ayip oldu kayinbabama sanki

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
merhaba arkadaslar,

canim sikkin ve icimi dokmeye karar verdim.

17 aylik ve 2 aylik iki bebegim var
Maddi sorunlardan dolayi bazi donemler yasadigimizin stresin kurbani olup
dogumdan once ve sonra bir kac buyuk tartisma yasadik. Daha fazla yiprandigimizi
gorduk ve dikkatli olmaya karar verdik cunku bu tartismalarin sakasi yok
iki bebek var ortada rahat rahat kavga etme luksumuz yok
cocuklarin yaninda.
fakat ben kinciyimdir kolay kolay unutmam en ufak ters laflar icime dert olur ve bunun hesabini sorarim.
o icine atar susar cevrimdisi olur hakli yada haksiz bir gun gecmeden agzini acmaz
sonra yanasmaya baslar ama o bana gelene kadar ben tika basa kinlenmisimdir
son tartisip baristigimizda
daha kaliteli bir iletisim icin bazi kararlar aldik
ben kendimden ödün verip sonra burnundan getirecegime
biraz daha otoriter olup ama hatalar karsisinda daha az tepkili ve anlayisli olmaya calilsiyorum
esimde sikayetlerime kulak asarak daha dikkatli davraniyor
boylelikle olumlu karsiliklar verdigimiz zaman kirici tartismalari onlemis oluruz

sagolsunlar esimin ailesi Turkiyedeler ve koyden sehire tasindilar ani bir kararla
oysa onlarin iyiligi acisindan koyde kalmalari daha iyi olurdu maddi acidan
ve tasindiktan bir ay sonra esimden kira parasi istediler
oyle kritik bir anda aradilarki gonderemedik
iki hafta sonra benim elime para gecti ve gondermek istiyorsan gonder dedim
bu arada ilk bebegime iki patik bir yelek hediye ettiler
ikinci kizima ise bes aydir "cok guzel bir yelek oruyorum" :)
ben sahsen guzel hediyeler bekledim yalanim yok sonucta annemle babam
biraz asiriya kaciyorlar
ama diger taraftan hala orulmemis cok guzel bir yelek olunca kabak tadi veriyor
canlari sagolsun kimbilir ne sorunlarla ugrasiyorlarda bize demiyorlar diye kendimi yumusatiyorum onlara karsi
bu ay yine telefon caldirmalar acil kira parasi
kabak tadi vermeey basladi sonucta calisan iki gorumce birde kaynim var
e esimin babasida is bulmus
neden her ay kira konusunda emrivaki yapiyorlar diye sordum esime
ustelik maddi sorun yasiyoruz haberleri yokmu yeni bebegimiz oldu unuttular sanirim
dedim ancak o kadar ilimli konusabildim
esimde dusundu gonderelimmi diye gonder tabii zor durumda olmazsa istemezlerdi herhalde

dun aksam hesap yapiyoruz ve biriken borclarimizin bir kismini kapatabilecegimize sevinirken
kayinbabam caldirip kapatiyor :) eyvah dedik
neyse aradik hos bes ettikten sonra
kayinbabama soruyor esim calisiyormusun diye
gelen cvp " insanin senin gibi oglu olursa calisir tabii" ne kadar kirici laf ettiginden haberi yok
esimin yuzu asildi mahcup ama sinirli bir sekilde cevap yetistiriyor babasina
bizimde cok borcumuz var daha yeni hesap yapiyorduk dedi
gelen cvp
"su kadar maas alacaksin bana bu kadar para lazim gonderirsin artik"
esim: nerden biliyorsun aldigim maasi
"seninle calisan x'in abisi var onu gordum sordum.. :)
esim babama olan borcundan bahsetti "gecen ay size gonderecem diye odeyemedim
bu ay odemem lazim zaten o paranin yarisini hediye olarak verdi bari geri kalan kismi yatiriyim" dedi ve
kayinbabamdan sok cevap
"e tum parayi istemiyorsa bana su kadar gonder"
ve ben tutamadigim dilimle guldum "babamdan aldigimizi babana verelim oylemi ohhh" diyivermisim
esim neyse gorusuruz daha sonra ararim dedi telefonu kapatti ve mecbur kalmadikca benimle konusmuyor
dunden beri
sabah kizdinmi diye sordum "yoo" dedi o kadar gitmeden oncede optu
simdi ben nasil davranacam kestiremedim
pisman degilim ama pismanmis gibi yapsam bir gun basima cikar diye korkuyorum
herkes haddini bilsin zaten biz paylasimci insanlariz iki kurusumuz fazla olsa mutlaka
ihtiyaci olan vardir diye gondeririz veririz birilerine ama iki cocuktan sonra biraz daha tutarli olmaliyiz
diye dusunuyorum ustelik aileme guvenmekte istemiyorum artik

bence eşin haklı olduğunu bildiği için ve mahçup olduğu için o kadar suskun , hiç sanki pişmanmışsın pozlarına girme dediğin gibi daha sonra başına kakabilir, hiçbirşey olmamış gibi davran ve evet ailenden para almayı da alışkanlık halin e getirmezsen iyi olur erkekler alışıyor çünkü bir süre sonra hem babasına para versin hemde senin ailenden para alsın ohh ne ala alıştırmamak lazım,

