Ayet ve Hadis Paylaşım Bölümü

Bunların oradaki duaları, “Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım!”, aralarındaki esenlik dilekleri, “selâm”; dualarının sonu ise, “Hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur” sözleridir.

yedi kere bu duayı okuyun demek istiyor canım
nasıl ki tesbih çekerken 33er defa zikir yapılıyorsa bazı duaların da belli sayılarda yapılması tavsiye edilmiştir
tabii her şeyi sayıyla okumaktan bahsetmiyoruz, sadece tavsiye edilenleri söylüyoruz
çünkü sayıdan çok samimi okumak daha önemli

Sizden birine bir gam veya hüzün isabet ederse yedi defa: "Allah, Allahü Rabbî, lâ üşriku bihî şey'en" desin. (Ramuz)

soran kişi yedi defa denilen şeyin manası nedir derken, bence o duanın Türkçe meali ne demek demek istemiş, 7 defa okunmasının nedenini sormamış, yani en azından ben öyle algıladım ve merak ettim:KK34:

Son düzenleme:
(Fakat) iman edip salih ameller işleyenlere gelince, Rableri onları imanları sebebiyle, hidayete erdirir. Nimetlerle dolu cennetlerde altlarından ırmaklar akar.

{Yûnus, 10 / 9}

Şüphesiz bize kavuşacağını ummayan ve dünya hayatına razı olup onunla yetinerek tatmin olan kimseler ile âyetlerimizden gafil olanlar var ya; işte onların kazanmakta oldukları günahlar yüzünden, varacakları yer ateştir.

{Yûnus, 10 / 7-8}

Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi.

Kur’an-ı Kerim Diyanet Meali Yûnus Suresi 57. Ayet

“İki göz vardır, onlara ateş değemez: Allah için ağlayan göz ile, Allah yolunda uyanık sabahlayan göz.”

(Tirmizî, Fedâilu’l-Cihâd 7, (1632).]

O, güneşi bir ışık (kaynağı), ayı da (geceleyin) bir aydınlık (kaynağı) kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona menziller takdir edendir. Allah, bunları (boş yere değil) ancak gerçek ile (hikmeti gereğince) yaratmıştır. O, âyetlerini, bilen bir topluma ayrı ayrı açıklamaktadır.

{Yûnus, 10 / 5}

Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi de, nefsini duygularına tâbi kılan ve Allah’tan dileklerde bulunup duran (bunu yeterli gören)’dır.”

(Tirmizî, Kıyâmet 25. İbni Mace, Zühd 31)

“Allah korkusuyla göz yaşı döken kimse, süt memeye geri dönmedikçe ateşe girmez. Bir kul üzerinde, Allah yolunda yapışan tozla, cehennemin dumanı biraraya gelmez.”

[Tirmizî, Fedâilu'l-Cihâd 8,(1633); Zühd 37,(2372); Nesâî, Cihâd 8, (6,12).]

“Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Âhiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı!”

(Ankebût, 64)

Sizden birine bir gam veya hüzün isabet ederse yedi defa: "Allah, Allahü Rabbî, lâ üşriku bihî şey'en" desin. (Ramuz)

soran kişi yedi defa denilen şeyin manası nedir derken, bence o duanın Türkçe meali ne demek demek istemiş, 7 defa okunmasının nedenini sormamış yani:KK34:

olabilir bir daha bakayım oı mesaja
sağol uyardığın için

Yedi defa denilen seyin manasi nedir?

Stres sıkıntı, bunalım anında okunan dua:

"Allahü, allahü, Rabbi la üsrikü bihi şey a"

manası : benim Rabbim ( sahibim) Allahtır Allah O na hiç bir şeyi ortak tanımam.

KEDERLİ ANLARDA

*Ya Hayyü ya Kayyum, birahmetike estegıysü"(günde 3 kezokunur rızk için)
manası: Ey Hayy ve Kayyum olan Allahım rahmet ve merhametinle yardımını diliyorum.(Efendimiz var gücüyle dua ettiği zaman " ya Hayyu ya Kayyum" derdi"

Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.

Ve Hiç haberiniz oldu mu;
dünyalar dolusu mülkü bağışladığınızda;
bir başkasının kalbini kendi kalbinize sığdıramayacağınızdan…?
'' KALPLERİ BİRBİRİNE ISINDIRAN ANCAK ALLAH’TIR! ''
-enbıya-

Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

Ey iman edenler Allah’ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah’ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah’dan sakının

X