Ayet ve Hadis Paylaşım Bölümü

İNSAN SURESİ 8. AYET: Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler.

FECR SURESİ 17. AYET: Hayır, hayır! Yetime ikram etmiyorsunuz.

BELED SURESİ 16. AYET: Yahut şiddetli bir açlık gününde kendisiyle yakınlığı olan bir yetimi yahut yerde sürünen bir yoksulu doyurmaktır.

DUHÂ SURESİ 6. AYET: Seni yetim bulup da barındırmadı mı?

NİSÂ SURESİ 36. AYET: Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

NİSÂ SURESİ 10. AYET: Yetimlerin mallarını haksız yere yiyenler, ancak ve ancak karınlarını doldurasıya ateş yemiş olurlar ve zaten onlar çılgın bir ateşe (cehenneme) gireceklerdir

Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir. Ravi: Hz. Ibni Omer (R.A)

Peygamber Aleyhisselam şöyle buyurdular: "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız."
Hadisin ravisi Malik İbni Enes, -Peygamber Aleyhisselam'ın yaptığı gibi- işaret parmağıyla orta parmağını gösterdi. Müslim, Zühd 42.

Resul-i Ekrem (s.a.a) bir gün şöyle buyurdu:
"Yazıklar olsun ahır zaman babalarına!"
Bunun üzerine ashap sordu: "Yoksa müşrik mi olacaklar?" Peygamberimiz (s.a.a) şöyle buyurdu:
"Hayır, Müslüman kalacaklar; ama çocuklarına dini öğretmeyecek ve hatta çocukları dini öğrenmek istediklerinde onlara engel olacak ve onları dünya malı kazanmaya sevk edeceklerdir. İşte ben böyle babalardan uzağım; onlar da benden uzaktırlar."

Müstedrek'ül-Vesâil, c.2, s.625

"İmanın tadına ermek isteyen kimse, insanları sadece Allah rızâsı için sevsin." [Camiu's-Sağir No: 8747]

Allah (c.c) buyuruyor: "Ey adem oğlu! Beni zikrettikçe şükürdesin, unuttukça küfürdesin." [Hadis-i Kudsi | Ebû Hüreyre (r.a.)]

Resulullah(a.s.m) buyurdu ki "Ümmetimin erkeklerine, ipek elbise ve altın haram kılındı, kadınlarına helal kılındı."(Kütübü Sitte No: 5286)

İslam, kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmektir." [Müslim]

Bil ki Zafer Sabırla, Sevinç Üzüntüyle, Kolaylık da Zorlukla Birliktedir." (Ahmed ibni hanbel, müsned, 1, 307)

Haydi, akşama ulaştığınızda, akşam ve yatsı vaktinde, sabaha kavuştuğunuzda Allah’ı tesbih edin, namaz kılın. [Rûm Suresi, 17]

Nefsin arzularına (hevaya) uymaktan sakının. Çünkü o, (insanı) doğruya karşı sağır ve kör yapar.(Camiüssagir)

Ey Ademoğlu! Eğer fazla malını Allah yolunda harcarsan bu senin için daha hayırlıdır. Kendine saklarsan senin için zararlıdır.(Kütübü Sitte)

Resulullah; Hükümde rüşvet alan ve rüşvet veren [ve aracılık eden] kimseyi lanetlemiştir. [Kütübü Sitte No:4889 | Ravi: Ebu Hureyre(r.a)]

İslam hidayeti nasip edilen ve yeterli miktarda maişeti olup, buna kanaat edene ne mutlu!" [Kütübü Sitte ,No: 4856]

ŞÛRÂ 49- Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuğu, dilediğine de erkek çocuğu verir.

50- Yahut hem kız hem erkek çocuk verir. Dilediğini de kısır yapar. O herşeyi bilendir, herşeye gücü yetendir.

ne anlamlı bı ayet..bilmeyenlere..

cok guzel bır konu acmıssın canım..tebrık ederım..

ŞÛRÂ 49- Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuğu, dilediğine de erkek çocuğu verir.

50- Yahut hem kız hem erkek çocuk verir. Dilediğini de kısır yapar. O herşeyi bilendir, herşeye gücü yetendir.

ne anlamlı bı ayet..bilmeyenlere..

cok guzel bır konu acmıssın canım..tebrık ederım..

sağol canım Allah razı olsun inşallah

Bil ki Zafer Sabırla, Sevinç Üzüntüyle, Kolaylık da Zorlukla Birliktedir." (Ahmed ibni hanbel, müsned, 1, 307)

X