Ayıp mı ettim?

Biz flört dönemindeyken dahi nişanlımın ailesi ile arası çok kötü idi ben barıştırdım kaç defa, aramı bile bozdum bir dönem nişanlımla, ailenle iyi geçin diye.
Öyle oluyor casper cığım... biz flört dönemindeyken eşim görüşmüyordu bile ailesiyle, benim zorumla görüştü. Ama şimdi çok kıymetliler. Hatta kardeşi için beni karşısına aldı defalarca
Diğer konu da şöyle eskiden aileler oğullarına kız istermiş evini vs yaparmış. Şimdi biz çocuklar olarak karar veriyoruz evlenmeye. Her birimiz kendi paramızı kazanıyoruz ya da kazanabilecek durumdayız. Şimdi kendimi ailelerin yerine koyuyorum oğlum bana gelip ben evleniyorum diyecek ve benim durumum çok müsait değilse "buyur varsa kuvvetin evlen ama bizden bir şey bekleme" deme hakkına sahip olmalıyım. Ha yaparsam içimden gelir hediye olur gönlümden kopan. Ama bu devirde kız şunu yapsın erkek bunu demek çoook mantıksız geliyor. Hele gelinlik artık kiralayabilirken herkes neden satın alınır hala mantığım almaz... bu Arada evlenirken bir çöp dahi görmedim çünkü biz evleniyoruz dedik ve evlendik kendi çabamızla... evet uzun süre de borç ödedik
Ben senin hava atmaya çalışan biri olduğunu düşünmüyorum aksine yumuşak başlı olduğunu ama durumların nasıl ilerlemesi gerektiğini bilemediğini düşünüyorum. Keşke nişanlın sürekli düzgün bir işte çalışabilse. Kendi yağınızda kavrulsanız...

burda bana kalirsa baska hatalar var. 1.si onlarin yapmadigi seyi yapti demeniz. 2.si nisanliniz issizken evlilige maddi guc gerektirecek hazirliklar yapmaniz. 3.su tukurdugunuz surata bir daha bakmayacaginizdan emin olup olmamaniz. ailesinin durumu yok belli ki yapamiyorlar nisanliniz calisip yapacak. sizde bu kadar hakaret laftan sonra kayinvalideniz olarak ileride opmeye ziyarete va gittiginizde nasil yuzyuze bakacaksiniz. karsi taraf hakli demiyorum ama tepkinizi bitirmeye kesin kararliysaniz verseniz daha iyi olurdu..

Beklentiden kastımız, karşımda gelinlik durumunu söylediğimde taa Aralık ayında kızım ne zamandı onun ödemesi falan diyen yanında görümcesi, eltisi falan varken ay gelinliğin ödemesini yapacağız falan hava atan insanlar olunca onlara haber vermeden ödemek onları küçük görmek gibi olur diye düşündük. Onların biz ödeyeceğiz dedikleri şeyi ödemek istemedik ayıp olmasın diye.

onlar ne kadar yanlışsa sende yanlışsın.
baban ve anen yanlışi degil. ama sana duır demeleri gerekiyormuş.
işsiz adamın evlilik düşüncesi bile olmamalı.
yeni bir iş bulmuş ise de belli bir süre birikim yapıp veya taksitle eşyaları alıp eliniz rahatladıgında dügün işine girmeniz gerekiyormuş.
bence siz nikahı filan erteleyin.
ayrıca kadın acık acık demiş. öyle böyle üzerinde tartışılır ama benim durumum yok demiş. sizin peki diyip ya bu işi bitirmeniz yada karşı tarafa zaman vermeniz gerekiyormuş.

