Gözümüze güzel görünen, ogretilirse konuşan, minik tatlı bir hayvanı yalnizca kendi mutlulugumuz için kafese hapsetmeyi "hak" olarak görüyorlar, eleştirince de bunu komik buluyorlar.

Her konuda farkli bakis açısını anlayabiliyorum ama hayvanlar konu olunca nasil önemli olanin biz ve bizim isteklerimiz oldugunu anlamiyorum.

Ben bazen kedime bile içerliyorum. Mustakil geniiiiş bahceli evim olabilseydi daha iyi olacakti onun için. Cins kedi değil zaten annesiz bir bebekti sahip ciktigimizda. Kaldi ki kanadi olan hayvani kafesle eve sokmak manasiz cidden.

Ben bazen kedime bile içerliyorum. Mustakil geniiiiş bahceli evim olabilseydi daha iyi olacakti onun için. Cins kedi değil zaten annesiz bir bebekti sahip ciktigimizda. Kaldi ki kanadi olan hayvani kafesle eve sokmak manasiz cidden.
Hiç içerleme, nerede yasiyorsun bilmiyorum ama en iyi ihtimalle 2 3 sene yaşayacaktı. Ya açlıktan donup ya araba altinda kalarak ölecekti. Sen ona yuva oldun, ömrü uzadı. Patileri üşümüyor, sicacik yataklarda uyuyor. Imkanlarimiz dahilinde yapabildigimizin en iyisini yapıyoruz. Daha fazlasi oldukça onu da yaparız.

Kedinizin cinsi nedir ? Tekir mi ? Kuş aslında kediye gore daha temiz. Haftalik kafesinin altini temizlerseniz (kağıt koyup o kagidi yenisiyle degistirme) bir pisliği olmuyor etrafina da yariya kadar tulleri oluyor zaten. Kuş ta bir sure sonra cok bagliyor kendine. Kus besliyorum. Ama cins kediler cok avcı olmuyor british scootish falan tembeller biraz onlar avcılığı da cok bilmiyor. Ama tekir ise saldiginiz anda bir gun köşede kusunuzun tüylerini bulmaniz yuksek ihtimal
Cins kedileri oyuncak sanıyorsunuz sanırım.

Ek olarak kuş kafesine kağıt konmaz, yerlerse ciddi sağlık sorunlarına sebep olur.

Cins kedileri oyuncak sanıyorsunuz sanırım.

Ek olarak kuş kafesine kağıt konmaz, yerlerse ciddi sağlık sorunlarına sebep olur.
Cins kedilerin özelliklerini bilmek oyuncak olarak adlandirdigimin kanıti midir ? Ayrica 7 yaşında muhabbet kuşum var (6 yıldır bende )ve altına hep kağıt sererim yediğini de onu olumsuz etkilediğini de gormedim.

X