• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık birikim :)

Kızlar Merhaba :)
Birikim yapabiliyor musunuz maasinizdan ya da ev hanımıysanizz harcliklarinizdan nasıl birikim yapıyorsunuz ? Bende başlamak istiyorum çeyrek altın iyi olur diye düşündüm siz nasıl yapıyorsunuz hadi burdan biraz yardimlasalim belki birbirimizi teşvik ederiz bu konuda :)

yapmıyoz..anca yetiyo zaten..yiyoz tüm maaşı...

Lux falan degil. Normal ortalama yasiyorum. Araba benzin masrafi en az 700. Sigara kullaniyoruz en az 600. Ay sonuna dogru cebimizde en fazla 500tl kaliyor. Sinema gezme tozma alisveris ve il disi yapariz. Ben oyle evde oturup yasamadiktan sonra arttirmisim neye yarar. Benim gencligim omrum tukendikten sonra evim olsa ne olacak. Ben doya doya yasamaliyim.

Görüş meselesi tabi
Yaşamaksa hiç bir şeyden geri kalmadım ben
Giydim,gezdim, yedim, içtim
Şu da bir gerçek ki belli bir yaştan sonra bu performansla çalışılmıyor
Allah göstermesin yaşlılık da idare daha zor görünüyor bana

Canim ben yasantimi anlatmak icin soylemedim. Normal olan bu. Diger turlu bende biriktiririm. Evde cekirdek citlatir cocuguda evin onundeki parka salarim aksama kadar. Bak hic para harcamadim. Yasiyormuyum yasiyorum acliktan olmedim ya. Neyse zihniyetimiz farkli. İnsanlarin ihtiyaci olan seyler vardir. Bir gun yapmasanda diger gun bisiler yapmalisin. Cocugumla esimle bir gun yuzmeye gitmeyim. Aktivite yapmayim. Degisik seylerden zevk almayayim.sonrada 2000tl biriktirdim. Ne anladim ben o paradan. Her gun adamla dirdir. Yemek ye yat. Aksam bi kahve icip bi sarki dinlemeyim havuz basinda.

Konu başlığı aylık birikim , konu sahibesi de aylık nasıl birikim yapabiliyorsunuz diye sormuş ve tavsiye istemiş. Sizin yorumlarınız ise konu sahibesinin konusuna cevap olmak şöyle dursun daha ziyade böbürlenme içeriyor.

Normal olan bu diye genelleme yapmanız biraz yanlış olmuş.

Allah eksikliğini göstermesin , bugün gücümüz var ve çok şükür işimiz var çalışıyoruz ancak piyasalar da ülkenin içinde bulunduğu siyasi gündem de oldukça çalkantılı.

Ve evet bu yüzden bir çoğumuz yarınımız için korkuyoruz. Ben korkuyorum mesela. Yarın ailemin zorunlu ihtiyaçları için bir başkasına muhtaç olmamak için kenara bir miktar para koymaya çalışıyorum.

Bu aşamada sizin gelirinizle size normal gelen aktiviteleri mevcut durumunuzun 3 te 1 geliri ile yapabilir misiniz ? Sanmıyorum.

Bizim yorganımız kısa , biz de ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.

Sinemada değil de evde film izlemeyi ve sinemaya harcayacağım para ile eve et , kıyma almayı tercih ediyorum mesela ben. Benim gelir düzeyim buna müsaade ediyor ve benim normalim bu.

Pazar alışverişi yaptım bugün 20 lira tuttu. Patates, yeşillik, domates, üzüm, armut aldım. Mesela tansaşta ayçiçek yağında indirim var 5 kilosu 23 lira, gidip onu alacagim. İndirim günlerini düzenli takip ediyorum ben. Moneykart çıkarttım migrosta fena indirimler oluyor geçen 2 pınar sucuğu tek sucuk fiyatına aldım mesela. Her indirim olduğunda kosmuyorum piyasa araştırması yapıyorum.
Sinemaya gidiyorum ama arada sırada evde izlemeyi daha çok seviyorum mesela. 3 günde 1 dışarıdan yemek söylemem alır kendim yaparım. Hazır pizza alıyorum mesela, soğan halkası felan yetiyor. Hamburgerimi kendim yapıyorum, patatesimi kendim kizartiyorum.
Araba kullanamıyorum çünkü uzak- yakın algimda sorun var araçlar bana çok yakın geçiyor gibi hissediyorum aşamadim bunu. Bu yüzden toplu taşıma araçları kullanıyorum ve gayet uygun oluyor 90 dakikada istediğin kadar git gel yapabiliyorsun.

herkesin maas miktari farkli elbet, gideri de oyle.. kendimden ornek vereyim; calisirken aldigim maasin ayirdigim kismini(300-500civari) yok farzediyordum, kalan para maasimmis gibi idare ediyordum.. o parayi da bankada altin hesabina yatiriyordum..

ben kart borcum kadarını ödeyip yemek ve yolu ayırıp sonrasını geri bırakıyorum

:KK8: Eskisin derken henüz 1 sene dolmadı bile
Liste yapılan konulara hiç katılmadım ama tarif ederseniz seve seve yaparım.

Önemli olan hangi başlık altında açacağımızı bulmak

Sizin anlatıklarınızdan yola çıkarak.. Başlık .. "Gerekli mi?" olsa. Satın almak istediklerimizi yazsak...Ve birbirimize gerekli mi diye sorsak. Anlık bir dürtü mü? İhtiyaç mı? Buna karar verirken birbirimize yardımcı olsak. Ve eğer gerekli olmadığını fark edersek almaktan vazgeçip, o ürünün bedeli kadar parayı bir kenara atsak ya da kumbaraya, banka hesabına aktarsak.. Nasıl olur?

