Doğuma Hazırlık ayaklarınız ve elleriniz şiştiğinde ne yaptınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

daphneIsLife

..hem uzak hem yakın..
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
2.679
7
40
kızlar bugün 27.haftamı bitirdim.
dün akşam ilk kez ayaklarım çok şişti. sabahda az ama ellerim şişmişti.
bir anda neden boyle oldu bilmiyorum. biraz fazla ayakta kaldım acaba bu yüzden mi?
bu durumda ne yapmalıyım? ödem söktürücü, şişliği azaltıcı özel kullanılan bir ilaç var mı?
daha dr.uma danışmadım ama bu hafta muaynem var sorucam.
sanırım tuz kullanımını kesmem lazım? peki başka ne yapabilirim? ilk kez başıma geliyor.
çok sinir bozucu. yardımcı olursanız sevinirim.

canimdoguma 5 gunum kaldi ama hic sislik yasamadim..tam neler yapilabilir bilemiyorum..
druna bi danis istersen..birde tuzlu yemekten kacin

Vallahi test ettim, tuz yemekle alakası yok. Hamilelikle ilgili çoğu kişide olan bişey. Sıcaklardan da oluyor. Ayakta fazla kalınca, sarkıtınca vs.
Ben tuzla bağdaştıramıyorum maalesef. Çünkü tuz yediğimde şişmediğini de gördüm.

yapacak bişiy yok 36 haftalığım elim ayağım davul gibi.çok sıkıldım artık....sıcaklarda 2 kat daha şişiyor...dayanacak gücüm kalmadı diye ağlıyorum bazen....

33 haftalik hamileyim 2 haftadir benim de ayaklarim sisiyor.firsat bulunca uzanip ayaklarimi dikiyorum..sende öyle ayaginin altina yastik falan koyup yüksekte tut ne cok otur, nede cok ayakta kal canim öyle böyle yapa yapa idare edecegiz artik hepsi bebegimiz icin...

havalar ıındı..ayakalr ellerde ödem mikterı artacaktır. Bunu önlemek için bol bol sıvı alın ve ayaklarınızı sarkıtmadan, altına birşeyler koyarak yüksekte tutmaya çalışın..ama bol bol su için...
Hamile kursumuzdaki anne adaylarında da aynı sorunlar bu haftalarda görülmeye başaladı..dikkat!bol bol sıvı,az tuz...
http:bebeimgeliyor.blogspot.com

hayatım benimde ayaklarım çok sık değil ama ayakta kaldığımda iş yaptığımda şişiyor. Tuzla pek alakası yok bendeki. hatta tahlillerden sonra doktorum yemeğime az tuz katmamı istedi. ama fazla tuzlu yeme ayaklarını kalbinin hizasında uzat, dinlendir.

canım sakın ilaç kullanma diger arkadasların dedıgı gıbı bol sıvı tuket ve yuruyus yap ama kısa yuruyusler tabı:)bır detansıyonunu sık sık kontrol et tansıyonun cıkmaması gerek odem olunca..bu nedenle de tuzu kesınlıkle azalt:))allah sağlık versın hepımıze ınsallah:))

benimde sorunum bu... ayaklarım davul gibi oluyor... hatta ayağımın birinde morarma oldu... yukarı kaldırıyorum ama fayda etmiyor... daha erken değil mi sizce daha 20+1 im.

be3n bütün gün hareketli aktif olan biriyim

evimiz çok büyük 4+1 + çift banyo çift balkon + kayınvaldemde altkatımda oturuyo hergün rutin temizlikte olsa iki evle ugraşıyorum merdiven inip çıkıyorum ve şuanda 35 haftalık hamileyim hiç şişmem olmadı

gecenlerde ablama gittim 3 günlüğüne oda hamile hiçbişiy yapmadım 9-10 gibi kalktık yedik topladık oturduk yedik topladık oturduk ve akşamında gözlerime inanamadım ayaklarım sosis gibi olmuştu :))

