aylık gelir, gider, artırım:)

aslında sız rahatlıkla bırıkım yapabılırsınız gıbı gelıyor
1500 lıra odedıgınız kredı kartı cok cok fazla degılmı ?

aslında sız rahatlıkla bırıkım yapabılırsınız gıbı gelıyor
1500 lıra odedıgınız kredı kartı cok cok fazla degılmı ?

Kredi kartından faturalarımız ödeniyor...350-500 tl arasında fatura ödememiz oluyor,onun haricinde aylık mutfak için alışveriş yapıyoruz minimum 200 tl,aylık benzin parası minimum 200 tl ,kurutma makinesi almıştık onun taksidi var 100 tl, onun haricinde kıyafet alışverişlerinide taksitle yapıyoruz şu an 50-100 arası onun taksitleri oluyor. Sadece bunlar 900 civarı yapıyor.Kuafördü,arada dışarda içilen kahveydi kahvaltıydı derken 1500 oluyor... Ama tabiki fazla azaltmak gerek aslında kredi kartını tamamen bırakıp nakit harcamaya dönemk en iyisi nakit verdiğin zaman insan çoğu şeyi almaktan vazgeçiyor ama kartla öyle değil

Son düzenleme:

evet saydıgın zaman abartı gelmedı suanda ama her ay kıyafet fılanmı alıyorsunuz yada dısarıya fılan baya para kacıyor gıbı duruyor :S

evet saydıgın zaman abartı gelmedı suanda ama her ay kıyafet fılanmı alıyorsunuz yada dısarıya fılan baya para kacıyor gıbı duruyor :S

Aslında tam olarak açıklamak gerekirse biz geçen sene evlendik.Herşeyi eşimle ikimiz aldık aldık.O yüzden geçen sene düğün borcu ödedik tamamen.Tam borçları bitirdiğimiz ay ev aldık onun için masraf ettik.Sadece kredi ödüyor gibi görünsekte göze görünmeyen bir sürü masraf oldu.Kış girerken kıyafet için alışveriş yaptık.Şu an ödediklerimiz onların taksidi.Yoksa her ay kıyafet almıyoruz.Ama dışarıda para harcıyoruz evet.Ona da geçen ay itibari ile sınır getirdik.Dediğim gibi bakıldığı zaman birikim yapmamız çok rahat görünüyor ama her ay ekstrem bir durum oluyor maalesef.Örneğin geçen yaz 11 tane düğün vardı yakın akrabalarımızda ve arkadaşlarımızda.Düğün borçları arasında onlarıda çıkardık aradan.Eşimin dişlerine dolgu yaptırdık,eve girdiğimizde bir sürü aksilik çıktı usta çağırdık sürekli vs.İnşallah bu aydan sonra birikim yapacağız bizde

bızde 6 ay evvel evlendık
bızede borc kaldı 3 ay sırf dugun paralarından ve maaslardan onları odedık eksıklerımıze aldık derken ev ısı cıktı basımıza
cok sukur ıdyım ama 2 ayda onun tadılatı ssurdu aynı zamanda kıradaydık :S
ustalarla surkelı sorun 6 dedıklerı sey kıs ortasından oturu 9 cıktı badana boya mısal
hasar cıktı bılmem ne
hala eksıklerımız devam edıyor
kıyafet vs hıc almıyoruz
cocuga alıyoruz 3 yasında oglumuz var ıste
dugun vs bızdede oldu ama suanda sıralı bısey beklemıyoruz acıkcası :)
bızde bua y yapıcaz ınsallah
kac senelık kredınız ?

Allah sağlık versinde her şey olur zamanla...Krediyi 8 senelik çektik ama sonradan yapılandırıp 6 seneye düşürdük

Allah sağlık versinde her şey olur zamanla...Krediyi 8 senelik çektik ama sonradan yapılandırıp 6 seneye düşürdük

Allah odeme kolaylıgı versınınsallah
bızımde 22 ay var agız kredı bıtecek o zaman rahat erecegız ınsallah
gene konusuruz mutfak masraflarını vs paylas olurmu?

