• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakkabıyı red ediyor

Dursuneeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
338
82
18
Merhaba hanımlar kızım 1yaşında yürümeye başladı yavaş yavaş ilk adım ayakkabısı aldım ona yumşacık ama giymeyi red ediyor giydirdiğim zaman basıyor yargayı evde bebek ponduflarından giyiyor onda sıkıntı yok ayakkabısıda gayet yumuşak ve ortopedik bir adım bile atmıyor ve hemen ağlıyor böyle bi durum yaşayan varmı? Siz ne yaptınız?

böle bişi yaşamadım ama kızım yazın yürüdüğü için hiç ayakkabı giydirmemiştm evde dolaşırken dısarda da yumuşk babetlerden giydiriyodum ..aslında ben hiç almadım ilk adım ayakkabısı :) almamış olmam yürümesinde de hiç bi etki oluşturmadı ..

böle bişi yaşamadım ama kızım yazın yürüdüğü için hiç ayakkabı giydirmemiştm evde dolaşırken dısarda da yumuşk babetlerden giydiriyodum ..aslında ben hiç almadım ilk adım ayakkabısı :) almamış olmam yürümesinde de hiç bi etki oluşturmadı ..
İlk adım ayakkabısı derken yumşacık yani öyle ayakkabılara ilk adım diyorlar hep dışarda parkta falan yürütmek için aldım ama istemiyor ağlıyor bi adım bile atmıyor

İlk adım ayakkabısı derken yumşacık yani öyle ayakkabılara ilk adım diyorlar hep dışarda parkta falan yürütmek için aldım ama istemiyor ağlıyor bi adım bile atmıyor
biliyorum dediğinz ayakkabıyı..bnm kızımda yürüteçi aldık geldik hiç binmedi yanından bile geçmiyodu korkuyodu içine koysam aglıyodu ..Bilmiyorum belki saçma gelebilir ama korkmuş olabilir mi oda ayakkabıdan ...hani ona sunuş şeklinz nasıldı bilmiyorum suan tamamen sacmalıyoda olabılırım:KK33: ama nıe reddeder başka bişi gelmedi aklıma

biliyorum dediğinz ayakkabıyı..bnm kızımda yürüteçi aldık geldik hiç binmedi yanından bile geçmiyodu korkuyodu içine koysam aglıyodu ..Bilmiyorum belki saçma gelebilir ama korkmuş olabilir mi oda ayakkabıdan ...hani ona sunuş şeklinz nasıldı bilmiyorum suan tamamen sacmalıyoda olabılırım:KK33: ama nıe reddeder başka bişi gelmedi aklıma
Valla bilmiyorum canım neler neler yapmadım tam giyiyoruz başlıyor ağlamaya çıkarınca yürüyor çıplak ayakta ta gezemez ki dışarda :cry:

uyurken giyderseniz görmese üstünede çoray gibi bişey

adım attığında ayakkabıdan mı ayaktan mı anlamış olabilirsiniz.

Ayaktan kastım tırnak batması olabilir oyüzden ağlıyo olabilir.

Ayağı rahat mı

Kimi bebeğin ayağı tombik olur sığmaz vs

Bırak biraz at ortaya ayakkabıyı oynasın tanısın

Dışarı çıkmaya hazırlanın giydirin ayakkabısını anlatarak dışarı gitmek için giyildiğini

Giymezse ağlarsa götürmeyin eğer ayağını rahatsız etmiyorsa 3. de giyer

Ama cidden o gün dışarı götürmeyin ayakkabı olmayınca gidilmez tıpkı siz ya da babası gibi

Ayağı rahat mı

Dışarı çıkmaya hazırlanın giydirin ayakkabısını anlatarak dışarı gitmek için giyildiğini

Ama cidden o gün dışarı götürmeyin ayakkabı olmayınca gidilmez tıpkı siz ya da babası gibi
Ayakkabıyla değil oynamak görünce kaçıyor :KK42: ayağına göre aldım sürekli ortada ayakkabısı görsün tanısın diye aklıma geldikçe ayakabbıyla oyunlar kuruyorum yok banamısın demiyor başlıyor ağlamaya:KK61:

Ayağı rahat mı

Ayakkabı ayağına göre evde bebek ponduflarıyla geziyor ayakkabıya gelince yok

Beğenmemiştir

Eltim anlatır onun kızın da bir yaşlarında iken koyu renkli bir pantolonu varmış ne zaman giydirse ağlarmış

Büyüdüğünde de o renk sevmezmiş o zaman da sevmediği için ağlıyormuş

Valla şimdikiler cok akıllı benım teyzemın kız agxında meme vardı knusmayı bılmyrdu annesı bı ayakkabı almıs agladı skmadı ayagına begenmemiş gercekten gymedı onu hıc sevmedı teyzem ayakkabıcıya gtururdu kızın onune kyarlardı bı kac cıft ıcınden hangısını elıne alırsa onu alırlardı yksa hayatta gymezdı sımdı 4 yasında hala aynı gecen bayramda ayakkabı arıyrlarmıs bı bot grmus durun durun işte bu benım tarzımda bu ayakkabıyı alalım demıs valla cok bılgılı yenı nesıl karnınızda neyle beslıynuz bacım bunları her haltı bılerek cıkıyrlar :D bence senın kızda begenmemıs

Ayakkabıyı kaldırın ortadan bi hafta on gün görmesin unutsun. Sonra tekrar çıkarın çok eğlenceli bişey yapıyormuş gibi ona verin. Hatta hediye paketinde verin kendisi yirtsin. Sonra da giydirin dışarı çıkıyoruz deyin diğer arkadaşın dediği gibi. Giyinmezse çıkarmayın. Hala inat ediyorsa ayakkabıyı atın gitsin.

Bebeklerin ayakkabı veya çorap giyince özgürlüklerinin kısıtlandığını düşündüklerını duymuştum ve yaygın bir durummuş

Benimki corap bile giymiyor. Ayakkabiyi da mecbur binbir zorlukla giydiriyorum. Evde de corap giydiriyorum cikariyor. Uyuyana kadar boyle geciyor gunumuz

Benim kızımda ilk ayakkabısını sevmemişti,anatomik taban ilk adım ayakkabısıydı,sonra alelade kumaş ve altı incecik bir ayakkabı aldım,sandalet tarzı onu hiç çıkarmadı o yaz ayağından. Şimdide ayakkabı tutkunu,3.5 yaşında kendi seçer ayakkabısını ve evde bile sürekli değiştirir. Ben toplamaktan bıktım o derece,girişe dizdim ayakkabılarını seçip beğenip giyiyor kendisi.
Sizde o ayakkabıda ısrarcı olmayın derim. Giymeyebilir hiç. Alın kızınızı götürün ayakkabısını beraber seçin,denetin,hangisiyle yürürse onu alın. Bir süre sonra yeniden denersiniz alışınca eski ayakkabıyı.

Merhaba hanımlar kızım 1yaşında yürümeye başladı yavaş yavaş ilk adım ayakkabısı aldım ona yumşacık ama giymeyi red ediyor giydirdiğim zaman basıyor yargayı evde bebek ponduflarından giyiyor onda sıkıntı yok ayakkabısıda gayet yumuşak ve ortopedik bir adım bile atmıyor ve hemen ağlıyor böyle bi durum yaşayan varmı? Siz ne yaptınız?

belki sevmiyodur ayakkabı giymek

Ayakkabıyı giydirmeden önce, giydirirken, giydirdikten sonra aklını çelecek şeylerle onu meşgul edin. En sevdiği şeylerle onu oyalayın.. Yani o sıkıntı duyduğu şeye o an odaklanmasın. Çünkü bebek bile olsa zihin ona ''onu giyersen sana sıkıntı verir'' hissi yaratıyor olabilir. Zaten ayakkabı dediğinize göre gayet rahatsa giymiş mi giymemiş mi farketmeyecek bile daha sonraları.

Yaşıtlarını gösterip bak o da giymiş, ne güzel olmuş tarzında hareketlerde de bulunabilirsiniz.

Back