• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aydınlatma

candygirl3322

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
97
48
298
Çanakkale
merhaba kızlar :) nasılsınız? benim bir sorum olacak evinizin aydınlatmasında beyaz ısık mı sarı ısık mı kullanıyorsunuz? tasarruflu ampul mu farklı bir marka cesit mi?

ben beyaz ışık kullanıyorum tasarruflu olanlardan, philips marka:6: memnunum şu ana kadar. sarı ışık baş ağrısı yapıyor bana zaten:31:

beyaz ışığı sadece mutfağa ya da lavaboya yakıştırıyorum, ana odalarda sarı kullanıyorum ama öyle koyu sarı değil. sarı sıcak bir renktir, beyaz soğuk.

tasarruf ampulü olarak kullanıyorum tabi ki. özellikle yatak odasında beyazı düşünemiyorum hiç.

evimizin tamamında philips tasarruflu ampul takılı beyaz.
daha önce salona sarı aldım taktım cok aydınlık ve heryer esyalar sapsarı oldu istedigim gibi olmadı.
fakat dün gittigim evde evin tamamı sarı ısıktı ilk yadırgadım sonra sevdim :) sıcak hafif loş gibi rahatlatan bir havası olmus evin. sarı ısıktan ısıga fark olabilir mi ?

evimizin tamamında philips tasarruflu ampul takılı beyaz.
daha önce salona sarı aldım taktım cok aydınlık ve heryer esyalar sapsarı oldu istedigim gibi olmadı.
fakat dün gittigim evde evin tamamı sarı ısıktı ilk yadırgadım sonra sevdim :) sıcak hafif loş gibi rahatlatan bir havası olmus evin. sarı ısıktan ısıga fark olabilir mi ?

fark eder elbette, mesela koyu sarı var, kasvet, bildiğimiz kasvet. ben güneş sarısı mı desem bilemedim şimdi açık bir sarı kullanıyorum. hatta eşim beyaz ışık sever, bir gün değiştirmiş beyazla oturduğumuz odayı, çok çiğ oldu diye tekrar değiştirdi hemen.

eve taşındığımızda oturma odası ampuller sarıydı. eşyalarımız kahve,krem,vizon tonlarda olduğu hatta perdelerimiz sarı tonlarda olduğu için çok boğdu. eşyalarım başka renk olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum. değiştirdik ampulleri beyaz kullanıyoruz.

bizimde krem kahve vizon tonlarında bende sarılarla degiştirince hersey sarardı duvarlar mobilyalar :) fakat misafirligegittigimiz evde kahve tonlarıydı orada böylebi durum sözkonusu degildi. benim tam olarak istedigim mutfaklarda olan sarı spotların havasını salonda nasıl olusturabilirim

Oturma odası, yemek odası, yatak odası ve evin diğer odalarında sıcak beyaz yani sarı renkte ışık yayan ampullerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü sarı ışık, daha az mavi ışık içerdiğinden, gözler için daha rahatlatıcı bir etki yaratır. Soğuk renklerin, uyku problemlerine yol açtığı yaygın olarak bilinen bir gerçektir. Bu yüzden gecenin ilerleyen saatlerinde evde soğuk beyaz ışığa maruz kalmak, uykuya geçiş süresini uzatabileceği gibi uyku kalitesini de azaltabilir.

Soğuk beyaz renkler ise daha çok işyeri, ofis, garaj, atölye gibi ticari alanlarda ve endüstriyel tesislerde önerilmektedir.

-Alıntı-

Ben evime beyaz ışık asla sokmam. Bence beyaz ışık sinir bozuyor.

Back
X