Gelirlerimiz
Benim maaşım 3150
Eşimin maaşı 2500 civarı
Ev almıştık kiraya verdik 1150
Toplam : 6500 civarı

Giderlerimiz
Ev kredisi 2100
Benim harçlığım 400
Eşimin harçlığı 500
Ev gideri 900
Toplam : 3900

Elimizde her ay 2500 civarı para kalıyor. Ama çok sıkıştım su sıralar. Cünkü araba almamız gerekiyor. Ve Bebek düsünüyorum. Bebegim oldugunda ücretsiz izin kullanabilmem için en azından ev kredisine katkı için üç beş kenara koymam gerekiyor. Bebegimi hemen bırakmak istemiyorum

Aylık gelir 2200

gider;
kart borcu:500
çeyiz taksitleri:400
harçlığım;500
diğer borçlar;400

birikim :200 civarı belki oda

bu başlığı dönüp dönüp arada okurum ben gerçekten birikim için acaip gaza getiriyor.bu nedenle bende paylaşmak istiyorum aslında 4 aydır(aralıktan marta kadar) bütçemiz baya karışık ama yinede paylaşmak isterim:)9 aylık evliyiz, eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık herşeyimizi kendimiz aldık.10 aydır 20.000e yakın borç ödedik.çok şükür gelirimiz iyi ancak giderimiz de çok. olsun Rabbim huzur versin.
benim maaşım 3300 eşimin 3000 toplam 6300tl.
2000tl ev kredisi
850tl ev kirası pahalı bi semtte oturuyoruz
140tl eşya ödemesi
150tl faturalar(elektrik,su,internet,tel)
1100tl düğün için çektiğimiz kredi(son ay)
500tl eşim öğrenim kredisi(son ay)
800tl benim kredi kartım
500tl eşimin kredi kartı
300tl el harçlığımız
250tl eşimin ailesine yardım
200tl benim maaşımdan 3kişiye verdiğim burs

toplam gider 6800tl. gördüğünüz gibi 500tl açıktayız:) şimdi durumu açıklayım;biz faizler yükselmeden bir an önce yatırımlık bir ev almak istedik dolayısıyla aralık ayında-düğün için çektiğimiz ve eşimin kredisi bitmeden-kredi çektik(2000tl olan). tabi bunu yaparken ev alımında kullanmadıgımız 6000-7000tl bi paramız vardı.krediyi çekelim her ay içeri girdiğimiz tutarı bu kenarda paramızdan öderiz dedik öylede oldu.bu ay(mart) Allah ın izni ile son ayımız yani 1100 kredi+500 öğrenim bitiyor. zaten hesabımız tamı tamına tuttu kenardaki paramızda da 550tl cik kalmıştı:)

aslında aldığımız evi de kiraya verseydik bir an önce çok iyi olacaktı bu arada eminim kredi kartı tutarlarımız dikkati çekecektir onları da açıklamak isterim; mutfak masrafını,dışarda yemek işini,giyim harcamalarını,pc-deepfreeze taksitlerini falan ödüyoruz.birde biz televizyon almadık bunun yerine kültürel harcamalarımız oluyor aylık tiyatroya çok gidiyoruz,kitaba para veriyoruz, günü birlikte olsa çevre illeri gezmeye gidiyoruz(ucuz gezme tiyoları verebilirim:) falan.
tabi ne benim ne eşimin işe gidiş yol masrafı ve öğle yemeği masrafı yok bunlar büyük nimet.haliyle şuanda ektra bi birikim yapamıyorum, ama şöyle bişey varki faizler yükseldiği için ev kredisini 4ay önce çekmiş olmamdan dolayı bile 6000-7000tl kadar karımız var. bakalım bu ay geçsin birde gelecek ayı yazmak isterim. mantıken gelecek ay evi kiraya verememiş olsak bile en az 1000tl yatırım yapmamız gerek.
durum bu arkadaslar. gelecek ay yine yazacağım.birikim önerileriniz varsa alabilirim.

Son düzenleme:

Valla tebrik ettim sizi maşallah. Hem geçiniyorsunuz hem borç ödüyorsunuz hemde eşinizin ailesi yardım edip öğrenciye burs veriyorsunuz.
Allah sizden razı olsun kazancınızı ve huzurunuzu arttırsın rabbim :)

teşekkür ederim Rabbim herkesin kazancını ve huzurunu artırsın, keşke daha fazla kazansak da çok daha fazla yardım etsek. işe başladığımdan beri maaşımdan düzenli yardım yaparım evlenince de bırakmadım bu alışkanlığımı. bu şekilde paranın bereketi olduğuna inanıyorum.Allah herkese geçim düzeni versin

:) evet bende yardımı seviyorum ama sizin gibi düzenli bir ekilde yardım edemiyorum buda beni çok üzüyor.
Azı çoğu olmaz aslında niyet önemli valla çok taktir ettim sizi bende bundan sonra düzenli bir şekilde yardım yapıcam.

aslında düğün borcu ödeme aşamasında baya sıkıştığımız oldu öyle ki o ay gider geliri aştı mesela ama o dönemde dahi bırakmadım annemden borç alıp yardımı yaptım gelecek ay anneme ödedim :) sonuçta yardım ettiğim insanlarda mağdur olmasın diye.teşekkür ediyorum bu konuda takdir edildiğime mutlu oldum bencede önemli olan miktarı değil yardım faaliyeti.