kayınbabanın yaptığı tam bi düşüncesizlik..
oğlunu para kaynağı olarak görüyo heralde... işte böyle anne babalar yüzünden evliliklerin ne tadı kalıyo, ne tuzu...
oğlum dururken neden çalışayım ki mantığında anlaşılan... ama artık sizde bi ailesiniz, çoluğunuz çocuğunuz var..
boşver, söylediğin söz hakkında bi daha konuşma... biraz gururu,utanması varsa zaten, sıkıştırmaz sizi bi daha.. ama olduğunu hiç zannetmiyorum :)
Alah yardımcınız olsun... Böyle insanlara laf anlatmak çok zordur... ama tavsiyem, bizim de bize göre hesabımız var deyip, bi köşeye çekilmeniz....

evde 2 görümce 1 kayın 1 kp çalışıyor,
senin eşin tek çalışıyor,
sizden kira talep ediyorlar,
nasıl iş anlamadım....

aslinda esimin kac aydir dogru duzgun calismadigini
amaliyat gecirdigini
borclu oldugunu
aileme borclandigini
yeni dogum yaptigimi biliyorlar

durumumuzu bilmeseler istesinler aile sonucta

hatta onlar istemeden ben el kiziyken dusunurum onlari

velhasil bu durum bana hic hos gelmedi dolayisiyla bende biraz kaba
yorum yaptim

esimin basina kalktigimi dusunmesini istemiyorum ben
asil sorunum bu
daha once basina kalktim bazi seyleri sonra vicdan yapip
gonlunu aliyordum
yani hakliyken haksiz duruma dusuyordum

sanirim onunu alacak noktaya gelmissiniz yani ya simdi ya hic...ya simdi tavir koyar ve bu taleplerin kesilmesini saglarsiniz ya da omur boyu bunu yapamazsiniz genel anlamda tr disinda yasayan herkese ultra zengin gozuyle bakiliyor galiba ? iyide yurtdisinde yasayan calisan insan yemiyor icmiyor mu masrafi olmuyor mu ustelik 2 bebek var demissiniz .....anlamak istemezlerse israr edersiniz ama ucunu tutun bu isin derim yoksa cok basiniz agrir allah esinizin ailesine anlayis versin sizinde yardimciniz olsun

evde 2 görümce 1 kayın 1 kp çalışıyor,
senin eşin tek çalışıyor,
sizden kira talep ediyorlar,
nasıl iş anlamadım....

avrupada oldugumuz icin daha bereketli geliyordur :)
yahu benim babam 72 yasinda aslan gibi
iki sene oncesine kadar calisiyordu adam ustelik bagda bahcede
hic acimiyorum onun babasinin calismasina cunku adam daha ellisine yeni girdi
ve zamaninda kendi ailesi haric tum dunyaya yedirmis babadan kalan mallari :)

yurt dışında yaşadığınız için elinize çok iyi para geçtiğini düşünüyoarlardır. yurt dışında güzel para geçse bile yaşam şartlarının daha ağır olduğunu düşünüyorum. ama karşı tarafın haberi yok... ailenin durumunun iyi olduğunu bildikleri için k.pderin aman sonra ödeyin ilk bana para gönder diyor. çok ayıp yaptığı....

söylediğin söz eşini kırmış." seni kırmak istemedim birden ağzımdan kaçtı mı" desen acaba.

Eşin olanların farkında, sen cok fazla yorum yapma ama para da göndermesine izin verme.

Kayınpederin yaptığı ayıp, sizi klasik almancı gibi görüyor. Size mi güvenip ev tasımıslar, kocaman insanlar, gerektiğinde tabi ki yardım edersiniz ama bu kadarı doğru değil.

Anlattıklarına istinaden, ben eşinin ailesini geniş buldum doğrusu.
Dediğin gibi eğer ailede çalışanlar varsa, onlar kendi kiralarını karşılayabilirler düşüncesindeyim.
Ayrıca kayınpederinin eşine "şu kadar maaş alıyorsun, şu kadarını da bana verirsin" demesi gerçekten çok absürt birşey.
Düşünmek gerek, eşin ailesine güvenerek mi evlendi? Ailesine güvenerek mi siz çocuk sahibi oldunuz?
Şimdi senin kayınpederin size güvenerek mi ev kirasının altına girdi???

Çok yanlış şeyler bunlar bence.
Elbette ihtiyaç durumu, acil durumlar başkadır. Ona sözüm lafım yok.
Ama herkes yerini bilmek zorunda...
Sizde bir aile geçindiriyorsunuz, sizinde çocuklarınızı düşünmeniz gerek.