Niyetleri olsa zaten oderlerdi unutulacak bişey değil. Hani içinizden bişeyler hissediyordaniz hepsi ne yazık ki doğru bende istemediğimi hissediyordum ama net değillerdi meğer böyle belli ediyorlarmis

Burada hergün aynı tarzda o kadar çok konu açılıyor ki, hayret ediyorum artık. Ne biçim anne baba bunlar. Oğullarının mutluluğu hiç mi umurlarında değil acaba. Ben de burda okuduğum bu tarz konulardan anladığıma göre, kv ve kp seni sevmiyor canım, kendileri gibi bir gelin bulmuş olsalardı bırak gelinliği evi dayayıp döşer, en güzel düğünü yaparlardı baksana maddi durumları da iyiymiş. Resmen sana ve ailene garezleri var, size 1 gr yardımları destekleri geçsin istemiyorlar. Başka bir açıklaması yok.

İşte bende buna kızıyorum, yanlış anlamayın lütfen ama herkese benimle hava atıyorlar, canım gelinim cümlesi düşmüyor ağızlarından, sana şunu takıcam, şunu alıcam vs vs sürekli, birileri yanında olunca bileziğini şöyle yapıcaz yok perdesini böyle yapıcam. Ama iş icraata gelince bir çirkeflik var ki sormayın yani :)

Zaten biz o cümleye alındık, oğlan tarafından para istemezdik ne demek?
Sen sürekli lafını et hava at, ödeme tarihinin üstünden 15 gün geçsin bir kere bile arama, karşındaki adam seni çiğnememek için arasın, para istedi muamelesi yap.

Çok güzel laflar var bu tarz insanlar için ama biz laflar peynir gemisi yurumezi kullanalım.
Kuzenim herseyi kendi yaptı doğuma 1 hafta kalana kadar çalıştı kıza ailecek çok üzüldük çokta seviyoruz herseyin yardimci olmaya calistik ama tüm yük ondaydi eşiyle. Şimdi kv görümce millete onun evini gösterip hava atiyormus. Hepsinden nefret ediyor ne yazık ki eşi onlara bu tacizi veriyor. Siz eşiniz olacak insanı iyice tartin lütfen lütfen lütfen borç ödenir geçer de bu tavırlar katlanilamaz

yuzukleri fln hep sen almissin damat tarafi almaliydi. nisanlin bu olaylara ne diyor seni biraz kullaniyorlar gibi geldi bana onlarin yapmasi gerekn seyleri soylemelisn ailene herseyi soylemelisin byle devam etmez

Belesciler ve kız tarafina çok guveniyorlar nasılsa çocukları mağdur etmezler diye. Kendi evlatlarinin yüzünü egiyorlar 3 kuruş için. Artık altın bile var taksitle niyeti iyi olan herseyi yapabilir. Ama algı lazım nasılsa oglumuz bizi atamaz diyenini gördüm vallahi dugunune bile gitmeyip

yuzukleri fln hep sen almissin damat tarafi almaliydi. nisanlin bu olaylara ne diyor seni biraz kullaniyorlar gibi geldi bana onlarin yapmasi gerekn seyleri soylemelisn ailene herseyi soylemelisin byle devam etmez

Nişanlım ne desin, ailesini benden iyi tanıyor ve çok bile dayandın çoktan patlaman gerekirdi diyor. Nişanlımla hiç para sorunumuz olmadı, hiç ama hiç lafını etmem.

KV bizim düğünde ona gelen zarflarla yeni yatak odası alacağını söylemişti bana bir kere, şaka sanmıştım ciddiymiş sanırım :)

Nişanlım ne desin, ailesini benden iyi tanıyor ve çok bile dayandın çoktan patlaman gerekirdi diyor. Nişanlımla hiç para sorunumuz olmadı, hiç ama hiç lafını etmem.
Maalesef evlenince edeceksiniz çünkü o gurur yapıp size ters davranacak sizde ne haddini hersey benim olan evde bana ha diceksiniz tabi ihtimal Allah göstermesin mümkün olduğunca kendi aileniz den bişey almayin çok isterlerse altın yapsınlar Nisanliniz ve siz alın herseyi onun ailesi bişey yapmadığı için tabi bunu diyorum. Kadın nefsi çok farklı çünkü siz de iyi bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…