:) Sizden ilham alarak bende her ay gelirimin belli bir kısmını yardım için ayıracağım.

bende yazıyım hemen...

6 yıldır calısıyorum aldıgım maas 1000 tl
100 ev elektrık
100 telefon babam
30 kontur
30 taksıt elden
400 kredi kartı ( foto makıne kıyafet burdan alıyorum taksıt borcları )
2 3 gram altın almaya calısıyorum her ay
bana kalanda 150 200 arası oluyor

6 yılda 8000 bırıktırdım yol yemek masrafım yoktur.

Merhaba, güzel bir konu olmuş, geniş bir vakitte detaylı inceleme ve istatistiki bilgiler çıkartırım kendime

1 buçuk senelik evliyiz. Ocak ayından beri borçlarımızdan kurtulduk.
Gezmeyi çok seven çiftiz. bizi batıran bu

Gelirlerimiz
maaş 1200
maaş 1700 (ocak ayından beri)
kira 500
-------------------------
3400 tl

Faturaları kredi kartıyla ödüyoruz. fatura tutarımız 250-300 lira (elektrk su doğalgaz aidat cep telefonu)
ortalama aylık kredi kartı masraflarımız ; genelde 1600 lira tutuyor.
200 lira da cep harçlığımız oluyor.
kısacası Giderlerimiz

1600 kredi kartları
200 cep harçlığı
700 kira
150 gün parası
------------------------
2650 tl

kenar koyulan elle tutulur gözle görülür miktar aylık 200-300 lira.
500 lira ne oluyor belli değil

kasım ayından beri biriktirmiş olduğumuz para 2500 tl.
altın al sat yaparak ufak ufak arttırma yapıyoruz.

Bereket versin Rabbim. bunu bulamayan da var elbet.

merhaba sizitakdir ettim dogrusu.ben çalışmıyorum eşimin maaşı iyi sayılır aklımda hep birilerine yardım etmek var.paramızın hiç bereketi yok anlamıyoruz nasıl oluoda böyle oluyo.
acaba burs için nerelere basvurmak gerekiyo.

eşim ortalama aya bölersek 4500 alıyo yıl baslarında 300-400 fazla alıyo
1550:ev kredisi
512:tüketici kredisi(sağa sola kartlara çok borcumuz vardı yeni mutfak yaptrdık onlar için çektk tek yere borç yaptık)
300:faturalar,telefon,internet falan
650:kira+aidat(baska biyerde görev yapıyo eşim suan mecburi zaten evimizde bitmedi daha)
200:benzin parası eşimin

elimize kalan parada 1200 falan buzamana kadar tek bitane yarım altın yapmıstım onuda gecen ihtiyac oldu bozdurdum.
hiç biriktiremedm çnkü hep bişiler çıktı 3,5 yıllık evliyiz hep borc ödedk düğün borcu 20000 kadar araba borcu sonra ve aldık onun borcunu ödicez bi 9 sene....
böyle geçicek ömür işte.
buarada 20 aylıkda bir kızım var

öncelikle minik kızınızı Allah size bağışlasın, üstte bi arkadaşa bahsettiğim gibi ben az veya çok düzenli yardımın evin bereketine katkı sağladığını düşünüyorum ayrıca iç huzuru da artırdığına inanıyorum.sizinde Allah artırsın geliriniz güzel, bizde sizin gibi 10 aydır çok borç ödedik düğün borcumuz bitti çok şükür şuan ev kredisine devam ediyoruz. benim için yaptığım yardımın bir ihtiyacımı karşılamaktan hiç bir farkı yok. nasıl faturaları ödemekten vazgeçemezsem bundan da vazgeçemem.yardım yapmaya karar verilirken en önemli şey bu bence;düzenli ve sürekli olması.zaten bir süre sonra güdüleniyor insan,mesela ben her maaş döneminden önce aylık bütçe yaparım kredi borcu ve kiranın hemen arkasından yardım parasını kafamda köşeye ayırırım.eğer bunu yapmaz ve bakalım elimizde ne kalırsa o ay yardım yaparız bir şekilde dersek malesef elimizde ay sonunda bişey kalmadığını görürüz
burs mekanizmasına yardımcı olan elbette çok kuruluş var ancak ben kendi adıma bir kuruluşa başvurmaksızın kendim seçtim yardım vereceğim kişiyi.muhakkak çevrede yardım edilecek çok insan var ancak kıstasım eğitim olan insanlar.biri eşimin tarafından üniversite öğrencisi,diğer ikisi minik ilkokul öğrencileri,oyy severim ben onları tabi bunları söylemek doğru değil sorduğunuz için bahsettim Allah kabul etsin herkesin yardımlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…