Aynı anda iki antibiyotik kullanılır mı ?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Geçmek bilmeyen hastalığım yüzünden .. dayanamadığım ağrılar yüzünden ikinci kez başka doktora gittim bukez ama iki antibiyotik verdi.. birisi bile ağır gelirken... iki antibiyotik çok ağır geldi... normalde aile hekimi hiç vermezken önerilmemekte olup, iki farklı antibiyotik kullanılması ne kadar doğru acaba .. ağrılarda cabası..bu arada demir eksikliğimde var... demir ilacı kullanıyorum

Son düzenleme:

Eğer ikisinin aynı anda kullanılmasını önerdiyse doğrudur, sonucta doktor burdaki yorumculardan cok cok daha bilgili, değil mi? Dilerseniz ağır geldiğini doktorunuza söyleyin.

Son düzenleme:
bu yaşıma kadar hiç iki antibyotik kullanan duymadımda görmedimde enteresen yani.ben olsam kullanmama kaldıkı verilen antibiyotiklerde bile birkaçı geçirmemeye bakarım.acil şifalar

Ben geçen yıl kullandım fakat o zaman cok ağırdı durumum, hastane enfeksiyonu kapmıştım ve iki haftada 2000 mg kullandım.

benimde iki hafta geçmedi.. kan testi yaptırmıştım iki hafta evvel .. lenfositler düşük ,demir eksikliği ve neu,neut bağışıklık hücreleri artmış,, hastalıklarım en fazla 3 gün sürerdi .. süründürdü ne kaptıysam artık..

Tek antibiotik yeterli değilse kullanılabiliyor ağır geliyorsa doktorunla konuşmalısın.

bende yaklasik 2 ay boyunca 2 antibiotigi bi arada kullandim.
Intihap cok agir olunca baska care kalmiyor maalesef

Kullanilir. 10 tane de kullanilir, 2 tane de kullanilir gerekirse.
Doktorunuza, bu isin uzmanina guvenmeyip de kk'dakilere nasil guvenebiliyorsunuz anlayamiyorum. Icinize sinmediyse baska doktora gorunun. kafaniza gore ya da baskalarinin dedigiyle ilaclarinizla oynamayin bence.

iki farklı antibiyotik antibiyotiğin etki alanını genişletmek için kullanılır. Daha fazla türde bakteri çeşidinin yokedilmesi için.

Kullanılır neden kullanılmasın,zamanında bende kullandım 2 çeşit antibiyotik,annemde kullandı gecen sene hatta 2 degil 3 tane anca etkisini gösterdi doktorunuza güvenin,eger tedavi için kötü bir etki oluşturmuş olsaydı vermezdi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…