Bir de senin kendi ailenden borç alınmış, dediğin gibi bir babadan alıp diğer babaya vermek, tuhaf bir durum oluşmuş.
Bence de pişman gibi davranmamalısın, sen doğru olanı (ağzından kaçırmış olsan dahi) söylemişsin zaten.
Bunda pişmanlık duyulacak birşey yok ve bence de eşin durumun farkında, mahcubiyetinden sessizliği tercih ediyor...

koskoca adam,iki oğlu bir kızı yanında çalışıyor,kendisi de iş bulmuş daha her ay arayıp da para yollayın demesi ne alaka? size güvenerek mi kiraya çıkmışlar?

anne-babadır tabii el üstünde tutulur ama yeri zamanı gelince.onlarda olmayıp sizde olsa tamam ama asıl ayıbı yapanlar onlar.

hele eşine evlat olmasıyla ilgili laf vurması çok acımasızca.

eşinin sana kızgın ya da kırgın olduğunu düşünmüyorum,sadece biraz utanmış mahçup olmuş gibime geldi.artık üsteleme derim.

insanlar ne kadar" beleşçi "olmuş ya belki kaba bir tabir oldu ama öyle.

olacak şey mi bu.

2 bebe var, masrafları zaten tahmin edilebilir.

size mi güvenmişler.

eşin ailesinden dolayı mahcuptur ama babasına para göndermeyin herkesin hanesi ayrı.

valla nasil alisirlarsa öyle gider eger her tel actiklarinda para gönderiseniz ömür boyu para yetistiremezsinizzzz
valla ben yetistremedimde ondan biliyorum sonrada akilandimda is isten gectiiii

bence bırak istemezler belki artık... ayrıca ne kadar doymazlarmış baksana
bence fazla yüz vermeyin... hatta eşinizle görüşün bak sen verdikçe yüzsüzlüğü ele alıyorlar.... istemiyorum bu şekilde 2 tane çocuğumuz var onların geleceğine hazırlık yapmaya çalışmalıyız.... deyin tatlı dille

bence 2 kere yolladığınızı bile haketmiyorlardı,
baştan yollanmasa, sonra daha istemezdiler,
ama şimdi bakıyolarki 2 ay para geldi, demek para var bunlarda, is-te-yelim.....

canım çok üzüldüm. iyi demişsin. ayıp falan olmamış yani. para istemeninde bie üslubu adabı vardır. bizde eşimin ailesine yardımcı oluyoruz ama zorla. her seferinde istemiyoruz sizinde ödemeleriniz var flan diyorlar. böyle diyince insan daha bir kıyamıyor eksiden çekip yinede bi şekilde bir faturalarını ödüyoruz bizde helali hoş olsun. zaten yaptıkları iyiliklerle bize kat kat ödüyorlar. tabiiki yaptıklarının karşılığı para değil ama saygıdan sonra yapabileceğiimiz en iyi şey bu sanırım.
inşallah eşinin ailesi para isteme tarzlarına biraz dikkat ederlerdeböyle sizide böyle üzmezler. Allah yardımcınız olsun.

eşin kırgın olsa giderken öpmezdi.
bu bir mahçupluk ifadesidir. durmun gayet farkında belli ki.
morali bozulması normal. saonuçta ailesine hem kıyamıyor hem kızıyor

Ayip eden siz degilsiniz ki , onlar

Durumunuzu bile bile istiyorlar, esiniz de bir iki gonderince alismislar .

Bu durumda tavri esinizin koymasi gerek .
yoksa siz soylerseniz kotu olan siz olursunuz .

2 evladiniz var, esinizin bu kadar borc varken boyle davranmasi gercekten cok sinir bozucu ...

Tavrinizi bir defaya mahsus koyun , gerisi esinize bagli

ama durum devam ederse siz dusuneceginize esiniz dusunsun careyi...

birde bence eşiniz size kesinlikle kırgın değil...
bence eşiniz babasının düşüncesizliğine bencilliğine kırgın sizle alakası yok bence... eşinizden yana kırgın mı diye düşünmeyin...
ama kayınbabanızı da düşünmeyin çünkü adama laflarınız işlemiyordur bence... çünkü adam bayağı yüzsüzlüğü ele almış, yok şuna sordum yok bana verdiğin para ne ki yok böyle oğlun olsa adam para alabilmek için hertürlü konuşmayı yapmış kırıcıda olmuş(şu adama sordum paranı), lafda dokundurmuş, duygu sömürüsüde yapmış bence eşinin aklı karışık aklını çalmadan başına getirmeye çalışsan tatlılıkla iyi olur

hiç de ayıp olmamış vicdan yapma boşuna.
kbaban hak etmiş o cümleyi
pişkinliğe vurup paranın yarısını isteyecek kadar küçülen bir adama
daha fazlası da söylenir.
bence kayınbaban ne görümcelerine ne de kayınlarına ya da
eşine güvenmemeliydi şehre taşınırken. herkesin
sıkıntısı kendine yetiyor.

benim de 2 çocuğum ve şu anda çalışmayan bir eşim var. yeni ameliyat oldu.
ama bizim maddi anlamda ne kadar sıkıldığımızı kimse anlamıyor nedense.
çünkü bu tür insanlar evlatlarının parasını yemeyi çok sever.
kız aileleri de aman kızım mutlu olsun biz destek oluruz derler.
anlamıyorum bu tür kayınbabaları.

en doğrusunu yapmışsın. eşinle de bu konuyu konuşma daha fazla bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…