yattım yükseğe uzattım inmek bilmedi dedim hareket bereket bana iş ver kalktım evi süpürdüm toz aldım turta yaptım vs vs derken harekete başlayınca şişlerim indi
çok enteresan ama indi

tuz albüm yapar derler ben neredeyse hiç tuzsun yiyorum çocukluktan gelen biiy tuzla aram hiç yoktur ama ayakta kalmak içinde şişliğe neden olur derler bütün gün ayaktayım ve hiç bu sorunla karşılaşmadım

yani seninde vücudun dinlenmeye alışıksa ayakta kalınca ters etki yapmış olabilir canım

canı tuzla ayakta kalmayla falan alakası yok nasıl çatlayacağı varsaki insanın ben 7. aydan sonra çatladım elinin ayağının şişmeside vücuduyla ilgili
doğumuma 1 hafta var ve çok şükür hiç şişmedim
rahatlatacak şeyler ılık suya koy ve ayağını kalp hizasında dinlendir ayağını sarkıtarak oturma.

Şimdi hatırladım canım burda bi yakınım sezeryanla doğum yapmıştı ve bikaçgün sonra bebeği sarılık oldu maalesef 3 gün boyunca tek kişil koltuk üzerinde oturmuş yatak filan yokmuş ayakları filan davul gibi olmuş burdan kardeşinin hanımı tuz legen su filan götürmüştü hastaneye ayaklarını tuzlu suya koysun diye
sende dene bakalım tuzlu suya sok ayaklarını eşindende rica et ovsun şöyle gıdıklamadan :)))

valla kıslarr tuz yemekle bi alakası olduğunu sanmıyorum ben tansiyonum çok düşük benim ve bunun için doktorumm gizemcim asla sana tuzlu yeme diyemem o tuz senin tansiyonunu dengeliyor dedi yapman gereken evde oturduğun zaman uzandığın zaman ayaklarını uzatıp altına yastık koymak dedi başka hiç bişi yok ama genede doktorunuza bi danışın

benimde doguma son on gunum kaldı ve tuzlu yemiyorum normal yiyorum tansiyonum dusuk tuzu kesme normal devam et dedi dr um ikinci hamileligmi bu oglumdada yıllar evelhamile iken yine sismistim aynen bunye ila alakalı ilk aylar yani 6 aya kadar falan uzatmak yuksege etkili ama son aylar hiçirsey fayda etmiyor napsanız inmiyor sis ayaklar benim oyl sahsen

önerileriniz için çok teşekkür ederim... tuzlu suyu bir denemem lazım...
dün eşim biraz masaj yaptı ayaklarıma iyi geldi... tuzlu suyla birleştirince geçer umarım...
çok teşekkür ederim... :)

bende 23 haftalık hamileyim bende de oluyor ayak bileğimde.genelde sağ daha çok şişiyor.ama sabahları uyandığımda bişey olmuyor.akşama doğru şişiyor.bence tuzdan falan değil çok ayakta kalmaktan ve ayağı aşağı sallayınca şişiyor.işlerimi bölerek yapmaya çalışıyorum .oturduğumda da dizkapaktan bükmeden oturmaya çalışıyorum daha az şişiyor.tuzlu su da çok iyi geliyor dinlendiriyor tabanlar.

ben her oturuşumda ayaklarımın altına iki yastık koyuyorum daha şişmedi ama belli de olmaz tabii elimde şişe suyla geziyorum dr bana bol bol dinlen dedi dinlenmeye çalışıyorum

canım bende 31. haftamdayım.zaman zaman benimde ayaklarım şişiyor tuzla bir alakası yok tamamen rahimin büyümesiyle vucuda yaptığı baskıdan dolayı kan dolaşımının zayıflaması.bu yüzden ayaklarını otururken fazla sarkıtmamaya özen göster,bol su iç ve gün içinde kendini ara sıra sol tarafına yatarak dinlendir.ben geceleri ayağımın altına yastık koyarak sol tarafıma yatıyorum çok rahatlatıcı,nefes almayıda kolaylaştırıyor :CüvCüv:

X