Doğuma Hazırlık ayaklarınız ve elleriniz şiştiğinde ne yaptınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sisligin olmasinda en önemli etki tuzlu gidalar, az su icmek, fazla hareket ve günes...
türkiyede tatiildeyken bendede oluyodu sicaklardan....gün icinde mutlaka dinlenmeye calis gece yatarken bacak arana yastik al kan dolasimini düzenler..ayaklarini asaagi sallandirmamaya dikkat et oturdugun zaman bacaklarini uzatip bir yastiklada biraz daha yukari kaldir,tuzlu su dinlendiriyomus ben hic denemedim ama bu sisliklere en iyi gelen spor yüzmekmis eger imkanin varsa yüzmeye gidebilirsin..günes isigindan uzak durmak sartiyla tabiki

benimde sismisti canim...
hamilelikte kan basinci o/o 40 civarinda artar..bu artis dolasim sistemini yavaslattigindan bi miktar sislik normal sayilir...ancak el ve ayaklardaki sislik 30 dakika kadar yukarda tuttugunuzda azalmiyorsa doktora danismak gerekir cunku bu preeklemsi yani hamilelik tansiyonuda olabilir...
bi iki tane önlem var onlari paylasayim seninle....
günde 8 10 bardak sivi tüketmek...
günde en az 1 saat iki kez bi tarafa dogru yat...
ayakta yada oturarak yarim saatten fazla kalma ...
kisa mesafeli yürüyüsler yap... eger bu sislik bacaklarda agri yapiyosa özel hamile coraplari veya varis coraplarinida dene cok faydali oluyo....ama sabah kan ayaklara ve bileklere toplanmadan yani sabah kalkar kalkmaz giymen gerekiyo...
ve yan yatmakda vücutta ödem olusmasini engeller canim...

canım bende 31. haftamdayım.zaman zaman benimde ayaklarım şişiyor tuzla bir alakası yok tamamen rahimin büyümesiyle vucuda yaptığı baskıdan dolayı kan dolaşımının zayıflaması.bu yüzden ayaklarını otururken fazla sarkıtmamaya özen göster,bol su iç ve gün içinde kendini ara sıra sol tarafına yatarak dinlendir.ben geceleri ayağımın altına yastık koyarak sol tarafıma yatıyorum çok rahatlatıcı,nefes almayıda kolaylaştırıyor :CüvCüv:

aynen öyle arkadasim cünkü bebegin agirligi en cok pelvis denen legen kemigindeki damarlara baski yapar...
buda kanin ayaklardan kalbe gidisini yavaslattigi icin en cok sisen yerler bilekler ve ayklardir....

kızlar, ben bu hafta sonu birsey farkettim.
ayaklarım asagı sallamaktan ve cok uzanamamaktan yine sismisti.
aksam saati denize gittim, yarım saat yüzdüm geldim ve ayaklarımın şişliği komple geçti.
yani yüzmek bu açıdan da faydalı demek ki. ayrıca ayaklarını tuzlu suya koymayı tavsiye eden bir arkadas vardı yukarıda yazmış, katılıyorum cok mantıklı. bilginiz olsun.

benim de tatile gittiğimde otelde biraz yürüme mesafesi
biraz sıcaklar çünkü havuz başında yada plajdaydım
ayaklarım korkunç derecede şişmişti korktum ama tatil dönüşü
hiç şişmedi biraz havaya kaldırıyorum gün içinde ve doktorum
dinlen dedi bol bol dinleniyorum ve bol su tabiki 3-3.5 litre kadar

fazla aykata kaldıgımd ayürüdüğümd eoluyor birde derle ryürüyüş yap ...şişiyorum.tuzun okadar cok etkiis olduguna ınanmıyorum ıkıgun dınleneyım gecıyor hemen...

tuz konusunda haklısınız kızlar. bence de tuz şişmesi için etken degil.
fazla ayakta kalmak, ayaklarını uzatamamak, dinlenmemek en başlıca etken.

canım bol su iç ve ayaklarını yukarı kaldır,masaj yap.Eşim şiştiğinde ayaklarımı ovardı ve şişliği inerdi

el ve ayak şişmesi hamilelikle alakalı bi durum doğumdan sonra normal haline geri dönüyosun ama hamilelik boyunca geçmiyo yani benimki geçmemişti normalde 39 numara ayakkabı giyerken hamiilelikte 40 no giymiştim yüzüklerimi falan çıkarmıştım şişme yüzünden turşu ve acılı ekşili tuzlu yiyeceklerden kaçınmaya çalış gerçi bi faydası olmuyo ama yinede bir nevi tedbir işte
bende şuan 2nciye 5 aylık hamileyim ve yavaş yavaş ayaklarımın şiştiğini hissetmeye başladım bile diycem oki telaş yapma cnm gayet normal ve şişme hamile bayanda meydana gelmiyo bünye meselesi :)

X