Sizin anlatıklarınızdan yola çıkarak.. Başlık .. "Gerekli mi?" olsa. Satın almak istediklerimizi yazsak...Ve birbirimize gerekli mi diye sorsak. Anlık bir dürtü mü? İhtiyaç mı? Buna karar verirken birbirimize yardımcı olsak. Ve eğer gerekli olmadığını fark edersek almaktan vazgeçip, o ürünün bedeli kadar parayı bir kenara atsak ya da kumbaraya, banka hesabına aktarsak.. Nasıl olur?

Hani adsız alkolikler benzeri gruplar var ya, çıkıp "benim adım bilmem ne, ben bir alkoliğim" diyorlar. Bence içinde biraz da bu özellik olsun.

Mesela ben geçen bahsettiğim, kasada kuyruktan çıkıp yerine geri koyduğum bardağı bugün gidip aldım. :KK53:
"Ben Gelenkutusu, ben bir alışverişkoliğim" :KK61:

Ama iyi tarafı indirime girmiş, 9 küsüre düşmüştü :KK33:

Hani adsız alkolikler benzeri gruplar var ya, çıkıp "benim adım bilmem ne, ben bir alkoliğim" diyorlar. Bence içinde biraz da bu özellik olsun.

Mesela ben geçen bahsettiğim, kasada kuyruktan çıkıp yerine geri koyduğum bardağı bugün gidip aldım. :KK53:
"Ben Gelenkutusu, ben bir alışverişkoliğim" :KK61:

Ama iyi tarafı indirime girmiş, 9 küsüre düşmüştü :KK33:

O halde..İlk fiyatı -9 TL. kar ve ilk adım. Bence kazancı bir kenara koymalısınız : )

O halde..İlk fiyatı -9 TL. kar ve ilk adım. Bence kazancı bir kenara koymalısınız : )

Ehehehehe
Yalnız geçen sefer kasaya tek bardakla gitmiştim. Bugün 2 tane aldım.
Matematiğim çok iyidir, lisede en iyi dersimdi. O yüzden hiç hesaplamaya kalkışmayayım di mi :KK70:

Kendimden pek ümidim yoktu. Hani belki, bir arada olursak demiştim. Galiba vazgeçiyorum : ))

Özlem Denizmen der ki; alırken sor istek mi ihtiyaç mı? İhtiyaçsa zaten al. İstekse kendine sor, bunu alırsam bütçem zorlanır mı diye?

Ben sordum, bütçemi zorlayacak bi miktar değil 2 bardak. Yani vicdanımı rahatlattım güzelce. Sorun yok şu an ahahahaha

ben bi de şu yöntemi buldum
üstüne 1 gece yatıyorum
mesela bişey gördüm çok beğendim almak için derin bir arzu içindeyim
kendimi tutup 24 saat bekliyorum
genelde alma isteğim yok olmuş oluyor
amannn bunu almasam da olur moduna geçiyorum

ama eğer hala aynı şekilde almak istiyorsam o zaman alıyorum

Bence mutsuz insan birikim yapamaz kızlar.:KK14:

Huzursuz olduğum bir dönem paranın ne önemi var, param var ama mutlu muyum hayır
gibi düşüncelerle uzun zaman yürekten haşır neşir olduğum için paraya değer vermez oldum.

Sonra da internet alışverişlerine yüklendim saçmasapan.
Öyle ki alıp alıp dolaba atıp daha hiç giymediğim bir sürü kıyafet oldu.
Hatta kimisini beğenmem iade etmek için kargo peşinde gezmeye üşenip öylece elimde kaldığı oldu.

Bunun pişmanlığını bile duymadım. Neden?

İçsel mutsuzluklarım yüzünden..:KK14:

Geziyorum, yiyorum. Harcıyorum ve rahatlıyorum ama sonra mutlu muyum?
Hayır :) Çünkü parayla sahip olamayacağım eksikler vardı hayatımda.

Şimdi de saçma sapan borçlar çıktı eşim sağolsun, onları ödeyeceğiz.
Artık gereksiz internet alışverişleri yapmam ama belki bu kötü huyu bırakmam gibi bir faydası olur :(

Şimdiden sonra birikim yapacağım inşallah, zaten mecburum.
Umarım başarabilirim..

Bende biriktiriyorum ama bi dışarı çıkıyorum çocuklarımla falan hepsi bitiyor
Kısacası birikmiyor:KK70:

Yapamıyorum ki
330 tl devlet veriyor aylık alışveriş ,
ihtiyaçlarım falan derken
zor getiriyorum ay sonunu

!!! birikim artan parayla yapılmaz. birikim yaparsın artan parayla hayatını yaşarsın. yaşayabilirsen tabi:)
örneğin 2000 lira alan biri 600 tl yi maaşı gelir gelmez kenara atmalı.hayatını da geri kalan 1400 liraya göre düzenlemeli. sakın kredi çekmeye ya da bireysel emekliliğe girmeye kalkışmayın...kimse elini cebinize sokmasın..bankalar dahil.

cok guzel ve bilgilendirici bir konu.ben mesela hic alisveristen anlamiyorum.
mesela her yerde ayni marka peynir 15 ise benim girdigim markette 18 ise ben aman
kim ugrasacak simdi diyip aliyorum.eminim ayda en az 100-150 kaybim oluyordur.
bende bu konunun takibindeyim.banada cok faydasi olabilr.gercekten cok musrifim:oops:

Back
X